Νέα

Ψάχνω έμπειρο λογιστή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ELF24
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ELF24

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
μήπως υπάρχει έμειρος λογιστης στο σιτε για να ζητήσω πληροφορίες σχετικα με την φορολογική αντιμετώπιση ένος θέματος που με απασχολεί;
το ξέρω ότι είναι άσχετο το σιτε, με το θέμα αυτό αλλά επειδή εδώ είμαστε όλος ο καλός κοσμος, σύγουρα θα υπάρχει καποιος λογιστης για να βοηθήσει εναν άπειρο συνάδελφο του.

peoekrisma

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2007
Κριτικές
14
Like
0
Πόντοι
11
Φίλε συναγωνιστή λογιστής είμαι.Πες μου το πρόβλημά σου μήπως και μπορέσω να σε βοηθήσω εκτός από θέματα που αφορούν τεχνικές εταιρείες και λοιπά τέτοια.

OP
OP
E

ELF24

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
φίλε καλησπέρα.
πρόκειται να ξεκινίσω ανέγερση οικοδομής. δεν δηλώνω εισόδημα για να μπορώ να δικαιολογήσω τις δαπάνες που θα πραγματοποιήσω. Το μόνο κεφάλαιο που μπορώ να δηλώσω είναι από πώληση οικοπέδου άντε καμία δωρεά από γονείς που είνια νομίζω 80.000 το αφορολόγητο ε? όμως είναι πολύ μικρότερο από το ποσό που θα καταβάλω συνολικά. το ερώτημά μου είναι το εξείς σαν ιδιώτης (για τι δεν με συμφέρει να πάω στοκαθεστώς φπα) τι καταστάσεις θα πρέπει ακόμα να τηρήσω με την ανέγερση της οικοδομής και ποιές δαπάνες μου θα πρέπει να δηλώσω στο Ε1 στον σχετικό κωδίκο?

ευχαριστώ εκ τον προτέρων,

nikolaoy

Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
να πας να πληρωσεις εναν λογιστη να σου τα εξηγηση...ο τσαμπας πεθανε...

makis28

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2007
Like
0
Πόντοι
0
μπες ρε μεγαλε στο gus.gr , θα βρεις σίγουρα απάντηση και αν θες με το αζημίωτο σε φτιάχνω και με κάποια βεβαιοσούλα ότι κέρδισες λάχείο, το έχω κάνει πολλές φορές και είναι ένας καλός τρόπος να δικαιωλογίσεις τα έξοδα δαπάνης ανέγερσης και να μην έχεις πρόβλημα με το ποθεν έσχες. αν είναι η πρώτη οικοδομή που φτιάχνεις μπορείς να πάρεις απαλλαγή απο το Φ.Π.Α.πάντως καλό είναι να δείς ένα λογιστή.

OP
OP
E

ELF24

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
μπες ρε μεγαλε στο gus.gr , θα βρεις σίγουρα απάντηση και αν θες με το αζημίωτο σε φτιάχνω και με κάποια βεβαιοσούλα ότι κέρδισες λάχείο, το έχω κάνει πολλές φορές και είναι ένας καλός τρόπος να δικαιωλογίσεις τα έξοδα δαπάνης ανέγερσης και να μην έχεις πρόβλημα με το ποθεν έσχες. αν είναι η πρώτη οικοδομή που φτιάχνεις μπορείς να πάρεις απαλλαγή απο το Φ.Π.Α.πάντως καλό είναι να δείς ένα λογιστή.

ευχαριστώ αλλά πρώτα κοιταξα στο και μετά ρώτησα εδω.
θα κοιτάξω και σε άλλα φόρουμ στο λέει αναλυτικά όλες τισ περιπτώσεις αλλά για όσους έχουν τεχνική εταιρία και ελάχιστα για ιδιώτες.

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
φίλε καλησπέρα.
πρόκειται να ξεκινίσω ανέγερση οικοδομής. δεν δηλώνω εισόδημα για να μπορώ να δικαιολογήσω τις δαπάνες που θα πραγματοποιήσω. Το μόνο κεφάλαιο που μπορώ να δηλώσω είναι από πώληση οικοπέδου άντε καμία δωρεά από γονείς που είνια νομίζω 80.000 το αφορολόγητο ε? όμως είναι πολύ μικρότερο από το ποσό που θα καταβάλω συνολικά. το ερώτημά μου είναι το εξείς σαν ιδιώτης (για τι δεν με συμφέρει να πάω στοκαθεστώς φπα) τι καταστάσεις θα πρέπει ακόμα να τηρήσω με την ανέγερση της οικοδομής και ποιές δαπάνες μου θα πρέπει να δηλώσω στο Ε1 στον σχετικό κωδίκο?

ευχαριστώ εκ τον προτέρων,

τι εννοεις φιλε μου οτι ως ιδιωτης θα ανεγειρεις οικοδομη και δεν θα υπαχθεις σε καθεστως ΦΠΑ?Απο την στιγμη που η αδεια οικοδομης ειναι μετα την 1/1/06 αναγκαστικα μπαινεις σε καθεστως ΦΠΑ,φευγεις απο ιδιωτης και γινεσαι ελευθερος επαγγελματιας μεχρι να τελειωσει η οικοδομη.Θα πρεπει να τηρεις βιβλιο κοστολογιου για καθε οικοδομη που ανεγειρεις ξεχωριστα οπου θα καταχωρεις αναλυτικα τις δαπανες οι οποιες θα διαιρεθουν κατα τροπο αναλογα με τα τετραγωνικα μετρα του καθε διαμερισματος.Επισης σε συνεργασια με τον εργολαβο θα πρεπει να τηρεις και κατασταση ασφαλισης προσωπικου οικοδομοτεχνικων επιχειρησεων οπου καθε μηνα εισαι υποχρεωμενος να αποστελλεις ΑΠΔ με τα δεδουλευμενα ημερομισθια των εργατων!

Υπουργός

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Σεπ 2006
Κριτικές
41
Like
2.029
Πόντοι
8.235
Ρε vaso τα ματακια μου εκαναν αστερακια :crazy: :crazy: :crazy: / απο εκει που εγραφες απλα και κατανοητα για τους απλους κοινους θνητους σχετικα με καφεδες τωρα μας γραφεις κινεζικα και αλαμπουρνεζικα / για ελα στη θεση σου παρακαλω  :hammer: :hammer: :hammer:

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Ρε vaso τα ματακια μου εκαναν αστερακια :crazy: :crazy: :crazy: / απο εκει που εγραφες απλα και κατανοητα για τους απλους κοινους θνητους σχετικα με καφεδες τωρα μας γραφεις κινεζικα και αλαμπουρνεζικα / για ελα στη θεση σου παρακαλω  :hammer: :hammer: :hammer:

σκασε εσυ και βγαζε λογους στους φραπεδοπληκτους!

Επισκέπτης
εγω παντως θελω γυναικα λογιστρια  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Υπουργός

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Σεπ 2006
Κριτικές
41
Like
2.029
Πόντοι
8.235
εγω παντως θελω γυναικα λογιστρια  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
ξερεις πως ειναι αυτες οι γυναικες / χοντρες,με γυαλια ενιοτε,καπνιζουν σαν Τουρκοι,εχουν μουστακι και η αισθηση του χιουμορ τους ειναι ..... / ψηνεσαι war για λογιστρια / αν θες ξερω μια απαλευτη

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
ξερεις πως ειναι αυτες οι γυναικες / χοντρες,με γυαλια ενιοτε,καπνιζουν σαν Τουρκοι,εχουν μουστακι και η αισθηση του χιουμορ τους ειναι ..... / ψηνεσαι war για λογιστρια / αν θες ξερω μια απαλευτη

εσυ λιγα λογια γιατι του χρωστας και την ξενια...........

Υπουργός

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Σεπ 2006
Κριτικές
41
Like
2.029
Πόντοι
8.235
που τη θυμηθηκες αυτη ρε vaso ???? / αν θυμαμαι καλα ειχατε παει ολοι μαζι στο Lido ενα υγρο χειμωνιατικο βραδυ αλλα ....

pakara

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
τι εννοεις φιλε μου οτι ως ιδιωτης θα ανεγειρεις οικοδομη και δεν θα υπαχθεις σε καθεστως ΦΠΑ?Απο την στιγμη που η αδεια οικοδομης ειναι μετα την 1/1/06 αναγκαστικα μπαινεις σε καθεστως ΦΠΑ,φευγεις απο ιδιωτης και γινεσαι ελευθερος επαγγελματιας μεχρι να τελειωσει η οικοδομη.Θα πρεπει να τηρεις βιβλιο κοστολογιου για καθε οικοδομη που ανεγειρεις ξεχωριστα οπου θα καταχωρεις αναλυτικα τις δαπανες οι οποιες θα διαιρεθουν κατα τροπο αναλογα με τα τετραγωνικα μετρα του καθε διαμερισματος.Επισης σε συνεργασια με τον εργολαβο θα πρεπει να τηρεις και κατασταση ασφαλισης προσωπικου οικοδομοτεχνικων επιχειρησεων οπου καθε μηνα εισαι υποχρεωμενος να αποστελλεις ΑΠΔ με τα δεδουλευμενα ημερομισθια των εργατων!
ως ευκαιριακος κατασκευαστης δεν υπαγεσαι συμφωμνα με το νομο στο καθεστος του φπα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom