Νέα

Πολεμικό Ναυτικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 352K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Takonis

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2019
Like
93
Πόντοι
0
To καλύτερο που μπορεί να εύχεται η ψωροκώσταινα είναι να αποτελέσει το 51ο αστεράκι της αμερικάνικης σημαίας ελπίζοντας σε μια δίκαιη φόρμουλα οικονομικής συν-εκμετάλλευσης σε περιοχές ενδιαφέροντος της Τουρκίας ελέω ΗΠΑ και ΕΕ. Η χώρα-παρίας δεν διαθέτει ούτε ένα παραγωγικό τομέα υπό εγχώριο έλεγχο που να είναι διεθνώς ανταγωνιστικός ενώ δεν αποτελεί αξιόπιστο ισότιμο διεθνή συνομιλητή σε κανένα τραπέζι. Την αξία των ένοπλων της δυνάμεων την ξέρουμε όσοι υπηρετήσαμε ή συνεργαστήκαμε με αυτές: Αποτελεσματικότητα και Ικανότητες αίσχιστου είδους δημοσίου Τομέα.

Η γνώμη μου είναι ότι σύντομα η χώρα θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ εδαφικών παραχωρήσεων ή πολέμου - και καλά θα κάνει συνετά να επιλέξει το πρώτο διαφορετικά θα συρθεί, ηττημένη πλέον στρατιωτικά, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όπου θα χάσει πολλά περισσότερα από εκείνα που αρχικά αρνείτο να παραχωρήσει.

Ακούω τους αναληταράδες και παπαροδημοσιογράφους να μιλάνε για αξιόμαχο των ένοπλων δυνάμεων έναντι του Τουρκικού στρατιωτικού Κολοσσού και σκέφτομαι:

Ακόμα και ΕΑΝ υποθετικά "αύριο" παραχωρούνταν με τρόπο μαγικό οι περιοχές Κωνσταντινούπολης και πέριξ αμαχητί στην Ελλάδα με την εγγύηση ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ΔΕΝ θα επενέβαιναν για να τις ανακαταλάβουν, ακόμα και ΤΟΤΕ η Ελλάδα δεν θα είχε την δυνατότητα να τις διατηρήσει ως υποτελείς αφού οι ανάγκες αστυνόμευσης/φύλαξης/σίτισης κτλ μιας περιοχής 15.000.000 ανθρώπων είναι πέρα από τις δυνατότητες της πληθυσμιακά, ηθικά και πολιτισμικά φθίνουσας χώρας-καραγκιόζη.
Έτσι όπως έχουν τα πράγματα με την συρρίκνωση του Ελληνικού πληθυσμού  και την σκοπούμενη μείωση του αξιομαχου των ενόπλων δυνάμεων και με ευθύνη των Αρχηγών που δρουν ομολογουμένως με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και θυμούνται να αναφερθούν όπως ο Αποστολάκης κατόπιν εορτής στα κακώς κείμενα, Τέτοια άποψη παρόλο που προσωπικά δεν συμφωνώ, θα μπορούσε να είναι μορφή Συμμαχίας Καλλίτερα και από την ΕΟΚ που μάς έχει γαμησει κυριολεκτικά με την απογύμνωση των οικονομικών πόρων της χώρας προς κάλυψη υπερβολικών τάχα ελλειμμάτων!!!

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
To να είσαι "frontier state" με το ελληνικό πολιτικό προσωπικό να "αποφασίζει" είναι πολύ συζητήσιμη επιλογή.                       

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Το ειπα φιλε και πιο πανω.."κοινωνικός αυτοματισμός"..Εγω σε καλυτερη μοιρα απο εσενα..Γι'αυτο θα μας κανουν μια χαψια οι απεναντι..
Ξερεις,διαβαζα το μεσημερι τα πληθυσμιακά στοιχεία μεταξυ Ελλαδας-Τουρκίας..10,5 εκατ. εμείς 82 εκατ. τα μεμετια.Το 2050 εμεις 9,5 κι εκείνοι 97!!!
Τι κουβεντιαζουμε τωρα..Μια χωρα διαλυμενη και διαιρεμενη..Και μην ακουσω οτι θα μας προστατεψουν οι ΗΠΑ..Ειδες ο Τραμπ σημερα?Εδωσε το ελευθερο στα μεμετια να εισβαλλουν στη Συρια,εκκαθαριζοντας τους Κουρδους,με τους οποίους οι Αμερικάνοι ηταν συμμαχοι τοσο καιρο.Κανανε τη βρωμοδουλειες των Αμερικάνων και τωρα θα τους περασουν σουβλακι οι  Τουρκοι..
Και μετα μιλάμε για το αξιόμαχό μας..
Ολα ειναι δυστυχως προδιαγεγραμμενα,αρχιζω και σκεφτομαι σοβαρα την προσαρτηση μας,με το αστερακι του centrino...
ΥΓ: Ειμαι 12 χρόνια εδω μεσα,απορω κι εγω με αυτα που γραφω,αλλά δυστυχώς άλλαξαν πολλά..

"Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."

δια στοματος, την 8-10-1835,
του Κωλοπετσομένου και Μπαρουτοκαπνισμένου Θοδωρή μπροστά στους Μαθητές του (τωρινόυ) Πειραματικού Γυμνάσιου Αθήνας στην Πνύκα.

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Οσο για του Αμερικανους (και τους ρωσους και τους Γερμανους και τους Αγγλους/γαλλους/Πορτογαλους...)

Για τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ, ένα «γεράκι» της εξωτερικής πολιτικής που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου...«η εγκατάλειψη των Κούρδων θα είναι μια κηλίδα στην τιμή της Αμερικής».

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146

"Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."

δια στοματος, την 8-10-1835,
του Κωλοπετσομένου και Μπαρουτοκαπνισμένου Θοδωρή μπροστά στους Μαθητές του (τωρινόυ) Πειραματικού Γυμνάσιου Αθήνας στην Πνύκα.

Ο γέρος - πρωτεργάτης του εμφυλίου πολέμου την επαναστατική περίοδο - ξέχασε να μας πει ότι η Ελλάς απελευθερώθηκε στρατιωτικά με ξένα όπλα ενώ η φιλλεληνική ευρωπαϊκή κοινή γνώμη αποτέλεσε επιπρόσθετο μοχλό πίεσης προς τις Ευρωπαϊκές μοναρχίες της περιόδου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρωτόκολλο του λονδίνου του 1830 - το οποίο αποτελεί την ιδρυτική πράξη του νέου ελληνικού κράτους - όχι μόνον ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝ ελληνική υπογραφή αλλά και το πρωτότυπο κείμενο είναι συνταγμένο στα Αγγλικά .

Το τι πούτσα θα φάει η Ελλάδα σε περίπτωση στρατιωτικής αναμέτρησης δεν είναι δύσκολο να την φανταστεί κανείς. Αρκεί να ρίξει μια ματιά εδώ έχοντας στο νού του αυτά

citizen(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2008
Like
1.954
Πόντοι
206
Ο γέρος - πρωτεργάτης του εμφυλίου πολέμου την επαναστατική περίοδο - ξέχασε να μας πει ότι η Ελλάς απελευθερώθηκε στρατιωτικά με ξένα όπλα ενώ η φιλλεληνική ευρωπαϊκή κοινή γνώμη αποτέλεσε επιπρόσθετο μοχλό πίεσης προς τις Ευρωπαϊκές μοναρχίες της περιόδου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρωτόκολλο του λονδίνου του 1830 - το οποίο αποτελεί την ιδρυτική πράξη του νέου ελληνικού κράτους - όχι μόνον ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝ ελληνική υπογραφή αλλά και το πρωτότυπο κείμενο είναι συνταγμένο στα Αγγλικά .

Το τι πούτσα θα φάει η Ελλάδα σε περίπτωση στρατιωτικής αναμέτρησης δεν είναι δύσκολο να την φανταστεί κανείς. Αρκεί να ρίξει μια ματιά εδώ έχοντας στο νού του αυτά
Το χειρότερο δεν είναι η συνεχώς αυξανόμενη απόσταση σε υλικό και προσωπικό με την γείτονα, είναι η διάλυση της χώρας σε όλους τους τομείς πράγμα που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη, αδύνατη θα έλεγα την βελτίωση των δεδομένων στο προσεχές μέλλον

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Το χειρότερο δεν είναι η συνεχώς αυξανόμενη απόσταση σε υλικό και προσωπικό με την γείτονα, είναι η διάλυση της χώρας σε όλους τους τομείς πράγμα που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη, αδύνατη θα έλεγα την βελτίωση των δεδομένων στο προσεχές μέλλον

Η Ελλάδα, όπως την γνωρίσαμε ή/και την φανταστήκαμε παιδιά, είναι πλέον μια χώρα σε διαδικασία θανάτου. Όσο ταχύτερα το αντιληφθούμε όλοι τόσο το καλύτερο. Το στρατιωτικό σκέλος απλά ακολουθεί την γενικότερη κατάπτωση και παρακμή.

Χαρακτηριστικός ο δείκτης γονιμότητας - ο οποίος βρισκόταν κάτω από το όριο ανανέωσης γενεών ήδη από το 1981 ... τότε που ο κλασσικός ο μαλάκας ο έλληνας ανακάλυψε την πασοκική βλαχομπαρόκ ανάπτυξη με δανεικά και τέθηκαν οι βάσεις της δήθεν γυναικείας χειραφέτησης ...

URL]]

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Η Ελλάδα, όπως την γνωρίσαμε ή/και την φανταστήκαμε παιδιά, είναι πλέον μια χώρα σε διαδικασία θανάτου. Όσο ταχύτερα το αντιληφθούμε όλοι τόσο το καλύτερο. Το στρατιωτικό σκέλος απλά ακολουθεί την γενικότερη κατάπτωση και παρακμή.

Χαρακτηριστικός ο δείκτης γονιμότητας - ο οποίος βρισκόταν κάτω από το όριο ανανέωσης γενεών ήδη από το 1981 ... τότε που ο κλασσικός ο μαλάκας ο έλληνας ανακάλυψε την πασοκική βλαχομπαρόκ ανάπτυξη με δανεικά και τέθηκαν οι βάσεις της δήθεν γυναικείας χειραφέτησης ...

https://[URL unfurl="true"]www.naftemporiki.gr/fu/p/1438892/638/10000/0x000000000158a774/1/diagramma.jpg[/img[/URL]]

[/quote]

Ρε σαχλαμαρα δεν βλεπεις οτι η κατηφορα αρχισε απο το 67 και μετα σε ολη την περιοδο της χουντας και του δροσερου;;

rokos

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
159
Πόντοι
6

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ενώ οι Τούρκοι είναι σε εμπόλεμη κατάσταση και έχουν διπλάσιο στρατό να συντηρήσουν ο προϋπολογισμός άμυνας είναι μόνο κατά 1/4 μεγαλύτερος !!!!
Ως εκ του αποτελέσματος νομίζω  ότι ή αυτοί έχουν καλύτερους επιτελείς που ξοδεύουν εκεί που πρέπει ή εδώ υπάρχει ακόμα τεράστια κονόμα για τσέπες λαμογιών και καλά κάνει η κυβέρνηση που μειώνει τους εξοπλισμούς. Και φυσικά είναι παραμύθια το ότι δεν δίνονται χρήματα για την άμυνα.

bloom5

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Φεβ 2009
Like
9.288
Πόντοι
1.046
Εγώ έχω δική μου εξαγωγική εταιρεία, και πάω σε διεθνής εκθέσεις που σημαίνει πρωί βράδυ στο περίπτερο της έκθεσης και μετά με πελάτες για φαγητό ή ποτό (όχι για διασκέδαση επαγγελματικά με τον κάθε έναν παπάρα φυσικά αν είχα την δυνατότητα θα ήμουν ξενοδοχείο και ύπνο γιατί την άλλη μέρα ξυπνάς 6.00) και φυσικά κάθε μέρα πρέπει να είσαι όλη μέρα σε άριστη κατάσταση για τι μιλάς για παραγγελίες χρήματα τρόπος πληρωμής και όλα αυτά με 3-4 ώρες μαξιμουμ ύπνο την μέρα για 5 μέρες κτλ.

Αν δεν κάνεις καλά την δουλειά σου στην έκθεση χάνεις 20,000 ευρώ που έβαλες να πας +
1) χάνεις την δουλειά σου ....
2) απολύεις 30 άτομα που περιμένουν από εσένα....
3) δεν πας λεφτά σπίτι για την οικογένεια σου....
4) δεν πληρώνεις ασφάλιση και δεν έχεις πρόσβαση σε υγεία.....
Δηλαδή καταστρέφεσαι έτσι απλά είσαι στον άσσο

Και αυτό όχι σε άσκηση .... μια φορά στο τόσο αλλά 1-2 φορές κάθε μήνα  + μιλάς και με την παραγωγή στο εργοστάσιο και κάθε μέρα με το λογιστήριο κτλ κτλ

Δηλαδή θα μου πει ο πωλητής που έχω μαζί μου κουραστικά - νυστάζω -  τον έχω στείλει την άλλη μέρα σπίτι του .... εκεί είναι η μάχη σώμα με σώμα και όποιος επιβιώσει.

Δυστυχώς τους ανεκδιηγητους στρατιωτικούς δεν τους στέλνουν σπίτι τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι όσο και όλοι οι άλλοι.

Ανοησίες. Εγώ που επίσης ασχολούμαι με το εμπόριο λέω πως είναι απείρως πιο εύκολο από τις στρατιωτικές ασκήσεις. Πρέπει λέει να είσαι απίκο σε εμπορική έκθεση... Σιγά τα αίματα. Σε λίγο θα ακούσουμε πως είναι πιο δύσκολο από το Στάλιγκραντ. 

Takonis

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2019
Like
93
Πόντοι
0
Ρε σαχλαμαρα δεν βλεπεις οτι η κατηφορα αρχισε απο το 67 και μετα σε ολη την περιοδο της χουντας και του δροσερου;;
Φίλε μου διάβασε λίγο καλλίτερα το 2,45(γεννήσεις)ήταν η ανώτατη κορυφή στις γεννήσεις που έγιναν το 1967,μετά ξεκίνησε αργή κάθοδος ώστε να φτάσουμε το 1981 στις 2,1 γεννήσεις που είναι το όριο φυσιολογικής αναπλήρωσης γενεών!!Και μετά το χάος, πέφτει συνέχεια πολι κάτω του 1,6 γεννήσεις που είναι υπογονιμότητα ήδη!!Τώρα γιατί οι χρονιές αυτές?κλάψε κακομοιρη γενιά του 1970,1980!!

Takonis

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2019
Like
93
Πόντοι
0
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ενώ οι Τούρκοι είναι σε εμπόλεμη κατάσταση και έχουν διπλάσιο στρατό να συντηρήσουν ο προϋπολογισμός άμυνας είναι μόνο κατά 1/4 μεγαλύτερος !!!!
Ως εκ του αποτελέσματος νομίζω  ότι ή αυτοί έχουν καλύτερους επιτελείς που ξοδεύουν εκεί που πρέπει ή εδώ υπάρχει ακόμα τεράστια κονόμα για τσέπες λαμογιών και καλά κάνει η κυβέρνηση που μειώνει τους εξοπλισμούς. Και φυσικά είναι παραμύθια το ότι δεν δίνονται χρήματα για την άμυνα.
Μπορεί και να έχουν κρυφούς προϋπολογισμούς ,παρόλο που φαίνεται να ελέγχουν τα οικονομικά!

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
Καλυψη και αποκαλυψη δεν υπαρχει στο λεξιλογιο του ρανταρ.
Απλα αν ειχανε το Ρανταρ να λειτουργει σε μεγαλη κλιμακα, σε συνδιασμο με τυχον θαλασσοταραχη ειχανε αυξησει το  αντικλατερ για να μειωσουνε την ηχω απο την επιστροφη των κυματων, οποτε μοιραια δεν ειδανε την ΤΠΚ. Παιζει και το αντιθετο... Να ειχανε δηλαδη κλειστο το αντικλατερ οποτε η ΤΠΚ ειχε γινει ενα με την ηχω επιστροφης των κυματων και δεν ανιχνευστηκε σαν στοχος.
Τα ξερω αυτα διοτι για καποιο διαστημα στο ναυτικο υπηρετησα σε ταχυπλοο σκαφος περιπολιας.
============================
Ο Ντανυ ητανε ο θρυλικος Ναυαρχος Θεοφανιδης, επι σειρα ετων δοιηκητης των ΟΥΚ. Καποιοι μυθοι κυκλοφορουν για το ατομο του, αλλα δεν τολμησα ποτε να τον ρωτησω. Κανεις δεν ξερει απο που αρχιζει η πραγματικοτητα, και που τελειωνει η υπερβολη (αν υπαρχει)

Σχετικά με τα του ραντάρ αν και καθυστερημένα αντιλέγω:

Αντιγράφω απο το RADAR hanbook του MERRILL I. SKOLNIK που είναι το ευαγγέλιο για όσους έχουμε σπουδάσει και εργαστεί με ΡΑΝΤΑΡ.
.......
1.3 INFORMATION AVAILABLE FROM THE
RADAR ECHO
Although the name radar is derived from radio detection and ranging, a radar is capable of providing more information about the target than is implied by its name. Detection of a target signifies the discovery of its presence. ..............

Σύμφωνα λοιπόν με την επιχειρησιακή τακτική, η «άλυσος κατάρριψης» (απο το «kill chain») ενός στόχου, περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:
αποκάλυψη (detection)
αναγνώριση (identification)
παρακολούθηση (tracking)
επιλογή όπλου/τρόπου αντίδρασης (weapon/asset selection)
εμπλοκή (engagement)
αποτίμηση (assessment)

Εμεις λοιπόν στο ΣΑΕ λέμε οτι "αποκαλύπτουμε" το στόχο. Δεν γνωρίζω πως το λενε αυτό το "detection" στο ΠΝ οι ΡΕ.
Επίσεις ενα Α/Φ πάντα προσπαθει να εχει "κάλυψη" εναντίον ρανταρ.

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Σε καμια περιπτωση η λεξη detection  δεν μπορει να αποδωθει στα Ελληνικα με τη λεξη "αποκαλυψη"...
Ανιχνευση ειναι το σωστο...

Clemens

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2019
Κριτικές
2
Like
145
Πόντοι
280
"Εντοπισμός" σε μας...

Αν είσαι αληθινός Ναύαρχος να ρωτήσω κάτι. Γιατί Το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας έγινε την προηγούμενη εβδομάδα  θαλάσσιο ταξί προς τα ενδότερα της χώρας, για λαθρομεταναστες;

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Οπως παμε θα μεινουμε απο ναυτικο. Αμα γινει και καμια πατατα με τις μπελαρα και τις παρουμε ξεβρακωτες, κονομησαμε. Προβλεπω σε δεκα χρονια ναυτικο με 6-8 κυριες μοναδες και αυτες της πλακας... Εκτος και βρεξει μυαλο η τιποτα μπουρκ, χλωμο ομως να γίνει οτιδηποτε απο τα δυο. Εχουν ωραιες στολές ομως οι ναυταιοι, δε λεω...

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Αν είσαι αληθινός Ναύαρχος να ρωτήσω κάτι. Γιατί Το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας έγινε την προηγούμενη εβδομάδα  θαλάσσιο ταξί προς τα ενδότερα της χώρας, για λαθρομεταναστες;
Φίλε,το εχω ξαναπεί,Ναυαρχος ακόμα δεν ειμαι,Ανωτατος Αξκος όμως ειμαι..
Τωρα για το ερωτημά σου εχω να σου πω ότι τις αποφάσεις δεν τις παιρνει το ΠΝ σε αυτην τη Χωρα,αλλα η εκάστοτε εκλεγμενη Κυβερνηση.
Το αν εγινε λοιπόν το ΠΝ ταξι την προηγούμενη εβδομάδα,αρμόδιος να στο απαντησει είναι ο Κουλης, ο Πλακιωτάκης, ο Βαρβιτσιώτης και ο Χρυσοχοίδης.Ελπίζω να σε καλύψα.

Clemens

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2019
Κριτικές
2
Like
145
Πόντοι
280
Φίλε,το εχω ξαναπεί,Ναυαρχος ακόμα δεν ειμαι,Ανωτατος Αξκος όμως ειμαι..
Τωρα για το ερωτημά σου εχω να σου πω ότι τις αποφάσεις δεν τις παιρνει το ΠΝ σε αυτην τη Χωρα,αλλα η εκάστοτε εκλεγμενη Κυβερνηση.
Το αν εγινε λοιπόν το ΠΝ ταξι την προηγούμενη εβδομάδα,αρμόδιος να στο απαντησει είναι ο Κουλης, ο Πλακιωτάκης, ο Βαρβιτσιώτης και ο Χρυσοχοίδης.Ελπίζω να σε καλύψα.

Πλήρως με κάλυψες. Ευχαριστώ. Με το καλό και Ναύαρχος.  :hi:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom