Νέα

Θα αγοράζουν τσιγάρα μόνο μετά από «αναγνώριση προσώπου»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Galb
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το κάπνισμα στις μικρές ηλικίες, οι Αρχές της Ιαπωνίας αποφάσισαν να το καταπολεμήσουν στη ρίζα του: τα μηχανήματα αυτόματης πώλησηςτσιγάρων θα εφοδιαστούν στο εξής με ένα ειδικό σύστημα που θα «σκανάρει» το πρόσωπο του πελάτη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι αρκετά μεγάλος για να αγοράσει τσιγάρα.

Συγκεκριμένα, οι αυτόματοι πωλητές τσιγάρων στην Ιαπωνία - που ανέρχονται στους 570.000 σε όλη τη χώρα – σύντομα θα διαθέτουν ένα σύστημα, το οποίο θα μπορεί να υπολογίζει τις ρυτίδες στο μέτωπο, την περιοχή των ματιών και τη δομή των οστών.

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του υποψήφιου αγοραστή θα καταγράφονται σε ψηφιακή κάμερα, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη πάνω στο μηχάνημα. Στη συνέχεια, ένας ειδικός υπολογιστής θα συγκρίνει τις ρυτίδες του προσώπου και τη δομή των οστών με τα δεδομένα τουλάχιστον 100.000 ατόμων, ούτως ώστε να διαπιστώνεται η ηλικία του πελάτη.

«Με αυτό το σύστημα αναγνώρισης προσώπων, περιορίζουμε στο ελάχιστο την αγορά τσιγάρων από μη ενήλικα άτομα. Το πρόβλημα με ανήλικους που δανείζονταν στο παρελθόν ταυτότητες ενηλίκων μπορεί επίσης να αποφευχθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας που σχεδίασε το σύστημα.

Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει τον χρήστη με επιτυχία 90% για το υπόλοιπο 10% θα το θέτει στην «γκρίζα ζώνη» που θα αφορά είτε ανήλικους που δείχνουν μεγαλύτεροι, είτε μεγαλύτερους με παιδικό πρόσωπο. Τότε θα ζητάται η άδεια οδήγησης.

Πηγή: cosmo.gr

Σιγά μην συμπληρώσω και φορολογική δήλωση για ένα πακέτο τσιγάρα....  :idiot: :idiot: :idiot: :idiot:

Πως την κρίνετε αυτή την απόφαση ??? Δεν είναι ακραία ???

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Αν γίνει αυτό στην Ελλάδα,θα είναι πραγματική μεταρύθμιση όχι γιαλαντζί όπως οι άλλες!
Το κάπνισμα απαγορεύεται στις επιχειρήσεις δημόσιες και ιδιωτικές,και στα ΜΜΜ.Τηρείται;Εγώ παντού έχω δει να καπνίζουν...

Επισκέπτης
ποιος τους γαμει ρε φιλε???
αλλος λαος-αλλη κουλτουρα..
ακριβως διπλα υπαρχει αυτοματος πωλητης μεταχειρισμενων εσωρουχων οπου οι πιτσιρικες τροφοδοτουν το μηχανημα με τα βρωμικα στρινγκακια τους για το μεροκαματο & ο καθε φετιχιστης μπορει να τ' αγορασει για να ικανοποιησει το βιτσιο του..
τι μας νοιαζει λοιπον εμας???
εξαλλου καμια απαγορευση δεν φερνει τα αποτελεσματα για τα οποια οι εμπνευστες της κοπτονται..
αμα θελει η νυφη & ο γαμπρος,τυφλα να'χει ο πεθερος..
λες να μην βρεθει πατεντα που να παρακαμπτει την οποια απαγορευση???

OP
OP
G

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
ποιος τους γαμει ρε φιλε???
αλλος λαος-αλλη κουλτουρα..
ακριβως διπλα υπαρχει αυτοματος πωλητης μεταχειρισμενων εσωρουχων οπου οι πιτσιρικες τροφοδοτουν το μηχανημα με τα βρωμικα στρινγκακια τους για το μεροκαματο & ο καθε φετιχιστης μπορει να τ' αγορασει για να ικανοποιησει το βιτσιο του..
τι μας νοιαζει λοιπον εμας???
εξαλλου καμια απαγορευση δεν φερνει τα αποτελεσματα για τα οποια οι εμπνευστες της κοπτονται..
αμα θελει η νυφη & ο γαμπρος,τυφλα να'χει ο πεθερος..
λες να μην βρεθει πατεντα που να παρακαμπτει την οποια απαγορευση???
Pleasure εμάς όμως τι μας νοιάζει ρε..Αφού πάντα έχει δωρεάν τσιγάρα στο γήπεδο...Έχουμε βρει την λύση ;) :2funny:

Valentino_Rossi

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2007
Κριτικές
1
Like
14
Πόντοι
16
ευρωπαικη μαλακια βρισκει ντουβαρι στο Ελληνικο ταπεραμεντο. δεν μπορει δλδ να παρει καποιος αλλος τσιγαρα για τον μικρο; φιλος ξαδερφος η περαστικος;

OP
OP
G

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
ευρωπαικη μαλακια βρισκει ντουβαρι στο Ελληνικο ταπεραμεντο. δεν μπορει δλδ να παρει καποιος αλλος τσιγαρα για τον μικρο; φιλος ξαδερφος η περαστικος;
Στην αμερική (USA) ισχύει αυτή η απαγόρευση για το ποτό.
ΔΕΝ πουλάνε οινοπνευματώδη ποτά σε minors (ανήλικους).
Το μαγαζί που θα πουλήσει τρώει ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ πρόστιμο, και βέβαια κλείνει δια παντός.
Η πλάκα είναι ότι επίσης κακό γαμήσι περιμένει και αυτόν που θα κάνει αυτό που είπες:  Που θά πάει να αγοράσει δηλαδή ουίσκυ ή μπύρα και θα τα δώσει σε ανήλικο.  ΦΥΛΑΚΗ θα καταλήξει.

(Και η ακόμα μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι ο υπογράφων, στο πρώτο του ταξίδι στην αμερική που δεν τα ήξερε όλα αυτά, θεώρησα "συμπαθητικούς" τους τρείς πιτσιρικάδες που ήρθαν στο parking έξω από το supermarket και έπιασαν και μένα και τη γυναίκα μου και μας είπαν "μπορείτε να μας αγοράσετε ένα μπουκάλι ουίσκυ κλπ", και τους το αγοράσαμε, και μάλιστα τους το κάναμε και δώρο! Ε, ο φίλος μου που μετά πήγα σπίτι του και του είπα το περιστατικό, μου είπε ότι αν με έπιανε ο σερίφης, ακόμα μέσα θα ήμουν!)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Το μαγαζί που θα πουλήσει τρώει ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ πρόστιμο, και βέβαια κλείνει δια παντός.
Η πλάκα είναι ότι επίσης κακό γαμήσι περιμένει και αυτόν που θα κάνει αυτό που είπες:  Που θά πάει να αγοράσει δηλαδή ουίσκυ ή μπύρα και θα τα δώσει σε ανήλικο.  ΦΥΛΑΚΗ θα καταλήξει.

(Και η ακόμα μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι ο υπογράφων, στο πρώτο του ταξίδι στην αμερική που δεν τα ήξερε όλα αυτά, θεώρησα "συμπαθητικούς" τους τρείς πιτσιρικάδες που ήρθαν στο parking έξω από το supermarket και έπιασαν και μένα και τη γυναίκα μου και μας είπαν "μπορείτε να μας αγοράσετε ένα μπουκάλι ουίσκυ κλπ", και τους το αγοράσαμε, και μάλιστα τους το κάναμε και δώρο! Ε, ο φίλος μου που μετά πήγα σπίτι του και του είπα το περιστατικό, μου είπε ότι αν με έπιανε ο σερίφης, ακόμα μέσα θα ήμουν!)
Σταύρο με το συμπάθειο...
Καλά όλα αυτά αλλά με όλα τα RTFM έχουν γίνει ολίγον μπουζούκια οι Αμερικανοί δεν βρίσκεις;
Π.χ. Εάν δεν γράφει ο φούρνος μικροκυμάτων να μη βάζετε τη γάτα για στέγνωμα εσύ θα την έβαζες;
Και αν την έβαζες μετά θα έκανες μηνυση στην ντελόνγκι που δεν το έγραφε στο μάνιουαλ;

Επισκέπτης

Καλά σοβαρολογούμε ?
Στην Ελλάδα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες - μπάρ - κέντρα διασκέδασης - εστιατόρια κτλ...) λειτουργούν σε ποσοστό 50% , άνευ αδείας λειτουργίας ...

Και να τους αφαιρέσει το κράτος την άδεια και να τα κλείσει ... τι θα γίνει ? Θα λειτουργούν χωρίς άδεια και στ' αρχίδια τους ...
Το πολύ πολύ να πληρώσουν κι έναν αυτοφωράκια ...

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Καλά σοβαρολογούμε ?
Στην Ελλάδα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες - μπάρ - κέντρα διασκέδασης - εστιατόρια κτλ...) λειτουργούν σε ποσοστό 50% , άνευ αδείας λειτουργίας ...

Και να τους αφαιρέσει το κράτος την άδεια και να τα κλείσει ... τι θα γίνει ? Θα λειτουργούν χωρίς άδεια και στ' αρχίδια τους ...
Το πολύ πολύ να πληρώσουν κι έναν αυτοφωράκια ...

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!!
δημήτριε μου έλειψες.....
Πιπέρι.... Κάνεις κακές παρέες.........

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Έτερον εκάτερον ...
Δεν έχει σχέση η απόδειξη , με τη νομιμότητα της λειτουργίας ενός καταστήματος ...

Σε πιάνω αδιάβαστο νονγκράτα ...
Πώς κι έτσι ? :think:
ήθελα να δω πόσα γνωρίζεις.....

και μιας και έχεις απορία......... Δεν γνωρίζω..... Ξέρω ότι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί το συγκεκριμένο μαγαζί είναι η άδεια αυτή τη στιγμή........
Εχουν γνώση οι φύλακες...... :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Υ.Γ.
Οποιος ισχυρίζεται ότι τα γνωρίζει όλα είναι τουλάχιστον ηλίθιος........ :booty:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom