Νέα

Ταυτόχρονη χρήση γραμμής ADSL από πολλούς χρήστες Η/Υ για πρόσβαση στο net

• Μέλος που άνοιξε το νήμα fax
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5
  • Εμφανίσεις 704
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

fax

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2009
Like
1
Πόντοι
1
Γνωριζη καποιος να μου πει εαν μπορουν 2 υπολογιστες να ειναι πανω στιν ιδια γραμμη, αλλα να βλεπουν διαφορετικα σαιτ?? και αν ειναι δυνατον πως γινεται :helpplea: :helpplea:
Παραδειγμα. Εγω θελω να ειμαι εδω και να κανω διαφορα... και η γυναικα μου απο το φορητο να ειναι σε αλλη σελιδα (μαμαλακης), αλλα να ειμασται και οι 2 πανω στιν 2000 adsl γινεται?? και πως?? ευχαριστω!!!!

edit_Duracell: Διόρθωση τίτλου

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
χρειάζεσαι ένα ρούτερ με 2 ή περισσότερες θύρες ethernet.
θα συνδέσεις το ρούτερ σου στην γραμμή του τηλεφώνου, θα κάνεις τις ρυθμίσεις που πρέπει (έχει συνήθως CD με οδηγίες)
θα συνδέσεις το ένα pc στην μία θύρα ethernet και το άλλο στην άλλη.

είναι η πιο απλή διαδικασία αυτή.
μπορείς να κάνεις και το άλλο αλλά θες προγράμματα και ίσως κάποια επιπλέον κάρτα δικτύου.
οπότε καλήτερα να μην την ακούσεις καν :cheesy:

edit: τώρα που το σκέφτομαι μπορείς να πάρεις ένα ρουτερ που να έχει και κεραία για να συνδέεται το λαπτοπ σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού(ακόμα και στην κουζίνα με τον μαμαλάκη  ;)) χωρίς καλώδια αλλά θα πρέπει να κάνεις κωδικοποίηση WAP στο σήμα για να μην σου το "κλέβουν" και όχι WEP που σπάει εύκολα. όλα αυτά είναι βαβούρα εκτός και έχεις κάποιον να σε βοηθήσει γιατί δεν γίνονται μέσω ίντερνετ.

OP
OP
fax

fax

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2009
Like
1
Πόντοι
1
Ευχαριστω φιλε μου!!!!
Σε ενα Γερμανο ,που εχω εδω στιν γειτονια ,λες να με εξυπηρετηση ,χωρις να με γδαρη(ποσο περιπου μπορει να κοστιζη κατι τετοιο)???

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
για κάθε πράγμα που θα θες να αγοράσεις θα πηγαίνεις και στο κατάλληλο μαγαζι.
αυτό είναι νόμος
ο γερμανός πουλάει κινητά... και να πουλάει ρουτερ, δεν θα έχει ποικιλία,κλό service, και τέτοια.

τα πιο γνωστά μαγαζιά είναι το πλαίσιο, mulitrama, e-shop.

θα πας λοιπόν σε ένα από αυτά και θα τους εξηγήσεις ότι θες ένα ρουτερ με τις απαιτήσεις που έχεις.
δηλαδή με 2 η περισσότερες θύρες ethernet(όσο πιο πολλές τόσο πιο ακριβό)
θα τους πεις τι σύνδεση έχεις

εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι.
κάθε ρούτερ είναι κατασκευασμένο για συγκεκριμένες ταχύτητες.
αν αργότερα θες να κάνεις την 2000 adsl σου 24000 (οι μονάδες μέτρησης είναι το mbps δηλαδή mega bit per second και θα το προφέρεις ως μεγκα-μπι-πι-ες σαν μια λέκη με τόνο στο ες)θα είναι άχρηστο αν πάρεις κάποιο που έχει σαν ανώτερο όριο τα 2000 mbps.

η τιμή καθορίζεται
1)από τον αριθμό των θυρών
2)ανάλογα πόσες ταχύτητες είναι συμβατές
3)την εταιρία.

liksis και LevelOne
είναι οι πιο γνωστές εταιρίες που ξέρω εγώ.

εγώ προσωπικά έχω πάρει αυτό απο το συγκεκριμένο μαγαζί και το έχω 1 χρόνο σχεδόν χωρίς προβλήματα και πολύ εύκολο στην ρύθμιση
ενώ υποστηρίζει γραμμές μέχρι 24 mbps.

διαλέγεις όμως μόνος σου και παίρνεις.
οι τιμές είναι γύρω στα 50 ευρώ ενώ φτάνουν μέχρι 150 περίπου
κάνεις και έρευνα αγοράς και αποφασίζεις.
ελπίζω να βοήθησα

OP
OP
fax

fax

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2009
Like
1
Πόντοι
1
ΤΣΟΛΙΑ ΜΟΥΟΥΥΥΥ!!!!! :-* :-* :-*προσκηνο και ευχαριστωωωωω :-* :-* :-* :-*

johnkayliaris

Μέλος
Εγγρ.
4 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
υπάρχει και ποιο οικονομική λύση. δίκτυο τα 2 pc με καλώδιο δικτύου crossover. το λέω σαν απλή οικονομική λύση . ξέρεις αν έχεις ρουτερ η μοντεμ και το αλλάξεις για να κάνεις αυτό αν σου προκύψει πρόβλημα και τηλεφωνήσεις σε αυτούς πρώτα από όλα θα σου πουν να βάλεις το δικό του πάνω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom