Νέα

Ποδοσφαιρικές Ιστορίες και όχι μόνο...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα John 100
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 61
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιό άθλημα προτιμάτε (μέχρι 2 επιλογές)

• Ποδόσφαιρο

• Μπάσκετ

• Βόλευ

• Πόλο

• Στίβο

• Βαριά αθλήματα (πάλη, μποξ, άρση βαρών κλπ)

• Υγρό στίβο

• Σκοποβολή

• Λοιπά αθλήματα

• Σεξ επί κοντό και τα βυζιά της Μπακοδήμου

• Μηχανοκίνητος Αθλητισμός

• Τένις

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.
OP
OP
John 100

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
5.347
Πόντοι
2.846
Η Boca Juniors κι οι Ελληνικές ρίζες της

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ποδοσφαιρικά σωματεία των αρχών του 20ού αι. που ιδρύθηκαν από Άγγλους, η «Κλουμπ Ατλέτικο Μπόκα Τζούνιορς» (Club Atlético Boca Juniors) ξεκίνησε ως η ομάδα των Ελλήνων[3] και Ιταλών μεταναστών που ήταν συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του νοτιοανατολικού Μπουένος Άιρες. Εκεί οφείλεται και το προσωνύμιο Γενοβέζοι (Los Xeneizes), αφού η συνοικία Λα Μπόκα ήταν η καρδιά της παροικίας των προερχομένων απ' τη Γένοβα. Στις 3 Απριλίου του 1905 μια παρέα Ελλήνων και Ιταλών μεταναστών συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του Esteban Gablietto (ιδρυτικό μέλος του συλλόγου) με σκοπό την ίδρυση του σωματείου. Οι παρευρισκόμενοι ήταν οι Alfredo Scarpatti, Santiago Sana, οι αδερφοί Ιωάννης (Juan) και Θεόδωρος (Teodoro) Φαρέγκας από τη Χίο και ο Κωνσταντίνος Καρούλιας από τη Σάμο και ο Γεωργιος Ζαμποκας εμπορος απο τη Γενοβα(Za-boca)οπου προς τιμην του ιδρυθηκε το σωματειο. Άλλα σημαντικά ιδρυτικά μέλη ήταν οι Arturo Penney, Marcelino Vergara, Luis Cerezo, Adolfo Taggio, Giovanelli, Donato Abbatángelo και Bertolini. Παρ' όλα αυτά το όνομά της είναι στην αγγλική γλώσσα, όπως συνηθιζόταν τότε στην Αργεντινή.

Πρώτο χρώμα της ήταν το ροζ που σύντομα αντικαταστάθηκε από λευκές και μαύρες κάθετες ρίγες. Όμως μια ακόμα ομάδα της περιοχής φορούσε ασπρόμαυρα, οπότε αποφασίσθηκε να γίνει αγώνας μεταξύ τους για το ποια θα τα κρατήσει. Η Μπόκα έχασε και αποφάσισε να υιοθετήσει τα χρώματα της σημαίας του πρώτου καραβιού που θα έμπαινε στο λιμάνι. Αυτό ήταν το σουηδικό κάργκο Drottning Sophia και έκτοτε η ομάδα φορά μπλε και κίτρινα, τα χρώματα της σουηδικής σημαίας.

OP
OP
John 100

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
5.347
Πόντοι
2.846
Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες είναι από wikipedia.
Στο επίσημο site της η μπόκα αναφέρει μόνο ιταλούς στην ίδρυσή της, άλλα site όμως, και από βραζιλία, μιλάνε για ιταλούς και έλληνες

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
Η Μπόκα έχασε και αποφάσισε να υιοθετήσει τα χρώματα της σημαίας του πρώτου καραβιού που θα έμπαινε στο λιμάνι. Αυτό ήταν το σουηδικό κάργκο Drottning Sophia και έκτοτε η ομάδα φορά μπλε και κίτρινα, τα χρώματα της σουηδικής σημαίας.
Το επόμενο καράβι,ακριβώς πίσω από το Σουηδικό ήταν το Κόρκ Θάντερ....
Ιρλανδικό,τριφύλλια κτλ,κρίμα ρε γαμώτο....

:sad2:

OP
OP
John 100

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
5.347
Πόντοι
2.846
Για πιο παλιούς γνώστες...

Screenshot_20241029_090156_Facebook.jpg
Screenshot_20241029_090201_Facebook.jpg

tom_23

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2011
Κριτικές
7
Like
481
Πόντοι
301
Αληθινή ιστορία της μισής Ελλάδας.
Μικρός ήμουν στις ακαδημίες παναθηναικου ολυμπιακού αεκ κ οπουδήποτε τέλος πάντων.
Σκόραρα συνέχεια κ κει που πήγα να μπω στη πρώτη ομάδα έπαθα ρηξη χιαστων κ σταμάτησα το ποδόσφαιρο και την μεγάλη καριέρα που θα εκανα

OP
OP
John 100

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
5.347
Πόντοι
2.846

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.023
Πόντοι
2.606
Μεταγραφή τσομπαναραιου αποστολακη στη Βαζελα γαύροι να του ετοιμάζουμε υποδοχή ήρωα στο τηγάνι αναγκάσαμε την επο να αναβάλει το παιχνίδι και να το βάλει μια Παρασκευή απόγευμα Για να μην πάει κοσμοσ νομίζω το παιχνίδι είχε έρθει 0-0 αν θυμάμαι και δεν έχει ξαναγίνει αγώνας άλλος Παρασκευή στην Ελλάδα

ΑΝΤΖΕΛΟ

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2012
Like
31.277
Πόντοι
5.006
Μεταγραφή τσομπαναραιου αποστολακη στη Βαζελα γαύροι να του ετοιμάζουμε υποδοχή ήρωα στο τηγάνι αναγκάσαμε την επο να αναβάλει το παιχνίδι και να το βάλει μια Παρασκευή απόγευμα Για να μην πάει κοσμοσ νομίζω το παιχνίδι είχε έρθει 0-0 και δεν έχει ξαναγίνει αγώνας άλλος Παρασκευή στην Ελλάδα
Τη πρώτη φορά που ηρθε εφαγε κλωτσιές από την ωρα που έμπαινε στα αποδυτηρια καργα,και μετά ο Τάσος τον σήκωσε στον αέρα το 1+1 λέω που ηρθε.

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.023
Πόντοι
2.606

ΑΝΤΖΕΛΟ

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2012
Like
31.277
Πόντοι
5.006
0-0 1-1 δεν θυμάμαι ήμουν μέσα
Και εγώ όταν έμπαινε έγινε της πουτανας για τα αποδυτηρια καρότσι πήγε,δε ξέρει από που του ερχόντουσαν η φάπες και η κλωτσιές.

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.023
Πόντοι
2.606
ΠΑΟΚ Ολυμπιακός τούμπα τρώμε πέτρες τσιμέντα και παίζει σε κάνα δυο βδομάδες ο ζμπαοκ κύπελλο στη νέα Σμύρνη με το νιονιο πάμε νταηλίκι 3 χιλιάδες γαύροι μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο για αντίποινα ο ΠΑΟΚ είχε πουλημένα 2500 εισιτήρια τελικά κατέβηκαν ακριβώς 25 άτομα

TASOSDRIVER

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2014
Like
804
Πόντοι
86
ΠΑΟΚ Ολυμπιακός τούμπα τρώμε πέτρες τσιμέντα και παίζει σε κάνα δυο βδομάδες ο ζμπαοκ κύπελλο στη νέα Σμύρνη με το νιονιο πάμε νταηλίκι 3 χιλιάδες γαύροι μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο για αντίποινα ο ΠΑΟΚ είχε πουλημένα 2500 εισιτήρια τελικά κατέβηκαν ακριβώς 25 άτομα
εισαι παλιοs θ7 , τα εχω ζησει και ακομη πιο παλιααααα

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.760
Πόντοι
2.306
Λεφτέρ, Λευτέρης Αντωνιάδης ή Κιουτσουκαντωνιάδης, «Καθηγητής» ή στα τούρκικα «Ordinaryüs». Έτσι ήταν γνωστός ο μικρόσωμος Έλληνας ποδοσφαιριστής (κιουτσούκ σημαίνει μικρός) που μεσουράνησε στο τουρκικό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του '50 και μέχρι σήμερα παραμένει ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στην Τουρκία. Ακόμη και σήμερα στην Τουρκία δεν υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος που δεν ξέρει τον Λεφτέρ. Είναι κάτι σαν τον Πελέ της Τουρκίας ή με σημερινούς όρους θα μπορούσε να πει κανείς ένας σούπερ σταρ σαν τον Ρονάλντο ή τον Μέσι. Ένα άγαλμα έξω από το στάδιο της Φενέρμπαχτσε, την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για πολλά χρόνια και αγάπησε όσο καμία άλλη, θυμίζει στους νεότερους τη θαυμαστή πορεία του στο τουρκικό ποδόσφαιρο. Την πορεία ενός Έλληνα της Πόλης, που ποτέ δεν προκάλεσε με τη στάση του εντός και εκτός γηπέδου αλλά και που ποτέ δεν έχασε την ταυτότητά του.
Επαιξε στην ΑΕΚ στα 39 του και πετυχε 2 γκολ κλεινοντας την καριερα του.
IMG_0350.jpeg

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.023
Πόντοι
2.606

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.760
Πόντοι
2.306
το βρωμερό σωματείο παράρτημα του βαζελιακου
Ενα ειναι το βασικο ερωτημα με τον ΟΦΗ: ο Γκεραρντ φορουσε περουκα ή οχι?

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.023
Πόντοι
2.606
Ενα ειναι το βασικο ερωτημα με τον ΟΦΗ: ο Γκεραρντ φορουσε περουκα ή οχι?
Αν ο Δημητράκης ο πορνό μετανάστης είχε ακολουθήσει τον δρόμο του Γκέραρντ και δεν είχε κάνει μεταμόσχευση θα είχε μαλλί χαίτη τσιαντακη

Εγγρ.
11 Οκτ 2024
Κριτικές
1
Like
214
Πόντοι
0
Ας εμπλουτίσω και εγώ το Thread με μια δική μου ιστορία, όχι ακριβώς δική μου του πατέρα μου.
1975 Πηγαίνει εκδρομή το σχολείο του Κόρινθο, Κιάτο και περίχωρα. Εκείνη την ημέρα είχε ματς ο Πέλοπας Κιάτου για το κύπελλο ερασιτεχνών και επειδή είχε ξεμείνει από παίκτες έβαλε εκείνον και δύο φίλους του να παίξουν στόπερ. Πάντα απέφευγε να μου απαντήσει όταν ρωτούσα πόσο έληξε το ματς. Απορώ γιατί. :think::think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom