Νέα

Στέφανος Κασσελάκης - ΣΥΡΙΖΑ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Οξαποδω
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 10K
  • Εμφανίσεις 283K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Μηνύματα
940
Like
848
Πόντοι
86
Τύπε με το ναυάγιο της Πύλου τι γίνεται; σταμάτησαν τα δρομολόγια;
Αφού νοιάζεσαι κάνε κινήσεις να σταματήσουν τα δρομολόγια. Μη γίνει πάλι κάνα ναυάγιο αύριο μεθαύριο σε διεθνή ύδατα και αρχίσεις την κλάψα πάλι.. όσο σιωπας είσαι συνυπεύθυνος.

Τώρα για αυτά που λες τι να πούμε.. άντε με το Γιάννη ή ζανκλοντ να κλάψετε παρέα... Ο ΣΥΡΙΖΑ βαρεσαι κανόνι...
Ανταποκρινόμενος στο ειλικρινές και άδολο ενδιαφέρον σου για τους 600+ (;) πνιγμένους (κατ' άλλους: δολοφονημένους) ανοικτά της Πύλου και αφού συνδύσες το ναυάγιο με Βαρουφάκη και ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα έχουν μέχρι στιγμής και συνδυαστικώς/χρονολογικώς έτσι (με ολίγη και από ΠΘ:

Α)
1) 19/06/2023, από συνέντευξη Γιάνη Βαρουφάκη στην ΕΡΤ:
ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Εμείς είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο ΜέΡΑ25, ούτε πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να αυτοχριστούμε ούτε ανακριτές ούτε δικαστές ούτε ένορκοι -το ίδιο ισχύει και για εσάς τους δημοσιογράφους- αλλά ζητάμε να υπάρξει μία ανεξάρτητη σε βάθος έρευνα για το επιχειρησιακό σκέλος…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (Παπαχλιμίντζος)
Για το συγκεκριμένο, λέτε, για το συγκεκριμένο ναυάγιο…
ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Για το συγκεκριμένο, γιατί όταν υπάρχει η Tagesschau, που όπως ξέρετε είναι ένα έγκριτο κανάλι, 10 εκατομμύρια Γερμανοί το βλέπουν κάθε βράδυ, όταν υπάρχουν οι Times του Λονδίνου, όταν υπάρχει το BBC που αναδεικνύουν αντιφάσεις στο στόρι που βγαίνει από το λιμενικό, εμείς δεν κρίνουμε αλλά ζητάμε, και χθες ζήτησα και επισήμως από την πολιτική ηγεσία και από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, αυτήν την έρευνα να την κάνουμε σε βάθος, να μην υπάρξει σκιά γιατί ξέρετε αν διαβάσετε New York Times σήμερα το πρωί, Guardian, Der Spiegel, υπάρχουν σκιές που αφήνουν για την Ελλάδα. Δεν πρέπει αυτό να γίνει. Εμείς δεν θα κρίνουμε, αλλά πρέπει να μη συγκαλυφτεί τίποτα.

2) 14/09/2023: Μήνυση ενώπιον του Ναυτοδικείου Πειραιά από 40 επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου
αναλυτικά βλέπε εδώ:

3) 14/11/2023: Κασσελάκης σε Συνήγορο του Πολίτη: «Υπάρχει πολιτική ευθύνη» για το ναυάγιο της Πύλου
βλ. εδώ:

4) 26/11/2023: Η επίσημη θέση της κυβέρνησης δια χειλέων Κ. Μητσοτάκη από την συνέντευξη στο BBC
«Ερευνούμε το περιστατικό, αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι το Λιμενικό μας έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ζωές. Έχουμε δικαίωμα να ανακόπτουμε βάρκες στη θάλασσα και να επιστρέφουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν».
«Ρωτήσαμε αν θέλουν βοήθεια, δεν ήθελαν, ήθελαν να πάνε στην Ιταλία και πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες από τους διακινητές, όχι από τις χώρες. Γίνεται έρευνα από την ελληνική Δικαιοσύνη. Αλλά πρέπει να αναδείξουμε την ευθύνη των διακινητών. Δουλεύουμε με την Τουρκία και με την τουρκική ακτοφυλακή
».
[σ.σ.: α) Ο Ντογιάκος συνταξιοδοτήθηκε 30 Ιουνίου τρέχοντος, αλλά άφησε παρακαταθήκη... β) Με γκουγκλάρισμα μπορείς να ενημερωθείς περαιτέρω για την πορεία της έρευνας σχετικά].

Β) Για την πρότασή σου περί δρομολογίων κλπ.: αντιπροτείνω να κάνεις εσύ κίνηση και να στείλεις επώνυμη, ανοκτή επιστολή σου στον ΠΘ μας, εκτός αν θέλεις να συνεχίζονται τα "δρομολόγια", το κράτος (διά του Λιμενικού ή άλλων κρατικών υπηρεσιών) να τους "ξεφορτώνεται" και εσύ να ηδονίζεσαι ξεδίνοντας στα σόσιαλ.

Γ) Περί μέλλοντος του Γιάνη και ΣΥΡΙΖΑ:
Γ1) Περί Γιάνη: Το ΜΕΡΑ25: Οι... πεθαμένοι (σε) καλούν, να συμμετάσχεις στον ανοιχτό διάλογο που έχουν ξεκινήσει στην πλατφόρμα Πάρε θέση για την Αριστερά! - aristera.eu αναφέροντας, ενδεικτικά, 10 σημεία διαλόγου (επίκειται συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο με ολοκλήρωση τον Ιανουάριο, αν δεν κάνω λάθος):
1. ΦΟΡΟΙ & ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Ριζοσπαστικές αλλαγές του ταξικού φορολογικού συστήματος και της ολιγοπωλιακής διαδικασίας τιμολόγησης των βασικών αγαθών αξιοπρεπούς διαβίωσης, προς όφελος των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων.
2. ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Άμεση Κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας Αντικατάσταση όλων των ψευτο-αγορών ενέργειας με δημόσιο ενιαίο κοινωνικοποιημένο (ριζικά αποκεντρωμένο) σύστημα παραγωγής & διανομής πράσινης ενέργειας.
3. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ: Απαγόρευση κάθε εξόρυξης. Έμπρακτη στήριξη κινημάτων υπεράσπισης του φυσικού περιβάλλοντος (ιδιαιτέρως των προστατευόμενων περιοχών) και προστασίας του δημόσιου χώρου σε όλη την Ελλάδα. Καμία νέα ανεμογεννήτρια στην ξηρά.
4. ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Επαναφορά 13ου και 14 μισθού και αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Συλλογικές διαπραγματεύσεις/συμβάσεις παντού με στόχο τη γοργή μετάβαση στα συνεταιριστικά εταιρικά σχήματα νέου τύπου(1)
5. ΣΤΕΓΗ: Άμεση Κατάργηση του «Ηρακλή», σύσταση δημόσιου φορέα κόκκινων δανείων. Οργανισμός Κοινωνικής Στέγης που θα παρέχει, με συμβολικό ενοίκιο, άρτιες, ανθρώπινες και οικολογικά δομημένες κοινωνικές κατοικίες.
6. ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ: Κοινωνικός σχεδιασμός & διοίκηση(2) της δημόσιας Παιδείας και Υγείας. Άμεσα οι αναγκαίες, μόνιμες προσλήψεις έξω από μνημονιακούς περιορισμούς.
7. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ομοίως, κοινωνικός σχεδιασμός και διοίκηση(2)στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Θεσμική θωράκιση ανεξάρτητων αρχών για τον έλεγχο της ποιότητας και της ισότητας στην ενημέρωση. Θωράκιση της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων.
8. ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ: ΑΑΔΕ, ΕΛΣΤΑΤ, Υπερταμείο, ΤΧΣ κοινωνικοποιούνται.(3)
9. ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ & ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ: Τέλος στο μονοπώλιο των τραπεζιτών με νέο Δημόσιο Σύστημα Δωρεάν Ψηφιακών Συναλλαγών και νέα Δημόσια Αγροτική-Αναπτυξιακή Τράπεζα.
10. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Κατάργηση ορμητηρίων ξένων στρατών από την ελληνική επικράτεια. Απεγκλωβισμός Ελλάδας και Ευρώπης από το ΝΑΤΟ. Απόσυρση από τον Μιλιταριστικό – Εξορυκτικό Άξονα Ισραήλ – Κύπρου – Αιγύπτου -Εμιράτων. Ειρηνευτικός ρόλος στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας και της Ευρώπης.
——-
(1)Π.χ. «1 μετοχή – 1 εργαζόμενος – 1 ψήφος»
(2)Π.χ. στα χέρια Συμβουλίων Κληρωτών & Εκλεγμένων Πολιτών
(3)Π.χ. μέσω Συμβουλίων Κληρωτών & Εκλεγμένων Πολιτών, όπως κι η διαδικασία διορισμού κρατικού/δικαστικού προσωπικού.

Γ2) Περί ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένονται κινήσεις εν όψει συνεδρίου τους (24-26/02/2024, αν θυμάμαι σωστά), καθώς και εμπλουτισμός/διεύρυνσή του κόμματος με πρόσωπα που θα καλύπτουν τον χώρο από το δημοκρατικό κέντρο έως το ΜΕΡΑ25 και το ΚΚΕ. (βλ. ενδεικτικά την ανταπόκριση της νέας ηγεσίας στο κάλεσμα ΠΡΑΤΤΩ και Ν. Κοτζιά).
 

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Μηνύματα
940
Like
848
Πόντοι
86
Οι έδρες ανήκουν στους αιρετούς και όχι στα κόμματα.

Ο κόσμος ψήφισε τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Αυτοί έτρεξαν πόρτα, πόρτα και όχι το κόμμα.



Προσωπική εκτίμηση ή έχεις εσωτερική ενημέρωση;
Είναι ένα σημείο προς συζήτηση, όντως. Κάποια αντεπιχειρήματα:
1) Για την Βουλή, τυπικά, η έδρα ανήκει στον αιρετό βουλευτή. Βάσει καταστατικού του συγκεκριμένου κόμματος και βάσει συμφωνητικού που έχουν υπογράψει η έδρα ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ στο κόμμα, αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρξει "διαζύγιο". Εδώ μπαίνουν και τα ζητήματα ηθικής κλπ.
2) Ο κόσμος ΟΝΤΩΣ ψήφισε μεν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πρόσωπα, αλλά πρόσωπα εντος ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ πλαισίου (το συγκεκριμένο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ). Δεν κατέβηκαν, δηλαδή τα πρόσωπα ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ που ζητούσαν στήριξη από όποιον ευαρεστείται.
3) Φυσικά έτρεξαν, αυτό είναι μέρος της "δουλειάς" και του εσωτερικού/τοπικού ανταγωνισμού, αλλά και πάλι, έτρεξεν με μια ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ και υποστήριξη του αντίστοιχου μηχανισμού, όχι ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ μεμονωμένοι (που έλεγαν και οι παλαιότεροι).
 
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Μηνύματα
10.253
Κριτικές
7
Like
14.033
Πόντοι
3.936
Είναι ένα σημείο προς συζήτηση, όντως. Κάποια αντεπιχειρήματα:
1) Για την Βουλή, τυπικά, η έδρα ανήκει στον αιρετό βουλευτή. Βάσει καταστατικού του συγκεκριμένου κόμματος και βάσει συμφωνητικού που έχουν υπογράψει η έδρα ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ στο κόμμα, αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρξει "διαζύγιο". Εδώ μπαίνουν και τα ζητήματα ηθικής κλπ.
2) Ο κόσμος ΟΝΤΩΣ ψήφισε μεν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πρόσωπα, αλλά πρόσωπα εντος ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ πλαισίου (το συγκεκριμένο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ). Δεν κατέβηκαν, δηλαδή τα πρόσωπα ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ που ζητούσαν στήριξη από όποιον ευαρεστείται.
3) Φυσικά έτρεξαν, αυτό είναι μέρος της "δουλειάς" και του εσωτερικού/τοπικού ανταγωνισμού, αλλά και πάλι, έτρεξεν με μια ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ και υποστήριξη του αντίστοιχου μηχανισμού, όχι ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ μεμονωμένοι (που έλεγαν και οι παλαιότεροι).

Ο εσωτερικός κανονισμός του κόμματος δεν υπερισχύει του κανονισμού της βουλής.

Εάν τα κόμματα θέλουν κομματόσκυλα και ηλίθια στρατιωτάκια να μην κατεβάζουν υποψήφιους με προσωπικότητα.

Πιστεύεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε αυτά τα ποσοστά χωρίς τα προβεβλημένα στελέχη του;

Τα παραπάνω τα αναφέρω και γιο τα αλλά κόμματα.
 

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Μηνύματα
5.744
Like
1.501
Πόντοι
266
Παικταρά μου αυτό έλειπε μια χώρα που μπήκε στην ΕΟΚ και μετά στην ΕΕ να είχε ακόμη επίπεδο δεκαετίας 60.

Η Ελλάδα είναι περίεργη περίπτωση. Μετά τον πόλεμο ενώ αλλού πέσαν με τα μούτρα στην ανάπτυξη να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, εδώ κάναμε εμφύλιο. Η δεκαετία του 1950 για την Ελλάδα είχε μικρή ανάπτυξη. Πολιτική αστάθεια, πολλοί νεκροί σε κατοχή και εμφύλιο.
Δεκαετία του 60 είχαμε ανάπτυξη, ήρθε η χούντα μετά ,ακόμα μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια, διαφθορά παντού.
Αμέσως μετά τη χούντα είχαμε αλματώδη ανάπτυξη, τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα. Μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ ,κοινωνικές αλλαγές τα λεφτά της Ευρώπης πήγαν στο κατά κεφαλήν εισόδημα και τη διαφθορά αντί να πάνε στις υποδομές.
Δεκαετία του 90 ερχόταν εδώ οι τουρίστες και δε μπορούσαν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν να έχουμε Πόρσε και Μερσέντες αλλά όχι μετρό. Πώς είχαμε όλοι ακίνητα αλλά δεν είχαμε καλούς δρόμους. Υπήρξε δηλαδή ανάπτυξη με φοροδιαφυγή ,δηλαδή πλούτιζαν οι κάτοικοι της χώρας και φτώχαινε η χώρα.
Τα μνημόνια μας επανάφεραν στην πραγματικότητα και το λέω εγώ που απολύθηκα λόγω μνημονίων. Τώρα το κράτος έχει καλύτερες υποδομές (και πάλι πίσω από την υπόλοιπη ΕΕ) και ο Έλληνας λιγότερα λεφτά στην τσέπη.
Συμφωνούμε σε πολλές από τις διαπιστώσεις
Τελικά όμως όπως λες και εσύ
Επειδή μπήκαμε στην ΕΟΚ και εε
Περνάμε πολύ καλύτερα
Από τα μνημόνια και πέρα
Αν εννοείς αυτό πράγματι περνάμε χειρότερα
Αλλά όπως είχα πει και στο
Προηγούμενο μήνυμα
Από το δέκα πήγαμε στο 150 μέχρι τα μνημόνια και πέσαμε μετά στο 100
Πάλι το βιοτικό μας επίπεδο σε σχέση με παλιά είναι σαν την ημέρα με τη νύχτα
Πάλι ένα παράδειγμα από την τηλεοπτική σειρά το ναυάγιο

Η οικογένεια ήταν ευτυχισμένη επειδή της βάλαν τηλέφωνο
Κάναμε αίτηση στον ΟΤΕ και περιμέναμε δύο χρόνια να έρθει το τηλέφωνο και έδινες ένα μεγάλο σημαντικό ποσό τότε
Με μεγάλη τιμή για υπεραστικά και διεθνή που συνδέσουν με τηλεφωνήτρια
Και τιμή λογική χωρίς χρονοχρέωση για αστικά
Αλλά με αρκετό πάγιο
Και φυσικά μονοπώλιο
 

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Μηνύματα
940
Like
848
Πόντοι
86
Ο εσωτερικός κανονισμός του κόμματος δεν υπερισχύει του κανονισμού της βουλής.

Εάν τα κόμματα θέλουν κομματόσκυλα και ηλίθια στρατιωτάκια να μην κατεβάζουν υποψήφιους με προσωπικότητα.

Πιστεύεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε αυτά τα ποσοστά χωρίς τα προβεβλημένα στελέχη του;

Τα παραπάνω τα αναφέρω και γιο τα αλλά κόμματα.
1) Ισχύει αυτό. Από την άλλη, τον εσωτερικό κανονισμό του κόμματος, εν προκειμένω του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον συνέταξαν και υπέγραψαν, σε ανύποπτο χρόνο, μεταξύ άλλων και ορισμένοι των αποχωρησάντων. Το ερώτημα είναι γιατί το έκαναν κόντρα στον Κανονισμό της Βουλής. Εκτός αν παραδεχτούμε ότι τον αγνοούσαν.
2) Θεωρητικώς μαζί σου. Μάλιστα θα ήθελα να φτάναμε στο επίπεδο της βουλευτικής ψήφου κατά συνείδηση αναλόγως του συζητουμένου θέματος από ΚΑΘΕ βουλευτή, ανεξαρτήτως κόμματος. Αυτό, όμως, θα σήμαινε, πρακτικώς, ότι θα έπρεπε να καταργηθεί η λεγόμενη "κομματική πειθαρχία". Υπό τις παρούσες συνθήκες και με δεδομένο το πολιτικό επίπεδο, την πολιτική λειτουργία και τον τρόπο/μηχανισμό ανάδειξης/υποστήριξης υποψηφίων υπάρχει ένα σύμπλεγμα που δεν είναι υποβοηθητικό προς αυτή την κατεύθυνση. Συν το ότι, εν τοιαύτη περιπτώσει, θα ήταν σωστότερο να υπάρχει ενιαίος κατάλογος επιλογής. Αλλά, αυτό, επίσης, θα σήμαινε, από την άλλη, ότι θα έπρεπε να... καταργηθούν τα κόμματα.
3) Ενδιαφέρον ερώτημα. Εκ πρώτης η εύκολη απάντηση είναι όχι, δεν θα τα είχε. Από την άλλη στην λέξη "προβεβλημένα" κρύβονται διάφορα: ποιος θεωρείται προβεβλημένος, ποιος και πώς αυτοπροβάλλεται (π.χ. μπορεί να τυγχάνει κάποιος ευπορότερος από κάποιον άλλον, εξίσου άξιο ή, πιθανώς, και καλύτερό του και, παρά ταύτα, να διαφημίζεται ευκολότερα), ποιο σύστημα, γιατί και σε ποιον χρόνο τον προβάλει (τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό κανάλι, ίντερνετ, έντυπος τύπος), και πώς, μιας και μιλάμε για πολιτικά κόμματα, προωθείται/προβάλλεται από κάθε κόμμα και σχετικό του μηχανισμό συγκεκριμένο/α και όχι άλλο/α πρόσωπο/α.

ΑΝ ΚΑΘΕ κόμμα αναδείκνυε σε προκριματικές, εσωκομματικές, τοπικές/διαμερισματικές διαδικασίες ολων των νόμιμων εγγεγραμμένων μελών του τους υποψηφίους του για κάθε εκλογική διαδικασία (δημοτικές, ευρωεκλογές, εθνικές) θα είχε ακόμα μεγαλύτερη - κυριολεκτικά αμεσοδημοκρατική - αξία η ανάδειξη κάθε προσωπικότητας κάθε κόμματος. Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φημολογείται ότι θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και ότι ένα από τα ζητήμα διαφωνίας με την παλαιά φρουρά και τους αποχωρήσαντες ηταν και αυτό.
 
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Μηνύματα
10.253
Κριτικές
7
Like
14.033
Πόντοι
3.936
1701366988067.jpeg


- Θα μου κάτσεις;
- Δεν πάω με άντρες
 

coogar13

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2018
Μηνύματα
550
Like
799
Πόντοι
86
Διαλύθηκε ο Συριζα φυτευτός ο κασσελάκης?
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.904
Κριτικές
16
Like
14.784
Πόντοι
6.515
Τα κουλο-καναλα προμοταρουν τους διασπαστες άρα κάτι φοβούνται από κασέλ.

Αμα ο ΣΥΡΙΖΑ κόψει τις παπαρες κάτω ο φρακτης, όλοι μέσα, ναι στους μπαχαλακηδες με τις μολότωφ, θα παρει κόσμο από ΝΔ

Θεωρώ αυτό είναι το πλανο
 
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Μηνύματα
10.253
Κριτικές
7
Like
14.033
Πόντοι
3.936
Τα κουλο-καναλα προμοταρουν τους διασπαστες άρα κάτι φοβούνται από κασέλ.

Αμα ο ΣΥΡΙΖΑ κόψει τις παπαρες κάτω ο φρακτης, όλοι μέσα, ναι στους μπαχαλακηδες με τις μολότωφ, θα παρει κόσμο από ΝΔ

Θεωρώ αυτό είναι το πλανο

Το βρήκες τύπε.

Τα πήγαν άλλωστε πολύ καλά την πρώτη φορά διακυβέρνησης και αναμένουμε τη δεύτερη με αγωνία.

1701442952345.png
 

Παραλιώτης

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Μηνύματα
4.181
Κριτικές
10
Like
5.606
Πόντοι
2.816
Ανταποκρινόμενος στο ειλικρινές και άδολο ενδιαφέρον σου για τους 600+ (;) πνιγμένους (κατ' άλλους: δολοφονημένους) ανοικτά της Πύλου και αφού συνδύσες το ναυάγιο με Βαρουφάκη και ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα έχουν μέχρι στιγμής και συνδυαστικώς/χρονολογικώς έτσι (με ολίγη και από ΠΘ:

Α)
1) 19/06/2023, από συνέντευξη Γιάνη Βαρουφάκη στην ΕΡΤ:
ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Εμείς είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο ΜέΡΑ25, ούτε πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να αυτοχριστούμε ούτε ανακριτές ούτε δικαστές ούτε ένορκοι -το ίδιο ισχύει και για εσάς τους δημοσιογράφους- αλλά ζητάμε να υπάρξει μία ανεξάρτητη σε βάθος έρευνα για το επιχειρησιακό σκέλος…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (Παπαχλιμίντζος)
Για το συγκεκριμένο, λέτε, για το συγκεκριμένο ναυάγιο…
ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Για το συγκεκριμένο, γιατί όταν υπάρχει η Tagesschau, που όπως ξέρετε είναι ένα έγκριτο κανάλι, 10 εκατομμύρια Γερμανοί το βλέπουν κάθε βράδυ, όταν υπάρχουν οι Times του Λονδίνου, όταν υπάρχει το BBC που αναδεικνύουν αντιφάσεις στο στόρι που βγαίνει από το λιμενικό, εμείς δεν κρίνουμε αλλά ζητάμε, και χθες ζήτησα και επισήμως από την πολιτική ηγεσία και από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, αυτήν την έρευνα να την κάνουμε σε βάθος, να μην υπάρξει σκιά γιατί ξέρετε αν διαβάσετε New York Times σήμερα το πρωί, Guardian, Der Spiegel, υπάρχουν σκιές που αφήνουν για την Ελλάδα. Δεν πρέπει αυτό να γίνει. Εμείς δεν θα κρίνουμε, αλλά πρέπει να μη συγκαλυφτεί τίποτα.

2) 14/09/2023: Μήνυση ενώπιον του Ναυτοδικείου Πειραιά από 40 επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου
αναλυτικά βλέπε εδώ:

3) 14/11/2023: Κασσελάκης σε Συνήγορο του Πολίτη: «Υπάρχει πολιτική ευθύνη» για το ναυάγιο της Πύλου
βλ. εδώ:

4) 26/11/2023: Η επίσημη θέση της κυβέρνησης δια χειλέων Κ. Μητσοτάκη από την συνέντευξη στο BBC
«Ερευνούμε το περιστατικό, αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι το Λιμενικό μας έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ζωές. Έχουμε δικαίωμα να ανακόπτουμε βάρκες στη θάλασσα και να επιστρέφουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν».
«Ρωτήσαμε αν θέλουν βοήθεια, δεν ήθελαν, ήθελαν να πάνε στην Ιταλία και πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες από τους διακινητές, όχι από τις χώρες. Γίνεται έρευνα από την ελληνική Δικαιοσύνη. Αλλά πρέπει να αναδείξουμε την ευθύνη των διακινητών. Δουλεύουμε με την Τουρκία και με την τουρκική ακτοφυλακή
».
[σ.σ.: α) Ο Ντογιάκος συνταξιοδοτήθηκε 30 Ιουνίου τρέχοντος, αλλά άφησε παρακαταθήκη... β) Με γκουγκλάρισμα μπορείς να ενημερωθείς περαιτέρω για την πορεία της έρευνας σχετικά].

Β) Για την πρότασή σου περί δρομολογίων κλπ.: αντιπροτείνω να κάνεις εσύ κίνηση και να στείλεις επώνυμη, ανοκτή επιστολή σου στον ΠΘ μας, εκτός αν θέλεις να συνεχίζονται τα "δρομολόγια", το κράτος (διά του Λιμενικού ή άλλων κρατικών υπηρεσιών) να τους "ξεφορτώνεται" και εσύ να ηδονίζεσαι ξεδίνοντας στα σόσιαλ.

Γ) Περί μέλλοντος του Γιάνη και ΣΥΡΙΖΑ:
Γ1) Περί Γιάνη: Το ΜΕΡΑ25: Οι... πεθαμένοι (σε) καλούν, να συμμετάσχεις στον ανοιχτό διάλογο που έχουν ξεκινήσει στην πλατφόρμα Πάρε θέση για την Αριστερά! - aristera.eu αναφέροντας, ενδεικτικά, 10 σημεία διαλόγου (επίκειται συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο με ολοκλήρωση τον Ιανουάριο, αν δεν κάνω λάθος):
1. ΦΟΡΟΙ & ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Ριζοσπαστικές αλλαγές του ταξικού φορολογικού συστήματος και της ολιγοπωλιακής διαδικασίας τιμολόγησης των βασικών αγαθών αξιοπρεπούς διαβίωσης, προς όφελος των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων.
2. ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Άμεση Κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας Αντικατάσταση όλων των ψευτο-αγορών ενέργειας με δημόσιο ενιαίο κοινωνικοποιημένο (ριζικά αποκεντρωμένο) σύστημα παραγωγής & διανομής πράσινης ενέργειας.
3. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ: Απαγόρευση κάθε εξόρυξης. Έμπρακτη στήριξη κινημάτων υπεράσπισης του φυσικού περιβάλλοντος (ιδιαιτέρως των προστατευόμενων περιοχών) και προστασίας του δημόσιου χώρου σε όλη την Ελλάδα. Καμία νέα ανεμογεννήτρια στην ξηρά.
4. ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Επαναφορά 13ου και 14 μισθού και αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Συλλογικές διαπραγματεύσεις/συμβάσεις παντού με στόχο τη γοργή μετάβαση στα συνεταιριστικά εταιρικά σχήματα νέου τύπου(1)
5. ΣΤΕΓΗ: Άμεση Κατάργηση του «Ηρακλή», σύσταση δημόσιου φορέα κόκκινων δανείων. Οργανισμός Κοινωνικής Στέγης που θα παρέχει, με συμβολικό ενοίκιο, άρτιες, ανθρώπινες και οικολογικά δομημένες κοινωνικές κατοικίες.
6. ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ: Κοινωνικός σχεδιασμός & διοίκηση(2) της δημόσιας Παιδείας και Υγείας. Άμεσα οι αναγκαίες, μόνιμες προσλήψεις έξω από μνημονιακούς περιορισμούς.
7. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ομοίως, κοινωνικός σχεδιασμός και διοίκηση(2)στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Θεσμική θωράκιση ανεξάρτητων αρχών για τον έλεγχο της ποιότητας και της ισότητας στην ενημέρωση. Θωράκιση της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων.
8. ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ: ΑΑΔΕ, ΕΛΣΤΑΤ, Υπερταμείο, ΤΧΣ κοινωνικοποιούνται.(3)
9. ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ & ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ: Τέλος στο μονοπώλιο των τραπεζιτών με νέο Δημόσιο Σύστημα Δωρεάν Ψηφιακών Συναλλαγών και νέα Δημόσια Αγροτική-Αναπτυξιακή Τράπεζα.
10. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Κατάργηση ορμητηρίων ξένων στρατών από την ελληνική επικράτεια. Απεγκλωβισμός Ελλάδας και Ευρώπης από το ΝΑΤΟ. Απόσυρση από τον Μιλιταριστικό – Εξορυκτικό Άξονα Ισραήλ – Κύπρου – Αιγύπτου -Εμιράτων. Ειρηνευτικός ρόλος στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας και της Ευρώπης.
——-
(1)Π.χ. «1 μετοχή – 1 εργαζόμενος – 1 ψήφος»
(2)Π.χ. στα χέρια Συμβουλίων Κληρωτών & Εκλεγμένων Πολιτών
(3)Π.χ. μέσω Συμβουλίων Κληρωτών & Εκλεγμένων Πολιτών, όπως κι η διαδικασία διορισμού κρατικού/δικαστικού προσωπικού.

Γ2) Περί ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένονται κινήσεις εν όψει συνεδρίου τους (24-26/02/2024, αν θυμάμαι σωστά), καθώς και εμπλουτισμός/διεύρυνσή του κόμματος με πρόσωπα που θα καλύπτουν τον χώρο από το δημοκρατικό κέντρο έως το ΜΕΡΑ25 και το ΚΚΕ. (βλ. ενδεικτικά την ανταπόκριση της νέας ηγεσίας στο κάλεσμα ΠΡΑΤΤΩ και Ν. Κοτζιά).
Τύπε δεν έχω χρόνο για χάσιμο... Με απασχολουν άλλα θέματα. Η ακρίβεια πχ
Η αξία των χρημάτων μου χάνεται μέρα με τη μέρα...
Εσύ που είσαι ευαίσθητος σε αυτά, σε θυμάμαι το καλοκαίρι, κάνε κάτι....

Όσο για την αριστερά τύπε την πάτησε το τρένο.. την είδα.. κ το κακό για την αριστερά είναι ότι την είδε και ο κόσμος.. σκέψου βγήκε για πλάκα ο Μητσοτάκης.
 

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Μηνύματα
4.452
Κριτικές
3
Like
12.339
Πόντοι
3.506
"Αριστερά Μπροστά". Στο όνομα αυτό για το νέο κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι άλλοι οκτώ βουλευτές που έχουν συγκροτήσει ήδη μια ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα.
(Δηλαδή θέλουν να μας πούνε οτι η Αριστερά του Κασσέλ,πρέπει να λέγεται "Αριστερά από πίσω");
:think:
 

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Μηνύματα
24.066
Κριτικές
7
Like
9.840
Πόντοι
1.686
Είναι ένα σημείο προς συζήτηση, όντως. Κάποια αντεπιχειρήματα:
1) Για την Βουλή, τυπικά, η έδρα ανήκει στον αιρετό βουλευτή. Βάσει καταστατικού του συγκεκριμένου κόμματος και βάσει συμφωνητικού που έχουν υπογράψει η έδρα ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ στο κόμμα, αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρξει "διαζύγιο". Εδώ μπαίνουν και τα ζητήματα ηθικής κλπ.
2) Ο κόσμος ΟΝΤΩΣ ψήφισε μεν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πρόσωπα, αλλά πρόσωπα εντος ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ πλαισίου (το συγκεκριμένο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ). Δεν κατέβηκαν, δηλαδή τα πρόσωπα ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ που ζητούσαν στήριξη από όποιον ευαρεστείται.
3) Φυσικά έτρεξαν, αυτό είναι μέρος της "δουλειάς" και του εσωτερικού/τοπικού ανταγωνισμού, αλλά και πάλι, έτρεξεν με μια ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ και υποστήριξη του αντίστοιχου μηχανισμού, όχι ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ μεμονωμένοι (που έλεγαν και οι παλαιότεροι).
Ωραία τα γράφεις,
παρακαλώ πολύ να ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ !
Είναι ενδιαφέροντα και ΔΕΝ μπορούμε να τα διαβάσουμε !
Ευχαριστώ !
 

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Μηνύματα
70.498
Like
72.861
Πόντοι
12.756
Ωραία τα γράφεις,
παρακαλώ πολύ να ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ !
Είναι ενδιαφέροντα και ΔΕΝ μπορούμε να τα διαβάσουμε !
Ευχαριστώ !
επιτελους το ειπε και καποιος αλλος για τα κιτρινα γραμματα ... :thumbsup:
 

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Μηνύματα
940
Like
848
Πόντοι
86
Ωραία τα γράφεις,
παρακαλώ πολύ να ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ !
Είναι ενδιαφέροντα και ΔΕΝ μπορούμε να τα διαβάσουμε !
Ευχαριστώ !
Ευχαριστώ για την επισήμανση. Θα το προσέξω, όταν υπάρξει άλλη ανάρτηση.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

επιτελους το ειπε και καποιος αλλος για τα κιτρινα γραμματα ... :thumbsup:
Ευχαριστώ για την επισήμανση. Θα το προσέξω, όταν υπάρξει άλλη ανάρτηση.
 

Παραλιώτης

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Μηνύματα
4.181
Κριτικές
10
Like
5.606
Πόντοι
2.816
2ο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Α ρε documento... Πρωταπριλιά έχουμε;;
Χαχαχαχα
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
23.603
Κριτικές
8
Like
33.152
Πόντοι
6.536

Gianis klavdios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2023
Μηνύματα
829
Κριτικές
1
Like
1.095
Πόντοι
206
2ο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Α ρε documento... Πρωταπριλιά έχουμε;;
Χαχαχαχα
2ο ειναι ειμαστε στις 17 μοναδες και τριτο το πασοκ στις 15
Για να γινει η ανατροπη θα πρέπει ενα απο τα δυο να διαλυθεί η να πανε να συγκυβέρνησουν.
Ομως ο ανδρουλακης φλερταρει με τους 11 χαριτση αχτσιογλου και αυτο μπορει να του ερθει μπουμερανγκ.
Σε συζητησεις τοτε στο κομμα και με.συντροφια το ελαγα ο χαριτσης δεν μου γεμιζει το ματι ειναι κωλόπαιδο ποτε δεν τον συμπαθησα και φανηκε στη πορεία.
Γενικα καθαρισε το κομμα απο τη πλεμπα και εφυγαν τα λαμόγιο ας τα παρει οανδρουλακης να τελειωνουμε
 
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Μηνύματα
10.253
Κριτικές
7
Like
14.033
Πόντοι
3.936
2ο ειναι ειμαστε στις 17 μοναδες και τριτο το πασοκ στις 15
Για να γινει η ανατροπη θα πρέπει ενα απο τα δυο να διαλυθεί η να πανε να συγκυβέρνησουν.
Ομως ο ανδρουλακης φλερταρει με τους 11 χαριτση αχτσιογλου και αυτο μπορει να του ερθει μπουμερανγκ.
Σε συζητησεις τοτε στο κομμα και με.συντροφια το ελαγα ο χαριτσης δεν μου γεμιζει το ματι ειναι κωλόπαιδο ποτε δεν τον συμπαθησα και φανηκε στη πορεία.
Γενικα καθαρισε το κομμα απο τη πλεμπα και εφυγαν τα λαμόγιο ας τα παρει οανδρουλακης να τελειωνουμε

Έφυγε η πλέμπα και τι έμεινε;


1701689734002.jpeg


Ο αφρός!
 

Παραλιώτης

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Μηνύματα
4.181
Κριτικές
10
Like
5.606
Πόντοι
2.816
2ο ειναι ειμαστε στις 17 μοναδες και τριτο το πασοκ στις 15
Για να γινει η ανατροπη θα πρέπει ενα απο τα δυο να διαλυθεί η να πανε να συγκυβέρνησουν.
Ομως ο ανδρουλακης φλερταρει με τους 11 χαριτση αχτσιογλου και αυτο μπορει να του ερθει μπουμερανγκ.
Σε συζητησεις τοτε στο κομμα και με.συντροφια το ελαγα ο χαριτσης δεν μου γεμιζει το ματι ειναι κωλόπαιδο ποτε δεν τον συμπαθησα και φανηκε στη πορεία.
Γενικα καθαρισε το κομμα απο τη πλεμπα και εφυγαν τα λαμόγιο ας τα παρει οανδρουλακης να τελειωνουμε
Τύπε πρόσεχε μην είναι πολυ ψηλά το σύννεφο όταν πέσεις...
Ότι να κάτσω να σου πω στο βροντο θα πάει...
Μηδενισες Χαριτση.. κορυφαίο υπουργό Τσίπρα με πολύ μέλλον..
Τα ίδια για αχτσιογλου τσακαλο.. μηδενισες τη μισή κυβέρνηση σου... Δεν χρειάζεται να σου πω που θα καταλήξεις με αυτή τη νοοτροπία.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom