Σαν φοιτητής δεν μπόρεσα να μπω στον πειρασμό να μην ανοίξω αυτό το θέμα.Λόγω οικονομικών προβλημάτων, η κυβέρνηση θέλει να συγχωνεύσει ΤΕΙ/ΑΕΙ τα οποία δυστυχώς δεν έχουν ίδιο αντικείμενο σπουδών μεταφέροντας φοιτητές που μπορεί να έχουν οικονομικά προβλήματα σε άλλες πόλεις και το σημαντικότερο, να υποβαθμίσουν πτυχία κάνοντας την αγορά εργασίας ακόμα πιο ανταγωνιστική για τους νέους απ' όσο ήδη είναι...Ακούω απόψεις, κυρίως από έτερους φοιτητές!
φοιτητης δεν ειμαι αλλα αυτο το πραγμα που υπαρχουν κι απο 10 τει σε καθε περιοχη με μοναδικο σκοπο να βγαζουν λεφτα συγκεκριμμενοι καθηγητες πρεπει να σταματησει.
η αγορα οπως λες ειναι ανταγωνιστικη γιατι πλεον υπαρχει μεγαλη προσφορα σε ειδικοτητες οπως νομικοι,γιατροι,αρχιτεκτονες,ατομα που τελειωσαν οικονομικα η διοικηση επιχειρησεων οποτε η κατασταση σε συνδυασμο με την κριση χειροτερευει.
πολλοι γνωστοι μου εχουν τελειωσει τετοιες ακριβως σχολες και λιγοι εχουν βρει δουλεια κυριως λογω συγγενων τους που τους εβαλαν στη δουλεια/ειχαν καποιο γνωστο κλπ.
υπαρχει κορεσμος γιατι αφενος οι περισσοτεροι ελληνες θεωρουν αδιανοητο να μην εχει σπουδασει το παιδι τους (με αποτελεσμα ακομη κι αν περασει σε σχολη του κωλου να το στειλουν) κι αφετερου γιατι υπαρχει η ρημαδα η κριση που τα γαμαει ολα!η σχεδον ολα...
οποτε για μενα καλυτερο ειναι να συγχωνευθουν παρομοιες σχολες παρα να υπαρχουν κι απο 10 σε καθε κωλοχωρι της ελλαδας.
θα μου πεις για τις μετακινησεις τωρα ...απο το να γινεται αυτο που ειπα πιο πανω θεωρω καλυτερο να μαζευτουν οι σχολες σε 5-6 μεγαλες πολεις(ετσι κι αλλιως δεν ζουμε πια σε τοοοοσο μεγαλη χωρα)