Νομίζουν ότι είσαι σωφέρ
.Δεν είναι ιδιέταιρα αρνητικές οι γκόμενες.Τώρα όλο και περισσότεροι παίρνουν σεντάν μεσαίου κυβισμού (2.000-2.500 κυβικά) οι Ρώσσοι μετράνε πολύ τα λεφτά.Και αυτά τα αυτοκίνητα καίνε 12-14 λίτρα στα 100χλμ. ενώ τα τζιπ καίνε πολύ περισσότερο.Εχουν δε και χαμηλη φορολογία γιατί συνήθως είναι ΄μέχρι 180-190 άλογα.Τα αρητικά τους είναι ότι κάθεσαι χαμηλά,ταιριάζει το ανέκδοτο τι καιρό κάνει εκεί κάτω?
και το χειμώνα (που τώρα πιά δεν κάνει χειμώνα) στα χιόνια πας σα χελώνα,και μπορεί και να κολλήσει,ένα μπροστοκίνητο αμάξι στο φανάρι ξεκινάει στην αρχή σπινάρωντας και μετά τα 60 πρέπει να το μαζεύεις,πάνω από 90 δεν πας με τίποτα!εμένα που είναι πάνω από 2.500 κιλά στ'αρχήδια του,σα να πηγαίνεις σε στεγνό!Ξεκινάει σα σε στεγνό και πας λες και δεν έχει χιόνι.
Γενικά οι Ρώσσοι μετράνε τα λεφτά π.χ. στο υπόγειο πάρκινγκ που βάζω τ'αμάξι μου πληρώνω 5.000 ρούβλια το μήνα (70 Ευρώ) το πάρκινγκ χωράει 64 αυτοκίνητα και είναι μισογεμάτο.Δεν το καταλαβαίνω
να έχεις αμάξι και να τσιγγουνεύεσε αυτά τα λεφτά
!Και να πρέπει το χειμώνα να το ξεχιονίζεις χώρια ότι μπορεί να στο γρατζουνίσουν,να στο σπάσουν,να στο κλέψουν ή οτιδήποτε άλλο.Ενα άλλο παράδειγμα είναι ότι βλέπω ανθρώπους που δεν είναι φτωχοί και φοράνε τώρα κάτι αντιανεμικά μπουφάν!ένα ντύσιμο σαν εντελώς απλοί άνθρωποι με μισθό 500 ευρώ!
Σημερα ήμουν σε ένα μαγαζί με δερμάτινα που είχα πάρει τη γούνα από άλογο και τους ρώτησα γιατί δεν έχουν γούνες και Ντουμπλιόνκι (αυτό εδώ στη φωτογραφία ιμη παλτό με γούνα από μέσα,έχει ένα αρνητικό ότι έχει 2 εσωτερικές τσέπες χαμηλά που δε βολεύουν) πάντος είναι πολύ μαλακό και άνετο,το φοράω όταν κάνει κάτω από -5.Ταιριαζει πάρα πολύ με της γκρι μπότες μου
.Μου απάντησαν ότι είναι ακριβά και δεν τα παίρνουν
λέω πόσο ακριβά?40.000-50.000 ρούβλια?μου απαντάνε τόσο περίπου,εγώ λέω αν είχατε κάτι σε χρώμα που δεν το έχω θα το έπαιρνα αμέσως
Είχαν συνθετικά τέτοια με 10.000-15.000 ρούβλια!
.
Γενικά ο κόσμος έχει πέσει σε μιά κακογουστιά,μιά αηδιαστική υποκουλτούρα
δυστηχώς αυτό έρχεται και στην Ρωσσία
.Κάποτε οι γυναίκες αγώραζαν γούνες!Τώρα όλες είναι με κάτι αντιανεμικά μπουφάν
και μιλάμε γιά κοπέλες που έχουν μισθούς 50000-60.000 ρούβλια και ένα διαμέρισμα που κληρονόμισαν από τη γιαγιά τους και παίρνουν και από κει αλλα 25.00-30.000 και μένουν με τους γονείς τους,μιλάμε γιά εισόδημα πάνω από 1.000 ευρώ και ντύνονται έτσι χάλια
.
Ο μινιμαλισμός θα μας καταστρέψει!