Αν καποιος εχει ιατρικες γνωσεις ή το εχει ψαξει το θεμα ας μας δωσει τα φωτα του ;). H ερωτηση ειναι η εξης : Υπαρχει καποια σχεση αναμεσα στην συχνοτητα του σεξ και στην υπερπλασια του προστατη ? Η ποσοτητα της παραγομενης στο αιμα τεστοστερονης επηρεαζει αυτον τον αδενα ?
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Σχέση σεξ και προστάτη;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Carlos
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 6
- Εμφανίσεις 2K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Από ότι ξέρω ναι υπάρχει σχέση [glow=red,2,300]ΑΛΛΑ[/glow]
Πρόσφατες κλινικές έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έδειξαν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της συχνότητας εκσπερμάτωσης και του καρκίνου του προστάτη.
Ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη μειώνεται με την αύξηση της συχνότητα εκσπερμάτωσης.
Ο λόγος φαίνεται να είναι ότι με την εκσπερμάτωση αποβάλλονται καρκινογόνες ουσίες που συσσωρεύονται στο προστατικό υγρό.
Ο προστάτης για να κατασκευάσει το προστατικό υγρό, συγκεντρώνει σε πολύ ψηλό βαθμό πολλές ουσίες από το αίμα. Για ορισμένες ουσίες όπως ο ψευδάργυρος, το κιτρικό οξύ και το κάλιο, η συγκέντρωση αυξάνεται στο προστατικό υγρό μέχρι 600 φορές σε σύγκριση με τη συγκέντρωση στο αίμα.
Με τον ίδιο τρόπο είναι πιθανόν να αυξάνονται στον προστάτη καρκινογόνες ουσίες με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης καρκίνου προστάτη. Το τακτικό άδειασμα του προστάτη με το σεξ ή δια μέσου του αυνανισμού, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του καρκίνου προστάτη.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι άνδρες που από την ηλικία των 20 έως 30 χρονών είχαν τουλάχιστο 5 εκσπερματώσεις εβδομαδιαίως, είχαν αργότερα στη ζωή τους 33% λιγότερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι άνδρες που έχουν πολλούς ερωτικούς συντρόφους, έχουν κατά 40% αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο. Αυτό οφείλεται στις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Έτσι είναι σημαντικό να θυμούμαστε ότι τα πλεονεκτήματα της συχνής σεξουαλικής επαφής χάνονται όταν υπάρχουν πολλοί ερωτικοί σύντροφοι.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η υγιής και συνετή σεξουαλική ζωή, χωρίς πολλούς ερωτικούς συντρόφους, με μονογαμική σχέση μπορεί να συμβάλλει θετικά στη υγεία. Εναπόκειται σε μας πλέον να χρησιμοποιούμε ορθά το ευεργέτημα αυτό που μας δίνει η ζωή.
Βιβλιογραφία:
Sexuality Information and Education Council of the United States
Sexually Transmitted Infections
Society for the Scientific Study of Sexuality
LINK:
Πρόσφατες κλινικές έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έδειξαν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της συχνότητας εκσπερμάτωσης και του καρκίνου του προστάτη.
Ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη μειώνεται με την αύξηση της συχνότητα εκσπερμάτωσης.
Ο λόγος φαίνεται να είναι ότι με την εκσπερμάτωση αποβάλλονται καρκινογόνες ουσίες που συσσωρεύονται στο προστατικό υγρό.
Ο προστάτης για να κατασκευάσει το προστατικό υγρό, συγκεντρώνει σε πολύ ψηλό βαθμό πολλές ουσίες από το αίμα. Για ορισμένες ουσίες όπως ο ψευδάργυρος, το κιτρικό οξύ και το κάλιο, η συγκέντρωση αυξάνεται στο προστατικό υγρό μέχρι 600 φορές σε σύγκριση με τη συγκέντρωση στο αίμα.
Με τον ίδιο τρόπο είναι πιθανόν να αυξάνονται στον προστάτη καρκινογόνες ουσίες με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης καρκίνου προστάτη. Το τακτικό άδειασμα του προστάτη με το σεξ ή δια μέσου του αυνανισμού, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του καρκίνου προστάτη.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι άνδρες που από την ηλικία των 20 έως 30 χρονών είχαν τουλάχιστο 5 εκσπερματώσεις εβδομαδιαίως, είχαν αργότερα στη ζωή τους 33% λιγότερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι άνδρες που έχουν πολλούς ερωτικούς συντρόφους, έχουν κατά 40% αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο. Αυτό οφείλεται στις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Έτσι είναι σημαντικό να θυμούμαστε ότι τα πλεονεκτήματα της συχνής σεξουαλικής επαφής χάνονται όταν υπάρχουν πολλοί ερωτικοί σύντροφοι.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η υγιής και συνετή σεξουαλική ζωή, χωρίς πολλούς ερωτικούς συντρόφους, με μονογαμική σχέση μπορεί να συμβάλλει θετικά στη υγεία. Εναπόκειται σε μας πλέον να χρησιμοποιούμε ορθά το ευεργέτημα αυτό που μας δίνει η ζωή.
Βιβλιογραφία:
Sexuality Information and Education Council of the United States
Sexually Transmitted Infections
Society for the Scientific Study of Sexuality
LINK:
Από ότι ξέρω ναι υπάρχει σχέση [glow=red,2,300]ΑΛΛΑ[/glow]
Kαταρχας θελω να σε συγχαρω γιατι δεν περιμενα τοσο γρηγορα μια τοσο τεκμηριωμενη απαντηση . Φανταζομουν - εμπειρικα σκεπτομενος - οτι θα ισχυε το αντιθετο δηλ. οσο πιο συχνα κανεις σεξ , τοσο περισσοτερο δουλευει ο αδενας αρα αυξανονται οι πιθανοτητες για υπερπλασια . Φανταζομαι οτι οι επιστημονες δεν εχουν καταληξει σε ασφαλη συμπερασματα αν κρινουμε απο τις αντιφατικες ερευνητικες εργασιες που δημοσιευονται κατα καιρους γι'αυτο το θεμα. Anyway , ευχομαι για το καλο ολων μας να επαληθευτουν τα παραπανω αποτελεσματα.
Κατά τον Vanzel δηλαδή βαράτε βιολιτζήδες Πέντε εβδομαδιαία τον γιατρό τον κάνει πέρα
Καλησπερα παιδες!!Αυτο ακριβως εχω ακουσει και εγω!Βαρατε γιατι χανομαστε!!
Το ίδιο έχω ακούσει ακριβώς.
Επιπλέον έχω ακούσει τα εξής: κακό κάνεις στον προστάτη άμα κρατιέσαι στο πήδημα για να μη χύσεις γρήγορα, όπως και άμα κρατιέσαι πολύ όταν πιέζεσαι έντονα και δεν πας για κατούρημα. Αλλά αυτά θέλουν τσεκάρισμα...
Επιπλέον έχω ακούσει τα εξής: κακό κάνεις στον προστάτη άμα κρατιέσαι στο πήδημα για να μη χύσεις γρήγορα, όπως και άμα κρατιέσαι πολύ όταν πιέζεσαι έντονα και δεν πας για κατούρημα. Αλλά αυτά θέλουν τσεκάρισμα...
monimo sex
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαΐ 2006
- Like
- 3
- Πόντοι
- 6
Αυτα που εγραψες ισχυουν γιατι τα ακουσα απο ενα φιλο που σπουδαζε ιατρικη.
Αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι αληθεια.
Αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι αληθεια.