Νέα

Tασταρισμα στη κιθάρα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα papaz
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 37
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kostasucg

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Μιας και ειναι scalloped το πιθανοτερο ειναι οτι θελουν λιμαρισμα τα ταστα σου και σιγουρα δοπρθωση στο μπρατσο...Πηγαινε την για ενα service και θα εισαι κομπλε...Btw την candy apple με τη rosewood ταστιερα εχεις η την ασπρη με το maple ??

OP
OP
papaz

papaz

Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2010
Like
2
Πόντοι
1
Η "ταστιερα" είναι σκουρόχρωμη νομίζω λέγεται rosewood το ξύλο.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Μιας και ειναι scalloped το πιθανοτερο ειναι οτι θελουν λιμαρισμα τα ταστα σου και σιγουρα δοπρθωση στο μπρατσο...Πηγαινε την για ενα service και θα εισαι κομπλε...Btw την candy apple με τη rosewood ταστιερα εχεις η την ασπρη με το maple ??

πρόσεχε  στο λιμάρισμα  της scalloped ταστιέρας  διότι  μετά  μπορεί  να αχρηστευτεί  το  μπράτσο .
Α ρε  gibson και πάλι gibson !

kostasucg

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
πρόσεχε  στο λιμάρισμα  της scalloped ταστιέρας  διότι  μετά  μπορεί  να αχρηστευτεί  το  μπράτσο .

Ε αφου ειπαμε στο παιδι να την παει για ενα service να ειναι κ σιγουρος...Μην τη  :fuck1: την κιθαρα...Οσο για το τελευταιο...οι gibson ειναι οι πιο αβολες κιθαρες για σολο, ειδικα αν παιζεις Metal  :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :rockon: :rockon: :rockon:

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Ε αφου ειπαμε στο παιδι να την παει για ενα service να ειναι κ σιγουρος...Μην τη  :fuck1: την κιθαρα...Οσο για το τελευταιο...οι gibson ειναι οι πιο αβολες κιθαρες για σολο, ειδικα αν παιζεις Metal  :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :rockon: :rockon: :rockon:

H  ES 335  παίζει  τα  πάντα  όλα .
Τέλος  πάντων  εγώ  ποτέ  δεν ήμουν fan του  metal .
Fingerpicking έπαιζα και  παίζω  ( blues , country , country blues , rockabilly , κάποια jazz κομμάτια )  , οπότε  οι  επιλογές  μου  ήσαν gretch , gibson και epiphone . A και  ένα αντίγραφο  της Mosrite Californian για slide .

Νομίζω όμως ότι  για  τους  φαν  του  μέταλ  υπάρχει  η  SG , η  flying V , και  άμα  θες  να  χώσεις  φράγκα  η  thunderbird  , που  αναμένεται  σε  deluxe  εκδοση  με  synthesizer on bord

Επισκέπτης
Εμένα μου έχουν δανείσει μια Aria pro-ZZ αλλά θα πάρω μια Dean ή μια Ibanez που είδα και αντέχουν τα οικονομικά μου.Βασικά φέτος ξεκίνησα να μάθω,για να μην το έχω καημό!Όταν ήμουν μικρός δεν έκανα το βήμα  :headbang:

Συνημμένα

• zz_1_BK.jpg
    zz_1_BK.jpg
    91,9 KB · Εμφανίσεις: 38

kostasucg

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
H  ES 335  παίζει  τα  πάντα  όλα .
Τέλος  πάντων  εγώ  ποτέ  δεν ήμουν fan του  metal .
Fingerpicking έπαιζα και  παίζω  ( blues , country , country blues , rockabilly , κάποια jazz κομμάτια )  , οπότε  οι  επιλογές  μου  ήσαν gretch , gibson και epiphone . A και  ένα αντίγραφο  της Mosrite Californian για slide .

Νομίζω όμως ότι  για  τους  φαν  του  μέταλ  υπάρχει  η  SG , η  flying V , και  άμα  θες  να  χώσεις  φράγκα  η  thunderbird  , που  αναμένεται  σε  deluxe  εκδοση  με  synthesizer on bord

Ναι συμφωνω..γι αυτο που παιζεις ειναι οτι πρεπει η gibson..Ιδανικοτατη...Για metal ομως, με τα 1600+ που θα εδινα για μια καλη flying V η ενα SG, προτιμω μια ESP (οπου και εχω) που ειναι κ 24αρα η ταστιερα της, εχει ογκο, εχει κ το floyd της...  ;) :sunglasses: Παρολα αυτα, γουστα ειναι αυτα..  :) Οτι βολευει  τον καθενα... ;) Καλες ροκιες man!!

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Ναι συμφωνω..γι αυτο που παιζεις ειναι οτι πρεπει η gibson..Ιδανικοτατη...Για metal ομως, με τα 1600+ που θα εδινα για μια καλη flying V η ενα SG, προτιμω μια ESP (οπου και εχω) που ειναι κ 24αρα η ταστιερα της, εχει ογκο, εχει κ το floyd της...  ;) :sunglasses: Παρολα αυτα, γουστα ειναι αυτα..  :) Οτι βολευει  τον καθενα... ;) Καλες ροκιες man!!

Έτσι  είναι
@ imaginas
Η  Aria  γενικά  έχουν  μια  πολύ  καλή  κατασκευαστική  φιλοσοφία  και  μια  πολύ  προσιτή  τιμή  γενικά  για  την ποιότητα  που  προσφέρουν . Εγώ  έχω  μια  Ariα με  νάιλον χορδές . Η  κιθάρα  αυτή είναι  κατασκευασμένη  το  1983 . Δεν  έχει  trus rod  αλλά έχει  δύο συμπαγή κομμάτια  έβενου  σε  υποδοχές  στο μπράτσο , κάτω  από  την  ταστιέρα . Δεν  έχει πάρει  ούτε  χιλιοστό . Η τεχνική  αυτή  εφαρμόζεται  σε  κιθάρες  με  τουλάχιστον 3πλάσσια  τιμή  πλέον . Φαντάζομαι ότι  ανάλογη  θα  είναι  η  ποιότητα και στις  ηλεκτρικές  κιθάρες .

Τώρα  η  esρ για  metal  είναι  ίσως η  απόλυτη  επιλογή .

Να  δώσω  και  1-2 συμβουλές ,
Α) να  κρατάτε  την  κιθάρα  πάντα  κουρδισμένη . βοηθάει  να  αποφεύγεται  το σκέβρωμα  και  το fretting  buzz .
β) Να  είστε  σίγουροι  ότι  τις χορδές  που  περνάτε  τις  αντέχει  το  καράουλο  και  το μπράτσο . Οι μεγάλου  διαμετρήματος  χορδές  έχουν  τα  πλεονεκτήματά  τους  , αλλά  πρέπει  να  τις  αντέχει η  κιθάρα  σας .
γ) να  κουρδίζετε  σωστά . Πρώτα  την  Ε μπάσο , μετά την Ε καντίνι , μετά Α , μετά Β , μετά D μετά G .
δ) Να  αποθηκεύετε  την  κιθάρα  πάντα  στο  ειδικό stand ! Είτε  να  την  κρεμάτε  στον  τοίχο , από  την ειδική  υποδοχή  . Αφού  βέβαια  είστε  σίγουροι ότι ο τοίχος  δεν έχει υγρασία .
ε) Από  καιρού  εις  καιρόν να  περνάτε  από  το μάστορα  να  ρίχνει μια ματιά .
στ) να  ξεσκονίζετε  και να  γυαλίζετε  την κιθάρα  αφού  τελειώσετε  τη  μελέτη  σας .

Όσο  για  το  ταστάρισμα .
Η  δουλειά  δεν  είναι  δύσκολη . Θέλει όμως  μάστορα  με  μεράκι και εμπειρία . Πρέπει  να  μετρηθεί  η  κιθάρα  με  ένα όργανο  που είναι  σαν πλάκα . Και  έχει  τα  ύψη  ανάλογα  με  το τάστο . ( πιο χαμηλά  στο 1ο πιο ψηλά  στο 22ο π.χ. ) . Μετά  να  βγουν  οι χορδές . Να έρθει  η  το  μπράτσο  στα  ίσια  με  το αλενάκι στο truss rod .
Μετά  να  ξαναμπούν χορδές με  τις  προδιαγραφές  του  κατασκευαστή . Ας ρίξει μια  ματιά  και  στην  τρεμολιέρα  μήπως  παίζει .
Ακολούθως  να  ρυθμισθούν στη  strat οι  βίδες  του χορδοδέτη καθ΄ύψος και μετά να  ξαναρυθμίσει το truss rod . Μετά αν  χρειάζεται  να  σου  λιμάρει  το  nut  πάνω  από το 1o τάστο να  βαθύνει λίγο η  υποδοχή  της  χορδής . Πιστεύω  ότι  δε  θα  χρειαστεί να  πειράξει  την ταστιέρα  περαιτέρω . Πάντως  αν  αρχίσει να  λιμάρει τάστα  πρέπει  να  είναι  πάρα  πολύ  προσεκτικός . Να  έχει  τα  ειδικά  ελάσματα που  είναι  σαν πολυσουγιάδες να μετράει  συνεχώς  αποστάσεις  τάστου και χορδής στο 1ο 7ο 12ο 19ο τάστο . Και  να  λιμάρει  με  αυτή  την αναλογία .Και τέλος  να  υπολογίσει τα  φαγώματα στα  τάστα που  θε  φέρει  το  επί πλέον γυάλισμα  με τις  ειδικές  λίμες για να ξαναρθει το μέταλο του τάστου  στην αρχική γυαλιστερή  μοργή  μετά  το λιμάρισμα .  Επίσης μετά  να  την  προσέχεις πολύ  γιατί  δεν θα  μπορέσει  να  την ταστάρεις  ξανά.

Το καλό για  σένα  είναι  ότι  το μπράτσο  της  στρατ  αλλάζει πολύ  εύκολα ( με  κάποιο κόστος ) βέβαια .

Και  πρόσεχε  τους  μάστορες  της  Αθήνας  διότι  μερικοί  έχουν καταστρέψει  υπέροχες  κιθάρες . Συζήτησε  λίγο  μαζί και  άν  σου  πούν  κατ΄ ευθείαν  για  λιμαρίσματα  και  σκαψίματα  φύγε . Αν  σου  κάνουν συζήτηση  όπως  επάνω  , κουβέντιασέ  το . Μια  καλή  κιθάρα  όπως  η  αυθεντική  στρατ  είναι  επένδυση με  υψηλή  αξία  μεταπώλησης . Πρόσεξέ  την.

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
Έτσι  είναι
@ imaginas
Η  Aria  γενικά  έχουν  μια  πολύ  καλή  κατασκευαστική  φιλοσοφία  και  μια  πολύ  προσιτή  τιμή  γενικά  για  την ποιότητα  που  προσφέρουν .
:thumbsup: :thumbsup: θα συμφωνησω για τις aria...ειχα κ γω μια ηλεκτρακουστικη aria τυπου ovation,πολυ καλη κιθαρα (για τα λεφτα της),πολυ καλη δουλεια σε μανικι κ σωμα,αψογος ηχος κ γενικα value for money...

trelomounakias

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
7
Πόντοι
1
να δωσω ενα και γαμω τα site για αγορες οργανων (μουσικων ! να μη παρεξηγιομαστε κιολας )
Παρηγγειλα χθες καποια πραγματα ..

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535

kostasucg

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
ειναι γνωστο το σάΐτ του θωμα...εχει ισως τις καλυτερες τιμες. :rockon:
Ναι οντως ειναι γνωστο το σάιτ, παρολα αυτα επειδη την εχουν ψιλιαστει οι καταστηματαρχες και ιδιαιτερα το guitar store δινουν τις κιθαρες σε τιμες thomann. Την ESP μου την πηρα απ το guitar store, με βαλιτσα, οσο την ειχε ο thomann...Και μια ακουστικη ovation που πηρα προσφατα απ τον Zozef μου την αφησε σχεδον οσο την ειχε ο thomann(αν κ στον Zozef θελει λιγο παραπανω παζαρεμα στην τιμη,αλλα τελικα υποκυπτει  :grin:  :P )
Συμβουλη μου λοιπον ειναι να λετε οπου πατε, οτι "στον thomann ειδα την κιθαρα τοσο, κανε μου κατι καλυτερο γτ προτιμω να την παρω απο σενα παρα απ τους γερμανους, να στιριξουμε και την αγορα μας" κτλ κτλ..Πιανει... :rockon: :rockon:

Επισκέπτης
Η κιθάρα είναι μια χαρά όντως,απλώς δεν είναι δικιά μου!Δανεική είναι.Το μόνο "μειονέκτημα" είναι ότι το μπράτσο της είναι μακρύ,και πιο φαρδύ με αποτέλεσμα,όντας αρχάριος,να με εμποδίζει στο (κωλο)μπαρέ των συγχορδιών.Παρόλαυτά είναι όντως ωραία κιθάρα.

Η κιθάρα που θέλω να πάρω κάνει στο thomann με τα μεταφορικά,μόλις 20€ φθηνότερα από την Ελλάδα.Σίγουρα τα 20€ δεν τα βρίσκει κάποιος στο δρόμο (είναι μια επίσκεψη σε "σπιτάκι"!) αλλά εδώ θα σου τη σετάρρουν,και αν χρειαστείς κάτι οι περισσότεροι έμποροι είναι διατεθειμένοι να σε εξυπηρετήσουν.Τώρα με την κρίση,θέλουν δε θέλουν έχουν αλλάξει νοοτροπία.Μια Ibanez που έχω στο μυαλό μου,κοστίζει μόλις 4€ ακριβότερα στην Αθήνα,και το μαγαζί σου δίνει,και θήκη και ιμάντα που έχουν κάποιο κόστος.

redandwhite

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2008
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1

Οι Gibson ειναι εξαιρετικες κιθαρες αλλα ειναι να σου πηγαινει το σχημα και το ζυγισμα. Εγω δεν μπορεσα να ξεφυγω καθολου απο Stratocaster και μαλιστα μονο με Alder Body. Απλα τα pickups ειναι πλεον δικια μου επιλογη και η κιθαρα HSS

Jarlaxle

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Οι Gibson ειναι εξαιρετικες κιθαρες αλλα ειναι να σου πηγαινει το σχημα και το ζυγισμα. Εγω δεν μπορεσα να ξεφυγω καθολου απο Stratocaster και μαλιστα μονο με Alder Body. Απλα τα pickups ειναι πλεον δικια μου επιλογη και η κιθαρα HSS

Ασχετο λιγο, αλλα εβαλα gibson και καθησα για λιγη ωρα ορθιος και επαιξα και με πεθανε. Η κιθαρα ειναι αισθητα βαρυτερη απο αλλες κιθαρες. Παντως, ειναι ποιημα να παιζεις με αυτες, αν και δεν ειναι του γουστου μου τοσο πολυ.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Η κιθάρα είναι μια χαρά όντως,απλώς δεν είναι δικιά μου!Δανεική είναι.Το μόνο "μειονέκτημα" είναι ότι το μπράτσο της είναι μακρύ,και πιο φαρδύ με αποτέλεσμα,όντας αρχάριος,να με εμποδίζει στο (κωλο)μπαρέ των συγχορδιών.Παρόλαυτά είναι όντως ωραία κιθάρα.

Η κιθάρα που θέλω να πάρω κάνει στο thomann με τα μεταφορικά,μόλις 20€ φθηνότερα από την Ελλάδα.Σίγουρα τα 20€ δεν τα βρίσκει κάποιος στο δρόμο (είναι μια επίσκεψη σε "σπιτάκι"!) αλλά εδώ θα σου τη σετάρρουν,και αν χρειαστείς κάτι οι περισσότεροι έμποροι είναι διατεθειμένοι να σε εξυπηρετήσουν.Τώρα με την κρίση,θέλουν δε θέλουν έχουν αλλάξει νοοτροπία.Μια Ibanez που έχω στο μυαλό μου,κοστίζει μόλις 4€ ακριβότερα στην Αθήνα,και το μαγαζί σου δίνει,και θήκη και ιμάντα που έχουν κάποιο κόστος.

Το  μπαρέ  πάντα  είναι  δύσκολο για  τον αρχάριο . Καλά  μετά  θα  μάθεις  πατέντες  και με  τον αντίχειρα  κ.λπ. Μην  κρίνεις  από  τώρα . Αυτό που  λες  τώρα  , αφού  οι ακουστικές  και οι ηλεκτρικές  κιθάρες όλες  περίπου  έχουν πλάτος  ταστιέρας 43 ή 44 mm στον πάνω καβαλάρη δεν μπορώ  να  το καταλάβω . Ίσως σου  πέφτει  μεγάλο το πάχος  του μπράτσου , ή  κουράζεσαι διότι  δεν έχεις  συνηθίσει  να  βάζεις  σωστά  τον αντίχειρα  πίσω . Και είναι πιο μικρό από τα  52 ή 54 mm που  έχει  πλάτος  η  ισπανική  κιθάρα , ή 48 mm  οι crossover ηλεκτροκλασσικές .
Πιθανόν  να  έχει  μεγάλα  τάστα .
Τέλωσς  πάντων μην  την πάρεις  ταχυδρομικά , πήγαινε  σε  μαγαζιά , παίξε , δες  τι  σου  πάει στο χέρι (medium fret , small fret , large fret ) , παχύ  , λεπτό , μακρύ  κοντό μπράτσο . Όλα  έχουν υπέρ  και κατά , αλλά  είναι για  πιο προχωρημένους  κιθαρίστες  αυτά.
Πάντως  να ξέρεις υπάρχουν κιθαρίστες  που  προτιμούν το λίγο πιο φαρδύ μπράτσο , καθώς  έχουν πιο πολύ  χώρο στην ταστιέρα , κ.λπ. , Ή λίγο πιο παχύ ιδιώς  αν μιουτάρουν με  την παλάμη  τις  μπάσες  χορδές , για  να  έχουν καλύτερα  πιασίματα  στα  κντίνια . Είναι θέμα  τεχνικής  και στυλ .
Γνώμη  μου  είναι  να  μην  αρχίσεις  με  κάτι  τόσο ακριβό και  δύσκολο . Ο ήχος  σου  δεν  θα  είναι  καλός  στην αρχή , άρα  μέχρι  να  δεις  τι θέλεις  να  παίξεις που  σε  πάει  το στυλ της  κιθάρας που  σου  αρέσει διάλεξε  κάτι άλλο . Πάρε  π.χ μια Suire telecaster , που  έχει βολική  ταστιέρα  και  ένα  ήχο  πασπαρτού  που  παίζει τα  πάντα , μέχρι και μέταλ με  κάποια  σωστή  παραμόρφωση .

Η  μια  άλλη  κιθάρα  πιο φτηνή αλλά  ποιοτική .

Μετά  όταν θα  μάθεις  λίγο  και θα  κατασταλάξεις  για  τον ήχο σου , για  το στυλ σου , θα αποφασίσεις  για  το ποια  καλή  κιθάρα  θα  αγοράσεις .

Η  πρώτη  μου  ηλεκτρική  ήταν  μια  telecaster squire . Την έχω  ακόμα . Σε  country τραγούδια δεν πάιζεται . Rockabilly θαύμα , ιδίως  από τότε  που  βρήκα  ένα  αντίγραφο bigsby πέταλο και της  το πέρασα . Ροκάρει πολύ  καλά . Τώρα  μέταλ δεν παίζω , αλλά  με  τους 2 μαγνήτες και με  distortion την ακούω  καλά . Για  πιο μέταλ καταστάσεις  ξεκίνα  με  μια wasburn . Που  και αυτή έχει εύκολη  ταστιέρα .

Γενικά  δεν κάνει τον κιθαρίστα  το όργανο . Ο κιθαρίστας  κάνει το όργανο.
Έχω  ακούσει  κιθαρίστες  που  το έχουν  να  παίζουν παπάδες  με  κουτιά  και τενεκέδες !
Εκεί  που  αναγκαστικά  θα  έπαιρνες  κάτι πολύ  καλό , διότι μέση  ποιότητα  δεν υπάρχει , είναι  αν  σου  άρεσε  το φλαμενγκο , η κλασσική  κιθάρα , η gipsy κιθάρα , ή  αν ήθελες  να μια  καλή  ακουστική  για  να  παίζεις  fingerpicking ή  μια  resonator για  να  παίζεις slide , ή  κάποια  ψαγμένα  blues.

Και  κάτι τελευταίο σχεδόν όλοι ξεκίνησαν να  μάθουν κιθάρα για  να  παίζουν  κάτι βαρύ  και γρήγορο . Στην πορεία ανοίγουν οι μουσικοί ορίζοντες . Εν τέλει οι πιο πολλοί κιθαρίστες παιζουν  πολλά  πράγματα , ακόμα  και οι μεταλάδες  έχουν  και άλλα  κομμάτια  στο ρεπερτόριό τους.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Ασχετο λιγο, αλλα εβαλα gibson και καθησα για λιγη ωρα ορθιος και επαιξα και με πεθανε. Η κιθαρα ειναι αισθητα βαρυτερη απο αλλες κιθαρες. Παντως, ειναι ποιημα να παιζεις με αυτες, αν και δεν ειναι του γουστου μου τοσο πολυ.
Οι gibson είναι φοβερές . Είναι βαρύτερες , αλλά  έχουν φοβερό ζύγισμα .
Τώρα είναι και θέμα  συνήθειας . Γενικά είναι  εθιστικές  κιθάρες . Σου  μεταδίδουν  κάτι . Είτε  είναι SG , είτε firebird , είτε LP , είτε semihollow , είτε Jazz box , είτε  explorer , είτε flying V .
Όπως  και  οι Fender , οι Gretch , οι ESP , οι PRS και οι TAYLOR  είναι  κιθάρες  κιθάρες .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom