antiosmuchachos
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Αυγ 2016
- Like
- 16
- Πόντοι
- 1
Μακεδονικο.σε ποια περιοδο αναφερεται το βιβλιο φιλε?
Έφθασε η ωρα του η προσπάθεια ανάγνωσης απο την μετάφραση του Καψάσκη κατέστη αδύνατη καμια επαφή με το κείμενο πηγε με κουντεπιε πίσω στη βιβλιοθήκη με εικασίες μήπως δεν ειμαι εγω ικανός να τον καταλάβω μήπως μήπως μήπως τον παράτησα δεν έβγαζα άκρη το ειχα πιάσει και μετα απο εύκολα διηγήματα. Και ξάφνου τελειώνω τον φαουστους του μαν που με εχει φτάσει στα όρια μου με εχει εξαντλήσει απο την δυσκολία της κατανόησης του κειμένου και λεω τωρα πρεπει να ξαναπιάσω τον μπουστη τον ιρλανδο καταθέτω εκ νέου οβολον 38 αργυριων στην σεριφισσα του παμπλικ και παίρνω το τούβλο του ανευλαβη αυτη τη φορα η αναμέτρηση θα άρχιζε εκ νέου . Και τελείωσε νικηφόρα αυτη τη φορα η επίγευση; Το κορυφαίο έργο που γράφτηκε ποτε απο ανθρώπινο χέρι με πάσα βεβαιότητα όλη η λογοτεχνία σε ενα πελώριο τόμο , παρέλασαν στα μάτια μου όλες οι τεχνικές που κοπιαραν οι μεταγενέστεροι του τζους . Ενα έργο χίλια χρονια μπροστά αξεπέραστο για εμενα η κάμερα στο μυαλό του ανθρώπου τέλος .... Ή μετάφραση του άνευλαβή και μονο αυτού με τις χιλιάδες επεξηγήσεις που το ακολουθούν θα σε βοηθήσεις να καταλάβεις τι ήθελε να πει ο ποιητής . Έχυσα τρέμοντας
Τζους Οδυσσέας
Αλλα νομιζω πως θα προκειται για χασιμο χρονου...
Γενικα, μυριζομαι πως ο Καζαντζακης ειναι τελειως νεκρος το 2016. Χωρις να 'χω διαβασει κατι δικο του (εχω δει σε θεατρο την "ασκητικη". Και, φυσικα, το "Ζορμπα").
[...] Επιασα λιγο τον Καζαντακη (για την ακριβεια, διαβασα το εισαγωγικο κειμενο απ' τον Χριστο που ξανασταυρωνεται :- )
Ηταν το μονο αδιαβαστο βιβλιο που ειχα σπιτι, και λεω "δε γαμιεται;"
Γενικα, μυριζομαι πως ο Καζαντζακης ειναι τελειως νεκρος το 2016. Χωρις να 'χω διαβασει κατι δικο του (εχω δει σε θεατρο την "ασκητικη". Και, φυσικα, το "Ζορμπα"). [...]
σε ποιανού μετάφραση το πήρες του φλωμπερ;Ωχ...
Μ' εβαλες σε κακο τρυπακι τωρα!
Επιασα λιγο τον Καζαντακη (για την ακριβεια, διαβασα το εισαγωγικο κειμενο απ' τον Χριστο που ξανασταυρωνεται :- )
Ηταν το μονο αδιαβαστο βιβλιο που ειχα σπιτι, και λεω "δε γαμιεται;"
Γενικα, μυριζομαι πως ο Καζαντζακης ειναι τελειως νεκρος το 2016. Χωρις να 'χω διαβασει κατι δικο του (εχω δει σε θεατρο την "ασκητικη". Και, φυσικα, το "Ζορμπα").
Επισης, μετα απ' τον Φλωμπερ ("αισθηματικη αγωγη"), τα στανταρτς μου εχουν γινει σχεδον σκατοψυχα, με οτιδηποτε. Οποτε, θα χρειαστω κατι υπερτατο και μεγαλο ;)
Αυτο που λεει ο Λακης παιζει να 'ναι το μονο βιβλιο απο Καζαντζακη που ΘΑ διαβασω (αν κι εχω, ηδη, λιωσει σε Ισπανικο Εμφυλιο, απο Οργουελ, Χεμινγουεϊ κ.α...)
[...]
Του Φλωμπερ διαβασα αυτο:
Μιλαμε για βιβλιο με ΤΡΕΛΑ αρχιδια...
Ειχε και μια πολυ κατατοπιστικη εισαγωγη (περι ρομαντισμου - Φλωμπερ κλπ)
ΥΓ - Δεν νομιζω να υπαρχει καλυτερη μεταφραση, διοτι αυτο που διαβασα ηταν απλα 10/10.
Δεν παει παραπανω.
Τα κουμμούνια δηλαδή .......
Σιγουρα θα 'χω διαβασει και το βιβλιο καποιου Ελληνα για την εποχη, αλλά δεν μπορω να θυμηθω ποιανου.
Είναι γνωστό ότι στην ελλάδα οι άεργοι κομμουνιστές, έχουν παντού περισσότερες εκδόσεις.
Μη κομμουνιστικό είναι το
ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΕΟΠΟΙΪΑ
του Κωνσταντίνου Τσοπάνη.
Στον Ισπανικό Εμφύλιο , φάνηκε Ξεκάθαρα και για πρώτη φορά,
ότι Αστικές Δημοκρατίες όπως οι ΗΠΑ, Αποικιοκρατικά Βασίλεια όπως η Μεγάλη Βρεταννία
και ΕΣΣΔ του Στάλιν, είναι όλοι πουτανάκια των τοκογλύφων και σιωνιστών.
Αγκαλίτσα όλοι μαζί , πολέμησαν τους Εθνικιστές του Φράνκο.
Χαρακτηριστικό της ποιότητος της Συμμαχίας, είναι ότι από έλληνες,
ο πιο γνωστός που πολέμησε με τα τα κουμμούνια
ήταν ο ...
[size=18pt]
Πατέρας Γιωτόπουλος ....[/size]
Αλλά ο ηλίθιος της τηλεόρασης, είναι με το μέρος των κουμμουνιών , επειδή
έπαιζε η μουνάρα γκρέϊς Κέλλυ στο για ποιόν χτυπά η καμπάνα ...
Στο τελος, ο Σταλιν τους απο-γαμησε, λειτουργωντας σχεδον παραλληλα με τους φρανκιστες => Ηθελε να υπαρχουν σαφη συνορα της ΕΣΣΔ, και καμια υποχρεωση γενικευμενου πολεμου με τους αστους της Δυσης => Ακομα κι αν χασει ο Φρανκο, να επανελθει η αριστερη αστικη κυβερνηση που υπηρχε το '36.
Εν ολιγοις, ολοι μαζι αγκαλιτσα, απο Αστους μεχρι γαλλους σοσιαλιστες και σοβιετικους, ΠΟΥΛΗΣΑΝ τον ισπανικο πολεμο, υπερ του Φρανκο [το αντιθετο απ' ο,τι λες εσυ]
Γιατι σε ολα τα μυθιστορηματα του αφηνει να εννοηθει πως ειναι αριστερος.
O κατάλογος του ΟΤΕΠειτε κανα βιβλιο με πολλες σελιδες ωστε να το παιξω και καλα κουλτουριαρης σε καμια γκομενα?