Νέα

Σχετικά με την υποκλοπή δεδομένων-ασύρματα router

• Μέλος που άνοιξε το νήμα professorx
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

professorx

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιαν 2010
Κριτικές
527
Like
29.204
Πόντοι
35.368
Έχω κάνει διαδικασία αλλαγής παρόχου και ο νέος πάροχος θα μου στείλει δώρο όπως γίνεται πάντα εξάλλου στις νέες συνδέσεις ασύρματο router.Έγω μέχρι στιγμής χρησιμοποιούσα ενσύρματη σύνδεση.Προς μεγάλη μου απογοήτευση πληροφορήθηκα οτι τα ασύρματα router παραβιάζονται παρόλο που μπορείς να τα κλειδώσεις.Γένικα δεν θα ήθελα καν να μπω στην διαδικάσια χρησιμοποίησης ασυρμάτου δικτίου.Δυστηχώς για μένα υπάρχει γείτονας μου με γνώσεις προγραμματισμού που μπορεί να με υποκλέψει.Η ερώτηση μου είναι απλή και ας μην φανεί ανόητη.Υπάρχει δυνατότητα το ασύρματο router που θα λάβω απο τον νέο πάροχο να το χρησιμοποιήσω ως ενσύρματο και όχι ως wi-fi και συνεπώς να περιορίσω τον κίνδυνο υποκλοπής των δεδομένων μου η και τηλεφωνικων συνομιλιών απο γείτονες?

toto3

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Ναι, όλα έχουν θύρα για ενσύρματη δικτύωση.
Επίσης, βεβαιώσου οτι η ασύρματη λειτουργία είναι απενεργοποιημένη όταν το πάρεις.

toto3

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Απλά για την ιστορία.
Η υποκλοπή δεδομένων δεν είναι τόσο εύκολη όσο ίσως νομίζεις. Αν είναι σε θέση να κάνει τέτοια πράγματα ο γείτονάς σου, σίγουρα έχει πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί από το να μάθει το password σου στο bourdela.com  :)
Στη χειρότερη να σου "κλέβει internet" που και αυτό, με ένα μεγάλο/πολύπλοκο password είναι επίσης δύσκολο.

OP
OP
professorx

professorx

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιαν 2010
Κριτικές
527
Like
29.204
Πόντοι
35.368
Ναι, όλα έχουν θύρα για ενσύρματη δικτύωση.
Επίσης, βεβαιώσου οτι η ασύρματη λειτουργία είναι απενεργοποιημένη όταν το πάρεις.
Υπάρχει κάποιο κουμπί πάνω σε αυτά τα ρούτερ που μου επιτρέπει να το αποσυνδέω απο ασύρματο;H θα πρέπει να το αναζητήσω απο κάποιο menu;

OP
OP
professorx

professorx

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιαν 2010
Κριτικές
527
Like
29.204
Πόντοι
35.368
Απλά για την ιστορία.
Η υποκλοπή δεδομένων δεν είναι τόσο εύκολη όσο ίσως νομίζεις. Αν είναι σε θέση να κάνει τέτοια πράγματα ο γείτονάς σου, σίγουρα έχει πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί από το να μάθει το password σου στο bourdela.com  :)
Στη χειρότερη να σου "κλέβει internet" που και αυτό, με ένα μεγάλο/πολύπλοκο password είναι επίσης δύσκολο.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως ίσως νομίζεις.Θα μπορούσε να κατεβάσει παράνομα πράγματα και να με μπλέξει χωρίς να φταίω.Και γενικά δεν γουστάρω τον γείτονα μου να με κατασκοπεύει τι ακριβώς κάνω.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
κρατα το ρουτερ που εχεις  κλαιν μαιν....ή παρε ενα ενσυρματο μονο......φτηνα ειναι....αφου τοσο πολυ φοβασαι....

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ή πες στον giasou να σου δώσει password.

Δε θα το βρει κανένας.

OP
OP
professorx

professorx

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιαν 2010
Κριτικές
527
Like
29.204
Πόντοι
35.368
κρατα το ρουτερ που εχεις  κλαιν μαιν....ή παρε ενα ενσυρματο μονο......φτηνα ειναι....αφου τοσο πολυ φοβασαι....
Καλά θα δω τι ακριβώς θα κάνω.Το θέμα είναι αν με το καινούριο που θα μου δώσει η εταιρεία θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως ενσύρματο αποφεύγοντας τους κινδύνους που συνεπάγεται η ασύρματη σύνδεση.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Καλά θα δω τι ακριβώς θα κάνω.Το θέμα είναι αν με το καινούριο που θα μου δώσει η εταιρεία θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως ενσύρματο αποφεύγοντας τους κινδύνους που συνεπάγεται η ασύρματη σύνδεση.
δεν νομιζω να γινεται.....εφοσον το εγκαταστησεις θα δημιουργησει ενα ασυρματο δικτυο που θεωρητικα μπορει να συνδεθει καποιος αν σπασει τον κωδικο....

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
ασχετα αν εσυ μπαινεις ενσυρματα....

OP
OP
professorx

professorx

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιαν 2010
Κριτικές
527
Like
29.204
Πόντοι
35.368
Aν γνωρίζει κάποιος που χρησιμοποιεί ασύρματο να μου απαντήσει αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω και ενσύρματα και να είμαι πιο ασφαλής θα το εκτιμούσα.Ειδικά αν κάποιος απο εσάς έχει γνώσεις δικτύων.

thaiva

Νέο Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Λοιπόν όλα τα router έχουν θύρες για καλώδιο,μόλις το βάλεις στο ρεύμα και το συνδέσεις στον υπολογιστή σου θα μπεις στο menu του(σχεδόν όλα στο από κάτω μέρος τους έχουν ένα αυτοκόλλητο με ένα ip,θα βάλεις αυτό το ip στον explorer σου(microsoft-mozzila) και θα σου ανοίξει μέσα από ιστοσελίδα το menu του,εκεί θα βρείς σίγουρα ένα tab που έχει σχέση με το wireless,εκεί θα απενεργοποίησης wireless και τελείωσες

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Aν γνωρίζει κάποιος που χρησιμοποιεί ασύρματο να μου απαντήσει αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω και ενσύρματα και να είμαι πιο ασφαλής θα το εκτιμούσα.Ειδικά αν κάποιος απο εσάς έχει γνώσεις δικτύων.

Δηλαη τωρα μας λες οτι καποιος που μπορει να σπασει ενα WPA2
δεν μπορει μεσα και στο ενσυρματο δικτυο να βρει  την IP σου?  :grin:

Jarlaxle

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Ολα τα router εχουν βυσματακι ωστε να λειτουργεις ενσυρματα φυσικα. Με ενα τηλεφωνο στον internet provider σου κανετε μαζι τις ρυθμισεις κτλ κτλ. Υπαρχει παντα η επιλογη να μην εκπεμπει wireless.

Τωρα, οσων αφορα την υποκλοπη πληροφοριων, ανθρωποι που εχουν αυτες τις γνωσεις εχουν πολυ πιο σοβαρα και κερδοφορα πραγματα να ασχοληθουν. Αν χρησιμοποιεις συχνα πιστωτικη μεσω νετ πιο πολυ κινδυνευεις απο απλα keyloggers, που οι μισοι χρηστες εχουν μεσα στο pc τους χωρις να εχουν παρει χαμπαρι.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Μολις παρει το ρουτερ.
Να βαλει WPA2 στις ρυθμισεις του ασυρματου
και να βαλει δικο του κωδικο. Δεν θα εχει προβλημα.
Αν απο την αλλη φοβαται τοσο πολυ... ας βαλει ενα FIREWALL  :grin:

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.337
Πόντοι
8.645
μπαίνε ασύρματα και χωρίς κωδικό, μη φοβάσαι. Και πέτα και το αντιβάιρους. Άντε για να χουμε δουλειά κι αύριο κι εμείς

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Επειδη βαριεμαι να το παιζω ξερολας τωρα.

Για οποιον θελει να δει τα keyloggers που ειναι σημαντικο
ζητηματακι

ας ανατρεξει ->

ganemos3

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2005
Κριτικές
14
Like
0
Πόντοι
11
:)Οι πιο πολλοι πλεον router ειναι κ με τις δυο δυνατοτητες οταν με το καλο παραλαβεις τον δικο σου παρε τηλ. στον παροχο για τις πρωτες οδηγιες και μαζι με τον τεχνικο θα σε βοηθησει να απερνεγοποιησεις την δυνατοτητα του για ασυρματη επικοινωνια . Επισης με την ιδιοτητα που εχω "ειμαιτης δουλειας" θα σου προτεινα οχι μονο για τισ υποκλοπες αλλα για τον "εγκεφαλο σου" καλυτερα να το εχεις ενσυρματα εφ.σον δεν σου χρειαζεται μες στον χωρο σου ενεργοποιημενο :birdman:.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Καλα ενταξει μην νομιζεις πως οι τεχνικοι ξερουν τι τους γινεται.

Περα απο τα βασικα που τους εχουν πει.... εμενα με ειχαν αφησει
με τον κωδικο που εχει απο κατω το ρουτερ και με κρυπτογραφηση προτυπου WEP

Καταρχην στο WEP οι διευθυνσεις κυκλοφορουν χωρις να εχουν

κρυπτογραφηθει... οποτε καποιος που διαθετει καλη καρτα δικτυου

κανει το σνιφαρισμα για πλακα.... παιρνει την ΜΑΚ... την χωνει σε ενα
ειδικο προγραμμα και του βγαζει το κλειδι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom