Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (1 μέλη και 6 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

• Ναι

Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 101 51,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.157
Πόντοι
506

theioulis

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
44
Like
1.755
Πόντοι
3.425
Τι λες ρε άσχετε;

Αυτό σου λέει τίποτε;

86454334_1361901943991068_8063657328504733696_n.jpg

Ο Στάλιν του κομμουνιστές του PSUC ενίσχυσε για να καταπνίξει τους τροτσκιστές και τους αναρχικούς. Γιατί ακριβώς όπως και ο ΠΟΥΤΙΝΟΣ δεν μπορούσε να ανεχθεί καμία διαφορετική άποψη.

Αλλά άντε να καταλάβεις τις ομοιότητες ανάμεσα στην Καταλωνία του τότε και την Ουκρανία του τώρα.
Το Βιβλίο αυτό που παραθέτεις αναφέρει τη συμμετοχή του Eric Blair(γνωστού ως Orwell) με τις δυνάμεις των δημοκρατικών ενάντια στις δυνάμεις του φασίστα Φράνκο που κατέλησαν τη δημοκρατία. Το μέρος που πολέμησε ήταν η Καταλωνία (που ήταν κατά του Φράνκο, όπως και πολλά άλλα) και δεν έχει αυτό καμμιά σχέση με τον αποσχιστικό αγώνα της Καταλωνίας από την Ισπανία. Εντάχθηκε στους αναρχικούς αν θυμάμαι καλά, και καπελώθηκε ο αγώνας τους απο τους Σταλινικούς (όμως ήταν στο ίδιο στρατόπεδο, αναρχικοί και κομμουνιστές).
Μετά τραυματίστηκε στο λαιμό (παραλίγο να πεθάνει) και αποσύρθηκε πίσω στην Αγγλία μαζί με τη γυναίκα του.
Τώρα τι σχέση έχει η Βαρκέλωνη του 1937 με την Ουκράνα του 2022, μόνο το αρρωστημένο μυαλό σου βλέπει συσχετίσεις. Εκτός κι αν μας παραθέτεις το συγκεκριμένο βιβλίο ως παράδειγμα προς αποφυγήν.
Ο Orwell ήταν αριστερός και επαναστάτης, και στα γραπτά του και έμπρακτα, ή διαφωνείς σε αυτό;

theioulis

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
44
Like
1.755
Πόντοι
3.425
Και τα έχω πει και τα λέω.

Στην ειδικότητα στο Λονδίνο ήμουν μαζί με 2 Κύπριους, έχω φίλους Κύπριους, έχω επαγγελματική σχέση με την Κύπρο.

Αντίθετα από ό,τι νομίζεις, η πλειοψηφία δεν έχει κολλήματα, χιλιάδες Κύπριοι σπουδάζουν στην Αγγλία, και οι πρίζες τους είναι σαν τις αγγλικές, και αριστερά οδηγούν… :grin:

Εξαιρέσεις υπάρχον όπως παντού, κι εδώ υπάρχουν παράσιτα που δεν χώνεψαν ακόμα πως είναι οι ηττημένοι του Γράμμου – Βίτσι.
Παίζει να είσαι και ο μόνος που έγινε συμπαθής σε Κύπριους. Εμείς νομίζεις δεν τους φάγαμε στη μάπα στην Αγγλία; Εκεί όμως πηγαίνανε οι Δεξιοί Κύπριοι τότε, το σινάφι σου. Αυτοί από το ΑΚΕΛ προτιμούσαν τα Ελληνικά Ιδρύματα (άλλωστε είχαν και προνόμοια).
Μπορώ σαν ελεύθερος άνθρωπος να μη γουστάρω τους Κύπριους; Δεν τους πάω ρε τι να κάνουμε; Τους γράφω στον βίλον μου τους κουμπάρους.

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Το άρθρο που έκανα copy paste γράφει ξεκάθαρα οτι ακροδεξιές ομάδες υποστιρίζουν και τις 2 πλευρές.

Αν θες να εστιάσεις μόνο σε ένα ναζι και μια συγκεκριμένη αλήθεια να την γενικεύσης δικαίωμα σου.
Η Χρυσή Αυγή όπως έγραψα στο αντίστοιχο μήνυμα και αναφέρεται και στο site της χρυσής αυγής υποστηρίζει τους Ρώσσους

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
21.102
Πόντοι
6.056
Το Βιβλίο αυτό που παραθέτεις αναφέρει τη συμμετοχή του Eric Blair(γνωστού ως Orwell) με τις δυνάμεις των δημοκρατικών ενάντια στις δυνάμεις του φασίστα Φράνκο που κατέλησαν τη δημοκρατία. Το μέρος που πολέμησε ήταν η Καταλωνία (που ήταν κατά του Φράνκο, όπως και πολλά άλλα) και δεν έχει αυτό καμμιά σχέση με τον αποσχιστικό αγώνα της Καταλωνίας από την Ισπανία. Εντάχθηκε στους αναρχικούς αν θυμάμαι καλά, και καπελώθηκε ο αγώνας τους απο τους Σταλινικούς (όμως ήταν στο ίδιο στρατόπεδο, αναρχικοί και κομμουνιστές).
Μετά τραυματίστηκε στο λαιμό (παραλίγο να πεθάνει) και αποσύρθηκε πίσω στην Αγγλία μαζί με τη γυναίκα του.
Τώρα τι σχέση έχει η Βαρκέλωνη του 1937 με την Ουκράνα του 2022, μόνο το αρρωστημένο μυαλό σου βλέπει συσχετίσεις. Εκτός κι αν μας παραθέτεις το συγκεκριμένο βιβλίο ως παράδειγμα προς αποφυγήν.
Ο Orwell ήταν αριστερός και επαναστάτης, και στα γραπτά του και έμπρακτα, ή διαφωνείς σε αυτό;
Mε το P.O.U.M ειχε παρει μερος ο Οργουερλ,μετα ξεκινησαν οι διαμαχες με τους κομμουνιστες που εστειλαν εθνοφυλακες να καταλαβουν κτιρια και στρατηγικα σημεια οπως το τηλεφωνικο κεντρο και στηθηκαν οδοφραγματα.Ενα αποσπασμα απο το βιβλιο"Το ζητημα ηταν αρκετα ξεκαθαρο.Απο τη μια μερια το C.N.T, απο την αλλη η αστυνομια.Δεν αγαπω ιδιαιτερα τον εξιδανικευμενο "εργατη" οπως τον εχουν στο μυαλο τους οι αστοι κομμουνιστες,αλλα οταν βλεπω εναν πραγματικο εργατη με αιμα και οστα να ερχεται σε συγκρουση με το φυσικο του εχθρο,τον αστυφυλακα,δεν χρειαζεται να αναρωτηθω με ποιανου το μερος ειμαι":confused::confused::confused:

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.858
Πόντοι
9.931

...Ο Ψυχρός Πόλεμος αναζωπυρώθηκε μετά την ουκρανική κρίση και την προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, το 2014 από τη Ρωσία. Η Κύπρος, με ψήφισμα της Βουλής μόλις εννιά μέρες μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, κατά πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της Ρωσίας. Υπέρ τάχθηκαν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγοι και Συμμαχία Πολιτών. Εναντίον ψήφισε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίκκος Μαππουρίδης, ενώ οι υπόλοιποι (15) παρόντες βουλευτές του ΔΗΣΥ τήρησαν αποχή...

Να ευχηθώ στους "αδελφους" Κυπριους καλη προσάρτηση στην Τουρκία.

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Tο πράγμα το αντιμετωπίζουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, όπως είπα και πιο πριν.
Δηλαδή , επιλέγουμε ένα στρατόπεδο Δύση / Ρωσία και μετά, τα επί μέρους θέματα τα βλέπουμε υπό αυτό το πρίσμα.
Όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός παίζουν συνέχεια από το ποδόσφαιρο άνδρων , μέχρι το σκάκι γυναικών και πρέπει σε όλα να νικάει η ομάδα μου, έτσι γίνεται κι εδώ.
Σε όποιο θέμα κι αν προκύψει , πάντα ΠΡΕΠΕΙ να πάρω το μέρος της Δύσης/Ρωσίας.
Ποτέ δεν έχω δει ΕΝΑΝ να βγει και να πει, "Είμαι φιλοδυτικός/φιλορώσος , αλλά στο τάδε ιστορικό θέμα οι δικοί μου έκαναν χοντρή μαλακία και το δίκιο το είχαν οι απέναντι".
Μα ποτέ.
Ασ'το. Καλή καρδιά και υγεία
Μη γενικεύεις
Ενώ είμαι φιλοδυτικός πριν δυο-τρεις μέρες είχα βάλει κείμενο για τους βομβαρδισμούς που κάναν οι σύμμαχοι στη Γερμανία

7spirit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Like
1.425
Πόντοι
206
Ειναι τρελο και ακατανόητο μια χωρα να δέχεται αναίτια επίθεση και αντι να κατηγορείς την επιτιθέμενη να κατηγορείς την αμυνόμενη και την ηγεσία της!!
Σωστό.
Όταν υπάρχει το γεγονός της παράλογης γενικής επίθεσης, κάθε άλλη συζήτηση περιττεύει

gio1981

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαρ 2021
Κριτικές
2
Like
501
Πόντοι
21
Eπιθεση σε βαση με S300 που παραχωρησε "ευρωπαϊκή" χωρα ισχυρίζεται η Ρωσσια. Ανέβασαν και βίντεο.
Η Σλοβακια υποστηριζει οτι δεν αφορα το δικό της πυραυλικό σύστημα που εστειλε στην Ουκρανια
Νομίζεις ότι σλοβάκοι ξέρουν πλέον που είναι οι πύραυλοι ; Ότι τους λέει ο τακούνια λενε και αυτοί ... Οι πύραυλοι έχουν πλέον γίνει καρφίτσες ...

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Μόνο ένα μέλος μου απάντησε για την Χρυσή Αυγή που υποστηρίζει τους Ρώσους

Ο ντουκινγκ είναι ιδεολογικός καθοδηγητής του Πούτιν

Θα γράψω λοιπόν αποσπάσματα τι λέει και η εφημερίδα συντακτών και το μακελειό

πρώτα εφημερίδα συντακτών

ΟΤον Μάρτιο του 2014, ο Αλεξάντρ Ντούγκιν, «ο ιδεολογικός πατέρας της ευρασιατικής ένωσης, της “πολιτισμικής” εναλλακτικής για την Ε.Ε»., και ιδεολογικός μέντορας του Βλαντιμίρ Πούτιν, αναρτά στη σελίδα του στο Facebook ένα μεγάλο «Σενάριο της Ρωσικής Ανοιξης σε 10 σημεία», το οποίο αποκαλύπτει τη ρωσική στρατηγική στην Ουκρανία: «προσάρτηση της Κριμαίας, έναρξη πολέμου στη “Νέα Ρωσία” (δηλαδή στην Ανατολική Ουκρανία) από μισθοφόρους και “εθελοντές”, μαζική εισβολή των τακτικών ρωσικών στρατευμάτων για να αποκρούσουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις». Και το κείμενο γίνεται πιο σαφές ως προς τους τελικούς στόχους της εισβολής: «Η Ρωσία δεν θα σταματήσει εκεί. Θα συνεχίσει τη δράση της στην Ευρώπη, αποτελώντας κεντρικό στοιχείο της ευρωπαϊκής συντηρητικής επανάστασης».

Αργά το βράδυ και τα υπόλοιπα γιατί τώρα έχω δουλειά

gio1981

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαρ 2021
Κριτικές
2
Like
501
Πόντοι
21
το βρήκα κάπου σήμερα, διάβασα τις πηγές και το έβαλα. τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

όσο για τον ναζισμό του τάγματος Αζόφ κανείς δεν τον αρνείται αλλά από την ίδρυσή του μέχρι την σημερινή κατάσταση έχουν αλλάξει πάρα πολλά και όποιος εξακολουθεί και αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτόν αναπαράγει καθαρά προπαγάνδα του πούτιν.

δύο πολύ σοβαρά άρθρα σχετικά με την ιστορία (και τον ναζισμό) του Αζόφ υπάρχουν εδώ για όποιον ενδιαφέρεται:
Αλήθεια το λες ; σοβαρό άρθρο από αυτόν ; Anton Shekhovtsov

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Πόλεμος και στο Μπρούκλιν.
Οι Αμερικάνοι εισέβαλλαν στην Αμερική

7spirit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Like
1.425
Πόντοι
206
Μη γενικεύεις
Ενώ είμαι φιλοδυτικός πριν δυο-τρεις μέρες είχα βάλει κείμενο για τους βομβαρδισμούς που κάναν οι σύμμαχοι στη Γερμανία
Οκ, δεν το είχα δει αν και η Γερμανία ανήκει στον δυτικό κόσμο.
Για κάτι μεταξύ Δύσης/Ρωσίας ;
Ή έστω δεξιάς/αριστεράς ;
Του στυλ "Είμαι δεξιός αλλά στο χ θέμα , το δίκιο το είχαν οι αριστεροί/ρώσοι και οι αμερικάνοι/δεξιοί έκαναν μαλακία"
Διάλεξε ένα οποιοδήποτε θέμα της παγκόσμιας ιστορίας.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
Το γλυκούλι πουτινάκι δεν καταλαβαίνει γιατί είμαστε ενάντια στα Ρώσικά ορκ.

Συνεχίζεις τις βρισιές. Εγώ είμαι Πουτινάκι και οι Ρώσοι Όρκ. ΟΚ, όποιος έχει ελάχιστο νιονιό καταλαβαίνει ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που χτυπιέσαι σε τέτοιο βαθμό, ενώ κάτι παρόμοιο μάλλον δεν έκανες στην προηγούμενη Ρωσοουκρανική σύρραξη. Μάλλον αξίζει τον κόπο, για να δαπανάς τόση ώρα εδώ μέσα μαχόμενος. Είναι φανερό πως είσαι πολεμιστής του φωτός, ενάντια στις δυνάμεις του κακού

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Συνεχίζεις τις βρισιές. Εγώ είμαι Πουτινάκι και οι Ρώσοι Όρκ. ΟΚ, όποιος έχει ελάχιστο νιονιό καταλαβαίνει ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που χτυπιέσαι σε τέτοιο βαθμό, ενώ κάτι παρόμοιο μάλλον δεν έκανες στην προηγούμενη Ρωσοουκρανική σύρραξη. Μάλλον αξίζει τον κόπο, για να δαπανάς τόση ώρα εδώ μέσα μαχόμενος. Είναι φανερό πως είσαι πολεμιστής του φωτός, ενάντια στις δυνάμεις του κακού
Ρε συ ΜΠΟΚΟΛΕ, απορώ. Σε βρίζουν δύο τρία γνωστά νούμερα εδώ μέσα. Οκ. Τι ζόρι τραβάς; Μήπως αν σου μιλήσουν με το σεις και με το σας, θα πάψουν να είναι νούμερα και να έχει η άποψή τους κάποια αξία;

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Και ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν τους υδρογονάνθρακες και η πρασινη "ανάπτυξη" καπου ξεθώριασε. Δεν παει και καιρός που ο Δένδιας μας έλεγε ότι δε θα κάνουμε τις θάλασσές μας κόλπο του Μεξικό, στρεφόμενοι σε γεωτρήσεις και αντλήσεις. Τώρα ξεκίνησαν οι κωλοτουμπες. Όποιος μιλούσε για τα κοιτάσματα δεχόταν συντονισμένη επίθεση. Φαινόμενο που το είδαμε κι εδώ μεσα απο τους γνωστούς ζηλωτές. Το άρθρο του Μιχα είναι ενδεικτικό.

Θα είχε ενδιαφέρον να εξηγήσει ο κύριος υπουργός, επίσης, για ποιον λόγο δεν τον προβλημάτισε το ότι η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος προχώρησαν και πλέον είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Η δε Αίγυπτος που έχει γεμίσει τις ερήμους της με φωτοβολταϊκά και θα τροφοδοτήσει την Ελλάδα με ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του περίφημου καλωδίου, όχι μόνο δεν έκανε πίσω, αλλά κινείται επιθετικά για την ανακάλυψη επιπρόσθετων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εδώ και πολλά χρόνια. Κατά συνέπεια, το επιχείρημα που προβλήθηκε εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους το προβάλουν. Καταφανώς έχει σκοπό να συγκαλύψει την πολιτική ολιγωρία των κυβερνήσεων μετά την τομή που έγινε επί υπουργίας Μανιάτη.

7spirit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Like
1.425
Πόντοι
206
Και τα έχω πει και τα λέω.

Στην ειδικότητα στο Λονδίνο ήμουν μαζί με 2 Κύπριους, έχω φίλους Κύπριους, έχω επαγγελματική σχέση με την Κύπρο.

Αντίθετα από ό,τι νομίζεις, η πλειοψηφία δεν έχει κολλήματα, χιλιάδες Κύπριοι σπουδάζουν στην Αγγλία, και οι πρίζες τους είναι σαν τις αγγλικές, και αριστερά οδηγούν… :grin:

Εξαιρέσεις υπάρχον όπως παντού, κι εδώ υπάρχουν παράσιτα που δεν χώνεψαν ακόμα πως είναι οι ηττημένοι του Γράμμου – Βίτσι.
Πλάκα πλάκα αν το καλοσκεφτείς, αν η Κύπρος είχε μείνει στους βρεταννούς , μήπως θα ήταν καλύτερα τώρα.
Σιγά σιγά οι βρεταννοί θα είχαν αποχωρήσει , τουρκική εισβολή δε θα είχε γίνει, οι έλληνες θα είχαν κυριαρχήσει στο νησί.
Χωρίς να μειώνω τον αγώνα των ηρώων και των πεσόντων, απλά ένα από τα What ifs της ιστορίας

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
Εντάξει λοιπόν.

Μετά από 2 χρόνια εδώ, ξέρεις σαν Leclerc πως υπάρχουν κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, που ότι και να γράψουν ή σαχλαμάρα θα είναι, ή αριστερή παρασιτίλα ή ακροδεξιό τσιτάτο. Οπότε αφήνεις post να περνούν δεν γίνεται να σχολιάζεις κάθε σαχλαμάρα.

Αλλά όταν πέφτεις σε post του ΜΠΟΚΟΛΟΥ δεν περιμένεις να διαβάσεις αυτά που γράφει τον τελευταίο καιρό.

Ή ξεμωράθηκε, ή κάποιος άλλος γράφει.

Καούρα δεν έχεις, αλλά γράφεις ότι ο Ζελένσκι κατέστρεψα την χώρα. Λίγο ντροπή δηλαδή, τι παριστάνεις με αυτά που γράφεις;
Δεν καταλαβαίνω το πνεύμα σου. Ναι, δεν έχω καμία πραγματική καούρα ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος Έλληνας αν δύο Ομάδες Σλάβων σφάζονται μεταξύ τους, ή ας πούμε Σκωτσέζοι με Άγγλους, ή Άγγλοι με Ιρλανδούς ώστε να επιτιθέμεθα ο ένας στον άλλο. ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν μιλάω από ανθρωπιστική άποψη. Όταν στη Ρουάντα οι Χούτου έσφαζαν τους Ομοεθνείς τους Τούτσι, θλιβόμουν, αλλά δεν είχαμε χωριστεί σε αντιμαχόμενες Ομάδες για το γεγονός. Και ναι, η τακτική του Ζελένσκι προκάλεσε την επέμβαση των Ρώσων, οι Ουκρανοί είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι στην προσπάθεια Οικονομικού Στραγγαλισμού της Ρωσίας. Η Καταστροφή της Ουκρανίας στις Πολιτικές του αποφάσεις οφείλεται. Κι αναρωτιέμαι αν είναι έχει κάνει απλά λανθασμένες επιλογές, ή είναι πράκτορας. Παρόμοια καταστροφή προκάλεσε στη χώρα μας ο Βενιζέλος, όταν έστειλε στρατό στην Κριμαία.
Οι συνολικές απώλειες του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στη μεσημβρινή Ρωσία ανήλθαν σε 398 νεκρούς και 657 τραυματίες. Μακάρι να ήταν μόνο αυτές. Ο Λένιν αναγνώρισε τον Κεμάλ και τον προμήθευσε με όπλα. Οι συνέπειες εκ της παραπάνω συμμετοχής του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος υπήρξαν ολέθριες για τον ελληνισμό της Κριμαίας μέχρι και στην περιοχή του Βατούμ. Δύο μόλις μήνες αργότερα οι Μπολσεβίκοι, ως αντίποινα, εξαπέλυσαν διωγμούς και δολοφονίες Ελλήνων της περιοχής, ενώ ένα τεράστιο κύμα προσφύγων άρχισε να φθάνει στην Ελλάδα, μετά μάλιστα και την άρνηση των συμμάχων Αγγλο-Γάλλων για την αποβίβασή τους στην Κωνσταντινούπολη που ήταν ο αρχικός προορισμός τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μόνο στο πρώτο δίμηνο που ακολούθησε μετά την αποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων 103 Έλληνες, ρωσικής υπηκοότητας, τουφεκίστηκαν μεταξύ των οποίων ο επιφανής Αμπατιέλος με το πρόσχημα ότι δεν κατέβαλαν τις αναγκαστικές εισφορές που τους επιβλήθηκαν.
Η ελληνική παροικία της Οδησσού φερόταν να υπέστη τα μέγιστα. Η δε κατάσταση των απόρων Ελλήνων, σύμφωνα με αναφορά του προξενείου της Ολλανδίας, στο οποίο είχαν καταφύγει προκειμένου να μεριμνήσει για την τελικά επάνοδό τους στην Ελλάδα, ήταν απελπιστική και ιδιαίτερα κρίσιμη, κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη διορισμού προξένου. Ειδικότερα για τις ελληνικές παροικίες του Κιέβου, Χερσώνας και Νικολάιεφ, όπου ήταν η έδρα του ελληνικού προξενείου σημειώθηκαν μεγάλες διαρπαγές. Τα αρχεία κάηκαν, τα έπιπλα κλάπηκαν ή καταστράφηκαν, ενώ οι προξενικές σφραγίδες αφαιρέθηκαν και τα οικήματα αποδόθηκαν σε άλλους ενοικιαστές. Τα δε οικήματα και εμπορεύματα επιφανών Ελλήνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν καταφέρνοντας να διαφύγουν κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Οκ, δεν το είχα δει αν και η Γερμανία ανήκει στον δυτικό κόσμο.
Για κάτι μεταξύ Δύσης/Ρωσίας ;
Ή έστω δεξιάς/αριστεράς ;
Του στυλ "Είμαι δεξιός αλλά στο χ θέμα , το δίκιο το είχαν οι αριστεροί/ρώσοι και οι αμερικάνοι/δεξιοί έκαναν μαλακία"
Διάλεξε ένα οποιοδήποτε θέμα της παγκόσμιας ιστορίας.
Ακόμα στις ταμπέλες είσαι ?
Αριστερός/Δεξιός ?
Προσπάθησε το globalist/elite vs εθνικιστής'

Αν και ούτε κι αυτό είναι σωστό.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
Αααα καλά εντάξει, άσε πήρα την απάντηση.

Δεν καταλαβαίνεις καν ότι ξεπλένεις τον Πούτιν μεταφέροντας τις ευθύνες του πολέμου στην άλλη μεριά.

Λυπάμαι, θα ξεκινήσουμε αγωγή. (Από το βράδυ, τώρα έχω δουλειά, τέλος το διάλλειμα).
όχι, δεν τον ξεπλένω. Έχω την άποψη ότι σύρθηκε στον πόλεμο, αλλά για να έχουμε κάποια πραγματικά έγκυρη γνώμη και να την καταθέσουμε Δημόσια και ενυπόγραφα, θα έπρεπε να έχουμε μελετήσει πολύ προσεκτικά και για χρόνια τα τεκταινόμενα. Απόψεις εκφράζουμε όλοι μας, με τις λίγες πληροφορίες που έχουμε. Δεν βρίζω όμως όποιο άτομο αγιοποιεί την Ουκρανία. Το αντίθετο γίνεται από την άλλη πλευρά. Εσύ και κάποιοι άλλοι χαρακτηρίζουν όποιον έχει διαφορετική άποψη πουτινάκι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom