Νέα

Πουρολογία ερώτηση....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα talladmirer
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 52
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
για να μην ψάχνω εντελώς στο βρόντο, γνωρίζει κάποιος επίσημα τι ακριβώς αντιπροσωπεύει το νούμερο του δαχτυλιδιού σε ένα πούρο?
τι ακριβώς σχέση έχει με το μέγεθος δηλαδή τι διαφορά έχει π.χ. το H. Upmann με 48άρι και τι με 52άρι δαχτυλίδι???? :huh: :idiot: :tickedoff: :rolleyes:

Συνημμένα

• cigars_ireland_hupmann_aromaticos_1.jpg
    cigars_ireland_hupmann_aromaticos_1.jpg
    48,3 KB · Εμφανίσεις: 17

lustforlife

Τιμημένος
Εγγρ.
9 Σεπ 2010
Κριτικές
82
Like
43
Πόντοι
1.246
εχεις κι εσυ τα θεματα σου :birdman:

paperscore

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
1
Το δαχτυλίδι έχει να κάνει με το πάχος του πούρου. Όσο παχύτερο είναι το πούρο(μεγαλύτερο δαχτυλίδι) τόσο περισσότερα filler φύλλα είναι γεμισμένο, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη γεύση και το άρωμα του πούρου. Με άλλα λόγια, παχύτερο πούρο, περισσότερη και πιο complex γεύση και άρωμα.
Κάθε πούρο εχει 3ων ειδών φύλλα. To εξωτερικό που βλέπεις, λέγεται wrapper και συγκρατεί όλα τα υπόλοιπα φύλλα. O ρόλος του στη γεύση και το άρωμα είναι μηδαμινός. Προχωρώντας πιο μέσα, βρίσκουμε κάποιες στρώσεις binder όπως λέγεται, των οποίων ο ρόλος είναι να συγκρατούν ενωμένη την αμέσως επόμενη στρώση που λέγεται filler και η οποία ουσιαστικά δίνει τη γεύση και το άρωμα.
Ελπίζω να βοήθησα. Αν θέλεις τίποτα άλλο και ξέρω, θα χαρώ να βοηθήσω.

paperscore

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
1
Να συμπληρώσω κάτι. Μη θεωρείς ότι χοντρότερο πούρο=καλύτερο=απολαυστικότερο. Όσο χοντρότερο, τόσο "στρογγυλεύει" και γίνεται βελούδινη η γεύση, χάνοντας όμως σε ένταση. Εμένα προσωπικά, μου αρέσουν περισσότερο τα πιο "επιθετικά", έντονα πούρα, οπότε σπάνια ανεβαίνω πάνω απο ring 42. Φυσικά όλα είναι θέμα άποψης, γούστου και ο καθένας όπως τη βρίσκει τη δεδομένη στιγμή.

anachron

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2006
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
1
για να μην ψάχνω εντελώς στο βρόντο, γνωρίζει κάποιος επίσημα τι ακριβώς αντιπροσωπεύει το νούμερο του δαχτυλιδιού σε ένα πούρο?
τι ακριβώς σχέση έχει με το μέγεθος δηλαδή τι διαφορά έχει π.χ. το H. Upmann με 48άρι και τι με 52άρι δαχτυλίδι???? :huh: :idiot: :tickedoff: :rolleyes:

Αντιπροσωπεύει διάμετρο. Η συνήθης μονάδα (που έχει επικρατήσει σαν κοινό μέτρο) είναι το 1/64 της ίντσας. Δηλαδή στα δαχτυλίδια που ανέφερες, το 48αρι είναι 48/64=0,75 ιντσες Και αν θες σε χιλιοστά 0,75 χ 25,4 =19,05 χιλιοστά. Ομοίως το 52 = 20,63 χιλιοστά.

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Το δαχτυλίδι έχει να κάνει με το πάχος του πούρου. Όσο παχύτερο είναι το πούρο(μεγαλύτερο δαχτυλίδι) τόσο περισσότερα filler φύλλα είναι γεμισμένο, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη γεύση και το άρωμα του πούρου. Με άλλα λόγια, παχύτερο πούρο, περισσότερη και πιο complex γεύση και άρωμα.
Κάθε πούρο εχει 3ων ειδών φύλλα. To εξωτερικό που βλέπεις, λέγεται wrapper και συγκρατεί όλα τα υπόλοιπα φύλλα. O ρόλος του στη γεύση και το άρωμα είναι μηδαμινός. Προχωρώντας πιο μέσα, βρίσκουμε κάποιες στρώσεις binder όπως λέγεται, των οποίων ο ρόλος είναι να συγκρατούν ενωμένη την αμέσως επόμενη στρώση που λέγεται filler και η οποία ουσιαστικά δίνει τη γεύση και το άρωμα.
Ελπίζω να βοήθησα. Αν θέλεις τίποτα άλλο και ξέρω, θα χαρώ να βοηθήσω.

Λαθος! Στο wrapper οφειλεται το 80% της γευσεοως του πουρου!  :grin:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Να συμπληρώσω κάτι. Μη θεωρείς ότι χοντρότερο πούρο=καλύτερο=απολαυστικότερο. Όσο χοντρότερο, τόσο "στρογγυλεύει" και γίνεται βελούδινη η γεύση, χάνοντας όμως σε ένταση. Εμένα προσωπικά, μου αρέσουν περισσότερο τα πιο "επιθετικά", έντονα πούρα, οπότε σπάνια ανεβαίνω πάνω απο ring 42. Φυσικά όλα είναι θέμα άποψης, γούστου και ο καθένας όπως τη βρίσκει τη δεδομένη στιγμή.

Παλι λαθος!  :grin:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Αντιπροσωπεύει διάμετρο. Η συνήθης μονάδα (που έχει επικρατήσει σαν κοινό μέτρο) είναι το 1/64 της ίντσας. Δηλαδή στα δαχτυλίδια που ανέφερες, το 48αρι είναι 48/64=0,75 ιντσες Και αν θες σε χιλιοστά 0,75 χ 25,4 =19,05 χιλιοστά. Ομοίως το 52 = 20,63 χιλιοστά.

Συνημμένα

• ringGauge1.jpg
    ringGauge1.jpg
    10,5 KB · Εμφανίσεις: 19

paperscore

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
1
Λαθος! Στο wrapper οφειλεται το 80% της γευσεοως του πουρου!  :grin:
Ίσως ξέρεις κάτι φίλε που εγώ δεν γνωρίζω. Πάντως και στο λινκ που παρέθεσε ο φίλος παραπάνω τα ίδια με εμένα λεει.

Τρία φύλλα γέμισης, για γεύση και άρωμα...
(Filler)
Οι τρείς τύποι διαφορετικών φύλλων, αναμιγνύονται και διαμορφώνουν το χαρμάνι της γέμισης, (Filler ή Tripa) και αποτελούν την πηγή της πλούσιας γεύσης και των αρωμάτων, τα οποία κάνουν ξεχωριστό αμέσως ένα καλό πούρο από τα υπόλοιπα.

(Wrapper)

Το Wrapper, ή Capa, είναι το εκλεπτυσμένο, λεπτό και εύκαμπτο φύλλο που δίνει την εξωτερική μορφή και τελειοποιεί την εμφάνιση του πούρου.
Το Wrapper, ενώ πολύ λίγα συνεισφέρει στη γεύση και στο άρωμα, αποτελεί το τελικό σύμβολο στην ποιότητα ενός πούρου.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
πω....και γω μπηκα γιατι νομισα μιλατε για πουρά και φρικοπουρα εδω.... :headbang: :headbang:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Ίσως ξέρεις κάτι φίλε που εγώ δεν γνωρίζω. Πάντως και στο λινκ που παρέθεσε ο φίλος παραπάνω τα ίδια με εμένα λεει.

Τρία φύλλα γέμισης, για γεύση και άρωμα...
(Filler)
Οι τρείς τύποι διαφορετικών φύλλων, αναμιγνύονται και διαμορφώνουν το χαρμάνι της γέμισης, (Filler ή Tripa) και αποτελούν την πηγή της πλούσιας γεύσης και των αρωμάτων, τα οποία κάνουν ξεχωριστό αμέσως ένα καλό πούρο από τα υπόλοιπα.

(Wrapper)

Το Wrapper, ή Capa, είναι το εκλεπτυσμένο, λεπτό και εύκαμπτο φύλλο που δίνει την εξωτερική μορφή και τελειοποιεί την εμφάνιση του πούρου.
Το Wrapper, ενώ πολύ λίγα συνεισφέρει στη γεύση και στο άρωμα, αποτελεί το τελικό σύμβολο στην ποιότητα ενός πούρου.

Κατι ξερω απο πουρα!  :2funny: :2funny:

Το wrapper ειναι η πιο σημαντικη διαλογη στο πουρο και μπορει να αλλαξει τελειως την γευση. Η Κουβα ειναι γνωστη για πρωτης ποιοτητος ραπερ αλλα τα τελευταια 5 χρονια λογω παραγωγης αγοραζουν καπνα απο την Νικαραγουα.

OP
OP
T

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
:2funny: :uglystupid: :boobies: :boobies: :dancing: :dancing: :dancing: :birdman:
Κι όμως βγήκε άκρη…αδιαφορώντας για το σαβουάρβίβρ του καπνίσματος πούρου το κατεβάζω κάτω με τις μέγιστες ρουφηξιές και μόνο με ένα Ούπμαν μια φορά δάκρυσα για να μην βήξω :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Συνημμένα

• harry_partch_cigar.jpg
    harry_partch_cigar.jpg
    129,4 KB · Εμφανίσεις: 18

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046

Συνηθως τα χοντροτερα πουρα εχουν πιο πληρη γευση, με λιγες εξαιρεσεις οπως τα Lansero. Αυτες οι ονομασιες ειναι για το μεγεθος και το σχημα του πουρου.

Μερικα μεγεθη/σχηματα ειναι

Robusto
Corona
Churchill
Figurado
Lancero

κλπ, κλπ.

ΥΓ. Μια μερα στο μαγαζι που αγοραζω τα πουρα μου μπαινει ενας τυπος και ζηταει απο την κοπελα να του δωσει απο τα πιο φρεσκα που εχει!. Σχεδον εβαλα τα γελια, και οταν εφυγε με το κουτι του με τα "φρεσκα" πουρα, λεω στην κοπελα "αυτος ειναι τελειως ασχετος".

Τα πουρα και ιδιως τα Κουβανεζικα χρειαζονται χρονια για να τελειοποιηθει το χαρμανι. Συνηθως 3 χρονια το λιγοτερο, και στα 15 το καλυτερο. Αυτο λεγεται "aging" και πουρα παλια απο το 70 εχουν πολυ υψηλοτερες τιμες. Στο Λονδινο βρισκεις οτι θελεις απο "παλια" πουρα και με αναλογες τιμες.

paperscore

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
1
Συνηθως τα χοντροτερα πουρα εχουν πιο πληρη γευση, με λιγες εξαιρεσεις οπως τα Lansero.
Φίλε, το LanCero(Lancero και οχι Lansero) εχει ring 39 average και δεν συγκαταλέγεται στα χοντρα πούρα αλλά στα Panatelas.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom