Anderssen_
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιουλ 2013
- Like
- 3.157
- Πόντοι
- 506
Ειναι τρελο και ακατανόητο μια χωρα να δέχεται αναίτια επίθεση και αντι να κατηγορείς την επιτιθέμενη να κατηγορείς την αμυνόμενη και την ηγεσία της!!
Ειναι τρελο και ακατανόητο μια χωρα να δέχεται αναίτια επίθεση και αντι να κατηγορείς την επιτιθέμενη να κατηγορείς την αμυνόμενη και την ηγεσία της!!
Το Βιβλίο αυτό που παραθέτεις αναφέρει τη συμμετοχή του Eric Blair(γνωστού ως Orwell) με τις δυνάμεις των δημοκρατικών ενάντια στις δυνάμεις του φασίστα Φράνκο που κατέλησαν τη δημοκρατία. Το μέρος που πολέμησε ήταν η Καταλωνία (που ήταν κατά του Φράνκο, όπως και πολλά άλλα) και δεν έχει αυτό καμμιά σχέση με τον αποσχιστικό αγώνα της Καταλωνίας από την Ισπανία. Εντάχθηκε στους αναρχικούς αν θυμάμαι καλά, και καπελώθηκε ο αγώνας τους απο τους Σταλινικούς (όμως ήταν στο ίδιο στρατόπεδο, αναρχικοί και κομμουνιστές).Τι λες ρε άσχετε;
Αυτό σου λέει τίποτε;
Ο Στάλιν του κομμουνιστές του PSUC ενίσχυσε για να καταπνίξει τους τροτσκιστές και τους αναρχικούς. Γιατί ακριβώς όπως και ο ΠΟΥΤΙΝΟΣ δεν μπορούσε να ανεχθεί καμία διαφορετική άποψη.
Αλλά άντε να καταλάβεις τις ομοιότητες ανάμεσα στην Καταλωνία του τότε και την Ουκρανία του τώρα.
Παίζει να είσαι και ο μόνος που έγινε συμπαθής σε Κύπριους. Εμείς νομίζεις δεν τους φάγαμε στη μάπα στην Αγγλία; Εκεί όμως πηγαίνανε οι Δεξιοί Κύπριοι τότε, το σινάφι σου. Αυτοί από το ΑΚΕΛ προτιμούσαν τα Ελληνικά Ιδρύματα (άλλωστε είχαν και προνόμοια).Και τα έχω πει και τα λέω.
Στην ειδικότητα στο Λονδίνο ήμουν μαζί με 2 Κύπριους, έχω φίλους Κύπριους, έχω επαγγελματική σχέση με την Κύπρο.
Αντίθετα από ό,τι νομίζεις, η πλειοψηφία δεν έχει κολλήματα, χιλιάδες Κύπριοι σπουδάζουν στην Αγγλία, και οι πρίζες τους είναι σαν τις αγγλικές, και αριστερά οδηγούν…
Εξαιρέσεις υπάρχον όπως παντού, κι εδώ υπάρχουν παράσιτα που δεν χώνεψαν ακόμα πως είναι οι ηττημένοι του Γράμμου – Βίτσι.
Η Χρυσή Αυγή όπως έγραψα στο αντίστοιχο μήνυμα και αναφέρεται και στο site της χρυσής αυγής υποστηρίζει τους ΡώσσουςΤο άρθρο που έκανα copy paste γράφει ξεκάθαρα οτι ακροδεξιές ομάδες υποστιρίζουν και τις 2 πλευρές.
Αν θες να εστιάσεις μόνο σε ένα ναζι και μια συγκεκριμένη αλήθεια να την γενικεύσης δικαίωμα σου.
Mε το P.O.U.M ειχε παρει μερος ο Οργουερλ,μετα ξεκινησαν οι διαμαχες με τους κομμουνιστες που εστειλαν εθνοφυλακες να καταλαβουν κτιρια και στρατηγικα σημεια οπως το τηλεφωνικο κεντρο και στηθηκαν οδοφραγματα.Ενα αποσπασμα απο το βιβλιο"Το ζητημα ηταν αρκετα ξεκαθαρο.Απο τη μια μερια το C.N.T, απο την αλλη η αστυνομια.Δεν αγαπω ιδιαιτερα τον εξιδανικευμενο "εργατη" οπως τον εχουν στο μυαλο τους οι αστοι κομμουνιστες,αλλα οταν βλεπω εναν πραγματικο εργατη με αιμα και οστα να ερχεται σε συγκρουση με το φυσικο του εχθρο,τον αστυφυλακα,δεν χρειαζεται να αναρωτηθω με ποιανου το μερος ειμαι"Το Βιβλίο αυτό που παραθέτεις αναφέρει τη συμμετοχή του Eric Blair(γνωστού ως Orwell) με τις δυνάμεις των δημοκρατικών ενάντια στις δυνάμεις του φασίστα Φράνκο που κατέλησαν τη δημοκρατία. Το μέρος που πολέμησε ήταν η Καταλωνία (που ήταν κατά του Φράνκο, όπως και πολλά άλλα) και δεν έχει αυτό καμμιά σχέση με τον αποσχιστικό αγώνα της Καταλωνίας από την Ισπανία. Εντάχθηκε στους αναρχικούς αν θυμάμαι καλά, και καπελώθηκε ο αγώνας τους απο τους Σταλινικούς (όμως ήταν στο ίδιο στρατόπεδο, αναρχικοί και κομμουνιστές).
Μετά τραυματίστηκε στο λαιμό (παραλίγο να πεθάνει) και αποσύρθηκε πίσω στην Αγγλία μαζί με τη γυναίκα του.
Τώρα τι σχέση έχει η Βαρκέλωνη του 1937 με την Ουκράνα του 2022, μόνο το αρρωστημένο μυαλό σου βλέπει συσχετίσεις. Εκτός κι αν μας παραθέτεις το συγκεκριμένο βιβλίο ως παράδειγμα προς αποφυγήν.
Ο Orwell ήταν αριστερός και επαναστάτης, και στα γραπτά του και έμπρακτα, ή διαφωνείς σε αυτό;
Μη γενικεύειςTο πράγμα το αντιμετωπίζουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, όπως είπα και πιο πριν.
Δηλαδή , επιλέγουμε ένα στρατόπεδο Δύση / Ρωσία και μετά, τα επί μέρους θέματα τα βλέπουμε υπό αυτό το πρίσμα.
Όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός παίζουν συνέχεια από το ποδόσφαιρο άνδρων , μέχρι το σκάκι γυναικών και πρέπει σε όλα να νικάει η ομάδα μου, έτσι γίνεται κι εδώ.
Σε όποιο θέμα κι αν προκύψει , πάντα ΠΡΕΠΕΙ να πάρω το μέρος της Δύσης/Ρωσίας.
Ποτέ δεν έχω δει ΕΝΑΝ να βγει και να πει, "Είμαι φιλοδυτικός/φιλορώσος , αλλά στο τάδε ιστορικό θέμα οι δικοί μου έκαναν χοντρή μαλακία και το δίκιο το είχαν οι απέναντι".
Μα ποτέ.
Ασ'το. Καλή καρδιά και υγεία
Σωστό.Ειναι τρελο και ακατανόητο μια χωρα να δέχεται αναίτια επίθεση και αντι να κατηγορείς την επιτιθέμενη να κατηγορείς την αμυνόμενη και την ηγεσία της!!
Νομίζεις ότι σλοβάκοι ξέρουν πλέον που είναι οι πύραυλοι ; Ότι τους λέει ο τακούνια λενε και αυτοί ... Οι πύραυλοι έχουν πλέον γίνει καρφίτσες ...Eπιθεση σε βαση με S300 που παραχωρησε "ευρωπαϊκή" χωρα ισχυρίζεται η Ρωσσια. Ανέβασαν και βίντεο.
Η Σλοβακια υποστηριζει οτι δεν αφορα το δικό της πυραυλικό σύστημα που εστειλε στην Ουκρανια
Αλήθεια το λες ; σοβαρό άρθρο από αυτόν ; Anton Shekhovtsovτο βρήκα κάπου σήμερα, διάβασα τις πηγές και το έβαλα. τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.
όσο για τον ναζισμό του τάγματος Αζόφ κανείς δεν τον αρνείται αλλά από την ίδρυσή του μέχρι την σημερινή κατάσταση έχουν αλλάξει πάρα πολλά και όποιος εξακολουθεί και αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτόν αναπαράγει καθαρά προπαγάνδα του πούτιν.
δύο πολύ σοβαρά άρθρα σχετικά με την ιστορία (και τον ναζισμό) του Αζόφ υπάρχουν εδώ για όποιον ενδιαφέρεται:
Ολα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για το Azov Movement/Azov Regiment και τον ρόλο του στον πόλεμος στην #Ουκρανία, μύθοι και αλήθειες | XYZ Contagion
Ολα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για το Azov Movement/Azov Regiment και τον ρόλο του στον #πόλεμος στην #Ουκρανία, μύθοι και αλήθειες Thread: #Πουτιν #Πολεμος_στην_Ουκρανια #Ουκρανία #πολεμος #Ουκρανικό #Ρωσια #Ρωσικη_εισβολη_στην_Ουκρανια #UkraineUnderAttack #ukrainetypefully.comΤο Τάγμα Αζόφ και η ηθική αναβλητικότητα της Δύσης
Προκειμένου η Ρωσία να αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή που προκαλεί η εισβολή, χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα τεχνικών παραπλάνησης. Μία από αυτές είναι η εστίαση της Μόσχας στο ουκρανικό τάγμα Αζόφ που χαρακτηρίζεται ψευδώς στα ρωσικά και φιλορωσικά μέσα...www.kathimerini.gr
Οκ, δεν το είχα δει αν και η Γερμανία ανήκει στον δυτικό κόσμο.Μη γενικεύεις
Ενώ είμαι φιλοδυτικός πριν δυο-τρεις μέρες είχα βάλει κείμενο για τους βομβαρδισμούς που κάναν οι σύμμαχοι στη Γερμανία
Συνεχίζεις τις βρισιές. Εγώ είμαι Πουτινάκι και οι Ρώσοι Όρκ. ΟΚ, όποιος έχει ελάχιστο νιονιό καταλαβαίνει ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που χτυπιέσαι σε τέτοιο βαθμό, ενώ κάτι παρόμοιο μάλλον δεν έκανες στην προηγούμενη Ρωσοουκρανική σύρραξη. Μάλλον αξίζει τον κόπο, για να δαπανάς τόση ώρα εδώ μέσα μαχόμενος. Είναι φανερό πως είσαι πολεμιστής του φωτός, ενάντια στις δυνάμεις του κακούΤο γλυκούλι πουτινάκι δεν καταλαβαίνει γιατί είμαστε ενάντια στα Ρώσικά ορκ.
Ρε συ ΜΠΟΚΟΛΕ, απορώ. Σε βρίζουν δύο τρία γνωστά νούμερα εδώ μέσα. Οκ. Τι ζόρι τραβάς; Μήπως αν σου μιλήσουν με το σεις και με το σας, θα πάψουν να είναι νούμερα και να έχει η άποψή τους κάποια αξία;Συνεχίζεις τις βρισιές. Εγώ είμαι Πουτινάκι και οι Ρώσοι Όρκ. ΟΚ, όποιος έχει ελάχιστο νιονιό καταλαβαίνει ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που χτυπιέσαι σε τέτοιο βαθμό, ενώ κάτι παρόμοιο μάλλον δεν έκανες στην προηγούμενη Ρωσοουκρανική σύρραξη. Μάλλον αξίζει τον κόπο, για να δαπανάς τόση ώρα εδώ μέσα μαχόμενος. Είναι φανερό πως είσαι πολεμιστής του φωτός, ενάντια στις δυνάμεις του κακού
Πλάκα πλάκα αν το καλοσκεφτείς, αν η Κύπρος είχε μείνει στους βρεταννούς , μήπως θα ήταν καλύτερα τώρα.Και τα έχω πει και τα λέω.
Στην ειδικότητα στο Λονδίνο ήμουν μαζί με 2 Κύπριους, έχω φίλους Κύπριους, έχω επαγγελματική σχέση με την Κύπρο.
Αντίθετα από ό,τι νομίζεις, η πλειοψηφία δεν έχει κολλήματα, χιλιάδες Κύπριοι σπουδάζουν στην Αγγλία, και οι πρίζες τους είναι σαν τις αγγλικές, και αριστερά οδηγούν…
Εξαιρέσεις υπάρχον όπως παντού, κι εδώ υπάρχουν παράσιτα που δεν χώνεψαν ακόμα πως είναι οι ηττημένοι του Γράμμου – Βίτσι.
Δεν καταλαβαίνω το πνεύμα σου. Ναι, δεν έχω καμία πραγματική καούρα ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος Έλληνας αν δύο Ομάδες Σλάβων σφάζονται μεταξύ τους, ή ας πούμε Σκωτσέζοι με Άγγλους, ή Άγγλοι με Ιρλανδούς ώστε να επιτιθέμεθα ο ένας στον άλλο. ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν μιλάω από ανθρωπιστική άποψη. Όταν στη Ρουάντα οι Χούτου έσφαζαν τους Ομοεθνείς τους Τούτσι, θλιβόμουν, αλλά δεν είχαμε χωριστεί σε αντιμαχόμενες Ομάδες για το γεγονός. Και ναι, η τακτική του Ζελένσκι προκάλεσε την επέμβαση των Ρώσων, οι Ουκρανοί είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι στην προσπάθεια Οικονομικού Στραγγαλισμού της Ρωσίας. Η Καταστροφή της Ουκρανίας στις Πολιτικές του αποφάσεις οφείλεται. Κι αναρωτιέμαι αν είναι έχει κάνει απλά λανθασμένες επιλογές, ή είναι πράκτορας. Παρόμοια καταστροφή προκάλεσε στη χώρα μας ο Βενιζέλος, όταν έστειλε στρατό στην Κριμαία.Εντάξει λοιπόν.
Μετά από 2 χρόνια εδώ, ξέρεις σαν Leclerc πως υπάρχουν κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, που ότι και να γράψουν ή σαχλαμάρα θα είναι, ή αριστερή παρασιτίλα ή ακροδεξιό τσιτάτο. Οπότε αφήνεις post να περνούν δεν γίνεται να σχολιάζεις κάθε σαχλαμάρα.
Αλλά όταν πέφτεις σε post του ΜΠΟΚΟΛΟΥ δεν περιμένεις να διαβάσεις αυτά που γράφει τον τελευταίο καιρό.
Ή ξεμωράθηκε, ή κάποιος άλλος γράφει.
Καούρα δεν έχεις, αλλά γράφεις ότι ο Ζελένσκι κατέστρεψα την χώρα. Λίγο ντροπή δηλαδή, τι παριστάνεις με αυτά που γράφεις;
Ακόμα στις ταμπέλες είσαι ?Οκ, δεν το είχα δει αν και η Γερμανία ανήκει στον δυτικό κόσμο.
Για κάτι μεταξύ Δύσης/Ρωσίας ;
Ή έστω δεξιάς/αριστεράς ;
Του στυλ "Είμαι δεξιός αλλά στο χ θέμα , το δίκιο το είχαν οι αριστεροί/ρώσοι και οι αμερικάνοι/δεξιοί έκαναν μαλακία"
Διάλεξε ένα οποιοδήποτε θέμα της παγκόσμιας ιστορίας.
όχι, δεν τον ξεπλένω. Έχω την άποψη ότι σύρθηκε στον πόλεμο, αλλά για να έχουμε κάποια πραγματικά έγκυρη γνώμη και να την καταθέσουμε Δημόσια και ενυπόγραφα, θα έπρεπε να έχουμε μελετήσει πολύ προσεκτικά και για χρόνια τα τεκταινόμενα. Απόψεις εκφράζουμε όλοι μας, με τις λίγες πληροφορίες που έχουμε. Δεν βρίζω όμως όποιο άτομο αγιοποιεί την Ουκρανία. Το αντίθετο γίνεται από την άλλη πλευρά. Εσύ και κάποιοι άλλοι χαρακτηρίζουν όποιον έχει διαφορετική άποψη πουτινάκιΑααα καλά εντάξει, άσε πήρα την απάντηση.
Δεν καταλαβαίνεις καν ότι ξεπλένεις τον Πούτιν μεταφέροντας τις ευθύνες του πολέμου στην άλλη μεριά.
Λυπάμαι, θα ξεκινήσουμε αγωγή. (Από το βράδυ, τώρα έχω δουλειά, τέλος το διάλλειμα).