Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 289K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

antiosmuchachos

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2016
Like
16
Πόντοι
1
...........

............... Προτείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο
''ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ΄΄
γιατί όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει...

σε ποια περιοδο αναφερεται το βιβλιο φιλε?

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.277
Πόντοι
2.606
Έφθασε η ωρα του η προσπάθεια ανάγνωσης  απο την μετάφραση του Καψάσκη κατέστη αδύνατη καμια επαφή με το κείμενο πηγε με κουντεπιε πίσω στη βιβλιοθήκη  με εικασίες μήπως δεν ειμαι εγω ικανός να τον καταλάβω μήπως μήπως μήπως τον παράτησα  δεν έβγαζα άκρη το ειχα πιάσει και μετα απο εύκολα διηγήματα. Και ξάφνου τελειώνω τον φαουστους του μαν που με εχει φτάσει στα όρια μου με εχει εξαντλήσει απο την δυσκολία της κατανόησης του κειμένου και λεω τωρα πρεπει να ξαναπιάσω τον μπουστη τον ιρλανδο καταθέτω εκ νέου οβολον 38 αργυριων στην σεριφισσα του παμπλικ και παίρνω το τούβλο του ανευλαβη αυτη τη φορα  η αναμέτρηση θα άρχιζε εκ νέου . Και τελείωσε νικηφόρα αυτη τη φορα η επίγευση; Το κορυφαίο έργο που γράφτηκε ποτε απο ανθρώπινο χέρι με πάσα βεβαιότητα όλη η λογοτεχνία σε ενα πελώριο τόμο , παρέλασαν στα μάτια μου όλες οι τεχνικές που κοπιαραν οι μεταγενέστεροι του τζους . Ενα έργο χίλια χρονια μπροστά αξεπέραστο για εμενα η κάμερα στο μυαλό του ανθρώπου τέλος .... Ή μετάφραση  του άνευλαβή και μονο αυτού με τις χιλιάδες επεξηγήσεις που το ακολουθούν θα σε βοηθήσεις να καταλάβεις τι ήθελε να πει ο ποιητής . Έχυσα τρέμοντας  :grin:

Τζους Οδυσσέας

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Έφθασε η ωρα του η προσπάθεια ανάγνωσης  απο την μετάφραση του Καψάσκη κατέστη αδύνατη καμια επαφή με το κείμενο πηγε με κουντεπιε πίσω στη βιβλιοθήκη  με εικασίες μήπως δεν ειμαι εγω ικανός να τον καταλάβω μήπως μήπως μήπως τον παράτησα  δεν έβγαζα άκρη το ειχα πιάσει και μετα απο εύκολα διηγήματα. Και ξάφνου τελειώνω τον φαουστους του μαν που με εχει φτάσει στα όρια μου με εχει εξαντλήσει απο την δυσκολία της κατανόησης του κειμένου και λεω τωρα πρεπει να ξαναπιάσω τον μπουστη τον ιρλανδο καταθέτω εκ νέου οβολον 38 αργυριων στην σεριφισσα του παμπλικ και παίρνω το τούβλο του ανευλαβη αυτη τη φορα  η αναμέτρηση θα άρχιζε εκ νέου . Και τελείωσε νικηφόρα αυτη τη φορα η επίγευση; Το κορυφαίο έργο που γράφτηκε ποτε απο ανθρώπινο χέρι με πάσα βεβαιότητα όλη η λογοτεχνία σε ενα πελώριο τόμο , παρέλασαν στα μάτια μου όλες οι τεχνικές που κοπιαραν οι μεταγενέστεροι του τζους . Ενα έργο χίλια χρονια μπροστά αξεπέραστο για εμενα η κάμερα στο μυαλό του ανθρώπου τέλος .... Ή μετάφραση  του άνευλαβή και μονο αυτού με τις χιλιάδες επεξηγήσεις που το ακολουθούν θα σε βοηθήσεις να καταλάβεις τι ήθελε να πει ο ποιητής . Έχυσα τρέμοντας  :grin:

Τζους Οδυσσέας

Ωχ...
Μ' εβαλες σε κακο τρυπακι τωρα!

Επιασα λιγο τον Καζαντακη (για την ακριβεια, διαβασα το εισαγωγικο κειμενο απ' τον Χριστο που ξανασταυρωνεται :- )

Ηταν το μονο αδιαβαστο βιβλιο που ειχα σπιτι, και λεω "δε γαμιεται;"

Αλλα νομιζω πως θα προκειται για χασιμο χρονου...
Γενικα, μυριζομαι πως ο Καζαντζακης ειναι τελειως νεκρος το 2016. Χωρις να 'χω διαβασει κατι δικο του (εχω δει σε θεατρο την "ασκητικη". Και, φυσικα, το "Ζορμπα").  

Επισης, μετα απ' τον Φλωμπερ ("αισθηματικη αγωγη"), τα στανταρτς μου εχουν γινει σχεδον σκατοψυχα, με οτιδηποτε. Οποτε, θα χρειαστω κατι υπερτατο και μεγαλο ;)

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Γενικα, μυριζομαι πως ο Καζαντζακης ειναι τελειως νεκρος το 2016. Χωρις να 'χω διαβασει κατι δικο του (εχω δει σε θεατρο την "ασκητικη". Και, φυσικα, το "Ζορμπα").  

Διάβασε κάτι που πολλοί ... φανατικοί , θα εύχονταν να μην το είχε γράψει.
Και προσπαθούν να το ξεχάσουν.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
[...] Επιασα λιγο τον Καζαντακη (για την ακριβεια, διαβασα το εισαγωγικο κειμενο απ' τον Χριστο που ξανασταυρωνεται :- )

Γενικα, μυριζομαι πως ο Καζαντζακης ειναι τελειως νεκρος το 2016. Χωρις να 'χω διαβασει κατι δικο του (εχω δει σε θεατρο την "ασκητικη". Και, φυσικα, το "Ζορμπα").  [...]

Θεωρώ ότι μόνο η Αναφορά στον Γκρέκο, έχει, ίσως, σήμερα κάτι ουσιαστικό να πεί σε κάποιον αναγνώστη με απαιτήσεις.
Υπερτιμημένος συγγραφέας με πολλές αρετές και πολλά ελαττώματα. Ο Πρεβελάκης, κατά τη γνώμη μου έχει μεγαλύτερη διαύγεια, γνησιότητα και λογοτεχνικό ήθος.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
493
Πόντοι
186
Τι γνωμη εχετε για τον Γκυ Ντε Μωπασαν και τον Βιζυηνο;

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.277
Πόντοι
2.606
Ωχ...
Μ' εβαλες σε κακο τρυπακι τωρα!

Επιασα λιγο τον Καζαντακη (για την ακριβεια, διαβασα το εισαγωγικο κειμενο απ' τον Χριστο που ξανασταυρωνεται :- )

Επισης, μετα απ' τον Φλωμπερ ("αισθηματικη αγωγη"), τα στανταρτς μου εχουν γινει σχεδον σκατοψυχα, με οτιδηποτε. Οποτε, θα χρειαστω κατι υπερτατο και μεγαλο ;)
σε ποιανού μετάφραση το πήρες του φλωμπερ;

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Αυτο που λεει ο Λακης παιζει να 'ναι το μονο βιβλιο απο Καζαντζακη που ΘΑ διαβασω (αν κι εχω, ηδη, λιωσει σε Ισπανικο Εμφυλιο, απο Οργουελ, Χεμινγουεϊ κ.α...)

Του Φλωμπερ διαβασα αυτο:

Μιλαμε για βιβλιο με ΤΡΕΛΑ αρχιδια...

Ειχε και μια πολυ κατατοπιστικη εισαγωγη (περι ρομαντισμου - Φλωμπερ κλπ)

ΥΓ - Δεν νομιζω να υπαρχει καλυτερη μεταφραση, διοτι αυτο που διαβασα ηταν απλα 10/10.
Δεν παει παραπανω.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Αυτο που λεει ο Λακης παιζει να 'ναι το μονο βιβλιο απο Καζαντζακη που ΘΑ διαβασω (αν κι εχω, ηδη, λιωσει σε Ισπανικο Εμφυλιο, απο Οργουελ, Χεμινγουεϊ κ.α...)

Τα κουμμούνια δηλαδή .......

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
[...]
Του Φλωμπερ διαβασα αυτο:

Μιλαμε για βιβλιο με ΤΡΕΛΑ αρχιδια...

Ειχε και μια πολυ κατατοπιστικη εισαγωγη (περι ρομαντισμου - Φλωμπερ κλπ)

ΥΓ - Δεν νομιζω να υπαρχει καλυτερη μεταφραση, διοτι αυτο που διαβασα ηταν απλα 10/10.
Δεν παει παραπανω.

Ο μακαρίτης ο Μουλλάς ήταν μερακλής! Εγγύηση ποιότητας και ευσυνειδησίας η δουλειά του (και ιδίως η φιλολογική)...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Τα κουμμούνια δηλαδή .......

O όρος "κουμμουνια" ειναι πολυ σχετικος για τον Ισπανικο Εμφυλιο.

Πχ, στο "Πεθαινοντας στην Καταλονια", ο Οργουελ εξηγει πώς οι σταλινικοι καθαριζαν τους αναρχο-περιεργους. Αυτο ειναι το βιβλιο...

Σιγουρα θα 'χω διαβασει και το βιβλιο καποιου Ελληνα για την εποχη, αλλά δεν μπορω να θυμηθω ποιανου.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Σιγουρα θα 'χω διαβασει και το βιβλιο καποιου Ελληνα για την εποχη, αλλά δεν μπορω να θυμηθω ποιανου.

Είναι γνωστό ότι στην ελλάδα οι άεργοι κομμουνιστές, έχουν παντού περισσότερες εκδόσεις.
Μη κομμουνιστικό είναι το

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΕΟΠΟΙΪΑ
του Κωνσταντίνου Τσοπάνη.

Στον Ισπανικό Εμφύλιο , φάνηκε Ξεκάθαρα και για πρώτη φορά,
ότι Αστικές Δημοκρατίες όπως οι ΗΠΑ, Αποικιοκρατικά Βασίλεια όπως η Μεγάλη Βρεταννία
και ΕΣΣΔ του Στάλιν, είναι όλοι πουτανάκια των τοκογλύφων και σιωνιστών.

Αγκαλίτσα όλοι μαζί , πολέμησαν τους Εθνικιστές του Φράνκο.

Χαρακτηριστικό της ποιότητος της Συμμαχίας, είναι ότι από έλληνες,
ο πιο γνωστός που πολέμησε με τα τα κουμμούνια

ήταν ο ...

[size=18pt]
Πατέρας Γιωτόπουλος ....[/size]

Αλλά ο ηλίθιος της τηλεόρασης, είναι με το μέρος των κουμμουνιών , επειδή
έπαιζε η μουνάρα γκρέϊς Κέλλυ στο για ποιόν χτυπά η καμπάνα ...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Είναι γνωστό ότι στην ελλάδα οι άεργοι κομμουνιστές, έχουν παντού περισσότερες εκδόσεις.
Μη κομμουνιστικό είναι το

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΕΟΠΟΙΪΑ
του Κωνσταντίνου Τσοπάνη.

Στον Ισπανικό Εμφύλιο , φάνηκε Ξεκάθαρα και για πρώτη φορά,
ότι Αστικές Δημοκρατίες όπως οι ΗΠΑ, Αποικιοκρατικά Βασίλεια όπως η Μεγάλη Βρεταννία
και ΕΣΣΔ του Στάλιν, είναι όλοι πουτανάκια των τοκογλύφων και σιωνιστών.

Αγκαλίτσα όλοι μαζί , πολέμησαν τους Εθνικιστές του Φράνκο.

Χαρακτηριστικό της ποιότητος της Συμμαχίας, είναι ότι από έλληνες,
ο πιο γνωστός που πολέμησε με τα τα κουμμούνια

ήταν ο ...

[size=18pt]
Πατέρας Γιωτόπουλος ....[/size]

Αλλά ο ηλίθιος της τηλεόρασης, είναι με το μέρος των κουμμουνιών , επειδή
έπαιζε η μουνάρα γκρέϊς Κέλλυ στο για ποιόν χτυπά η καμπάνα ...

:headbang:

Τι λες τωρα, ρε Λακη?

Εδω τους πουλησαν ακομα κι οι Γαλλοι, επι κυβερνησης "Λαϊκου Μετωπου".

Προφανως κανεις δεν ψηνοταν για το Φρανκο (περα απο Χιτλερ - Μουσολινι - Μεταξα), αλλά, πολυ παραπανω, κανεις δεν ψηνοταν για αναρχο-κομμουνιστικη κυβερνηση μες στην Ευρωπη.

Στο τελος, ο Σταλιν τους απο-γαμησε, λειτουργωντας σχεδον παραλληλα με τους φρανκιστες => Ηθελε να υπαρχουν σαφη συνορα της ΕΣΣΔ, και καμια υποχρεωση γενικευμενου πολεμου με τους αστους της Δυσης => Ακομα κι αν χασει ο Φρανκο, να επανελθει η αριστερη αστικη κυβερνηση που υπηρχε το '36.

Εν ολιγοις, ολοι μαζι αγκαλιτσα, απο Αστους μεχρι γαλλους σοσιαλιστες και σοβιετικους, ΠΟΥΛΗΣΑΝ τον ισπανικο πολεμο, υπερ του Φρανκο [το αντιθετο απ' ο,τι λες εσυ]

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Στο τελος, ο Σταλιν τους απο-γαμησε, λειτουργωντας σχεδον παραλληλα με τους φρανκιστες => Ηθελε να υπαρχουν σαφη συνορα της ΕΣΣΔ, και καμια υποχρεωση γενικευμενου πολεμου με τους αστους της Δυσης => Ακομα κι αν χασει ο Φρανκο, να επανελθει η αριστερη αστικη κυβερνηση που υπηρχε το '36.

Εν ολιγοις, ολοι μαζι αγκαλιτσα, απο Αστους μεχρι γαλλους σοσιαλιστες και σοβιετικους, ΠΟΥΛΗΣΑΝ τον ισπανικο πολεμο, υπερ του Φρανκο [το αντιθετο απ' ο,τι λες εσυ]

Αγορίνα ....

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ;
Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΛΙΝΚΟΛΝ ;
Ο ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ;

Με το Φράνκο ;;;

Μόνο ο Καζαντζάκης ήταν με το Φράνκο
(και κλαίνε ακόμη τα κουμμούνια).

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Δεν σου ειπα οτι ΔΕΝ πολεμουσαν κατα του Φρανκο.

Απλα, απο ενα σημειο κι επειτα υπεσκαπταν τους δικους τους.

Επισης, η κινητοποιηση που λες εγινε απο τη "Βαση" (δηλαδη, απλους κομμουνιστες και αναρχικους). Οχι τοσο απο τα πανω.
Ειναι γνωστο οτι τα ΚΚ δεν εμπλεκονται σε καταστασεις που δεν μπορουν να ελεγξουν και να χειραγωγησουν.

Τεσπα, αν ο Καζαντζακης πηρε τετοια θεση στον ισπανικο εμφυλιο, μού δινει μεγαλκο κινητρο να διαβασω το βιβλιο...
Γιατι σε ολα τα μυθιστορηματα του αφηνει να εννοηθει πως ειναι αριστερος.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Γιατι σε ολα τα μυθιστορηματα του αφηνει να εννοηθει πως ειναι αριστερος.

Σταλινικός ή κομμουνιστής, δεν φαινόταν πουθενά.
Και μην ξεχνάμε, ότι μέχρι που πέθανε , τα χάλια τους, δεν είχαν βγει στο φως.
Μετά έμαθαν όλοι , τι παράδεισος ήταν η ... ΕΣΣΔ ...

Το να τρώγονται μεταξύ τους οι κομμουνιστές, δεν είναι κάτι νέο.
Παντού έγινε, οπότε έγινε και στην Ισπανία.

Αλλά και στην ΕΣΣΔ , ο Στάλιν , από τη δεκαετία του 1930 ,
παλιούς χυντρόφους και μόνο σκότωνε πλέον.

Τους "τσαρικούς" , "λευκούς" και λοιπούς "αντεπαναστάτες" τους ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.

Υ.Γ. Κάτι που ξέρουν ελάχιστοι και δεν πολυαναφέρεται ...
ΟΤΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΠΗΡΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ. Όλα όσα είχαν κάνει πλιάτσικο από το 1453 μέχρι τότε.

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Ρε μάγκες να κάνω μια ερώτηση? Επειδή ταξιδεύω πολύ με το αυτοκίνητο, ξέρετε αν κυκλοφορούν βιβλία ηχογραφημένα σε CD. Αν ναι, που τα βρίσκουμε ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom