Νέα

Σύνδεση Pc με ηχοσύστημα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosfra
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kosfra

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
20
Πόντοι
6
Ρε συναδελφοι θελω να συνδεσω ενα laptop που εχω στο ηχοσυστημα στο σπιτι.Το προβλημα ειναι οτι ο υπολογιστης διαθετει εξοδο μονο για ακουστικα και ενω συνδεεται ο ηχος ειναι πολυ χαμηλος. Μου ειπε καποιος οτι ισως να βοηθουσε ενας προενισχυτης????ξερει κανεις κατι? γιατι ειμαι ασχετος με το ολο θεμα.Που μπορω να βρω κατι τετοιο? Επισης απο προγραματακια για DJ παιζει τιποτα καλο free.Εχω βρει κατι λεγεται RockIt αλλα ειναι demo εκδοση,παιζει μιση ωρα και μετα σταματαει.

Οποιος γνωριζει ας βοηθησει :helpplea:

astrikos

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Φιλαράκο η έξοδος των ακουστικών είναι και αυτή που χρειάζεσαι (ουσιαστικά είναι η Line-out). Μετά πας σε άλλα συστήματα και άλλες συνδεσμολογίες, (optical out και τράβα γύρευε). Όσο για τον ενισχυτή που αναφέρεις, αυτός είναι ενσωματομένος φυσικά στα ηχοσύστημά σου. Μήπως σύνδεσες το καλώδιο κατευθείαν στα ήχεία; Αν ναι, τότε για αυτό έχεις χαμηλό επίπεδο ήχου. Θα πρέπει να το συνδέσεις στην αναλογική είσοδο του στερεοφωνικού σου (line in) από πίσω. Με αυτό το τρόπο θα χρησιμοποιηθεί ο ενισχυτής του συστήματος και θα παίζει νορμάλ. Δοκιμασμένη λύση εκατομμύρια φορές. Τώρα για προενισχυτή, τότε οι απαιτήσεις σου είναι διαφορετικές (θες να γκρεμισεις το σπίτι ή να αυτοκτονήσουν οι γείτονες) γιατί αλλιώς η πρώτη λύση επαρκεί. Αν έχεις κάνει σωστή τη συνδεσμολογία, τότε ενδεχομένως έχει φθορά το καλώδιο Ή στον φορητό σου η στάθμη έντασης του Line-out (headphones) είναι χαμηλή. Είναι πολύ πιθανό να ρυθμίζεται ξεχωριστά από τη γενική ένταση (μια ματιά στα audio properties θα το λύσει αυτό).
Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα.

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Α, και ανέβαζε και απο την volume ροδελίτσα την ένταση στο notebook. Καμμιά φορά ξεχνιέται χαμηλά για να μην στα ζαλίζουν τα κλίκ και τα ντα-ντάν! των XP.

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Ρε συναδελφοι θελω να συνδεσω ενα laptop που εχω στο ηχοσυστημα στο σπιτι.Το προβλημα ειναι οτι ο υπολογιστης διαθετει εξοδο μονο για ακουστικα και ενω συνδεεται ο ηχος ειναι πολυ χαμηλος. Μου ειπε καποιος οτι ισως να βοηθουσε ενας προενισχυτης????ξερει κανεις κατι? γιατι ειμαι ασχετος με το ολο θεμα.Που μπορω να βρω κατι τετοιο? Επισης απο προγραματακια για DJ παιζει τιποτα καλο free.Εχω βρει κατι λεγεται RockIt αλλα ειναι demo εκδοση,παιζει μιση ωρα και μετα σταματαει.

Οποιος γνωριζει ας βοηθησει :helpplea:

Αν η συμβουλή του Ropaloforos δεν σε βοηθήσει, μπορείς να ζητήσεις έναν αντάπτορα απο 3,5mm jack σε RCA βύσματα. Υπάρχει, όχι πάντα, το θέμα της διαφορετικής αντίστασης Ζ. Στο βύσμα για ακουστικά είναι περίπου 350 Ohm ενώ στα βύσματα RCA είναι σχεδόν πάντα 75 Ohm. Πάντως, πριν μπείς στη διαδικασία αγοράς, κοίταξε να δεις αν έχεις επιλέξει το σωστό τύπο ηχείων απο τις ιδιότητες ήχου. Αν το Laptop σου βγάζει ήχο 5.1 και δεν προσδιορίσεις οτι έχεις σύστημα με 2 ηχεία μόνο, τότε ο ήχος μπορεί να βγαίνει πολύ χαμηλά, πράγμα που μπορεί να συμβαίνει επίσης όταν έχεις δώσει λάθος τύπο ηχείων. (π.χ. αν έχεις ένα μικρό ηχοσύστημα και έχεις δηλώσει ως τύπο ηχείων μεγάλα ηχεία ή αν έχεις απλά flat panel ηχειάκια και έχεις δηλώσει ενεργά ηχεία)
Τέλος κοίταξε να κουνήσεις λίγο το βύσμα στον υπολγιστή. Λίγο προς τα έξω ή προς τα μέσα μπορεί να σου δώσει πλήρη ήχο. Πολλές φορές τα βύσματα αυτά δεν είναι στο 100% των προδιαγραφών τους

Επισκέπτης
τα λαπ τοπ φιλε μου δεν εχουν διαφορες εξοδους οπως απο ενα απλο κομπιουτερ η με μια καλη καρτα ηχου οπως η 5 + 1 και τα λοιπα και για την περιπτωση του λαπ τοπ μια καρτα 5 + 1 εξωτερικη που συνδεεται σε θυρα usb ειναι μια πολυ καλη λυση οσο για προγραματα djay μπορεις να βρεις πολλα στο διαδυκτιο ενα site που μπορεις να βρεις πολλα προγραμματα ειναι το τωρα γενικοτερα καλυτερα ειναι να πας σε ενα εξιδικευμενο καταστημα που ασχολειται με συστηματα ηχου και δεν θελω να θεωρηθει διαφημηση καταληλο καταστημα που θα βρεις λυσεις να συνδιασεις υπολογιστη και ηχοσυστημα ειναι ο νακας που μπορεις να βρεις λυσεις που ουτε σε καταστηματα που ασχολουντε με υπολογιστες.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Για προγραμμα dj ψαξε στο το "virtual dj" ,κατεβασε το , ακολουθησε τις οδηγιες για να το crack-αρεις και θα εχεις εναν ευχρηστο και πολυ καλο προγραμμα.

Αλλα με την καρτα ηχου του laptop ολα αυτα τα προγραμματα σου ειναι αχρηστα γιατι χρειαζονται 2 εξοδους ηχου (μια για τον ηχο και μια για τα ακουστικα που κανεις preview την μιξη...)

Οποτε πρεπει να παρεις και 2η καρτα ηχου (εξωτερικη) για να κανεις τον dj...

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Για προγραμμα dj ψαξε στο το "virtual dj" ,κατεβασε το , ακολουθησε τις οδηγιες για να το crack-αρεις και θα εχεις εναν ευχρηστο και πολυ καλο προγραμμα.

Αλλα με την καρτα ηχου του laptop ολα αυτα τα προγραμματα σου ειναι αχρηστα γιατι χρειαζονται 2 εξοδους ηχου (μια για τον ηχο και μια για τα ακουστικα που κανεις preview την μιξη...)

Οποτε πρεπει να παρεις και 2η καρτα ηχου (εξωτερικη) για να κανεις τον dj...

Αδελφέ FidoDildo, εαν δεν έχεις πολυκάναλο ήχο το παραπάνω δεν ισχύει Ουτε σε Desktop μηχάνημα. Έχω και το απλό της Atomix και το E-Jay και το ξέρω καλά.

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Σχετικά με το πρόγραμμα, αν δεν βαριέσαι να δουλέυεις σε περιβάλλον sequencer, υπάρχει και το SONY Acid που έχει και δωρεάν έκδοση. Προσοχή όμως. Δεν θα σε βοηθήσει εαν θέλεις να κάνεις live DJ set. Θα σου κάνει καλή μίξη όμως για να ετοιμάσεις δισκάκια μιξαρισμένα. Σώζει και απευθείας σε mp3

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Αδελφέ FidoDildo, εαν δεν έχεις πολυκάναλο ήχο το παραπάνω δεν ισχύει Ουτε σε Desktop μηχάνημα. Έχω και το απλό της Atomix και το E-Jay και το ξέρω καλά.

Συμφωνω , γι'αυτο τονισα το laptop για να μην εξηγω σε ποιες περιπτωσεις σε desktop pc  μπορεις με μια καρτα ηχου...  ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom