Θα πα΄ρω τα ζητήματα ένα-ένα.
1.Λές "ξερω παρα πολλους διατροφολογ ους που υπερασπιζον ται αυτην την αναλογια σχετικα με τα αλκαλικα,οξινα,ουδετερα(θα σου στειλω πμ με ονοματα και τηλεφωνα για να επικοινωνησ εις αν θες..Προκει ται για κορυφαιους επιστημονες της διατροφολογ ιας με σπουδες και κλινικη εμπειρια στο εξωτερικο για παρα πολλα χρονια."
Και εγώ ξέρω πολλούς "κορυφαίους" που δίνουν τη δίαιτα του ανανά και αποτοξίνωση με τη δίαιτα της λαχανόσουπας.... Αν είναι ποτέ δυνατόν!
..................εσυ θεωρεις οτι η διαιτα της λαχανοσουπας και του ανανα ειναι εφαμιλλο παραδειγμα με αυτο που ανεφερα παραπανω??(μην τρελλαθουμε κιολας...επιστημονας ανθρωπος εισαι)
2. Λές "Κατα δευτερον σαν εκφυλιστικε ς ασθενειες δεν εννοουσα μονο την ωστεοπορωση αλλα ολες,στη συνεχεια ξεχασα να αναφερω οτι πολυ σημαντικο ρολο στην καλη υγεια των αρθρωσεων και των οστων παιζουν τα ζωτικα λιπαρα οξεα οχι απο ψαρια-ιχθυελαια οσο απο φυτικες οπως παρθενο βιολογικο ελαιολαδο,λιναροσπορο,ξηρους καρπους αναλατους και κυριως αμυγδαλα,ηλιοσπορους,κολοκυθοσπορους,φουντουκια,καρυδια."
Κάθε ασθένεια είναι διαφορετική, δεν είναι απλά μια ασθένεια, το να γενικεύσει κανείς είναι λάθος και νομίζω είναι κατανοητό γιατί. Τώρα οτί παίζουν ρόλο τα ζωτικά λιπαρά οξέα όχι από ψάρια αλλά από φυτικές πηγές πηγές δε το πιάνω απόλυτα, μάλλον λάθος έχεις κάνει, ή κάτι δε λες καλά, διότι οι φυτικές πηγές σίγουρα δεν είναι ζωικές. Για πληεοφόρησή σου πάντως τα λιπαρά οξέα από ψάρια και κάποιες (όχι όλες) φυτικές πηγές, και πιό συγκεκριμένα τα DHA και EPA με μέγιστη δράση έχουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μέσω της επίδρασης που έχουν ως αναστολείς των κυκλοξυγενασών. Εν πάση περιπτώση έχουν μεγάλη ωφέλιμη δράση σε ένα φάσμα πρόσληψης 2-3 μερίδες εβδομαδιαίως σχεδόν σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, φυσικά αν θεωρήσουμε οτι αν πρόκειτε για ψάρια είναι απαλλαγμένα από διοξίνες.
..........σε οτι αφορα τα ζωτικα λιπαρα οξεα εννοω οτι η φυτικη προελευση τους ειναι πολυ πιο ωφελιμη γιατι μην ξεχναμε οτι τα ψαρια(εκτος του οτι ζουν σε μολυσμενες θαλασσες-ποταμια) ειναι νεκρες τροφες...πτωματα οπως και τα κρεατα....αλλα οχι τοξικα οπως το κρεας....απλα ψηνοντας τα ή βραζοντας καταστρεφονται πολλες βλαβερες ουσιες αλλα οχι ολες....καλο ειναι να τρωμε μια φορα την εβδομαδα ψαρι οχι ομως τηγανητο και με πολλα καρυκευματα....και κυριως οσα εχουν πολλα ω3...οι φυτικες βιολογικες πηγες ομως ειναι πολυ καλυτερες διοτι αυξανουν τα επιπεδα των "καλων" εικοσανοειδων"Για την πρωτεινη μπορουμε ανετα να αντικαταστησουμε τα κρεατα με τοφου,σογια,φασολια,αυγα απο ζωα μη εκτεθειμενα σε τοξικα,αντιβιοτικα,βελτιωτικα κ.ο.κ.με ξηρους καρπους και αλλα οσπρια...
3. Λές "Σε οτι αφορα την επωαση ασθενειων εννοω οτι ο καθε ενας απο τους ανθρωπους εχει απο τη στιγμη που γεννιεται λογω κληρονομικη ς προδιαθεσης καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα οπως π.χ. οικογενειακ ο ιστορικο σε υπερταση,καρδιαγγειακα κλπ..και αυτη του η διαθεση αν το
ατομο δεν ακολουθησει εναν σωστο τροπο ζωης(που για τον καθενα εκλαμαβανετ αι διαφορετικα,καποιες αρχες ομως ειναι ιδιες για ολους μας)
τοτε συνηθως μεσα στο διαστημα απο 25-40 ετη εκδηλωνοντα ι οι διαφορες παθησεις... .ο κληρονομικο ς παραγων παιζει ενα ρολο γυρω στο
20%,το υπολοιπο 80% εξαρταται απο τον τροπο ζωης-διατροφης-περιβαλλοντος."
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με την γενετική και την κληρονομικότητα. Δεν έχουν όλα τα γονίδια ίδια συμπεριφορά, ούτε μεταφράζονται στατιστικάέτσι απλά. Κάποιες φορές αν έχεις ένα ογκογονίδιο τότε θα εκφραστεί προσέχεις δεν προσέχεις, κάποιες άλλες φορές το αν προσέξεις μπορεί να καθορίσει, την εμφάνιση, την εκτάση αλλά και την πορεία της νόσου. Τα πράγματα δεν είναι απλά, συνεπώς μη γενικεύουμε. Σωστά πάντως καλό είναι να προσέχουμε διότι ελαττώνουμε τις πιθανότητες να νοσήσουμε.
........εδω θα συμφωνησω σχεδον απολυτα μαζι σου....
4. Λές "Επειτα για τις εκφυλλιστες παθησεις του νευρικου ιστου(σκληρυνση κατα πλακας,αλτσχαιμερ κλπ) αναφερουν καποιες ερευνες σε αγγλια-αμερικη οτι η προσληψη κατσικισιου βιολογικου γαλατος βελτιωνει ως ενα σημειο την ενταση και τον ρυθμο επαναληψης των συμπτωματων αυτων των ασθενειων με συνεπεια να αυξανεται καί το προσδοκιμο της ζωης του ασθενους και η ποιοτητα ζωης του χωρις ομως ιαση...σε καμμια περιπτωση διοτι ειναι ενα συνθετο βιολογικο προβλημα που μεχρι σημερα δεν μπορει να "εξιχνιαστει" σε πολυ μεγαλο βαθμο."
Αυτό δεν λέει κάτι και τα στατιστικά αποτελέσματα μιας έρευνας μόνο ένδειξη αποτελούν. Μή ξεχνάμε οτι κατα καιρούς έχουν γίνει έρευνες που έχουν δείξει αδιανόητα πράγματα που τελικά δεν ισχύουν. Κλασσικό παράδειγμα είναι η φιλολογία γύρω από τη vit C, οι μισές έρευνες λένε οτι έχει αποτέλεσμα, οι άλλες μισές οτι δέ έχει απέναντι στο κοινό κρυολόγημα και τις ιώσεις. Το γεγονώς είναι οτι μέχρι να αποδειχτεί ο βιολογικός δρόμος που επιδρά, αν επιδρά, όλα είναι ενδείξεις. Γενικά μην είσαι εύπιστος σε ότι σου αρέσει, ή ανακοινώνεται από μια επιστημονική ομάδα, χρειάζονται πολλές ανακοινώσεις ερευνών για να αποδεικτεί κάτι, και όταν λέω πολλές εννοώ εκατοντάδες.
.........οι ανακοινωσιμες ερευνες ειναι πολυ περισσοτερες απο χιλιες.......συγκεκριμενα 1476...σχετικα με το πως ενεργει η βιταμινη C....και με την βοηθεια ποιων μεταλλων,ιχνοστοιχειων,βιταμινων και φυτοθρεπτικων αυξανεται η αποτελεσματικοτητα της.....
5.Λές "Σε οτι αφορα την λειτουργικα των σπλαχνων οπως το παγκρεας π.χ. που αναφεραμε εχω να κανω μια ερωτηση?πότε ειναι πιο πιθανο να επωασουν καρκινικα κυτταρα σε μεγαλους πληθυσμους στο παγκρεας?με φυτικη διατροφη ή με ζωική?"
Σίγουρα σε ζωική διατροφή που υπερβαίνει το μέτρο, δηλαδή συχνότητας πολύ μεγαλύτερης της 1 φοράς ανά εβδομάδα κόκκινου κρέατος, πολύ μεγάλη κατανάλωση τυριών και αλλαντικών κλπ. (τα ψάρια μένουν απέξω)Εδώ όμως έρχονται και άλλοι παράγοντες, δηλαδή γενικά πιθανότερο είναι να μην φταίει το κρέας αλλά τα νιτρώδη συντηριτικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά (αλλαντικά και τυριά, αλλά και φρέσκα κρέατα που ταλαιπωρούνται), και είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνα. Σε μεγάλη ποσότητα πάντως το κρέας έχει φανεί να αυξάνει καρκινογενέσεις. Προσοχή σε ΜΕΓΑΛΗ ποσότητα!!!
.........ναι αλλα μεσα στο κρεας ειναι ολα αυτα.....ορμονες,βελτιωτικα,αντιβιοτικα κλπ.....και δεν βλεπω τον λογο που χρειαζεται η καταναλωση κρεατος.....επειδη εχει Β12? και Β6?....αναγκαστικα πρεπει να παμε στα συμπληρωματα διατροφης για να
μην πληρωνουμε ενα καρο λεφτα σε καποια στιγμη στη ζωη μας.....επειδη ξεχνωντας να διατραφουμε σωστα.....αποκτησαμε διαβητη.....υπερταση,καρκινο κ.ο.κ.
6. Λές "και σε οτι αφορα την b12 που ειναι πολυ δυσκολο να την βρεις σε τροφιμα στην ποσοτητα που χρειαζεται υπαρχουν και πολυ καλα συμπληρωματ α(θα σου στειλω πμ) τα οποια προσφερουν απολυτη καλυψη και ειναι καλυτερα αφομοιωσιμη απο την προσληψη της μεσω διατροφης."
Πολλά και καλά συμπληρώματα υπάρχουν, και επέτρεψέ μου να τα γνωρίζω καλύτερα γιατί είναι η δουλειά μου, και ακριβώς για αυτό δεν τα δίνω εκτός και αν δε μπορώ να κάνω αλλιώς, απλά γιατι μου αρέσει να προάγω την διατροφή και όχι της φαρμακοβιομηχανίες. Τώρα εσύ δεν μπορώ να καταλάβω αφού υπερασπίζεσαι φυσική διατροφή, πως προτιμάς το τεχνικό χάπι από το φυσικό μοσχαρίσιο κρέας, ή το αυγό δεν το καταλαβαίνω...
......εδω ειναι η μεγαλη απατη......οτι νομιζουμε οτι η διατροφη η σημερινη μπορει να μας τα παρεχει ολα τα απαραιτητα........ακομη και αν ειναι βιολογικη....Οι συνθηκες ζωης μας εχουν αλλαξει αρδην τα τελευταια 40 χρονια με αποτελεσμα να εχουν επεισελθει οροι στη ζωη μας οπως "στρεςς" "υπερκαταναλωση" "μολυνση του αερα και του νερου" κ.ο.κ... Εσυ πιστευεις οτι με βιολογικη διατροφη και μονο ο συγχρονος ανθρωπος μπορει να ειναι σιγουρος για την υγεια του?εγω λεω οχι οπ
ως και εκαντοταδες ερευνων...
7. Λές "Ε γω ειμαι υπερμαχος της αποψης οτι δεν υπαρχουν "ασθενειες" αλλα "ασθενεις" με οτι αυτο συνεπαγεται .....Δεν ειναι δυνατον το 80% του πληθυσμου μολις ο καιρος αλλαζει απο κρυο σε υγρασια ή απο ζεστη σε κρυο να πεφτει στο κρεββατι με πυρετο,να εχει ρινικες αλλεργιες,εκζεματα,δερματολογικα προβληματα και πονοκεφαλου ς.....κατι δεν κανουμε σωστα και αυτο ειναι ο τροπος ζωης μας! "
Δεν το πιάνω απόλυτα αυτό, πάντως αν εννοείς οτι έχουμε δημιουργήσει ένα πιο αφιλόξενο περιβάλλον για να ζούμε τότε θα συμφωνίσω.
..........δεν το πιανεις απολυτα αυτο?ειναι δυνατον?εσυ πιστευεις δηλ.οτι αν οι ανθρωποι ειχαν αμυντικο συστημα ισχυρο οπως θα επρεπε να ειχαν αν αφηνοντο να ενημερωθουν απο σωστες πηγες και οχι απο γιατρους-φαρμακολαγνους θα ειχαμε τοσους ανθρωπους πεσμενους στα κρεβατια με πυρετο 39 και βηχα λες και εισπνευσανε μονοξειδιο του ανθρακα?Μηπως εχεις ακουσει για τους σπορους του γκρειπ φρουτ εκει που σπουδασες?σου ειπαν ποτε οτι το εκχυλισμα των σπορων του συγκεκριμενου φρουτου αποστειρωνει τα εργαλεια τα χειρουργικα 100% και στα χειρουργεια χρησιμοποιουν χημικα αντισηπτικα που αποστειρωνουν 75-80%?γνωριζεις οτι ειναι το πιο ισχυρο αντιπαθογονο που σκοτωνει πανω απο 800 παθογονα μικροβια και μικροοργανισμους?το ξερεις οτι αν ενας ανθρωπος παθει τροφικη δηλητιαριαση(π.χ. σαλμονελλα) δεν χρειαζεται τιποτε αλλο εκτος απο αρκετες σταγονες εκχυλισματος γκρειπ φρουτ(μου εχει συμβει και εμενα)?
Τέλος θα πω για άλλη μια φορά, οτι δεν κάνει κακό το κρέας ούτε το τυρί, ούτε το αυγό, ούτε το ψάρι, ούτε το σπανακί, ούτ το κολοκύθι, ούτε το νερό!!! Η υπερκατανάλωση τους κάνει κακό! ΄Πρέπει να τρώμε όλα τα καλά που τρώμε σε σωστές δόσεις. Τα μόνα που πρέπει να αποφεύγουμε είναι αυτά που περιέχουν "άδειες θερμίδες" και χημικούς μολυντές.
Αυτά είχα να πώ, τώρα ο καθένας πιστέυει όποιον προτιμά.
.......το θεμα δεν ειναι για το ποιος προτιμα ποιον.......δεν ειναι αγωνας εδω περα......εδω κανουμε μια συζητηση που απο οτι βλεπω οι περισσοτεροι εχουν μεσανυχτα(οχι εσυ βεβαια) συνανθρωποι μου και προσπαθω με τις πενιχρες γνωσεις μου να τους ανοιξω τα ματια.......απλα πιστευω οτι αυτα που εχω αναφερει δεν τα εχουν αναφερει αλλοι(ειτε επειδη δεν τα γνωριζουν,ειτε επειδη τα γνωριζουν αλλα δεν τους συμφερει να βγουν στη φορα για ευνοητους λογους.....)Πολλα απο αυτα που λες εσυ ειναι απλα χιλιοακουσμενα και γνωστα σε παρα πολλους χωρις να σημαινει αυτο οτι εσυ δεν γνωριζεις παρα πολλα....αλλα μηπως σε αρκετα απο αυτα που ειπες πρεπει να τα ξανασκεφτεις?