Νέα

Πρόβλημα με Linksys router

• Μέλος που άνοιξε το νήμα poustalekos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 56
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Εχω 24αρα συνδεση ΟΤΕ conn-x και επειδη το μοντεμ που μου ειχαν δωσει δεν ειχε καλο ασυρματο σημα πηρα ενα παλιο μοντεμ Linksys wag200g απο ενα φιλο να το δοκιμασω.
Αυτος το χρησιμοποιουσε με forthnet συνδεση. Αυτο βεβαια δε νομιζω να εχει σημασια. Θα πρεπει να λειγουργει κανονικα και με την οτενετ με τις καταλληλες ρυθμισεις! σωστα?
Το συνδεω και αναβουν μονο τα λαμπακια για το power και το wireless. Τα λαμπακια adsl και internet δεν αναβουν καν!
Τι σκατα φταει? Ξερει κανεις τι ρυθμισεις πρεπει να βαλω? Εχει κανεις παρομοιο προβλημα?
Εκανα reset εκανα firmware update αλλα αρχιδια!
Οι βασικες ρυθμισεις του ρουτερ ειναι εδω:

URL]

και το μοντεμ:

mr.bean

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2006
Κριτικές
6
Like
92
Πόντοι
16
καταρχην σιγουρα δουλευει το router ? στο tab status τι σου λεει για την γραμμη adsl ? σου βγαζει κανα νουμερο ? υποθετω τα καλωδια μεσω splitter ειναι οκ , ετσι ?

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ποιος σου ειπε οτι ειναι σιγουρο το ρουτερακι που παιζει απο εναν παροχεα
να παιζει και για εναν αλλο? 

mr.bean

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2006
Κριτικές
6
Like
92
Πόντοι
16

το συγκεκριμενο παιζει , το εχω δοκιμασμενο. αρκει να μην εχει φαει καποιο σουτ στο μεταξυ.

OP
OP
poustalekos

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96

E? Παιζει κ αυτο δηλαδη? Το δινουν με συνδεση forthnet αλλα πωλειται και ανεξαρτητα απο οτι ειδα! Αυτο δε σημαινει οτι θα πρεπει να παιζει με ολους τους παροχεις με τις καταλληλες ρυθμισεις?

Η συνδεση μου ειναι μια χαρα! Τωρα εβαλα το κωλο-μοντεμ του οτε και σας γραφω!

καταρχην σιγουρα δουλευει το router ? στο tab status τι σου λεει για την γραμμη adsl ? σου βγαζει κανα νουμερο ? υποθετω τα καλωδια μεσω splitter ειναι οκ , ετσι ?

Απο οτι θυμαμαι στο status στις ρυθμισεις εκει που λες μου ελεγε not connected! Εχεις κ εσυ συνδεση οτενετ και παιζει?
Μπορεις να μας δειξεις τις ρυθμισεις που εχεις βαλει?

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δοκιμασες να βαλεις τους κωδικους και το username ξανα και να κανεις επανεκκινηση ?

treflejack

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
16
Εφ' όσον δεν ανάβουν καν τα λαμπάκια που λες, σημαίνει ότι δεν έχεις καθόλου σήμα internet.
Παίζουν αρκετά ενδεχόμενα συμβατότητας του νέου μόντεμ...
-Είδος σύνδεσης (PTSN ή ISDN)
-Ίσως να μην υποστηρίζει το μόντεμ (ειδικά αν είναι παλιό) την ταχύτητα των 24Mbit

Αφού βεβαιωθείς ότι όλα τα καλώδια είναι σωστά συνδεδεμένα, πάρε στο 13888 του OTE για βοήθεια

mr.bean

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2006
Κριτικές
6
Like
92
Πόντοι
16
printscreen δεν παιζει τωρα γιατι δεν ειμαι στο router του σπιτιού μου, αλλά αν όντως ειναι οκ το linksys που λες , θα πρεπε να αναβοσβηνει τουλαχιστον το λαμπακι του ADSL , μαλιστα το δικο μου παιζει και αναβαθμιση firmware της forthnet 1.09 αν θυμαμε καλα.
Οποτε ξανακαντο ενα reset μεχρι να κοκκινησουν και να σβησουν ολα τα λαμπακια .
Εκτος αν ειναι εκδοση για ISDN  γραμμη ή εχει φαει καποιο σουτ οποτε μην περιμενεις να δουλεψει

Επισκέπτης
Μια ερώτηση στο άσχετο μια και σας βρήκα:

Το ρούτερ το έχετε μόνιμα ανοιχτό ή το κλείνετε όταν φεύγετε απ τον Η/Υ;

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Το router αυτό σίγουρα παίζει με ΟΤΕ δοκιμασμένα και είναι  πολύ σταθερό. Κάντου ένα Hard reset εφόσον δεν δουλεύει. Ρύθμισε επίσης σωστά την ώρα στο κάτω μέρος της σελίδας του Setup. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο πέρα από το να του βάλεις σωστά το Username και Password και να επιλέξεις ADSL2+
Ενοείται αφού συνδεθείς θα το κλειδώσεις.

OP
OP
poustalekos

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Δοκιμασες να βαλεις τους κωδικους και το username ξανα και να κανεις επανεκκινηση ?

Φυσικα! Αλλα κ παλι αρχιδια...

Εφ' όσον δεν ανάβουν καν τα λαμπάκια που λες, σημαίνει ότι δεν έχεις καθόλου σήμα internet.
Παίζουν αρκετά ενδεχόμενα συμβατότητας του νέου μόντεμ...
-Είδος σύνδεσης (PTSN ή ISDN)
-Ίσως να μην υποστηρίζει το μόντεμ (ειδικά αν είναι παλιό) την ταχύτητα των 24Mbit

Αφού βεβαιωθείς ότι όλα τα καλώδια είναι σωστά συνδεδεμένα, πάρε στο 13888 του OTE για βοήθεια

Εχω σημα αφου οταν βαζω το αλλο σκατομοντεμ συνδεομαι κανονικα! PSTN εχω. Το μοντεμ ειναι καποιων ετων... δεν ξερω αν παιζει θεμα συμβατοτητας με την ταχυτητα!

printscreen δεν παιζει τωρα γιατι δεν ειμαι στο router του σπιτιού μου, αλλά αν όντως ειναι οκ το linksys που λες , θα πρεπε να αναβοσβηνει τουλαχιστον το λαμπακι του ADSL , μαλιστα το δικο μου παιζει και αναβαθμιση firmware της forthnet 1.09 αν θυμαμε καλα.
Οποτε ξανακαντο ενα reset μεχρι να κοκκινησουν και να σβησουν ολα τα λαμπακια .
Εκτος αν ειναι εκδοση για ISDN  γραμμη ή εχει φαει καποιο σουτ οποτε μην περιμενεις να δουλεψει

Δοκιμασα και reset και τα παντα! Για ISDN γραμμη ειναι διαφορετικα τα μοντεμ? Πρεπει να δω τι σκατα γραμμη ειχε ο αλλος που μου το εδωσε..

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Εχω σημα αφου οταν βαζω το αλλο σκατομοντεμ συνδεομαι κανονικα! PSTN εχω. Το μοντεμ ειναι καποιων ετων... δεν ξερω αν παιζει θεμα συμβατοτητας με την ταχυτητα!

Ισως ειναι αυτο που ειπαμε εξαρχης. Οτι δηλαδη δεν εισαι σιγουρος αν αυτο που εχεις βαλει
κανει για την συνδεση σου. Θεμα συμβατοτητας εννοουσα και εγω πριν.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δοκιμασε ενα hard reset. Παρε ενα μολυβακι και πατησε ενα μικρο κουμπακι πισω πολυ μικρο για 10 δευτερολεπτα συνεχομενα. Μετα αφησε το

OP
OP
poustalekos

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Μια ερώτηση στο άσχετο μια και σας βρήκα:

Το ρούτερ το έχετε μόνιμα ανοιχτό ή το κλείνετε όταν φεύγετε απ τον Η/Υ;

Eγω το κλεινω συνηθως! Αυτο το linksys βεβαια δεν χει κουμπακι για να ανοιγοκλεινει ειναι μονιμα αναμενο!
Αν το καλοσκεφτεις δεν εχει κ ιδιαιτερο νοημα να το κλεινεις παντως.. ασε που στα περισσοτερα σπιτια δεν υπαρχει μονο ενας υπολογιστης οποτε το αφηνεις μονιμα ανοιχτο για να μπαινει ο καθενας οποτε γουσταρει.

OP
OP
poustalekos

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Το router αυτό σίγουρα παίζει με ΟΤΕ δοκιμασμένα και είναι  πολύ σταθερό. Κάντου ένα Hard reset εφόσον δεν δουλεύει. Ρύθμισε επίσης σωστά την ώρα στο κάτω μέρος της σελίδας του Setup. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο πέρα από το να του βάλεις σωστά το Username και Password και να επιλέξεις ADSL2+
Ενοείται αφού συνδεθείς θα το κλειδώσεις.

Αυτο με την ωρα δεν το εψαξα ιδιαιτερα! Ηταν εντελως λαθος η χρονολογια αλλα δεν εκατσα να ψαξω να βρω πως αλλαζει...

Μαγκες σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις... κανω ενα reset ξαναβαζω ρυθμισεις, ωρα κλπ και επανερχομαι!

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Οσο δεν αναβουν τα λαμπακια του μοντεμ ... το μοντεμ ειναι νεκρο δεν στελνει καν σημα προς τον κεντρικο σερβερ της περιοχης ωστε αυτος να σε αφησει μετα να μπεις στο INternet εφοσον εισαι πιστοποιημενος χρηστης. Καταλαβες τι παιζει? πολυ χοντρικα. ΑΝ τα λαμπακια επαιζαν κανονικα και υπηρχε συγχρονισμος τοτε θα εψαχνες την αιτια καπου αλλου για παραδειγμα εγω μια φορα δεν ειχα κανει τις ρυθμισεις σε ενα αρχειο στο λειτουργικο μου συστημα επρεπε να βαλω χειροκινητα καποιες διευθυνσεις αυτο βεβαια ειναι κατι τελειως διαφορετικο και στα Windows σπανια χρειαζεται. Εγω εχω Linux.

treflejack

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
16
Ναι, είναι διαφορετικά για ISDN

Σχετικά με την ταχύτητα, παλιότερης γενιάς μόντεμς είχαν χαμηλότερο όριο ταχύτητας π.χ. 4 ή 8Mbit. Ένα τέτοιο μόντεμ δεν μπορεί να λειτουργήσει στα 24

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Αν γράφει ANNEX A πάνω είναι για γραμμή PSTN. Αν γράφει ANNEX B είναι για ISDN.
Δουλεύει μέχρι 24 που είναι και η επιλογή ADSL2+. Το χρησιμοποιώ αυτή την στιγμή.

mr.bean

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2006
Κριτικές
6
Like
92
Πόντοι
16
Ναι, είναι διαφορετικά για ISDN

Σχετικά με την ταχύτητα, παλιότερης γενιάς μόντεμς είχαν χαμηλότερο όριο ταχύτητας π.χ. 4 ή 8Mbit. Ένα τέτοιο μόντεμ δεν μπορεί να λειτουργήσει στα 24

και ομως το συγκεκριμενο εμενα βγαζει 18 mbps

OP
OP
poustalekos

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Αν γράφει ANNEX A πάνω είναι για γραμμή PSTN. Αν γράφει ANNEX B είναι για ISDN.
Δουλεύει μέχρι 24. Το χρησιμοποιώ αυτή την στιγμή.

Ωραιος ρε φιλε! Εισαι γαματος! Δε γραφει πανω annex αλλα οταν εκανα firmware update το firmware για annex a δε το δεχτηκε και εβαλα για annex b.
Αρα εχω μοντεμ ANNEX B δηλαδη για ISDN.
Αρα να μην κανω αλλες δοκιμες απλα δεν κανει για τη δικη μου γραμμη ε? Για αυτο δεν αναβουν καν τα λαμπακια?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom