Νέα

Συνδεση αυτονομων εστιων και φουρνου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giannhsg
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 23
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

giannhsg

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2007
Like
64
Πόντοι
6
Ρε μυστες αγορασα ενα σετακι αυτονομα ματια και φουρνο.

Τα ματια ειναι ετσι ακριβως πισω: Αλλα δεν εχω ιδεα που θα συνδεσω την γειωση και που τα αλλα δυο. Εχω μονοφασικο σπιτι. Μπορει καποιος να βοηθησει στο που θα συνδεθουν και που θα μπει η γεφυρα που εχει ηδη στις δυο δεξιες υποδοχες;

Μου φενεται αλαμπουρνεζικο το σχεδιαγραμμα.

Επισης, ο φουρνος εχει καλωδιο εσνωματωμενο. Το συνδεω χυμα σε κλεμα μαζι με τα καλωδια των ματιων φανταζομαι τα δινω στην παροχη απο την αλλη πλευρα της κλεμας, σωστα;

Μην αρχισετε τα 'παρε ηλεκτρολογο' γιατι δεν εχω σαλιο. Απο κοτσοβολο με δοσεις τα πηρα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

Τα ματια ειναι ετσι ακριβως πισω: Αλλα δεν εχω ιδεα που θα συνδεσω την γειωση και που τα αλλα δυο. Εχω μονοφασικο σπιτι. Μπορει καποιος να βοηθησει στο που θα συνδεθουν και που θα μπει η γεφυρα που εχει ηδη στις δυο δεξιες υποδοχες;

Επισης, ο φουρνος εχει καλωδιο εσνωματωμενο. Το συνδεω χυμα σε κλεμα μαζι με τα καλωδια των ματιων φανταζομαι τα δινω στην παροχη απο την αλλη πλευρα της κλεμας, σωστα;

Μην αρχισετε τα 'παρε ηλεκτρολογο' γιατι δεν εχω σαλιο. Απο κοτσοβολο με δοσεις τα πηρα.

λοιπόν αφού εχεις μονοφασικό ακολουθείς το διάγραμμα 1Ν

σύμφωνα με αυτό συνδέεις τον ουδέτερο της παροχής στην θέση 5 (άκρη δεξιά στο κουτάκι)... γεφυρώνεις με ένα καλώδιο την 5 με την 4

συνδέεις την φάση της παροχής με την θέση 3 (τρίτη από αριστερά στο κουτάκι) και γεφυρώνεις με καλώδια την 3 με την 2 και την 2 με την 1

την γείωση της παροχής την συνδέεις την γείωση στο κουτάκι

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Και καλώδιο 6άρι, μην πάρεις καμμιά φωτιά

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Και καλώδιο 6άρι, μην πάρεις καμμιά φωτιά

ΒΑΣΙΚΟ στοιχείο σ' αυτές τις δουλειές:

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΦΙΞΙΜΟ σε όλες τις βίδες που συγκρατούν καλώδια. Μέχρι να φοβάσαι ότι θα κλωτσήσουν οι βόλτες.
Αλλιώς αρχίζουν σπινθηρισμοί, και λυώνουν τα πάντα.

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Και μην βάλεις κλεμα  γιατί κάποια στιγμή θα λιωσει,συνδέσετα απευθείας  μεταξύ τους,εκτός και αν θέλεις κλεμα  τότε βάλε πορσελάνη και όχι πλαστικια

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Το μπου ειναι μαγικο.

amilo

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
110
Πόντοι
1
λοιπόν αφού εχεις μονοφασικό ακολουθείς το διάγραμμα 1Ν

σύμφωνα με αυτό συνδέεις τον ουδέτερο της παροχής στην θέση 5 (άκρη δεξιά στο κουτάκι)... γεφυρώνεις με ένα καλώδιο την 5 με την 4

συνδέεις την φάση της παροχής με την θέση 3 (τρίτη από αριστερά στο κουτάκι) και γεφυρώνεις με καλώδια την 3 με την 2 και την 2 με την 1

την γείωση της παροχής την συνδέεις την γείωση στο κουτάκι

Σωστα ολα αυτα αλλα μαλλον ο φιλος δεν ξερει και ποια χρωματα ειναι η φαση και ουδετερος.

Μαυρο = Φαση
Μπλε η γκρι (σε παλιες εγκαταστασης) = ουδετερος
Κιτρινο πρασινο η κιτρινο (σε παλιες εγκαταστασης) = γειωση.

Και προσοχη με κατεβασμενο των γενικο, το ρευμα δεν κανει παιχνιδια.

digit_ten

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
70
Πόντοι
16

απο Αμερική τα αγοράσεις, τύπε..;;

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
40
Πόντοι
366
Που ειναι ρε ο απολυτος να εδινε τα φωτα του στον φιλο και μετα να τον επιανε πελατη.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16

Παίζει να είναι και καφέ η φάση.

Μη λέτε πράματα που μπορεί να ΜΗΝ είναι πάντα έτσι.

Το μόνο σταθερό είναι η γείωση:
Κίτρινο ή κιτρινοπράσινο (ριγέ).

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945
Γιατι ο φιλος που ανοιξε το θεμα φαινεται αρχαριος σε αυτα, απλα δεν κανουμε επεμβασης αν πρωτα δεν διακοψουμε το ρευμα.

δε νομίζω να είναι τόσο καθυστερημένος ή χαζός

The Lover

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2005
Like
416
Πόντοι
36
:idiot:

Συνημμένα

• cable-colors.jpg
    cable-colors.jpg
    83,1 KB · Εμφανίσεις: 67

amilo

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
110
Πόντοι
1
Παίζει να είναι και καφέ η φάση.

Μη λέτε πράματα που μπορεί να ΜΗΝ είναι πάντα έτσι.

Το μόνο σταθερό είναι η γείωση:
Κίτρινο ή κιτρινοπράσινο (ριγέ).

Νταξ ξεχασα ενα χρωμα  :P

Aυτά είναι τα τυπικά .Αν ο ηλεκτρολόγος ήταν μαλάκας ή ο ιδιοκτήτης τσίπης τα καλώδια μπορεί να είναι ότι χρώμα θες.
Για αυτό ΠΡΟΣΟΧΕ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!!!!

Ετσι ειναι, εδω στο σπιτι της μακαριτισσας γιαγιας μου ο ηλεκτρολογος που φωναξε τοτε που εφτιαχνε το σπιτι εβαλε σε ολο το σπιτι καλωδιο γειωσης για ουδετερο αντι του μπλε που επρεπε να περασει, τι να λεμε τωρα....

Αλλη περιπτωση σε σπιτι συγγενη το καλωδιο γειωσης ηταν η δευτερη φαση, τοτε που βαζαν 2 φασης στο σαλονι για φωτιστικο.

δε νομίζω να είναι τόσο καθυστερημένος ή χαζός

Μην το λες εδω σε τεχνικο φορουμ που ασχολουνται με αυτα ενας απειρος εγραψε οτι αγγιξε με το χερι το μαυρο καλωδιο να δει αν εχει ρευμα, και του λεμε εμεις την αλλη φορα βαλε την γλωσσα για σιγουρια...

OP
OP
giannhsg

giannhsg

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2007
Like
64
Πόντοι
6
Ειστε μεγαλοι μυστες. Εκτος απο τα γαμωσκιλς σας ειστε και ειδικοι στο ρευμα.
Την συνδεσα, ολα καλα! Στην αρχη δεν επαιζε αλλα ειχα ξεχασει τις γεφυρες. Τραμουντανα εισαι μεγαλος.

Απο την καυλα μου που γλυτωσα 50ευρω ηλεκτρολογο, θα παω να τα φαω σε κανενα παρανομο εξτρακι  :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom