Νέα

Τέλος οι σκοπιές ;!;!;!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Zac Clouseau
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
''Ηλεκτρονικές σκοπιές στο στρατό

Στο τρέχον έτος φαίνεται να θέλει να ...διακτινιστεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού αφήνοντας πίσω τα μέσα του περασμένου αιώνα τουλάχιστον όσον αφορά το θέμα φύλαξης των στρατοπέδων.

Ηδη, τα πρώτα πέντε εκατομμύρια ευρώ έχουν εγκριθεί από τον αρχηγό του επιτελείου, αντιστράτηγο Δημήτριο Βούλγαρη και σύντομα θα βρίσκονται σε μεγάλους σχηματισμούς με σκοπό να προχωρήσουν στην προμήθεια συστημάτων που θα αντικαταστήσουν τις σκοπιές.

Το πρόγραμμα αυτό είχε ξεκινήσει από τον σημερινό αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτρη Γράψα, ο οποίος είχε εκδώσει διαταγές πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα σε σημείο τέτοιο που χρειάστηκαν και άλλες, διευκρινιστικές, ώστε να μην γίνουν παρερμηνείες. Αξίζει να σημειωθεί, κυρίως για να γίνει αντιληπτή η νοοτροπία κάποιων αξιωματικών, ότι όταν, υπό το βάρος των αυξανομένων αυτοκτονιών στις σκοπιές και της έλλειψης προσωπικού στις μονάδες ο τότε αρχηγός ΓΕΣ ζήτησε να μειωθεί η περιμετρική φύλαξη των στρατοπέδων και να φυλάσσονται μόνο καύσιμα, πυρομαχικά και όρχοι, πολλοί ήταν οι αξιωματικοί, διοικητές μονάδων που αντέδρασαν.

Κατά τη χθεσινή πρώτη επαφή του νέου αρχηγού ΓΕΣ με τους δημοσιογράφους, πέραν των μέτρων της φρούρησης των μονάδων με κάμερες και αλλά συστήματα, αποκαλύφθηκε ότι η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού δεν θα προχωρήσει τελικά στην υλοποίηση της εισήγησης για δραστική μείωση των μονάδων. Οπως είπε ο αρχηγός του ΓΕΣ, δεν προβλέπεται κλείσιμο μονάδων, ακόμα και αν αυτές έχουν πληρότητα μόλις 30%. Ο αντιστράτηγος κ. Βούλγαρης όταν ρωτήθηκε γιατί να έχουμε κέντρα εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο και όχι στον Εβρο ισχυρίστηκε ότι εκεί δεν υπάρχουν οι ανάλογοι χώροι.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/10/2007''

Δηλαδή πάνε αυτές οι υπέροχες ατελείωτες ώρες περισυλλογή και διαλογισμού στα παραπήγματα;;;

Άντε και του χρόνου φεύγουν και τα περίπολα με εισαγωγή Robodogs ()

Πάντως με τις κάμερες προβλέπω κάποιος να χεστεί στο χαρτί.

Ιπτάμενος

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
16
Ααααχχχ, ατυχοι νέοι. Αν δε κάνεις σκοπιλίκι 2-4 τη νύχτα, να κοιτας τα φώτα μακριά, να ακους τον ήχο απ την εθνική και να σκέφτεσαι, δεν εχεις ζήσει τιποτάαααα  (πλακιτσα κανω ε?). Τη γλυτώσανε τα φαντάρια. Αν δε γίνουν μίζες τα λεφτά αντι για κάμερες

geremy

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
6
παπαρια.... και εμεις στο αβερωφ που ειχαμε καμερες τι καταλαβαμε.... μια χαρα σκοπιες καναμε.

και να μπουνε καμερες, παλυ σκοπια τηα ειναι απλα τωρα μαζι με τισ τσοντες, την τηλεοραση και το ραδιο θα ειναι και ενα μονιτορ. λες και τα φυλακια ειναι και μεγαλα να βαζουν οτι πιπα κατεβαζουν στην καρκαλα τους...

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Ω ρε μάγκες αλητεία! Δηλαδή εμείς ήμασταν μαλάκες που λιώσαμε στο σκοπέτο;
Πάντως χλωμό μου φαίνεται για άμεση εφαρμογή. Το καλό με τη σκοπιά αστεία αστεία ήταν ότι τύχαινε καμιά καλή μουνίτσα ΥΠΑΞ αλλαγής. Έπεφτε γερό πιτσίλισμα στη σκοπιά. Γερό αλλά μοναχικό... :jerking: :dancing:

Επισκέπτης
εδώ στην Βουλγαρία με το νέο έτος καταργούν την στράτευση

bill the dick

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2007
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
1
εγω που μπαινω σε ενα χρονο λες να προλαβω να εχει καταργηθει και εδω?χαχαχα

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Mε το νέο έτος μπορεί και η οικονομία της βουλγαρίας να είναι ανθηρότερη από την ελινική...

Επισκέπτης
Κανονικά έπρεπε να καταργηθεί και στην Ελλάδα, κάθε χρόνο πληρώνουμε εκατομμύρια € στην ευρωπαΪκή ένωση πρόστιμα λόγω  του ότι έπρεπε να έχει ήδη καταργηθεί. Επίσης ο βασικός λόγος που δεν καταργείται είναι επειδή απέναντι μας έχουμε την τουρκία.

bill the dick

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2007
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
1
Ε ρε ζημια που μας εχουν κανει τα απολυτιστα τουρκακια

PA_2007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
2.646
Πόντοι
456
Θητεια σημαινει σκοπια,αγγαρεια,σκουπιδιαρα,βολη,δανεικα ρουχα,δανεικα λεφτα καλες φιλιες.

Ενα ενα φευγουν,κριμα.

god_gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Like
4
Πόντοι
6
Κάμερες θα μπούν. αλλά μήπως θα μπουν για να βλέπουν τι κάνουν οι φαντάροι στις σκοπιές ? Μήπως και για να ελέγχουν κάθε πόση ώρα περνούν τα περίπολα από το δρομολόγιό τους? Μήπως για να δουν και αν γίνεται κανονικά η αλλαγή από τον δεκανέα αλλαγής ? Μήπως για να δουν αν γίνεται σωστά και η διαδικασία αναγνώρισης εφοδεύοντα ?
Λέω εγώ τώρα...

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Θητεια σημαινει σκοπια,αγγαρεια,σκουπιδιαρα,βολη,δανεικα ρουχα,δανεικα λεφτα καλες φιλιες.

Ενα ενα φευγουν,κριμα.

ξεχασες κατι.τα σουβλακια ντηλιβερι και οι μαζωξεις στο ΚΨΜ!

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Στάλθηκε από: god_gr
Εισαγωγή παράθεσης
Κάμερες θα μπούν. αλλά μήπως θα μπουν για να βλέπουν τι κάνουν οι φαντάροι στις σκοπιές ? Μήπως και για να ελέγχουν κάθε πόση ώρα περνούν τα περίπολα από το δρομολόγιό τους? Μήπως για να δουν και αν γίνεται κανονικά η αλλαγή από τον δεκανέα αλλαγής ? Μήπως για να δουν αν γίνεται σωστά και η διαδικασία αναγνώρισης εφοδεύοντα ?
Λέω εγώ τώρα...

Κι εγώ κάτι τέτοιο μυρίζομαι φίλε. Σιγά μη γίνανε ξαφνικά Ευρωπαίοι οι στρατόκαυλοι.

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Like
2
Πόντοι
66
Ρε παιδια να ρωτησω κατι γιατι μολις τελειωσα τις σπουδες και δεν εχω παει στο στρατολογικο
να ρωτησω για την διακοπη της αναβολης

Καθε ποτε γινεται η εισαγωγη νεοσυλλεκτων καθε χρονο?
Μονο μια φορα το χρονο? Η υπαρχουν δυο ((η περισσοτεροι)περιοδοι μεσα στο χρονο?

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.441
Πόντοι
506
Κάθε δύο μήνες ήταν στα χρόνια τα δικά μου 91

Επισκέπτης
Ρε παιδια να ρωτησω κατι γιατι μολις τελειωσα τις σπουδες και δεν εχω παει στο στρατολογικο

Μονο μια φορα το χρονο? Η υπαρχουν δυο ((η περισσοτεροι)περιοδοι μεσα στο χρονο?
να υπολογίσεις οταν κοψεις την αναβολή θα  σε  πάρουν μετα από 5 περίπου μήνες.

god_gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Like
4
Πόντοι
6

Παντού (Στρατό Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό) είναι ανά 3 μήνες η κατάταξη.
Ειδικά για τον Στρατό Ξηράς η κατάταξη γίνεται: Φεβρουάριο-Μάιο-Αύγουστο-Νοέμβριο.
Θα πας στο Στρατολογικό Γραφείο που ανήκεις (να έχεις μαζί και το χαρτί που σου δώσανε όταν πήρες αναβολή (γιατί αναγράφει επάνω το ΑΣΜ Αριθμό Στρατιωτικού Μητρώου, που είναι απαραίτητο. Κατα κάποιο τρόπο αυτός είναι ο κωδικός σου για τον στρατο.), και θα ζητήσεις να "κόψεις την αναβολή σου". Καλό θα είναι να πάρεις και ένα πιστοποιητικό από τη Σχολή σου ότι φοιτούσες μέχρι σήμερα, καθώς επίσης να προσκομίσεις και το Πτυχίο σου ή αν δεν το έχεις στα χέρια το Αντίγραφο πτυχίου που δίνουν οι σχολές, το οποίο βεβαιώνει ότι έχεις χρηστεί πτυχιούχος και εκκρεμεί μόνο η διαδικασία ορκομωσίας σου.

god_gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Like
4
Πόντοι
6
να υπολογίσεις οταν κοψεις την αναβολή θα  σε  πάρουν μετα από 5 περίπου μήνες.
Αν θυμάμαι καλά, δεν είμαι 100% σίγουρος, αν την κόψει εως 30 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο. Από 1 Νοεμβρίου μέχρι 30 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί Μάιο, κοκ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom