Νέα

Snowboarding

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Tsolias.Psolias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 10
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Θέλω να επιλέξω εξοπλισμό και έχω πρόβλημα με την επιλογή της σανίδας.
έχω βρει αυτή την προσφορά και θέλω να πάω να την τσιμπήσω άμμεσα, θέλω επίσης μπότες και πανταλόνι αλλά αυτά αργότερα.

διαστάσεις εμού, 1.78 m, 75 kg, ποδάρι 43 με 44 ,
είχα δοκιμάσει μια στενή ενός φίλου παλιότερα αλλά τα ποδάρια μου βγαίνανε έξω.
ξέρει κανείς τι άλλο πρέπει να προσέξω εκτός από το πλάτος της σανίδας... φυσικά εννοείται ότι το υλικό, κόψιμο κ.ο.κ. αλλά κάνω ένα χρόνο και αυτόν το χρόνο με δανεικές, οπότε τώρα που θέλω να τα ρίξω για να πάρω τον εξοπλισμό δεν ξέρω τι και πως να το επιλέξω.

Οι γνώστες ας δώσουν τα φώτα τους.

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
μπορεις να απευθυνθεις σε πιο ειδικα forum

snowclub.gr

snowreport.gr

OP
OP
T

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
μπορεις να απευθυνθεις σε πιο ειδικα forum

snowclub.gr

snowreport.gr
ευχαριστώ για την ενημέρωση, μόνο κάτι ξένα έβρισκα.
θα προτιμούσα περισσότερο βέβαια να ακούσω τη γνώμη κάποιου εδώ μέσα παρά στα χαόδη εδειδικευμένα σάιτ. Άμα ανοίξω θρεντ εκεί θα μπλέξω, όχι το θέμα είναι σε λάθος section εδώ μπαίνουν μόνο αυτά με αεροτομή, ή θα καταλήξω να πάρω και μηχάνημα για να στρώνει και το χιόνι.

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
αν δεν ανοιξεις θεμα σε εξειδικευμενο site θα καταληξεις να στριβεις και να βρισκουν τα τακουνια / μυτες απο τις μποτες σου στο χιονι. Αν δεν εχεις ορεξη να μπλεξεις / διαβασεις λιγο παρε μια σιδερωστρα (θα την χρησιμοποιεις και στο σπιτι)

τα site που σου εστειλα εχουν ειδικα sections για επιλογη εξοπλισμου - ψαξου λιγο και μην τα θες ολα ετοιμα στο πιατο :s&m_3:

(αν θες εχω και μια συλλεκτικη σανιδα για πουλημα  :2funny: )

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
αν δεν ανοιξεις θεμα σε εξειδικευμενο site θα καταληξεις να στριβεις και να βρισκουν τα τακουνια / μυτες απο τις μποτες σου στο χιονι. Αν δεν εχεις ορεξη να μπλεξεις / διαβασεις λιγο παρε μια σιδερωστρα (θα την χρησιμοποιεις και στο σπιτι)

τα site που σου εστειλα εχουν ειδικα sections για επιλογη εξοπλισμου - ψαξου λιγο και μην τα θες ολα ετοιμα στο πιατο :s&m_3:

Διαφωνώ. Δεν αξίζει να πας σε εξειδικευμένα site! Τα μέλη του δικού μας site έχουν άποψη για όλα. Αν δε ρωτήσει κάποιος στο μπου για το τι σκι θα αγοράσει πού θα ρωτήσει ;  :rockon:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 113062

Επισκέπτης
έχω βρει αυτή την προσφορά και θέλω να πάω να την τσιμπήσω άμμεσα, θέλω επίσης μπότες και πανταλόνι αλλά αυτά αργότερα.

ξέρει κανείς τι άλλο πρέπει να προσέξω εκτός από το πλάτος της σανίδας... φυσικά εννοείται ότι το υλικό, κόψιμο κ.ο.κ. αλλά κάνω ένα χρόνο και αυτόν το χρόνο με δανεικές, οπότε τώρα που θέλω να τα ρίξω για να πάρω τον εξοπλισμό δεν ξέρω τι και πως να το επιλέξω.

εδώ είσαι....

Elrick81

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
1

Καλό το παραπάνω σύστημα για διαστασιολόγηση. Παρακάτω και ένα αντίστοιχο βιντεάκι...

Παρόλα αυτά τύπε...ανέβα στο βουνό και δοκίμασε σανίδες διαφορετικές επί τόπου..μήκος, πλάτος, προσανατολισμός αθλητή κλπ. Θα σου συνιστούσα μεσαίου επιπέδου ενδιάμεση. Δες προσεκτικά τις δέστρες που θα πάρεις. Καλά και ασφαλή κατεβάσματα!!!

Φυλης104

Ιερόδουλη
Εγγρ.
25 Ιαν 2009
Like
8

ξεκινας σωστα που θες να αποκτησεις δικο σου εξοπλισμο (γιατι με δανεικα κτλ επιπεδο δεν ανεβαινεις) αλλα με λαθος σειρα και τροπο  ;)
αρχικα πρωτα θες μποτα (δικια σου, να μην εχουν μπει ξενα ποδια μεσα  :P)
μετα δεστρες
και μετα σανιδα  ;)
μποτα προτιμισε με κορδονια (για ευκολο δεσιμο λυσιμο) και οχι κατι αλλες χαζες με κλιπς  :-
μολις παρεις την μποτα πας για δεστρα-σανιδα
τεχνικες προδιαγραφες για το τι σανιδα θες με βαση το σωμα σου, τις γνωσεις σου αλλα και τι χρηση θελεις (εντος ή εκτος πιστας), αλλα και σε τι μοιρες θα βαλεις τις δεστρες καλο θα ειναι να σε συμβουλεψει καποιος επαγγελματιας προπονητης snowbord (και οχι σκι, γιατι τοχουν οι δασκαλοι του σκι να παριστανουν τους ειδικους στο snow) ή καποιος επαγγελματιας πωλητης που εμπιστευεσαι και δεν θα κοιταξει απλα να σου πουλησει με βαση τι τον συμφερει περισσοτερο.
ενα αλλο πραγμα που πρεπει να σκεφτεις ειναι οτι την σανιδα που θα αγορασεις σε 2 χρονια (μη σου πω ενα) θα θες να την αλλαξεις, γιατι θα εχεις ανεβει επιπεδο και θα θες κατι πιο γρηγορο και πιο παιχνιδιαρικο (εγω μπαινω στον 5ο χρονο φετος και θα παρω την 3η σανιδα μου :cheesy:) επομενως κοιτα απο εκει που θα αγορασεις να εχουν οχι μονο πωλησεις αλλα και ενοικιασεις , ετσι ωστε μολις βαρεθεις την σανιδα σου να την δωσεις πισω για να την νοικιαζουν και να πληρωσεις την οποια διαφορα για να παρεις μια καινουργια γιατι η παλια σου ετσι κι αλλιως θα σου ειναι "αχρηστη".
Αφου ετοιμαζεσαι που ετοιμαζεσαι για το βουνο, μαζεψε τα χρηματα σου και μολις ανεβεις παρνασσο ή καλαβρυτα (που εχουν ποικιλια σε ειδη snow) πηγαινε στα αναλογα μαγαζια με πωλησεις και ενοικιασεις και κοιτα τι θα βρεις σε ολοκληρο το πακετο (μποτα-δεστρες-σανιδα), θα βρεις αρκετο εξοπλισμο καινουργιο που θα ειναι σε καλη τιμη και απλα θα ειναι μοντελα του 2010,2011,2012 δε σε πηραζει αυτο , ετσι κι αλλιως τα 2 τελευταια χρονια η σεζον δεν τους πηγε και πολυ καλα και στοκ σε πολλα μοντελα εχουν που θελουν να το δωσουν γιατι υπαρχει και ο κοσμος που ντε και καλα θελει την σεζον 2014/15 να εχει εξοπλισμο 2014/15  :cheesy:
για τη συγκεκριμενη σανιδα που δειχνεις ,οκ δειχνει, απλα να ξερεις η σαντα κρουζ δεν ειναι ουτε η νο1 εταιρια στο snow, ουτε καν η νο2  ;)
αποψη μου,παρε μια σανιδα λιγο πιο δυσκολη απο τις δυνατοτητες σου, θα σε ριξει κατω στην αρχη πολλες φορες, αλλα απο ενα σημειο και περα θα σε ξεκλειδωσει  ;)
καλες πουδρες  :sunglasses:

OP
OP
T

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166

Κοίτα να δεις , έψαχνα να φτιάξω ένα ηχοστήστημα 2.1 και έκαψα 2 μέρες ψάχνοντας, έφτιαξα προφίλ σε 4-5 σάιτ, ελληνικά και ξένα, εξήγησα τι θέλω να κάνω με αυτό, εξήγησα πόσα διαθέτω, κ.ο.κ., είχα προηγουμένως ρίξει απίστευτο ψάξιμο σε ένα εκατομύριο πράγματα και ήθελα να πάρω και μια γνώμη από ειδικούς...στο τέλος κατέληξα να αγοράζω ρούχα και κάτι ηλεκτρονικά(όχι παιχνίδια).

τώρα επί του θέματος: ευχαριστώ για τις πληροφορίες, ήδη έχω αρχίσει να καταναλώνω αυτά που λέτε και μου φαίνεται ότι είχα πιάσει το πράγμα λίγο λάθος.
Πέρυσι είχα εξοπλισμό δανεικό από φίλο, εκτός τις μπότες που τις είχα νοικιάσει από μαγαζί. έκανα 2 σ/κ back-to-back γιατί τόσο άντεχε το κορμί μου.

αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι ποιες μάρκες προτείνετε σε κάθε κομμάτι του εξοπλισμού.
π.χ. k2 για δέστρες σανίδα είναι καλά; για μπότες δεν έχω ιδέα, για k2 να κοιτάξω πάλι;

Δ

Διαγραμμένο μέλος 113062

Επισκέπτης
Κοίτα να δεις , έψαχνα να φτιάξω ένα ηχοστήστημα 2.1 και έκαψα 2 μέρες ψάχνοντας, έφτιαξα προφίλ σε 4-5 σάιτ, ελληνικά και ξένα, εξήγησα τι θέλω να κάνω με αυτό, εξήγησα πόσα διαθέτω, κ.ο.κ., είχα προηγουμένως ρίξει απίστευτο ψάξιμο σε ένα εκατομύριο πράγματα και ήθελα να πάρω και μια γνώμη από ειδικούς...στο τέλος κατέληξα να αγοράζω ρούχα και κάτι ηλεκτρονικά(όχι παιχνίδια).

τώρα επί του θέματος: ευχαριστώ για τις πληροφορίες, ήδη έχω αρχίσει να καταναλώνω αυτά που λέτε και μου φαίνεται ότι είχα πιάσει το πράγμα λίγο λάθος.
Πέρυσι είχα εξοπλισμό δανεικό από φίλο, εκτός τις μπότες που τις είχα νοικιάσει από μαγαζί. έκανα 2 σ/κ back-to-back γιατί τόσο άντεχε το κορμί μου.

αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι ποιες μάρκες προτείνετε σε κάθε κομμάτι του εξοπλισμού.
π.χ. k2 για δέστρες σανίδα είναι καλά; για μπότες δεν έχω ιδέα, για k2 να κοιτάξω πάλι;

burton, forum, ride,k2,libtech,nitro είναι γενικά πολύ αξιόπιστες εταιρείες....

Γενικά μια και είσαι αρχάριος θα σου πρότεινα για πρώτη σανίδα να έχει τα εξής χαρακτηριστικά

-σχήμα rocker  δηλαδή όταν την ακουμπάς στο πάτωμα να ανασηκώνονται οι 2 άκρες( σα μπανάνα που λέμε), αυτό θα σε βοηθήσει για να μη μαγκώνουν οι κογχες κάτω καθως στριβεις και θα γλυτώσεις πολύ τούμπα
-να έχει χαμηλό flex, να είναι μαλακή για να διορθώνει τις λάθος κινήσεις σου
-σωστό πλάτος...όταν την αγοράσεις να πατήσεις ξυπόλητος εκεί που βιδώνουν οι δέστρες κάθετα στη σανίδα και να κοιτάξεις το πόδι σου α) να μην εξέχει πάνω από ένα εκατοστό και β) να μην είναι μικροτερο απο το πλάτος της....το α για να μην ακουμπάει η μπότα σου κατω όταν στριβεις το β για να εχεις έλεγχο στις κόγχες

και όπως είπε σωστα ενας τύπος από πανω φροντισε να πάρεις σωστό μέγεθος μπότες

:sunglasses:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom