Νέα

Σπουδές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13
  • Εμφανίσεις 869
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Ποιά είναι η άποψή σας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Πού είναι καλύτερα να κάνω ένα Doctorate που θέλω;

brdlust

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Κριτικές
36
Like
12
Πόντοι
5.760
Πλάκα κάνεις μάλλον....
Αν ήθελες να κάνεις Doc προφανώς θα ήξερες και ποια πανεπιστήμια έχουν τον κλάδο που θέλεις... αλλά εσύ δεν αναφέρεις ούτε κλάδο... οπότε ... κάνεις πλάκα..!

Επισκέπτης
Marketing γάτε.. Aπλά επειδή υπάρχουν πολλά ιδιωτικά είπα να ρωτήσω μία γνώμη

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Διδακτορικό σε ιδιωτικό;

Είσαι σίγουρος;

hot_alkis

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Φιλε Διδακτορικό μόνο σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Τα ιδιωτικά είναι μια απάτη, εργάζομαι σε ένα από αυτά και συνεργάζεται "και καλά" με αγγλικό πανεπιστήμιο, αλλά είναι μούφα η υπόθεση. Εκτός και να θέλεις ένα διδακτορικό μόνο και μόνο για εφέ. Αυτά

Επισκέπτης
Φιλε Διδακτορικό μόνο σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Τα ιδιωτικά είναι μια απάτη, εργάζομαι σε ένα από αυτά και συνεργάζεται "και καλά" με αγγλικό πανεπιστήμιο, αλλά είναι μούφα η υπόθεση. Εκτός και να θέλεις ένα διδακτορικό μόνο και μόνο για εφέ. Αυτά

Eγώ αυτό που έχω στο νου μου έχει δίκτυο πολλών πανεπιστημίων και κάνει Doctorate. Tί σημαίνει δεν αναγνωρίζεται; από ποιόν; από το δημόσιο;

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
23
Πόντοι
16
ΚΑΛΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ή ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΟΝΟ,ξεχνα τα ιδιωτικα!

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16

Τι λεεετε ρεεεε τα Ελληνικα πανεπιστημια δινουν μονα τους κατι MBA και Msc που ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ(αρα παει το δημόσιο) και πολλα απο αυτα ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ (και καλακαι αυτα) με πανεπιστημια του οξωτερικου.

Εγω παντως Master που το πηρα απο εδω το σηκωσα εκει μαζι με ολους τους αλλους Βρεττανους και μη και το τοποθετησα στο κολον επι Ελληνικου εδαφους παρεα με τους υπολοιπους μη βυσματιουχος.

τωρα διδακτορικα δεν ξερω αν δινουν και ειδικα να παρεις διδακτορικο στο Marketing θα ειναι ενα τερααααααααααστιο χασιμο χρονου και χρηματτων. Φατα καλυτερα στα μπουζουκια και στη Μυκονο.

Αν ειναι να ζησεις στην Ελλαδα γαμησε τα ολα και ζησε στην τρελλη!! Αλιως εξω κατι αλλο και οχι Phd! εκτος αν πας Αμερικη και κατσεις μονιμα σαν καθηγητης

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Έχει δίκιο ο φίλος Laplace. Μου φαίνεται περίεργο να υπάρχουν ιδιωτικά (μη αναγνωρισμένα) που να δίνουν διδακτορικά αφού οι περισσότεροι διδάσκοντες σε αυτά, δεν έχουν οι ίδιοι διδακτορικά και επομένως δεν μπορούν να επιβλέψουν διδακτορικές διατριβές. Θα έλεγα ότι ακούγεται σαν ανέκδοτο.

hot_alkis

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Σε ότι αφορά τα MBA  δεν γνωρίζω και πολλά καθώς είναι εκτός του γνωστικού μου πεδίου. Το αν κάποιος κάνει ένα master εδώ και απλά παρακολουθεί ή καλύτερα συμμετέχει σε μια τελετή αποφοίτησης στο εξωτερικό, δεν νομίζω ότι αυτό ως ενέργεια αποδεικνύει και ότι έχει τις γνώσεις που απαιτούνται σε αυτό το επίπεδο σπουδών. Η αναγνώριση ή όχι μέσω ΔΟΑΤΑΠ με αφήνει παγερά αδιάφορο. Το πρόβλημα είναι ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια παρουσιάζουν σοβαρές, σοβαρότατες ελλείψεις οι οποίες αποτελούν ουσιώδεις διαφορές σε σχέση με τους γενικούς μαθησιακούς στόχους (level indicators) που έχουν υιοθετηθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας της Bologna για προγράμματα δευτέρου κύκλου όπως είναι ένα μάστερ ή πρώτου ή τρίοτυ όπως είναι ένα PhD. Τέλος παρατηρώ ότι τα περισσότερα ασχολούνται με κάτι τομείς που συγγνώμη για την έκφραση είναι του κώλου, όπως MBA, Ψυχολογία και κάτι άλλα τρεχα γύρευε. Αλήθεια άραγε αν έχουμε τόσους πολλούς με MBA μήπως μπορείται να μου πείτε ποιους θα διοικήσουν όλοι αυτοί; Έν κατακλείδι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να επιλέψει ότι θέλει και να έχει ότι μορφή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης επιθυμεί ανάλογα με το βαλάντιο του, διότι και τα δημόσια στην Ελλάδα δεν αποτελούν και τα κορυφαία και αυτά για την εκπόνηση μιας διδακτορικής διατριβής απαιτούν πολλά χρήματα ε'ίτε για βιβλιογραφία είτε για οτιδηποτε άλλο.  Για εμένα σημαντικό είναι να κάνεις κάτι που να έχει σχέση με την πραγματικότητα και με την αγορά εργασίας γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Το είχα ξαναγράψει σε άλλο θρέντ, το ξαναγράφω κι εδώ.

Μπείτε στα Ελληνικά site ευρέσεως εργασίας και μετά μπείτε και στα ξένα.
Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς με μεταπτυχιακά αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου του.
Καλύτερα να βρεί μια δουλειά στο εξωτερικό όπου δεν ζητάνε μεταπτυχιακά και διδακτορικά για την θέση απλού υπάλληλου γραφείου.
Κοινώς, Ουστ κωλοβαλκάνιοι εργοδότες του κερατά.

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Για την επιλογή Ιδρύματος για εκπόνηση MSc ή PhD, κατά τη γνώμη μου, ο ενδιαφερομενος πρέπει να λάβει υπόψη του τα ακόλουθα:

Τι το χρειάζεται το Μάστερ? Για ακαδημαική καριέρα? Για career develompent? Για self esteem/hobby? Πόσο χρόνο έχει να αφιερώσει? Δουλεύει ήδη ή θα ψάξει αργότερα για δουλειά? Τι χρήματα είναι διατεθιμένος να επενδύσει? κλπ....

Γενικά, αν θα επιδιώξει ακαδημαική καριέρα ή θέλει να βρεί δουλειά σε μεγάλη εταιρία, μετράει σημαντικά το όνομα και το status του πανεπιστημιου. Ειδικά για business, Αγγλία ή Αμερική. Γερμανία κύρια για engineering. Αν εργάζεται ήδη, ALBA, EEΔΕ ή προγράμματα συνεργαζόμενων πανεπιστημίων είναι ΟΚ. Για ΜΒΑ, πρροτίνω, από ίδιαν πείρα, να το κάνετε αφού πρώτα εργαστείτε 2-3 χρόνια. Πιάνει περισσότερο τόπο η γνώση. Δεν θα πρότεινα Ελληνικά πανεπιστήμια για μεταπτυχιακά. Μόνο προπτυχιακά.

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
 Με την αποφοιτηση εννοω οτι το ΙΔΙΟ το πανεπιστημιο δεν μου εδωσε το πτυχιο σε μια καμαρα (με μυστικα) αλλα μαζι με τους υπόποιπους ειτε πετυχαν στις εξετασεις απο το σπίτι ειτε επι τόπου!! Το Open University ειναι αναγνωρισμενο και απο την Μπολονια και την Τζενοα του Παπασταθόπουλου αλλα οχι στην μαγικη χωρα που λέγεται Ελλαδα! Στην Ελλαδα την εχουμε καταστρατηγησει την Μπολονια (συνθηκη) αφυ δεν δεχομαστε ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Τεσπα το θεμα ειναι ΤΙ θα κανεις ενα διδακτορικο γιατι και η Τσεκου διδακτορικο απο το Τμημα αρχαιολογιας εχει και πριν ενα μηνα αποφοιτησε και απο τον Κορυδαλλο!!

ΥΓ Στην αποφοιτηση που εκανα πολλοι ντοπιοι ελειπαν γιατι ΠΡΙΝ καν παρουνστο χερι το πτυχιο ειχαν βρει ΔΟΥΛΕΙΑ. Αλλα αυτοι ζουν σε κατι υποβαθμισμενες κωμοπολεις σαν το Μαντσεστερ και το Δουβλινο δεν ζουν στην ΑΘΗΝΑ.

Λονρα παρισι ........μπροστα στην Αθηνα καμια σας δεν βγαινει (μετα το ,46 ξεκινα το ασμα)

[youtube=425,350]vczWWPdAlMg[/youtube]

Σημερα μουρια δενυπάρχει και η Πεντελη λεει στον Υμηττο "κοιτα μην καεις γιατι χαθήκαμε"

stevestar

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
1
Αν θες διδακτορικο απο Ελλαδα στο marketing ρωτα στο Οικονομικο Πανεπιστημιο Αθηνων (ΑΣΟΕΕ), δεν υπαρχει τετοιο απο ιδιωτικες σχολες στη Ελλαδα. Αλλιως κανε αιτηση αν σε δεχτουν σε πανεπιστημιο του εξωτερικου, τιποτα αλλο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom