Νέα

SOS - Επείγουσα ανάγκη για αίμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα NiLe
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 25
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

NiLe

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Μου ήρθε ενα μήνυμα εχτές και είπα να το πώ και σ' εσάς, οποιος μπορεί ας βοηθήσει:

Γεια σας

Εδω και λιγες ημερες μια κοπέλα βρισκεται στο νοσοκομειο λογω μιας ξαφνικης ασθενειας. Για να ξεπερασει αυτο το προβλημα χρειαζεται καθημερινες μεταγγισεις με αιμα για καποιο καιρο.
Ετσι χρειαζεται αιμα και μαλιστα αρκετο.
Η ομαδα αιματος της ειναι 0 θετικο αλλα μπορει να δωσετε οποια ομαδα αιματος και αν εχετε.
Το μονο που πρεπει να κανετε ειναι να πατε σε οποιοδηποτε νοσοκομειο και να δωσετε αιμα στα στοιχεια

Ειρηνη Μουχταροπουλου

Αττικον Πανεπιστημιακο Γενικο Νοσοκομειο

Αν μπορει να δωσει και καποιος αλλος γνωστος η συγγενης σας θα ηταν ακομα καλυτερα.
Ελπιζω με την συμμετοχη αρκετων να την βοηθησουμε να ξεπερασει το συντομοτερο αυτο το ξαφνικο και σοβαρο προβλημα υγιειας που εχει.

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Νομιζω αν πηγαινεις σε ιεροδουλες απαγορευεται να δινεις αιμα. Αρα δεν ειναι και το καταλληλοτερο σαιτ να το ποσταρεις :-

OP
OP
NiLe

NiLe

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Nαι το ξέρω φίλε μου... αλλα οποιος θελει ας βοηθησει, ειναι θεμα ζωης και θανατου.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Νομιζω αν πηγαινεις σε ιεροδουλες απαγορευεται να δινεις αιμα. Αρα δεν ειναι και το καταλληλοτερο σαιτ να το ποσταρεις :-

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι! Και γι' αυτό αν δηλώσετε την αλήθεια (όπως και θα ΄πρεπε) συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο... ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ !!!

OP
OP
NiLe

NiLe

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2007
Like
5
Πόντοι
16
ειναι κακο δλδ που ποσταρα εδω?

αν ειναι παρακαλω πολυ να σβηστει το thread μου,αν και νομιζω οτι ειναι σοβαρο το θεμα αυτο αλλα οτι νομιζετε.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
ειναι κακο δλδ που ποσταρα εδω?

αν ειναι παρακαλω πολυ να σβηστει το thread μου,αν και νομιζω οτι ειναι σοβαρο το θεμα αυτο αλλα οτι νομιζετε.

ΔΕΝ είπε κανείς ότι είναι κακό που πόσταρες... απλώς μετέφερα το θέμα στη σωστή κατηγορία (ΥΓΕΙΑ) κι έκανα μια επισήμανση όσον αφορά το κοινό του site, για την καλύτερη ενημέρωση όλων!
Εύχομαι να σωθεί η κοπέλα τελικά...

OP
OP
NiLe

NiLe

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Nα σε καλα Dura..

chesterfield

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Σορυ που θα το πω αλλα δε παμε ολοι με πορνες εδω μεσα! Aρκετοι απλα γουσταρουμε το site!  Και απο την αλλη το παλικαρι μιλησε κιολας για συγγενεις και φιλους!
Οποιος ενδιαφερεται να δωσει για πρωτη φορα αιμα ας ριξει μια ματια!

pindaros

Νέο Μέλος
Εγγρ.
10 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
αγαπητοι  φιλοι  επειδη  ειχα ενα παρομιο θεμα ,με αυτο,και για πιο δυσκολη ομαδα 0 ρεζους αρνητικο,μετα απο μεγαλο ψαξιμο,εμαθα οτι ειναι υποχρεομενα τα νοσοκομια,να σου παρεχουν τα παντα,,,,αιμα φαρμακα  εξετασεις,οταν εισαι ασφαλισμενος! απλα μας βαζουν και στην διαδικασια φερε λιγο αιμα....και να μην πας δεν σε αφηνουν,ειναι σαν τις πουτανες ,ενω πληρωνεις φουλ σερβις,8ελουν και το εχτρα.....,για  να περασεις καλα!!!!!
αχ  αχ  αχ  ελλαδα  με τους ραγιαδες σου!!!!!!!!!!

ztheo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
φιλαράκι θέλω παρα πολυ να δώσω αίμα αλλά δεν μπορώ αυτές τις μέρες.Μέχρι πότε μπορω να πάω στο Αττικό?Ρωτάω για να μην είναι αργά όταν μπορώ

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
αποτι ξερω σε ρωτανε αν εισαι συχνος θαμωνας και αν πεις ναι δεν σου το ρουφανε(το αιμα)
ετσι μουχουν πει δηλαδη γιατι εγω δεν εχω δωσει ποτε
ειμαστε στην μπλακ λιστ τυπε μου

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
το λόγο δε καταλαβαίνω φίλε μου...
γιατί αν κάνουμε ξεπέτες με άγνωστες κοπέλες, όχι του επαγγέλματος,
δε μας το παίρνουν;;; το αίμα??

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Λίγο σοβαρά ρε παιδιά γιατί άνθρωπος είναι σε κρίσιμη κατάσταση.Φίλε η κοπέλα είπες είναι Ο θετικό και ευτυχώς μπορεί αν δεχτεί αίμα από όλες τις ομάδες.Δεν έχουν αν όχι αυτό άλλα τριγύρω νοσοκομεία;

Αυτό που λέτε για το αίμα και αν είναι ακνείς άρρωστος,δεν ξέρω αν το κάνουν στην Ελλάδα,από ότι ξέρω όμως σε πολλές χώρες είναι το test P24 με το οποίο μπορείς ακόμα καισ ε 3 βδομάδες να βρεις με μεγάλη αξιοπιστία αν έχεις HIV.Δυστυχώς όμως αν κάποιος ε΄χει Ηπατίτιδα ή άλλα πρέπει να περάσουν 2 μήνες για να φανεί.

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
69.578
Πόντοι
12.056
Καλο ειναι να κοιταμε και ποτε εγινε το τελευταιο ποστ γιατι εχουν περασει και 9 μηνες απο τοτε.. :grin: :grin: ;)

Ασχετα ομως με το χιουμορ ελπιζω η κοπελα να εχει γινει καλα.Δεν κανω πλακα σε θεματα υγειας συνανθρωπων  :)

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
το λόγο δε καταλαβαίνω φίλε μου...
γιατί αν κάνουμε ξεπέτες με άγνωστες κοπέλες, όχι του επαγγέλματος,
δε μας το παίρνουν;;; το αίμα??
γιατι ανηκεις σε ομαδα υψηλου κινδυνου
εχει και αλλες ερωτησεις αποτι μουχουν πει
αν εχεις κανει τατουαζ προσφατα και κατι τετοια

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Καλο ειναι να κοιταμε και ποτε εγινε το τελευταιο ποστ γιατι εχουν περασει και 9 μηνες απο τοτε.. :grin: :grin: ;)

Ασχετα ομως με το χιουμορ ελπιζω η κοπελα να εχει γινει καλα.Δεν κανω πλακα σε θεματα υγειας συνανθρωπων  :)
μακαρι ναχει γινει καλα δεν υπαρχει καποιος που θελει το αντιθετο

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Μου ήρθε ενα μήνυμα εχτές και είπα να το πώ και σ' εσάς, οποιος μπορεί ας βοηθήσει:

Γεια σας

Εδω και λιγες ημερες μια κοπέλα βρισκεται στο νοσοκομειο λογω μιας ξαφνικης ασθενειας. Για να ξεπερασει αυτο το προβλημα χρειαζεται καθημερινες μεταγγισεις με αιμα για καποιο καιρο.
Ετσι χρειαζεται αιμα και μαλιστα αρκετο.
Η ομαδα αιματος της ειναι 0 θετικο αλλα μπορει να δωσετε οποια ομαδα αιματος και αν εχετε.
Το μονο που πρεπει να κανετε ειναι να πατε σε οποιοδηποτε νοσοκομειο και να δωσετε αιμα στα στοιχεια

Ειρηνη Μουχταροπουλου

Αττικον Πανεπιστημιακο Γενικο Νοσοκομειο

Αν μπορει να δωσει και καποιος αλλος γνωστος η συγγενης σας θα ηταν ακομα καλυτερα.
Ελπιζω με την συμμετοχη αρκετων να την βοηθησουμε να ξεπερασει το συντομοτερο αυτο το ξαφνικο και σοβαρο προβλημα υγιειας που εχει.

Εγω εχω 0 + αλλα ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ!

Σιγα μην δινω αιμα για τον καθε ενα που ζηταει.

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
69.578
Πόντοι
12.056
Δεν πρέπει να δίνουν αίμα:
• Άνδρες και γυναίκες, που γνωρίζουν ότι έχουν AIDS ή έχουν μολυνθεί από τον ιό του AIDS.

• Άνδρες, που έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή με έναν άλλο άνδρα.

• Άνδρες και γυναίκες, που είχαν σεξουαλική επαφή με άτομα που ζουν ή προέρχονται από την Αφρική (στις χώρες κάτω από τη Σαχάρα) τη νοτιοανατολική Ασία, τη νότια Αμερική και τα νησιά του Ειρηνικού, στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

• Άνδρες και γυναίκες με πολλούς ερωτικούς συντρόφους.

• Άτομα που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

• Οι ερωτικοί σύντροφοι των ατόμων των παραπάνω κατηγοριών.

7. Σοβαρές αλλεργικές καταστάσεις απαγορεύουν την αιμοδοσία. Εποχιακές αλλεργικές καταστάσεις και λήψη αντιαλλεργικών φαρμάκων απαγορεύουν προσωρινά μόνο την αιμοληψία.

8. Σχετικά με τους εμβολιασμούς δίνονται οι εξής οδηγίες:
• Αποφυγή αιμοδοσίας επί 3 εβδομάδες μετά το εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας, κίτρινου πυρετού και πολιομυελίτιδας από το στόμα (SABIN).
• Η αιμοδοσία είναι δυνατή 24 ώρες μετά τα παρακάτω εμβόλια εφ όσον βέβαια ο υποψήφιος αιμοδότης δεν έχει τα συμπτώματα:τετάνου, τυφοειδούς πυρετού, παρατύφων, χολέρας, διφθερίτιδας, γρίπης, πολιομυελίτιδας (SALK) και πανώλους.

9. Οι έγκυες δεν επιτρέπεται να δώσουν αίμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τουλάχιστον έξι μήνες μετά τον τοκετό.

10. Εάν ο αιμοδότης παίρνει φάρμακα η απόφαση για την πραγματοποίηση αιμοληψίας αφήνεται στην κρίση του γιατρού της Αιμοδοσίας.

11. Άτομα που είναι ετερόζυγοι φορείς Μεσογειακής Αναιμίας, Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας και έχουν ελαφρές διαταραχές των ενζύμων των ερυθροκυττάρων (ανεπάρκεια G-6PD) μπορούν να αιμοδοτήσουν εφ'όσον το επίπεδο της αιμοσφαιρίνης τους είναι άνω των 12gr/dl.

arcans6

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ποιοι μπορούν να δώσουν αίμα;

Άνθρωποι που μπορούν να κάνουν δωρεά αίματος είναι εκείνοι των οποίων η υγεία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και εκείνοι που δεν πάσχουν από κάποια ασθένεια, η οποία θα μπορούσε να μεταδοθεί μέσω του αίματός τους.
Η ηλικία στην οποία οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να δίνουν αίμα ποικίλλει από χώρα σε χώρα, αλλά συνήθως κυμαίνεται ανάμεσα στα 17 και 65 χρόνια.
Εφ'όσον τα κριτήρια για το ασφαλές αίμα εκπληρώνονται, πολλά ιατρικά κέντρα δέχονται δωρεά αίματος από ανθρώπους που βρίσκονται στην ηλικία των 16 και επιπλέον επεκτείνουν το ανώτατο όριο ηλικίας μετά τα 65.

Ποιοι δε θα ‘πρεπε να δίνουν αίμα;

Δε θα πρέπει να δίνετε αίμα, αν υπάρχει το ενδεχόμενο η αιμοδοσία να σας δημιουργήσει πρόβλημα υγείας. Το πρώτο μέλημα της υπηρεσίας μετάγγισης αίματος είναι να εξασφαλίσει ότι η αιμοδοσία δε θα προκαλέσει κανένα κακό στο δότη.
Δε θα πρέπει να δώσετε αίμα:

* Αν νιώθετε αδιάθετοι/-ες
* Αν είστε έγκυος ή ήσασταν έγκυος τον τελευταίο χρόνο
* Αν βρίσκεστε αντιμέτωποι/-ες με διάφορες νοσογόνες καταστάσεις, όπως καρδιακές παθήσεις, υψηλή ή χαμηλή πίεση, διαβήτη, επιληψία
* Αν παίρνετε συγκεκριμένα φάρμακα.

Ισως να έχετε τη δυνατότητα να δώσετε αίμα αργότερα. Εντούτοις, σε κάποιες περιπτώσεις, θα αποκλειστείτε από την αιμοδοσία, για να προστατεύσετε την ίδια σας την υγεία.
Δε θα πρέπει να δίνετε αίμα, αν αυτό μπορεί να βλάψει το λήπτη
Το αίμα μπορεί να μεταδώσει μολύνσεις, που είναι απειλητικές για τη ζωή των ασθενών στους οποίους γίνεται η μετάγγιση. Δε θα πρέπει να δίνετε αίμα αν:

* έχετε ή ενδέχεται να έχετε προσβληθεί από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, όπως από τον ιό ανοσολογικής ανεπάρκειας του ανθρώπου ( HIV ) ή από σύφιλη, το οποίο μπορεί να περάσει στον ασθενή μέσω του αίματός σας
* ο τρόπος ζωής σας σας θέτει σε κίνδυνο να μολυνθείτε από κάποιο ιό, ο οποίος μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αίματός σας: για παράδειγμα, αν έχετε περισσότερους του ενός ερωτικούς συντρόφους ή αν έχετε ερωτικές επαφές με πόρνες
* έχετε κάνει ποτέ ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών
* στο πρόσφατο παρελθόν είχατε κάνει τατουάζ, σκαριφισμό ή τρύπημα αυτιών ή σώματος
* είχατε σεξουαλική επαφή με ανθρώπους των παραπάνω κατηγοριών.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom