Νέα

Πως βάζουμε ασφάλεια σε ένα έγγραφο PDF???

• Μέλος που άνοιξε το νήμα σακις
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

σακις

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπέρα σε όλους!!Ρε παίδες πως βάζω ασφάλεια (περιορισμούς αντιγραφής, εκτύπωσης, κτλ..) σε ένα έγγραφο pdf; Πρόκειται για την διπλωματική μου. Προσπαθώ εδώ και μέρες....Έχω το Adobe reader το 9 σπασμένο. Ρώτησα έναν φιλαράκι και μου είπε ότι μόνο στο Professional υπαρχει αυτή η δυνατότητα!! Ισχύει κάτι τέτοιο;;;Please όποιος γνωρίζει ας ανοίξει τα φώτα!!!!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
με κανένα δεν κάνεις δουλεία.
πάνε και κατοχύρωσέ το. σε συμβολαιογράφο πας; σε φαρμακοποιό; δεν έχω ιδέα.
απλά όποιος σου κάνει πουστιά μετά μπορείς να τον κυνηγήσεις.

jo145

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Ιουν 2010
Κριτικές
69
Like
19
Πόντοι
1.246
δε θυμάμαι πως γίνετε τώρα αλλα δεν έχει και πολύ νόημα
ότι και να βάλεις σπάει αδερφέ

στην τελική κάθεται και το ξαναγράφει ο άλλος

mitsos73

Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπέρα σε όλους!!Ρε παίδες πως βάζω ασφάλεια (περιορισμούς αντιγραφής, εκτύπωσης, κτλ..) σε ένα έγγραφο pdf; Πρόκειται για την διπλωματική μου. Προσπαθώ εδώ και μέρες....Έχω το Adobe reader το 9 σπασμένο. Ρώτησα έναν φιλαράκι και μου είπε ότι μόνο στο Professional υπαρχει αυτή η δυνατότητα!! Ισχύει κάτι τέτοιο;;;Please όποιος γνωρίζει ας ανοίξει τα φώτα!!!!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Το "Reader"... όπως λέει και το όνομά του "διαβάζει". Είναι διαθέσιμο δωρεάν, άρα δεν έχει νόημα το "σπασμένο". Το πλήρες Acrobat χρειάζεται για να πειράζεις τα αρχεία (πχ. να ενώνεις, να κόβεις, ή να βάζεις/βγάζεις προστασία).

Αλλά όπως είπαν και άλλοι, αυτό που βάζεις στην ουσία είναι μια επισήμανση "μην το τυπώνετε αυτό". Αν ο άλλος χρησιμοποιεί Acrobat (Reader ή μεγαλύτερο), θα το τηρήσει. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλα προγράμματα που διαβάζουν το PDF και "αγνοούν" την επισήμανση και κάνουν ό,τι θέλουν.

Οπότε κι εγώ θα σού'λεγα μην παιδεύεσαι, δε θα κερδίσεις τίποτα.

OP
OP
σακις

σακις

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Το "Reader"... όπως λέει και το όνομά του "διαβάζει". Είναι διαθέσιμο δωρεάν, άρα δεν έχει νόημα το "σπασμένο". Το πλήρες Acrobat χρειάζεται για να πειράζεις τα αρχεία (πχ. να ενώνεις, να κόβεις, ή να βάζεις/βγάζεις προστασία).

Αλλά όπως είπαν και άλλοι, αυτό που βάζεις στην ουσία είναι μια επισήμανση "μην το τυπώνετε αυτό". Αν ο άλλος χρησιμοποιεί Acrobat (Reader ή μεγαλύτερο), θα το τηρήσει. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλα προγράμματα που διαβάζουν το PDF και "αγνοούν" την επισήμανση και κάνουν ό,τι θέλουν.

Οπότε κι εγώ θα σού'λεγα μην παιδεύεσαι, δε θα κερδίσεις τίποτα.
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση μήτσο  :). Το ξέρω οτι και να βάλω ασφάλεια μπορεί κάποιος να την "σπάσει". Αλλά βλέποντας άλλες διπλωματικές της σχολής μου παρατήρησα πως όλες είχαν ασφάλεια και σκέφτηκα μήπως "πρέπει" να βάλω και εγώ, ξέροντας οτί αργα ή γρήγορα κάποιος θα τον σπάσει. Τελοσπάντων, ευχαριστώ και πάλι για τις διευκρυνήσεις σας  :)

iwsidiro

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Μπορείς να το κάνεις με το Acrobat Pro(το οποίο δεν είναι free όπως Reader)
Μπορείς να βάλεις κωδικό και να μην εκτυπώνετε το αρχείο να μην γίνετε copy - paste κτλ...

Αλλά και πάλι υπάχουν προγραμματάκια που σπάνε των κωδικό οπότε...

george_thess

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Πρσωπικη μου γνωμη: Για τον καθε "ασχετο" απο πλευρας πληροφορικης καλο ειναι να βαλεις ασφαλεια. Καποιος που ειναι ποιο expert θα το ξεκλειδωσει. Παντως η διπλωματικη σου θα ειναι πλεον "ιδιοκτησια" της σχολης σου, δεν θα εχεις πνευματικα δικαιωματα γιαυτο να ξερεις

warrel1985

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
man όταν καταθέσεις τη διπλωματική σου δεν υπογράφεις copyright στη βιβλιοθήκη που τη δίνεις?Σε μένα έτσι έγινε..

george_thess

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Εγω παντως στη πτυχιακη μου για λογισμικο που ανεπτυξα μου ειπαν οτι τα πνευματικα δικ. ανηκουν στη σχολη

iwsidiro

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Οποιαδήποτε εργασία διπλωματική ή μη είναι ιδιοκτησία τησ σχολής!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom