Νέα

Σχέδιο Αθηνά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ολλανδός
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 32
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66
Σαν φοιτητής δεν μπόρεσα να μπω στον πειρασμό να μην ανοίξω αυτό το θέμα.Λόγω οικονομικών προβλημάτων, η κυβέρνηση θέλει να συγχωνεύσει ΤΕΙ/ΑΕΙ τα οποία δυστυχώς δεν έχουν ίδιο αντικείμενο σπουδών μεταφέροντας φοιτητές που μπορεί να έχουν οικονομικά προβλήματα σε άλλες πόλεις και το σημαντικότερο, να υποβαθμίσουν πτυχία κάνοντας την αγορά εργασίας ακόμα πιο ανταγωνιστική για τους νέους απ' όσο ήδη είναι...Ακούω απόψεις, κυρίως από έτερους φοιτητές!

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Σαν φοιτητής δεν μπόρεσα να μπω στον πειρασμό να μην ανοίξω αυτό το θέμα.Λόγω οικονομικών προβλημάτων, η κυβέρνηση θέλει να συγχωνεύσει ΤΕΙ/ΑΕΙ τα οποία δυστυχώς δεν έχουν ίδιο αντικείμενο σπουδών μεταφέροντας φοιτητές που μπορεί να έχουν οικονομικά προβλήματα σε άλλες πόλεις και το σημαντικότερο, να υποβαθμίσουν πτυχία κάνοντας την αγορά εργασίας ακόμα πιο ανταγωνιστική για τους νέους απ' όσο ήδη είναι...Ακούω απόψεις, κυρίως από έτερους φοιτητές!
τυπε δεν εχει σημασια τι θα τελειωσεις
600 ευρω θα παιρνεις

menios34

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2012
Like
0
Πόντοι
6
Σπουδάζεις τζάμπα. Είσαι τυχερός.

speres

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2013
Like
6
Πόντοι
16
φοιτητης δεν ειμαι αλλα αυτο το πραγμα που υπαρχουν κι απο 10 τει σε καθε περιοχη με μοναδικο σκοπο να βγαζουν λεφτα συγκεκριμμενοι καθηγητες πρεπει να σταματησει.

η αγορα οπως λες ειναι ανταγωνιστικη γιατι πλεον υπαρχει μεγαλη προσφορα σε ειδικοτητες οπως νομικοι,γιατροι,αρχιτεκτονες,ατομα που τελειωσαν οικονομικα η διοικηση επιχειρησεων οποτε η κατασταση σε συνδυασμο με την κριση χειροτερευει.

πολλοι γνωστοι μου εχουν τελειωσει τετοιες ακριβως σχολες και λιγοι εχουν βρει δουλεια κυριως λογω συγγενων τους που τους εβαλαν στη δουλεια/ειχαν καποιο γνωστο κλπ.

υπαρχει κορεσμος γιατι αφενος οι περισσοτεροι ελληνες θεωρουν αδιανοητο να μην εχει σπουδασει το παιδι τους (με αποτελεσμα ακομη κι αν περασει σε σχολη του κωλου να το στειλουν) κι αφετερου γιατι υπαρχει η ρημαδα η κριση που τα γαμαει ολα!η σχεδον ολα...

οποτε για μενα καλυτερο ειναι να συγχωνευθουν παρομοιες σχολες παρα να υπαρχουν κι απο 10 σε καθε κωλοχωρι της ελλαδας.

θα μου πεις για τις μετακινησεις τωρα ...απο το να γινεται αυτο που ειπα πιο πανω θεωρω καλυτερο να μαζευτουν οι σχολες σε 5-6 μεγαλες πολεις(ετσι κι αλλιως δεν ζουμε πια σε τοοοοσο μεγαλη χωρα)

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
ισως, σε αλλο ομως νομισμα :headbang:
dollars.jpg

:sunglasses:

menios34

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2012
Like
0
Πόντοι
6
Εγώ πιστεύω ότι όλα τα πανεπιστήμια πρέπει να χρεώνουν δίδακτρα. Υποτροφίες να παίρνουν μόνο όσοι είναι άριστοι και σπουδάζουν χρήσιμα πράγματα. Το ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς αυτό που λέω, αλλά τι φταίω εγώ ο κακομοίρης να πληρώνω με τους φόρους μου τις σπουδές των άλλων;Αδικία αν μη τι άλλο.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
23.138
Πόντοι
5.006
φοιτητης δεν ειμαι αλλα αυτο το πραγμα που υπαρχουν κι απο 10 τει σε καθε περιοχη με μοναδικο σκοπο να βγαζουν λεφτα συγκεκριμμενοι καθηγητες πρεπει να σταματησει.

η αγορα οπως λες ειναι ανταγωνιστικη γιατι πλεον υπαρχει μεγαλη προσφορα σε ειδικοτητες οπως νομικοι,γιατροι,αρχιτεκτονες,ατομα που τελειωσαν οικονομικα η διοικηση επιχειρησεων οποτε η κατασταση σε συνδυασμο με την κριση χειροτερευει.

πολλοι γνωστοι μου εχουν τελειωσει τετοιες ακριβως σχολες και λιγοι εχουν βρει δουλεια κυριως λογω συγγενων τους που τους εβαλαν στη δουλεια/ειχαν καποιο γνωστο κλπ.

υπαρχει κορεσμος γιατι αφενος οι περισσοτεροι ελληνες θεωρουν αδιανοητο να μην εχει σπουδασει το παιδι τους (με αποτελεσμα ακομη κι αν περασει σε σχολη του κωλου να το στειλουν) κι αφετερου γιατι υπαρχει η ρημαδα η κριση που τα γαμαει ολα!η σχεδον ολα...

οποτε για μενα καλυτερο ειναι να συγχωνευθουν παρομοιες σχολες παρα να υπαρχουν κι απο 10 σε καθε κωλοχωρι της ελλαδας.

θα μου πεις για τις μετακινησεις τωρα ...απο το να γινεται αυτο που ειπα πιο πανω θεωρω καλυτερο να μαζευτουν οι σχολες σε 5-6 μεγαλες πολεις(ετσι κι αλλιως δεν ζουμε πια σε τοοοοσο μεγαλη χωρα)
:thumbsup:

speres

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2013
Like
6
Πόντοι
16
υπαρχουν παιδια που διαβαζουν και ειναι καλοι φοιτητες και αξιζουν ενα καλο επαγγελματικο μελλον.τελειωνουν τη σχολη στα 4 χρονια,καλοι βαθμοι ,κανουν μεταπτυχιακα και μπραβο τους.γνωριζω τετοια ατομα και δυστυχως στο εξωτερικο εχουν πολυ περισσοτερες ευκαιριες να βρουν δουλεια παρα εδω.

γιατι λοιπον να ειναι στην ιδια μοιρα αυτοι με το φοιτητη που τρωει τα λεφτα των γονιων του για να ''σπουδασει'' 10 χρονια σε αλλη πολη και να κλαιγεται μετα οτι δε βρισκει δουλεια ενω σπουδαζει κατι χωρις μελλον?

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
γνωριζω τετοια ατομα και δυστυχως στο εξωτερικο εχουν πολυ περισσοτερες ευκαιριες να βρουν δουλεια παρα εδω.
ολος ο κοσμος περιμενει τους ελληνες φοιτητες τυπε :grin:

jstar

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2010
Like
14
Πόντοι
16
Μετά τις 3232342142 σχολές που άνοιξε το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη που μέσα σε μια νύχτα απο 28.000 εισαχθέντες κατ'έτος στις σχολές το έκανε 120.000(την χρονιά που καταργήθηκαν οι πανελλήνιες με τις δέσμες),όσα σχέδια Αθηνα και να γίνουν,η παιδεία θα είναι μπουρδέλο!

OP
OP
Ολλανδός

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66

Το κακό είναι οτι οι σχολές που θα συγχωνευτούν δεν έχουν κοινό αντικείμενο...είναι ένα απ' τα βασικά αιτήματα όλης της φοιτητικής κοινότητας...επίσης ο λόγος που υπάρχουν τόσες σχολές είναι η μοναδικότητα της κάθε μίας πράγμα που δίνει σε ένα πτυχίο την αξία του στην αγορά εργασίας...υπάρχουν ειδικότητες κτλ...

speres

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2013
Like
6
Πόντοι
16
ολος ο κοσμος περιμενει τους ελληνες φοιτητες τυπε :grin:
εσυ κανεις πλακα αλλα δεν ειπα οτι ολοι περιμενουν τους ελληνες φοιτητες  :) ειπα οτι εχουν περισσοτερες ευκαιριες εξω (απο προσωπικη εμπειρια ξερω αρκετους που την εχουν κανει  και ζουν πλεον εκει κι αλλους τοσους που το σκεφτονται)

και οι ελληνες κακα τα ψεματα εξω τα παμε πολυ καλυτερα απ οτι μεσα  :2funny:

speres

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2013
Like
6
Πόντοι
16
Το κακό είναι οτι οι σχολές που θα συγχωνευτούν δεν έχουν κοινό αντικείμενο...είναι ένα απ' τα βασικά αιτήματα όλης της φοιτητικής κοινότητας...επίσης ο λόγος που υπάρχουν τόσες σχολές είναι η μοναδικότητα της κάθε μίας πράγμα που δίνει σε ένα πτυχίο την αξία του στην αγορά εργασίας...υπάρχουν ειδικότητες κτλ...
δεν εχω διαβασει το σχεδιο αθηνα οποτε δεν γνωριζω ακριβως τι προβλεπει.

απαντησα με βαση το σκεπτικο οτι πρεπει να καταργηθουν ολα αυτα τα ''περιεργα'' τει.

σχετικα με αυτο που λες περι μοναδικοτητας δε νομιζω οτι εχουν λογο υπαρξης κατι τει χαρτοκοπτικης ας πουμε  :2funny: αυτο εννοω.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
εσυ κανεις πλακα αλλα δεν ειπα οτι ολοι περιμενουν τους ελληνες φοιτητες  :) ειπα οτι εχουν περισσοτερες ευκαιριες εξω (απο προσωπικη εμπειρια ξερω αρκετους που την εχουν κανει  και ζουν πλεον εκει κι αλλους τοσους που το σκεφτονται)

και οι ελληνες κακα τα ψεματα εξω τα παμε πολυ καλυτερα απ οτι μεσα  :2funny:
εγω παλι τυπε ξερω πολλους που το λενε αλλα δεν εχει παει κανενας :grin:
υπαρχει και ενα θεμα με το εξωτερικο
εκει θελουν να δουλευεις :grin:

speres

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2013
Like
6
Πόντοι
16
εγω παλι τυπε ξερω πολλους που το λενε αλλα δεν εχει παει κανενας :grin:
υπαρχει και ενα θεμα με το εξωτερικο
εκει θελουν να δουλευεις :grin:
:2funny: ναι δε διαφωνω απλως εκει το 9-5 ισχυει και αν πας για τσιγαρο και κατσεις πανω απο 10 λεπτα αυτο γραφεται σε φακελο  :2funny:

γνωστος μου που δουλευει αγγλια τσακωθηκε με προισταμενο γιατι ηθελε να παρει το αμαξι που το ειχε παρκαρει σε ζωνη που γραφουν και θα του επαιρνε 5 λεπτα η ολη φαση...ε ο προισταμενος του λεει no εκανες το διαλειμμα σου !

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom