Νέα

Τα μυστικά του ψησίματος... σχάρα, σούβλα κτλ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα AssFiller
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 122
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι θα ψήσετε φέτος το Πάσχα;

  • Αρνάκι

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Κατσικάκι

    Ψήφοι: 1 50,0%
  • Χοιρινό

    Ψήφοι: 1 50,0%
  • Κοτόπουλο

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν τρώω κρέας, είμαι χορτοφάγος!

    Ψήφοι: 0 0,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ρε duracell συγγνώμη κιόλας αλλά με τα λεγόμενα απο άλλα thread σε έκοβα να το ψήνεις το αρνί με κάρβουνα απο έβενο και μαόνι και να το τρώς με dom perinnion αλλά ακούω(διαβάζω) για αυτοσχέδιες ψησταριές και μοτέρ... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:τι να πώ άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Βάλε ρε φίλε την ελληνίδα, amateur call girl να το γυρίζει και κάντης ένα βιδαριστό να τηρηθεί και η παράδοσή. Εχουμε πλάσει μια εικόνα... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Ναι, και να σκύβει και να ανάβει το πούρο από τα κάρβουνα.

Αλλά Dom Pérignon με αρνάκι;;;;
Αυτά δεν γίνονται, ένα καλό Bordeaux, κατά προτίμηση ένα Saint-Emilion, το επιβάλλει η παράδοση.
Πάει τέλεια με την γαρδούμπα και το σπληνάντερο.
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
286
Κριτικές
1
Like
672
Πόντοι
81
Λοιπόν μιας και έρχεται αυτή η ποθητή ώρα όποιος έχει εμπειρία απο σούβλισμα αρνί, κοκορέτσι ας δώσει τα φώτα, περι φωτιάς, χρόνου, ύψος σούβλας η ότι άλλο νομίζει, του για να μην μας καεί και φέτος το τιμημένο.
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

nikolakis72

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2008
Μηνύματα
2.583
Like
0
Πόντοι
16
αμα δεν ειναι ανθρωπος που να ξερει μαζι σας αστο καλυτερα....
ριχτο με πατατουλες στο φουρνο  :grin:
 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
αμα δεν ειναι ανθρωπος που να ξερει μαζι σας αστο καλυτερα....

Φαντάζεσαι να είναι κάποιος που δεν ξέρει... στην κουζίνα με τα διάφορα κ να προσπαθεί να μαγειρέψει με το netbook ανοιχτό στο bourdela.tv :2funny:
 

nikolakis72

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2008
Μηνύματα
2.583
Like
0
Πόντοι
16
Φαντάζεσαι να είναι κάποιος που δεν ξέρει... στην κουζίνα με τα διάφορα κ να προσπαθεί να μαγειρέψει με το netbook ανοιχτό στο bourdela.tv :2funny:
oποτε καλυτερα να σοβαρευτουμε και να βοηθησουμε :grin:
 

kauliarogatos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2008
Μηνύματα
799
Κριτικές
8
Like
1
Πόντοι
606
Παιδιά προσοχή στις πέτσες με το λίπος που τρώμε πάνω από το αρνί σε βαρυστομαχιάζουν και μετά δε μπορείς να φχαριστηθείς το κυρίως γεύμα, τσιμπολογάτε αλλά μην ορμάτε. Αντε αυριο να φύγω για καρδίτσα είναι εκει πάνω μαστόρια στο ψήσιμα αρκεί να μας αβαντάρει ο καιρός. Καλό Πάσχα σε όλους
 

giorgos58

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2008
Μηνύματα
13.713
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
166
τι έγινε ρε καρντάσι? μήπως μπλέκεις το σούβλισμα του κώλου με το σούβλισμα του αρνιού?  :think: :think: :think: :think: :think:

νομίζω ότι η ειδικότης μας είναι στο πρώτο και όχι στο δεύτερο  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Και στα δυο καρντασι,το σουβλισμα αρνι η κατσικι  ξεκινα απο τον κωλο και βγαινη απο το στομα,μονο που εμεις δεν εχουμε τοσο μεγαλη σουβλα για να βγη απο το στομα  :grin: :grin: :grin:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν ξερης απο αυτο το σπορ δεν σου ετυχε καποια φορα

ξέρω.. το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί... εκτός αν μαντρωθεί και μείνει νηστική μια βδομάδα...
 

giorgos58

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2008
Μηνύματα
13.713
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
166
ξέρω.. το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί... εκτός αν μαντρωθεί και μείνει νηστική μια βδομάδα...
Θα στεγνωση  μετα  :zfuck:  :grin: :grin:
εχει κατι μπουμπουκια που ξερουν πως να πλενονται και δεν σου αφηνουν ιχνος  :rockon: :rockon: :rockon:

πολλη :offtopic: :offtopic: :offtopic: ειμαστε
 

giorgos58

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2008
Μηνύματα
13.713
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
166
καλημερα.μπορει να με διαφωτισει καποιος για πως γινεται ενα καλο ψησιμο?προετιμασια φωτιας κ.λ.π?
Το κυριοτερο ειναι τι ψησταρια εχεις
που θες να το ψησης κατω στο χωμα σε χτιστη ψησταρια η σε δυο μισα βαρελια ενωμενα ;;;
 

Zwrzetos7

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2009
Μηνύματα
1.876
Like
0
Πόντοι
16
κοκορετσι δεν εχει η ψηφοφορια?  :think:
 

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.750
Like
3
Πόντοι
16
Το κυριοτερο ειναι τι ψησταρια εχεις
που θες να το ψησης κατω στο χωμα σε χτιστη ψησταρια η σε δυο μισα βαρελια ενωμενα ;;;
Πολλα ξερεις εσυ,επαγγελμα η απλα τυχενει να ξερεις??
 

θάνατος

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Μηνύματα
609
Like
5
Πόντοι
6
και ένας άλλος τρόπος ψησίματος για όσους προτιμούν το κατσικάκι.


¨κατσικάκι αντικριστό¨

κόβουμε το κατσικάκι, (7-8 κιλά περίπου) κατα μήκος της σπονδηλυκής στήλης του έτσι ώστε να γίνει δυο κομμάτια. Κατόπιν το περνάμε όχι σε μεταλλική σούβλα αλλα σε κλαδιά λεμονιάς που έχουν καθαριστεί απο το ξερό φλοιό τους. Βάλτε λίγη ρίγανη και λαδολέμονο.

ανάβετε φωτιά απο κούτσουρα ελιάς και στερεόνεται το κρεάς που είναι περασμένο στα κλαδιά πάνω σε δυο και δυο πλήθους(δυο για κάθε κομμάτι). Έτσι ώστε η φωτιά να είναι στο πλάι του κατσικακιού(ενα απο τη μια και ένα απο την άλλη πλευρά της φωτιάς) Μετά απο αρκετή ώρα γυρνάτε το κατσικάκι να ψηθεί και απο την άλλη πλευρά.

το κατσικάκι θα έχει αποκτήσει υπέροχο χρώμα και γεύση, το ψήσιμο θα διαρκέσει περίπου 3,5 - 4 ώρες, απλά φροντίστε να έχετε αρκετά ξύλα για να διαρκεί η φωτιά.


όσοι είναι απο ¨κάτω¨ γνωρίζουν το παραπάνω τρόπο.

καλή όρεξη συνάδελφοι
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom