Νέα

Ταξίδια στο διάστημα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα stavros51
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 16
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
60
Πόντοι
66
...Κι επειδή δεν τα ξέρεις όλα και ταξίδι στο διάστημα γίνεται με 200.000$
Lakis, νομίζω ότι κάνεις λάθος.
Το διάβασα το link, και είδα ότι αναφέρεται σε ταξείδια 2,5 ωρών που ΘΑ γίνονται, με αεροπλάνα που ΘΑ κατασκευαστούν, και που ΘΑ δοκιμαστούν από το 2008 και μετά που ΘΑ είναι έτοιμο το πρωτότυπο μοντέλο...
Σα προεκλογικό μου ακούγεται... Πολύ ΘΑ ρε παιδί μου!
Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα (όχι ότι θα πάω, αλλά με ενδιαφέρει να τα διαβάζω), ξέρω ότι ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ πας στο διάστημα άμα έχεις να τα χώσεις...
Μόνο που έχεις κάνει δυό μηδενικούλια λάθος, η ταρίφα είναι $ 20 εκ (20.000.000) και όχι 200.000.
Έχουν πάει ήδη ένας τύπος (δε θυμάμαι ονόματα, ήταν πρίν 2-3 χρόνια) ο οποίος τα έσκασε στους Ρώσους. Τον έβαλαν σε ένα Soyuz, και τον έστειλαν στο ISS για καμμια βδομάδα, μαζί με μια αποστολή. Νοτιοαφρικάνος "επιχειρηματίας" ήταν αν θυμάμαι καλά.
Και τώρα εκπαιδεύεται μια γυναίκα (αυτή είναι σύζυγος κάποιου πλούσιου που έχει και τα χώνει) που θα πάει την ίδια βόλτα μέσα στο επόμενο έτος. Αλλα $ 20 εκ., έκπτωση δεν κάνουν.

Οι πτήσεις που λέει το site της virgin δεν είναι κανονικές τροχιακές πτήσεις, είναι αεροπορικές πτήσεις ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ, 2,5 ωρών διάρκειας όπως σου είπα, αλλά το θέμα είναι ότι ακόμα όλα αυτά είναι στα χαρτιά.
Κάτι σαν τα οικόπεδα στη Σελήνη δηλαδή.

Τέτοιες πτήσεις έχουν ήδη γίνει, με το SR71. (δες π.χ. ).
Αυτά τα (διθέσια) αεροπλάνα (κατασκευάστηκαν 32 τη δεκαετία του '60) κατέχουν ακόμα το ρεκόρ ύψους και το ρεκόρ ταχύτητος (Ν.Υόρκη - Λονδίνο 1Ω +45 λεπτά) και μάλλον δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ξανακαταρριφθούν (τα ρεκόρ) απο αεροπλάνο. Ο λόγος? Τα αεροπλάνα αυτά κατασκευαζόντουσαν για κατασκοπευτικούς σκοπούς (κουβάλαγαν κάμε&#961
;ες) και τώρα πιά με τους δορυφόρους δεν έχει οικονομικό νόημα η κατασκευή τους. Άσε που είναι και πιό επικίνδυνα (σε κατάρριψη) απο το δορυφορο.

Άρα η πραγματοποίηση τέτοιου είδους πτήσεων (με αεροπλάνα, με μέσα δηλαδή που δε χρησιμοποιούν κομμάτια "μιας χρήσεως" - αυτό αυξάνει το κόστος στους πυραύλους) μάλλον είναι χλωμή για τα επόμενα χρόνια, και ας λέει ότι θέλει ο κύριος της Virgin, που μάλλον τα λέει γιατί τον συμφέρει να ακούγεται το όνομά του και το όνομα της εταιρείας του....

Μερικά στοιχεία για το SR71 (κατα τη γνώμη μου το ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ αεροπλάνο που κατασκευάστηκε ποτέ):
Βάρος (άδειο) 27 τ.
Βάρος (γεμάτο) 77 τ. (Όπλα δεν είχε, οι 50 τ είναι ΚΑΥΣΙΜΑ! - οι κάμερες δε ζυγίζουν και τίποτα σπουδαίο)
Ωση (ώθηση) κάθε κινητήρα: 14,5 τ (χ 2 = 29 τ)
Αντιστοιχία σε ίππους: 160.000 !
Ακτίνα δράσης: 4,600 km (ναί, μόνο) - και αυτό χωρίς να τρέχει.
Max ταχύτητα: 3.220 km/h
Ρυθμός κατανάλωσης καυσίμου: 8.000 γαλλόνια (30.400 λίτρα) ΤΗΝ ΩΡΑ!
Επιχειρησιακή οροφή: 26.000 m (νομίζω στο ρεκόρ ύψους έφτασε τα 32.000)

Επιχειρησιακές έξοδοι (απογειώσεις για αποστολή) που πραγματοποιήθηκαν
με τα αεροπλάνα αυτού του τύπου πριν αποσυρθούν: 2.410.
Εχθρικά βλήματα (αντιαεροπορικοί πυραυλοι) που ρίχτηκαν εναντίον τους κατα τις εξόδους: 4.000
Βλήματα που πέτυχαν κάποιο SR71: 0!

Απο τα 32, τα 12 καταστράφηκαν σε ατυχήματα.
Τα υπόλοιπα 20 παροπλίστηκαν οριστικά τη δεκαετία του 90, και μερικά είναι σε μουσεία σήμερα.

Ενα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο:
Παρκαρισμένο και γεμάτο καύσιμο, το SR71 "έσταζε" μονίμως καύσιμο απο τις δεξαμενές του (αρμοί ραφής). Αυτό, γιατι ήταν "κρύο". Μετά την απογείωση, με την τριβή στην ατμόσφαιρα, το σκάφος ζεσταινόταν τόσο, που διαστελλόταν το τιτάνιο, και οι αρμοί "έκλειναν"!
Γι αυτό ότα&#957
; ήταν παρκαρισμένα και έτοιμα για απογείωση τα SR71 ήταν μονίμως συνδεδεμένα με το βυτιοφόρο καυσίμων, που συμπλήρωνε τις διαρροές!

Καταλαβαίνεις το κόστος πτήσης κάτι τέτοιου, και πλησίαζε μεν, αλλα "στο διάστημα" δεν έφτανε!
(Η στολή μόνο του κάθε ενός απο τα 2 μέλη πληρώματος κόστιζε $185.000!)

Και μας λέει σήμερα ο τύπος της virgin ότι με $ 200k θα μας "πάει στο διάστημα"?

Να το δούμε!

Πάμε πάλι στις πουτάνες τώρα!
 
OP
OP
S

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
60
Πόντοι
66
Σταυρο υπαρχει (μαλλον) και SR-91  :o
]


Μπα!
Τέλος αυτά φίλε.
Οι δορυφόροι (φτάσαμε εσύ κι εγώ με το earth google να έχουμε εικόνα στο  PC μας, σκέψου τι έχει η CIA!) και τα μη επανδρωμένα εκμηδένισαν την ανάγκη κατασκευής τέτοιων αεροπλάνων, απ τα οποία το SR71 ήταν το ανώτερο, αλλά και το τελευταίο.
Παραμύθι το απόσπασμα, το λέει άλλωστε και η wikipedia.
Σα τα θωρηκτά πλοία. Τέρμα.
Με ένα αεροπλάνο (1 άτομο, 1 πύραυλος, 1 αεροπλανάκι) βυθίζεις θωρηκτό (σαν το Yamato) 82.000 τόνων, με πυροβόλα 18,2 ιντσών (βεληνεκές 60 km) και 2.500 άτομα πλήρωμα...
Γιατί να κατασκευαστούν μεγαλύτερα, ισχυρότερα, ακριβότερα θωρηκτά? Τέλος.

Η ζωή αλλάζει, όπως λέει κι ο Σαββόπουλος!
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.237
Like
458
Πόντοι
36
Απλή συμπλήρωση σε stavros51

Το ίδιο αεροπλάνο σε καταδιωκτικό (fighter) υπήρξε το YF-12 το οποίο ποτέ δεν προχώρησε σε μαζική παραγωγή (F=Fighter/καταδιωκτικό, το  Υ και το Χ πριν το νούμερο σημαίνει πειραματικό). Για τους ερασιτένες, όμως, της μορφής και της εμφάνισης  και τα δύο (SR-71, YF-12)είναι ανεπανάληπτα....
 

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.106
Like
28
Πόντοι
166
Πάνω από 1000 εθελοντές για αποστολή στο Άρη δίχως επιστροφή

Over 1000 Volunteers For 'Suicide' Mission To Mars



New submitter thAMESresearcher writes with a few updates on Mars One:
"The Dutch company Mars One is organizing a one way mission to Mars 2023. In a press release that came out today, they say they have over a thousand applicants already. In the press release they also mention that they are now a not-for-profit Foundation. It sounds ambitious, but they have a Nobel prize winner, an astronaut, and several people from NASA on their board."
The actual selection process starts early next year.

και επιπλέον υλικό επί του θέματος με αρκετά καλή ανάλυση θα έλεγα www.cosmosmagazine.com/features/print/2023/six-things-you-didnt-know-about-manned-missions-mars] εδώ[/url]


εντιτ: κάνετε κάτι με www.bourdela.com/forum/index.php?topic=35890.0]αυτό [/url]το, χωρίς λόγο ύπαρξης, θρεντ. δυσκολεύει την αναζήτηση(ουσιαστικά βγαίνει πρώτο στην αναζήτηση)
 

Επισκέπτης
www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=524211&h1=true#commentForm]http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=524211&h1=true#commentForm[/url]

Κατοικήσιμοι οι πλανήτες «οφθαλμοί»
Νέα θεωρία για αυτά τα σπάνια και εντυπωσιακά σώματα

Κατοικήσιμοι οι πλανήτες «οφθαλμοί»
Καλλιτεχνική απεικόνιση ενός πλανήτη «οφθαλμού» του οποίου η μια πλευρά είναι θερμή καθώς «βλέπει» πάντα το μητρικό άστρο ενώ η άλλη είναι παγωμένη αφού δεν «κοιτάζει» ποτέ προς το άστρο. Στα σύνορα των δύο πλευρών είναι πιθανό να επικρατούν συνθήκες ευνοϊκές για τη ζωή - ίσως λοιπόν τέτοιοι πλανήτες να μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμη και τον άνθρωπο.

Νέα Υόρκη
Η πρόοδος στις επιστημονικές μεθόδους εξερεύνησης του Σύμπαντος και η συνεχής αναβάθμιση των δυνατοτήτων επίγειων και διαστημικών τηλεσκοπίων είχαν ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να ανακαλύπτονται συνεχώς νέοι πλανήτες. Ως σήμερα έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες εξωπλανήτες, ορισμένοι από τους οποίους δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτούς που υπάρχουν στο ηλιακό μας σύστημα.

Ανάμεσα στα νέα είδη πλανητών που εντοπίστηκαν είναι και ένας περίεργος τύπος πλανήτη που οι ειδικοί ονόμασαν «πλανήτης οφθαλμός». Αστρονόμοι στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι αυτού του είδους οι πλανήτες είναι κατοικήσιμοι.


Μονόπλευροι

Πρόκειται για πλανήτες οι οποίοι, εξαιτίας ισχυρών παλιρροϊκών δυνάμεων που ασκούνται επάνω τους, στρέφουν μόνο τη μία πλευρά της επιφάνειάς τους προς το μητρικό τους άστρο. Ετσι η μια πλευρά τους είναι μονίμως φωτεινή και σε αυτήν αναπτύσσονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες ενώ η άλλη πλευρά είναι μονίμως σκοτεινή και ψυχρή. Η όψη αλλά και τα χαρακτηριστικά αυτών των πλανητών «θύμισε» στους πρώτους επιστήμονες που ασχολήθηκαν μαζί τους τους οφθαλμούς του ματιού, για αυτόν τον λόγο και τους προσέδωσαν το συγκεκριμένο «παρατσούκλι».

Μέχρι στιγμής τέτοιοι πλανήτες έχουν εντοπιστεί να κινούνται μόνο γύρω από κόκκινους νάνους που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ο τύπος πλανητών που κυριαρχεί στον γαλαξία μας αφού αντιστοιχεί περίπου στο 80% των άστρων που υπάρχουν σε αυτόν.

Μερικώς φιλόξενοι

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν προκύψει από τη μελέτη των πλανητών- «οφθαλμών», οι συνθήκες για την ανάπτυξη και επιβίωση της ζωής δεν είναι ευνοϊκές σε αυτούς. Στη μια πλευρά που «βλέπει» συνεχώς το μητρικό άστρο αναπτύσσονται τέτοιες θερμοκρασίες που δεν επιτρέπουν την παρουσία του νερού σε υγρή μορφή - στοιχείο απαραίτητο (με βάση τα όσα γνωρίζουμε) για τη δημιουργία και επιβίωση της ζωής. Η άλλη μόνιμα παγωμένη πλευρά επίσης δεν μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη και επιβίωση της ζωής. Ωστόσο, αστρονόμοι του Πανεπιστημίου Κολούμπια στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια περιοχή σε αυτούς τους πλανήτες όπου υπάρχουν συνθήκες ευνοϊκές για την παρουσία της ζωής.

Πρόκειται για την περιοχή που βρίσκεται στα όρια ανάμεσα στις δύο πλευρές των πλανητών. Κατά τη θεωρία των αστρονόμων του Κολούμπια, στα σύνορα των δύο πλευρών είναι πιθανό να υπάρχει μια στενή ζώνη όπου οι συνθήκες είναι τέτοιες ώστε το νερό ούτε να εξατμίζεται ούτε να παγώνει και να παραμένει μόνιμα σε υγρή μορφή.

Η παρουσία του νερού σε υγρή μορφή συνδέεται άμεσα και με την παρουσία ζωής έστω και σε μικροβιακή μορφή. Οι αστρονόμοι που ανέπτυξαν αυτή τη θεωρία αναφέρουν μάλιστα ότι οι συνθήκες στη συγκεκριμένη ζώνη είναι τέτοιες που θα μπορούσαν πιθανότατα να υποστηρίξουν την παρουσία του ανθρώπου. 
 

Επισκέπτης
[URL unfurl="true"]http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231264880[/url]

Στην άβυσσο του διαστρικού χώρου το Voyager 1, επιβεβαιώνει η NASA


    Στην άβυσσο του διαστρικού χώρου το Voyager 1, επιβεβαιώνει η NASA
Tο Voyager 1 βγήκε από τα όρια του Ηλαικού μας Συστήματος κατά πάσα πιθανότητα στις 25 Αυγούστου 2012  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Μετά από μία μακρά περίοδο διαφωνιών, οι υπεύθυνοι του προγράμματος Voyager της NASA συμφωνούν πλέον ότι το Voyager 1, το οποίο ταξιδεύει στο Διάστημα εδώ και 35 χρόνια, βγήκε από το Ηλιακό μας Σύστημα και ταξιδεύει πλέον στην αινιγματική άβυσσο του διαστρικού χώρου.

Το ερευνητικό σκάφος βαθέος Διαστήματος Voyager 1 ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του από τη Γη στις 5 Σεπτεμβρίου του 1977 και το ακολούθησε ένα μήνα αργότερα το αδελφό σκάφος Voyager 2.

Σε όλα αυτά τα χρόνια έχει ακολουθήσει ακλόνητο την πορεία του διασχίζοντας το ηλιακό μας σύστημα και προχωρώντας σε απόσταση 18,2 δισ. χλμ πέρα από τον Ήλιο, τη μεγαλύτερη που έχει διανύσει ποτέ αντικείμενο που έχει κατασκευαστεί από τον άνθρωπο.

Το Voyager 2, το οποίο ακολούθησε πιο «λοξή» πορεία, βρίσκεται 3,22 δισ. χλμ πίσω του. Και τα δυο σκάφη εξακολουθούν να στέλνουν τα σήματά τους στη Γη, γεγονός το οποίο τα καθιστά τα πιο μακρινά λειτουργικά διαστημόπλοια στην ανθρώπινη ιστορία.

Στις 16 Ιουνίου αστροφυσικοί της ομάδας του Voyager 1 είχαν ανακοινώσει ότι τα δεδομένα που λάμβαναν από το διαστημόπλοιο έδειχναν ότι θα έπρεπε να είχε περάσει την ηλιόπαυση, τη ζώνη που αποτελεί το «όριο» του ηλιακού μας συστήματος.

Σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων που έχουν σταλεί στη Γη και δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Science, το διαστημόπλοιο της NASA βγήκε από την ηλιόπαυση κατά πάσα πιθανότητα στις 25 Αυγούστου 2012.

Για την επιβεβαίωση ότι το Voyager 1 εγκατέλειψε το ηλιακό μας σύστημα, οι επιστήμονες ανέμεναν τρία φαινόμενα: (α) αύξηση της κοσμικής ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας η οποία έρχεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα, (β) μείωση των ιονισμένων σωματιδίων που έρχονται από τον Ήλιο και (γ) αλλαγή της κατεύθυνσης του μαγνητικού πεδίου.

Στα τέλη Αυγούστου οι αναλύσεις των δεδομένων έδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι δυο πρώτες προϋποθέσεις είχαν πληρωθεί: η κοσμική ακτινοβολία είχε αυξηθεί σημαντικά ενώ τα ιονισμένα σωματίδια είχαν μειωθεί επίσης σημαντικά.

Η αλλαγή της κατεύθυνσης του μαγνητικού πεδίου, όμως, δεν έχει παρατηρηθεί (ακόμη και σήμερα) γεγονός που υπήρξε η αιτία της διστακτικότητας των αστροφυσικών.

Αυτό που άλλαξε τα δεδομένα ήταν μία νέα δέσμη μετρήσεων πυκνότητας ηλεκτρονίων που έπεισε τους επιστήμονες ότι, πράγματι, το Voyager βγήκε από την ηλιόπαυση.

«Αλλωστε πάντοτε οι μετρήσεις μαγνητικών πεδίων υπήρξαν μέσο για την παρατήρηση πυκνότητας ηλεκτρονίων», παρατήρησε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος, Εντ Στόοουν.

Εκτός των επιστημονικών οργάνων και των καμερών, τα δύο Voyager μεταφέρουν από ένα χρυσό δίσκο επικαλυμμένο με χαλκό που περιέχει 115 φωτογραφίες και διάφορους φυσικούς ήχους καθώς και μηνύματα σε 55 γλώσσες. Εδώ και 35 χρόνια μεταφέρουν τα μηνύματα του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κουρτ Βαλντχάιμ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα δύο διαστημόπλοια θα βρεθούν κοντά σε άλλα άστρα σε περίπου δύο έτη φωτός, αφού διανύσουν δηλαδή περίπου 19 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

 

Επισκέπτης
www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=529934]http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=529934[/url]

To μεγαλύτερο «μελίσσι» άστρων στο Σύμπαν
Το Hubble εντόπισε μια περιοχή με 160 χιλιάδες σφαιρωτά σμήνη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  13/09/2013 12:44
To μεγαλύτερο «μελίσσι» άστρων στο Σύμπαν
Μια από τις εικόνες που κατέγραψε το Hubble στην οποία εικονίζονται ορισμένα από τα δεκάδες χιλιάδες σφαιρωτά σμήνη στο Abell 1689.

6A4557BD8D72EC4FBD29934F7AD4E734.jpg


Μια ακόμη εκπληκτική ανακάλυψη στο Σύμπαν έκανε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Τα όργανα του τηλεσκοπίου εστίασαν σε ένα απομακρυσμένο γιγάντιο σμήνος γαλαξιών, το Abell 1689 που βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο δισ. ετών φωτός από εμάς. Υπολογίζεται ότι στο Abell 1689 υπάρχουν περισσότεροι από χίλιοι γαλαξίες. Το Hubble εντόπισε στο Abell 1689 ένα τεράστιο αριθμό σφαιρωτών αστρικών σμηνών με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 160 χιλιάδες τέτοια σμήνη. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός σφαιρωτών σμηνών που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα σε ένα γαλαξιακό σμήνος. Συγκριτικά στον δικό μας γαλαξία υπάρχουν 150 σφαιρωτά αστρικά σμήνη.

Τα σφαιρωτά σμήνη

Σφαιρωτό σμήνος ή σφαιρωτό αστρικό σμήνος ονομάζεται στην αστρονομία μία σχετικώς πυκνή συγκέντρωση αστέρων με σφαιρικό ή σχεδόν σφαιρικό σχήμα, που περιφέρεται γύρω από το κέντρο ενός γαλαξία ως δορυφόρος του. Οι αστέρες που αποτελούν τα σφαιρωτά σμήνη είναι ισχυρώς δεσμευμένοι από τη βαρύτητα του κάθε σμήνους, πράγμα που δίνει στα σμήνη αυτά το σφαιρικό τους σχήμα.

Η μελέτη των σφαιρωτών αστρικών σμηνών είναι εξαιρετικά σημαντική για να συνθέσουν οι επιστήμονες το παζλ των κοσμικών διεργασιών που οδήγησαν στη μαζική παραγωγή άστρων στο πρώιμο Σύμπαν η οποία σηματοδότησε τη δημιουργία των γαλαξιών. Την ανακάλυψη έκανε διεθνής ομάδα επιστημόνων και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «The Astrophysical Journal».
 

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Μηνύματα
4.479
Κριτικές
3
Like
12.593
Πόντοι
3.506
    Στην άβυσσο του διαστρικού χώρου το Voyager 1, επιβεβαιώνει η NASA
Tο Voyager 1 βγήκε από τα όρια του Ηλαικού μας Συστήματος ....

earth-pale-blue-dot.jpg

Μετά την εκτόξευση του διαστημοπλοίου Voyager ο περίφημος αστροφυσικός Carl Sagan είχε την περίφημη ιδέα να στρέψουν το “πιάτο” του και να παίρνουν φωτογραφίες των πλανητών που επισκέπτεται. Έτσι το 1990 όταν έφτασε στο χείλος να εγκαταλείψει το ηλιακό μας σύστημα πήρε μια τελευταία φωτογραφία της Γης από απόσταση 6 δις χιλιομέτρων . Αυτή η φωτογραφία ονομάστηκε από τον αστροφυσικό Carl Sagan , Pale Blue Dot : Αχνή μπλε κουκίδα. Στο video ο αστροφυσικός Carl Sagan περιγράφει με υπέροχα λόγια που μόνο ο ίδιος θα μπορούσε, αυτή την φωτογραφία.
 

Επισκέπτης
earth-pale-blue-dot.jpg

Μετά την εκτόξευση του διαστημοπλοίου Voyager ο περίφημος αστροφυσικός Carl Sagan είχε την περίφημη ιδέα να στρέψουν το “πιάτο” του και να παίρνουν φωτογραφίες των πλανητών που επισκέπτεται. Έτσι το 1990 όταν έφτασε στο χείλος να εγκαταλείψει το ηλιακό μας σύστημα πήρε μια τελευταία φωτογραφία της Γης από απόσταση 6 δις χιλιομέτρων . Αυτή η φωτογραφία ονομάστηκε από τον αστροφυσικό Carl Sagan , Pale Blue Dot : Αχνή μπλε κουκίδα. Στο video ο αστροφυσικός Carl Sagan περιγράφει με υπέροχα λόγια που μόνο ο ίδιος θα μπορούσε, αυτή την φωτογραφία.

τύπε είχα δει πριν 2-3 χρόνια ένα βιντεάκει στο youtube που έδειχνε μια εικόνα που ξεκινούσε από πάρα πολύ μακριά 9αχανές διάστημα και πλησίαζε διαρκώς τη Γη και στο τέλος κατέληγε να δείχνει το εσωτερικό ενός κυττάρου από ένα φυτό

δηλαδή σάρωνε όλες σχεδόν τις οπτικές διαστάσεις

Ήταν απ τα καλύτερα που χω δει

έχεις υπόψιν σου που μπορώ να το βρω;

 

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Μηνύματα
4.479
Κριτικές
3
Like
12.593
Πόντοι
3.506
τύπε είχα δει πριν 2-3 χρόνια ένα βιντεάκει στο youtube που έδειχνε μια εικόνα που ξεκινούσε από πάρα πολύ μακριά 9αχανές διάστημα και πλησίαζε διαρκώς τη Γη και στο τέλος κατέληγε να δείχνει το εσωτερικό ενός κυττάρου από ένα φυτό

δηλαδή σάρωνε όλες σχεδόν τις οπτικές διαστάσεις

Ήταν απ τα καλύτερα που χω δει

έχεις υπόψιν σου που μπορώ να το βρω;

Δεν εχω υποψιν μου κατι σχετικο.
Αν ομως εχεις καποιο λογαριασμο της Google (πχ Gmail) υπαρχει ενας απλος τροπος να το βρεις.Το Youtube ελεγχεται απο τη Google.Κανεις συνδεση στο Youtube με τα στοιχεια χρηστη της Google.
Πανω αριστερα υπαρχει ενα label "Ιστορικο".Απο εκει βλεπεις ΟΛΑ τα βιντεο που εχεις δει στο Youtube, οποτε ευκολα ξαναβρισκεις αυτο που εχεις δει.
(Αυτο βεβαια ισχυει εαν ενδιαμεσα,δεν εχεις κανει καποια διαγραφη ιστορικου περιηγησης.)
 

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Μηνύματα
4.479
Κριτικές
3
Like
12.593
Πόντοι
3.506
Σκιουρε μετα απο καποια ερευνα Βρεθηκε ενα βιντεο που μαλλον ειναι αυτο που ψαχνεις...

(Δεν πρεπει οι συναγωνιστες να μενουν με αποριες...)

:grin:

 

Επισκέπτης
Καλή η προσπάθεια του τύπου αλλά δεν ήταν αυτό

Εκείνο ήταν συνεχές, με απίστευτη ανάλυση εικόνας, χωρίς λόγια, και έκανε πολύ ώρα ζουμ εντός του φυτού,

Κυκλοφορούν πλέον πολλά τέτοια αλλά εκείνο ήταν το κάτι άλλο.

Έπρεπε να το δει ο κάθε κάτοικος αυτού του πλανήτη...
 

Επισκέπτης
Αποικίες στον Αρη: Με ποιά κριτήρια θα επιλεγούν οι νέοι του κάτοικοι

http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/mars-660_8.png[/img[/URL]]

To Mars One, το αμφιλεγόμενο σχέδιο που έχει ως στόχο να στείλει ανθρώπους σε ένα μονόδρομο ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη μέχρι το 2023, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον από 202.586 ανθρώπους από περισσότερες από 140 χώρες. Με ποιά κριτήρια όμως θα επιλεγούν εν τέλει οι νέοι κάτοικοι του Αρη;

Η πλειοψηφία των αιτούντων (περίπου οι 47.654) για αυτό το μονόδρομο ταξίδι στον Άρη προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Ινδία (20.747) και η Κίνα (13.176), έρχονται στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Τώρα που η πρώτη από τις 4 διαδικασίες επιλογής έληξε στις 31 Αυγούστου, η επιτροπή του Mars One ξεκινάει τα σημαντικά τεστ για την επιλογή των υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε ψυχικές και σωματικές προκλήσεις. Ομάδες από διάφορες περιοχές θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους μέχρι να μείνουν μόνο 24 με 40 υποψήφιοι μέχρι το 2015.

Στη συνέχεια όσοι περάσουν στην τελική φάση, θα ξεκινήσουν ένα επταετές πρόγραμμα κατάρτισης που, σε συνεργασία με το διαστημόπλοιο SpaceX θα αναδείξει την πρώτη ομάδα των τεσσάρων άποικων που θα πάνε στον Αρη το 2023

Με την αρχική αποστολή να κοστίζει $ 6 δισεκατομμύρια ευρώ, το σχέδιο είναι να έχουν ιδιωτική οικονομική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένου και ενός reality show στην τηλεόραση για να αυξηθούν τα κονδύλια για το παρθενικό του ταξίδι σε περίπου μία δεκαετία και 2 χρόνια αργότερα να σταλούν κι άλλοι άποικοι.

Το μακροπρόθεσμο όραμα είναι να δημιουργηθεί μια ακμάζουσα, μόνιμη ανθρώπινη αποικία στον Κόκκινο Πλανήτη με νέες αποστολές που θα γίνονται κάθε τόσο.

Πηγή: Αποικίες στον Αρη: Με ποιά κριτήρια θα επιλεγούν οι νέοι του κάτοικοι | iefimerida.gr [URL unfurl="true"]http://www.iefimerida.gr/node/121408#ixzz2euunlIwu[/URL]






 

Aftokratoras777

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2013
Μηνύματα
101
Like
2
Πόντοι
1
Για την ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ, το ζήτημα βρωμεί από παντού. Όταν κάνεις αίτηση, σου ζητάει να καταθέσεις ηλεκτρονικώς 25 ντάλαρζ. Αφού υποτίθεται πως αυτοί οι άνθρωποι προσφέρουν δωρεάν με όλα τα έξοδα καλυμένα μόνιμες διακοπές στον Άρη διά βίου, ΤΙ σκατά θα κάνουν τα ντάλαρζ, εάν αυτό δεν είναι σκαμ; Έπειτα, στα προσόντα των εθελοντών, λένε πως ΔΕΝ έχει σημασία και ΔΕΝ απαιτείται, να υπάρχει μηχανικός, γιατρός ή γενικότερα τεχνοκράτης. Οι άνθρωποι πρόβατα στη σφαγή θα πάνε, εκεί πάνω, μήπως λέω εγώ; Έπειτα, αυτά τα σπίτια, όπως και οτιδήποτε άλλο φτιάχνει ο άνθρωπος, είναι ατελές, ημιτελές, φθαρτό, χαλάει με το πέρασμα του χρόνου, θέλει επισκευές και νέα κομμάτια/ανταλλακτικά μετά από καιρό, καθώς έχει και ημερομηνία λήξης ως κάτι το υλικό άλλωστε. Επίσης, αφού πάνε και εγκατασταθούν οι άνθρωποι εκεί, ΠΟΥ σκατά θα βρουν ανταλλακτικά, αναλώσιμα, φαγητά, νερά και ΟΛΑ τα άλλα είδη ΠΡΩΤΗΣ και δεύτερης ίσως, ανάγκης;

Είναι και το ψυχολογικό. Η ατμόσφαιρα, οπτικώς και κλιματικώς, θυμίζει έρημο. Ποιός μας εγγυάται πως και να φτάσουν οι άνθρωποι εκεί, δεν θα σαλτάρουν, να κόψει ο ένας το νήμα του αλουνού, να λαλήσουν, να πάθουν ψυχολογικά γενικότερα; Το σημαντικό είναι να φτάσουν. Η τεχνολογία ΔΕΝ είναι ακόμα τόσο προχωρημένη, όσο κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε, ειδικά σε ό,τι αφορά μεταφορά ζώντων οργανισμών μαζί με την έκθεση αυτών σε κοσμική ακτινοβολία και πεδία, δημιουργία αποικιών και τέλεια διατήρηση βιώσιμων συνθηκών σε μεγάλη έκταση χωρίς απρόβλεπτα, ατυχήματα και διακοπές, που ακόμα και έστω μικρές χρονικά, μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Είναι και το ανθρώπινο. Με τις γυναίκες τί γίνεται; Θα στείλουν, κι αν ναι, θα είναι νορμάλ, ή θα τα κάνουν όλα πουτάνα (να βγουν μαχαίρια για πάρτη τους, να μη βγαίνει η μοιρασιά, μαλώματα, γκρίνιες, αρνήσεις κτλ); Και αν βγουν παιδάκια (χωρίς φάρμακα, γιατρό, έλεος), ΠΩΣ σκατά θα μεγαλώσουν εκεί; Πως θα προσαρμοστούν, πως θα επιβιώσουν, τί θα τρώνε, πως θα ζήσουν ανθρώπινα; ΑΝ βέβαια πάνε όλα τόσο μακρυά και τόσο κατ' ευχήν, κάτι που ακόμη και η έννοια επιστημονική φαντασία δεν αρκεί για να το συμπεριλάβει, τόσο παράλογο που φαντάζει.

Είναι και το βιολογικό... Τί αρρώστιες θα παίξουν εκεί; Τί επίδραση θα έχει το εκεί κλίμα και ατμόσφαιρα στο βιορρυθμό των "μελλοθανάτων"; Ως γνωστόν από τον άρη έχουν εντοπισθεί πολλά άγνωστα είδη βακτηρίων και μικροοργανισμών, πολλά από τα οποία είναι ασφαλώς παθογόνα (από απολιθωμένα απομεινάρια κομματιών της επιφάνειας του άρη που είχαν προσκρούσει πολύ παλιά στη γη, ως μετεωρίτες, και άνοιξαν μεγάλους κρατήρες). Εκεί που θα έχουν εξελιχτεί προ πολλού κιόλας, πως θα τα αντιμετωπίσει το σώμα του γήινου οργανισμού;

Δεν ξέρω, κι ελπίζω να κάνω λάθος, όμως πιστεύω πως όλα αυτά είναι μπαρούφες και μυρίζουν σκαμ. Είτε σκαμ, είτε καταδίκη σε αναπόφευκτο θάνατο τεσσάρων ατυχών ανθρώπων, που το πιο πιθανό είναι να το βρουν στη διαδρομή και στην πορεία, παρά μετά. Πόσοι και πόσοι δεν χάθηκαν, σε πολύ μικρότερα και ευκολότερα ταξίδια, όπως αυτά προς τη σελήνη; Πόσες σειρές σκαφών, όπως τα Απόλο, ήταν προβληματικά, αλλά συνέχιζαν τις δοκιμές και με έμψυχο υλικό, μόνο και μόνο για να πετύχουν να στείλουν άνθρωπο πρώτοι και να κερδίσουν τον ψυχρό πόλεμο, αντιμετωπίζοντας ζωντανούς ανθρώπους ως αναλώσιμα, άψυχα πράγματα;
 

maldi

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Μηνύματα
930
Κριτικές
9
Like
90
Πόντοι
6
εδω καποιοι κανουν ακαποτο σε μαυρες γαζελες, καποιοι αλλοι φενεται οτι τον περνουν παλι ακαποτα απο πακια και εσυ πιστευεις οτι θα μασισει το ανθρωπινο γεννος απο ενα γαλαξιακο ταξιδακι; :rolleyes:
 

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom