pezoporos
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Ιουν 2009
- Κριτικές
- 8
- Like
- 3.389
- Πόντοι
- 786
Ρε 703 ανεκαθεν σ αυτα που εγραφες με εκανες να απορω πως σκέφτεσαι.....Έχω γράψει επανειλημμένως
Ότι η αύξηση του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα από τότε που ήμουνα πιτσιρικάς
Είναι τεράστια
Παρότι ελαττώθηκε βέβαια κατά την οικονομική κρίση
Για να γίνει κατανοητό είμαστε στο 10
Πήγαμε μέχρι την οικονομική κρίση ας πούμε στα 150
Και πέσαμε μετά ας πούμε στο 100
Αν βλέπεις ότι από 150 πήγαμε στο 100 έχεις δίκιο
Αν δεις ότι από το 10 πήγαμε στο 100 έχεις άδικο
Εγώ το τελευταίο βλέπω το τελικό αποτέλεσμα
Και έχω δώσει δεκάδες παραδείγματα για αυτά
Για να μην κουράσω θα επαναλαβω μόνο δύο
1 αναλόγως την ηλικία σου
Ρώτα τον εαυτό σου τον πατέρα σου ή τον παππού σου πόσοι είχαν ΙΧ
Το 1970
Λίγοι πολύ λίγοι ελάχιστοι
Και ποσοι σήμερα
2 στο ΕΡΤ flix υπάρχουν όλα τα επεισόδια της σειράς τα καλύτερά μας χρόνια
Στο πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου
Είναι η προσελήνωση του ανθρώπου στη Σελήνη
Όλοι θέλουν να τη δουν
Η τηλεόραση του καφενείου έχει χαλάσει
Και όλοι πάνε στο σπίτι του πρωταγωνιστικού ζεύγους
Πού είναι το ΜΟΝΟ πού έχει
ΑΧΡΩΜΗ τηλεόραση που έχει αγοράσει με ΔΌΣΕΙΣ
Και αν δεις όλα τα επεισόδια
Σταδιακά αγοράζει με δόσεις ηλεκτρικό σίδερο ψυγείο και λοιπά
Εγώ τα έζησα αυτά
Φαντάσου λοιπόν το τότε με το σήμερα
Δεν μας κατέστρεψαν
Αλλά μας έκαναν να περνάμε πολύ πολύ πολύ καλύτερα
Θα μπορούσε η κυβερνηση να μαζεψει κονδυλια και να κανει κρατικα μαρκετ σε στυλ φρανσαις.Άλλα αντι άλλων
Τι σχέση έχει η μεσαία τάξη με το μαρινάκη και τον Βαρδινογιάννη;
Εκατοστή φορά δεν ψωνίζω μόνο από το lidl
Παικταρά μου αυτό έλειπε μια χώρα που μπήκε στην ΕΟΚ και μετά στην ΕΕ να είχε ακόμη επίπεδο δεκαετίας 60.Έχω γράψει επανειλημμένως
Ότι η αύξηση του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα από τότε που ήμουνα πιτσιρικάς
Είναι τεράστια
Παρότι ελαττώθηκε βέβαια κατά την οικονομική κρίση
Για να γίνει κατανοητό είμαστε στο 10
Πήγαμε μέχρι την οικονομική κρίση ας πούμε στα 150
Και πέσαμε μετά ας πούμε στο 100
Αν βλέπεις ότι από 150 πήγαμε στο 100 έχεις δίκιο
Αν δεις ότι από το 10 πήγαμε στο 100 έχεις άδικο
Εγώ το τελευταίο βλέπω το τελικό αποτέλεσμα
Και έχω δώσει δεκάδες παραδείγματα για αυτά
Για να μην κουράσω θα επαναλαβω μόνο δύο
1 αναλόγως την ηλικία σου
Ρώτα τον εαυτό σου τον πατέρα σου ή τον παππού σου πόσοι είχαν ΙΧ
Το 1970
Λίγοι πολύ λίγοι ελάχιστοι
Και ποσοι σήμερα
2 στο ΕΡΤ flix υπάρχουν όλα τα επεισόδια της σειράς τα καλύτερά μας χρόνια
Στο πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου
Είναι η προσελήνωση του ανθρώπου στη Σελήνη
Όλοι θέλουν να τη δουν
Η τηλεόραση του καφενείου έχει χαλάσει
Και όλοι πάνε στο σπίτι του πρωταγωνιστικού ζεύγους
Πού είναι το ΜΟΝΟ πού έχει
ΑΧΡΩΜΗ τηλεόραση που έχει αγοράσει με ΔΌΣΕΙΣ
Και αν δεις όλα τα επεισόδια
Σταδιακά αγοράζει με δόσεις ηλεκτρικό σίδερο ψυγείο και λοιπά
Εγώ τα έζησα αυτά
Φαντάσου λοιπόν το τότε με το σήμερα
Δεν μας κατέστρεψαν
Αλλά μας έκαναν να περνάμε πολύ πολύ πολύ καλύτερα
ποιο μετρο? ποιες υποδομες?Παικταρά μου αυτό έλειπε μια χώρα που μπήκε στην ΕΟΚ και μετά στην ΕΕ να είχε ακόμη επίπεδο δεκαετίας 60.
Η Ελλάδα είναι περίεργη περίπτωση. Μετά τον πόλεμο ενώ αλλού πέσαν με τα μούτρα στην ανάπτυξη να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, εδώ κάναμε εμφύλιο. Η δεκαετία του 1950 για την Ελλάδα είχε μικρή ανάπτυξη. Πολιτική αστάθεια, πολλοί νεκροί σε κατοχή και εμφύλιο.
Δεκαετία του 60 είχαμε ανάπτυξη, ήρθε η χούντα μετά ,ακόμα μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια, διαφθορά παντού.
Αμέσως μετά τη χούντα είχαμε αλματώδη ανάπτυξη, τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα. Μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ ,κοινωνικές αλλαγές τα λεφτά της Ευρώπης πήγαν στο κατά κεφαλήν εισόδημα και τη διαφθορά αντί να πάνε στις υποδομές.
Δεκαετία του 90 ερχόταν εδώ οι τουρίστες και δε μπορούσαν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν να έχουμε Πόρσε και Μερσέντες αλλά όχι μετρό. Πώς είχαμε όλοι ακίνητα αλλά δεν είχαμε καλούς δρόμους. Υπήρξε δηλαδή ανάπτυξη με φοροδιαφυγή ,δηλαδή πλούτιζαν οι κάτοικοι της χώρας και φτώχαινε η χώρα.
Τα μνημόνια μας επανάφεραν στην πραγματικότητα και το λέω εγώ που απολύθηκα λόγω μνημονίων. Τώρα το κράτος έχει καλύτερες υποδομές (και πάλι πίσω από την υπόλοιπη ΕΕ) και ο Έλληνας λιγότερα λεφτά στην τσέπη.
εγώ δε σου είπα ότι έχουμε υποδομές (για χώρα της ΕΕ) σου είπα ότι ξεκινήσαμε να τις φτιάχνουμε πολύ αργά.ποιο μετρο? ποιες υποδομες?
δεν εχει ενα τρενο απο τη μια ακρη της χωρας της αλλης, ενω εχουν πεσει 1 τρις ευρω περιπου απο ΕΕ
Τις αναρτήσεις του Κασσελάκη στα σοσιαλ δεν τις γράφει ο ίδιος.
ακόμη χειρότεραΤις αναρτήσεις του Κασσελάκη στα σοσιαλ δεν τις γράφει ο ίδιος.
Τις έχει αναθέσει σε κάποιο άλλο καθυστερημένο.
1 Η συζήτηση είναι αν οι Κυβερνήσεις που κυβέρνησαν μας κατέστρεψαν και όχι αν οι άλλες χώρες περνάνε καλύτερα από μας που περνάνεΡε 703 ανεκαθεν σ αυτα που εγραφες με εκανες να απορω πως σκέφτεσαι.....
Συγκρίνεις τη δεκαετία του 70 με του 20 και υπάρχουν 50 χρονια διαφορα.
Επίσης Συγκρίνεις την εξελιξη της τεχνολογιας του τοτε με του τωρα.
Το 70 που λες οτι μονο λιγοι ειχαν τηλεοραση ηταν γιατί τοτε ειχε πρωτοβγει το προιον με τιμες πολυ πανω απο το μεσο μισθο τότε, με την παροδο του χρονο αυξήθηκε η προσφορά εβγαλαν πολλες εταιρίες αναλογες τηλεορασεις υπηρξε ανταγωνισμός και η τιμη της τηλεόρασης έπεφτε και εγινε πιο προσιτή σε ολους,αυτο δεν σημαινει οτι αυξηθηκε το βιοτικό επιπεδο απλα η τιμή της τηλεορασης εγινε πιο προσβασιμη.
Το ιδιο εγινε το 80 με τους σταθερους υπολογιστες το ιδιο εγινε το 90 με τα λαπτοπ το ιδιο εγινε τελη 90 με τα μομπαιλ κινητα το ιδιο εγινε 05 με της lcd kai μετα με της σμαρτ τβ το ιδιο γίνεται τωρα με της 8Κ.
Αν πας στην ελβετια ενα μεσο νοικοριο μπορει να παρει ανετα ενα πρωτοεμφανιζομενο γκαντζετ αναλογως κοστους.
Π χ 8κ στην Ελβετία πωλούνται πολυ εδω ελλαδα 1 στους 100 θα παρει 8Κ οχι γτ δεν θελει αλλα γιατι ειναι ακριβές και δεν μπορεί.
Οχι μεσω τοτ καπιταλισμού αλλα μεσω της εξελιξης της τεχνολογιας.1 Η συζήτηση είναι αν οι Κυβερνήσεις που κυβέρνησαν μας κατέστρεψαν και όχι αν οι άλλες χώρες περνάνε καλύτερα από μας που περνάνε
2 όλα που λες για τα προιοντα είναι σωστά
Τι γίνεται όμως
Στην αρχή τις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις μπορούσαν να τις αγοράσουν μόνο οι πλούσιοι
Αργότερα μπορούσε σχεδόν όλος ο πληθυσμός και τις έγχρωμες μπορούσα να αγοράσω μόνο οι πλούσιοι
Αργότερα από αυτό τις έγχρωμες μποορούσαν σχεδόν όλοι σελήνη μπορούσαν να αγοράσουν το πλυντήριο
Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά
Αλλά κάθε φορά στην πρώτη περίοδο παραδείγματος χάρη οι φτωχοί έλεγαν
Γιατί οι πλούσιοι έχουν μαυρόασπρη εμεις όχι
Όταν απέκτησαν ασπρόμαυρη γιατί οι πλούσιοι έχουν έγχρωμη
Και εμείς όχι
Και φτάνουμε σε αυτό που λες σήμερα
Γιατί οι πλούσιοι έχουν 8κ και εμείς όχι
Η ανισότητα υπάρχει πάντα
Αλλά όλοι σχεδόν ακόμα και οι φτωχοί περνάνε πολύ καλύτερα από παλιά
Και δεν φταίει μόνο η ανάπτυξη της τεχνολογίας
Αυτοκίνητα ούτε τα πιο απλά δεν μπορούσαν να αγορασουν παλιά παρά μόνο ελάχιστοι
Δουλεύαμε εξαημερο και 48 ώρες
Διακοπές στο εξωτερικό ήταν πολύ σπάνιες και αν γινόντουσαν γινόντουσαν σε κοντινές χώρες
Το σχολείο πού πήγαιναν οι συμμαθητές μου είχε 70 με 80 μαθητές στην τάξη
Τώρα γύρω στους 20
Στο νησί έκαναν πάω 6 ωρες τώρα δύο
Και δεκάδες άλλα παραδείγματα
Περνάμε πολύ καλύτερα από ότι περνάγαμε παλια μέσω του καπιταλισμού που εφαρμόσανε όλες οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν
Τυπάρα Νταλμα η μεγαλύτερη επανάσταση που έφερε ο καπιταλισμός στη Ελλάδα είναι τα Lidl....1 Η συζήτηση είναι αν οι Κυβερνήσεις που κυβέρνησαν μας κατέστρεψαν και όχι αν οι άλλες χώρες περνάνε καλύτερα από μας που περνάνε
2 όλα που λες για τα προιοντα είναι σωστά
Τι γίνεται όμως
Στην αρχή τις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις μπορούσαν να τις αγοράσουν μόνο οι πλούσιοι
Αργότερα μπορούσε σχεδόν όλος ο πληθυσμός και τις έγχρωμες μπορούσα να αγοράσω μόνο οι πλούσιοι
Αργότερα από αυτό τις έγχρωμες μποορούσαν σχεδόν όλοι σελήνη μπορούσαν να αγοράσουν το πλυντήριο
Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά
Αλλά κάθε φορά στην πρώτη περίοδο παραδείγματος χάρη οι φτωχοί έλεγαν
Γιατί οι πλούσιοι έχουν μαυρόασπρη εμεις όχι
Όταν απέκτησαν ασπρόμαυρη γιατί οι πλούσιοι έχουν έγχρωμη
Και εμείς όχι
Και φτάνουμε σε αυτό που λες σήμερα
Γιατί οι πλούσιοι έχουν 8κ και εμείς όχι
Η ανισότητα υπάρχει πάντα
Αλλά όλοι σχεδόν ακόμα και οι φτωχοί περνάνε πολύ καλύτερα από παλιά
Και δεν φταίει μόνο η ανάπτυξη της τεχνολογίας
Αυτοκίνητα ούτε τα πιο απλά δεν μπορούσαν να αγορασουν παλιά παρά μόνο ελάχιστοι
Δουλεύαμε εξαημερο και 48 ώρες
Διακοπές στο εξωτερικό ήταν πολύ σπάνιες και αν γινόντουσαν γινόντουσαν σε κοντινές χώρες
Το σχολείο πού πήγαιναν οι συμμαθητές μου είχε 70 με 80 μαθητές στην τάξη
Τώρα γύρω στους 20
Στο νησί έκαναν πάω 6 ωρες τώρα δύο
Και δεκάδες άλλα παραδείγματα
Περνάμε πολύ καλύτερα από ότι περνάγαμε παλια μέσω του καπιταλισμού που εφαρμόσανε όλες οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν
ΠΑΡΤΑ ΜΑΛΑΚΑ που ούτε τι ειναι ο καπιταλισμός δεν ξερεις...Οχι μεσω τοτ καπιταλισμού αλλα μεσω της εξελιξης της τεχνολογιας.
Μη τα μπερδεύεις.
Ο καπιταλισμος ειναι μορφη πολιτευματος
Εσυ που ξερεις πες τωρα με δικα σου λογια τι ειναι?ΠΑΡΤΑ ΜΑΛΑΚΑ που ούτε τι ειναι ο καπιταλισμός δεν ξερεις...
Να σου πω τι δεν ειναι...μορφή πολιτεύματος...ΗΛΙΘΙΕ.Εσυ που ξερεις πες τωρα με δικα σου λογια τι ειναι?
επαναλαμβάνωΟχι μεσω τοτ καπιταλισμού αλλα μεσω της εξελιξης της τεχνολογιας.
Μη τα μπερδεύεις.
Ο καπιταλισμος ειναι μορφη πολιτευματος
Ξέρεις πολλά εσύΤυπάρα Νταλμα η μεγαλύτερη επανάσταση που έφερε ο καπιταλισμός στη Ελλάδα είναι τα Lidl....