Νέα

Πληροφορίες-Συμβουλές για αγορά μεταχειρισμένου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ass-sniper
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 14
  • Εμφανίσεις 916
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Επειδή δεν έχω αγοράσει ποτέ μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και σκέφτομαι να το κάνω τώρα, θα ήθελα κάποιες πληροφορίες από όποιον τυχαίνει να ξέρει, για τη διαδικασία που ακολουθείται, αφού αποφασίσω ότι θέλω να αγοράσω το αμάξι. Δηλαδή τι χαρτιά πρέπει να έχω εγώ μαζί μου και τι χαρτιά πρέπει να έχει ο πωλητής, πως και που φαίνεται επίσημα ότι το αυτοκίνητο έφυγε από τον αγοραστή και ήρθε στην ιδιοκτησία μου, τι πρέπει να δώ για να σιγουρευτώ ότι το αμάξι δεν έχει χρέη και ότι δεν είναι ενέχυρο σε κάποιο δάνειο, ώστε να μη μου μεταβιβαστεί κανένα βάρος κλπ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

OP
OP
A

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Έκανα αλλά έχει πολύ χαρτούρα και δεν τα πάω καλά με τα νομικά εγώ, γι'αυτό είπα να ρωτήσω κάποιον που ξέρει. Π.χ το Link που έβγαλες λεέι για μεταβίβαση λόγω κληρονομιάς είναι το ίδιο?

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
41
Πόντοι
366
Έκανα αλλά έχει πολύ χαρτούρα και δεν τα πάω καλά με τα νομικά εγώ, γι'αυτό είπα να ρωτήσω κάποιον που ξέρει. Π.χ το Link που έβγαλες λεέι για μεταβίβαση λόγω κληρονομιάς είναι το ίδιο?
Εχεις δικιο τωρα το ειδα,αυτο χρειαζεσαι εσυ. 

OP
OP
A

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Ευχαριστώ. Αυτά τα χαρτιά τα ζητάει το δημόσιο, τα ζητήματα που ανέφερα πιό πάνω τα καλύπτουν όλα?

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
41
Πόντοι
366
Ευχαριστώ. Αυτά τα χαρτιά τα ζητάει το δημόσιο, τα ζητήματα που ανέφερα πιό πάνω τα καλύπτουν όλα?
Θα κοιταξεις πανω στην αδεια του αυτοκινητου,φαινεται η κυριοτητα σε ποιον ειναι.ετσι και αλλιως αν δεν εχει την πληρης κυριοτητα δεν μπορει να το μεταβιβασει.

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
6.190
Πόντοι
11.585
Επισης αν χρωσταει τελη κυκλοφοριας απο προηγουμενες χρονιες δεν μπορει να γινει μεταβιβαση, θα πρεπει να πληρωθουν και τα οποια επιβαρυνετε ο πωλητης.
Το επισημο χαρτι οτι το αμαξι μεταβιβαστηκε ειναι η καινουρια αδεια, η οποια βγενει μεσα σε 2-5 μερες αναλογα την ορεξη του Δ.Υ. αλλα για καλου και κακου κανεις και απο 2 υπευθηνες δηλωσεις πωλησης και αγορας και εισαι καλημενος 100%.

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Κοίτα το ΚΤΕΟ να έχει ορίζοντα και να μη λήγει σε καμιά βδομάδα γιατί δε θα προλάβεις αν κάνεις τη μεταβίβαση μέσω ΚΕΠ.

stefanD

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
4
Like
21
Πόντοι
16
Υπάρχει και κάποιο χαρτί που φτιάχνεις για να το πας στην εφορία που θα φαίνεται και πόσα έδωσες για την αγορά, σωστα ?

OP
OP
A

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Λογικά κάπου πρέπει να φαίνεται επίσημα και η τιμή που το αγόρασα για την εφορία

stefanD

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
4
Like
21
Πόντοι
16
Ναι απλά αυτο θα πρέπει να το πας και στην εφορία και θα πρέπει να ξέρεις οτι σε σχέση με την δήλωση που έχεις κάνει αν σε παίρνει να γράψεις το ποσό που το έχεις αγοράσει, για να μην σε σκίσουν στην φορολογία.  :headbang:

OP
OP
A

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Εντάξει μπορώ να συνεννοηθώ με τον πωλητή να βάλουμε ένα μικρό ποσό.Νομίζω ότι μας συμφέρει και τους δύο υπό την έννοια ότι εγώ θα μπορώ να το δικαιολογήσω με βάση τα εισοδήματα που δηλώνω και εκείνος θα πληρώσει λιγότερη εφορία

SatoshiNakamoto

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.129
Πόντοι
6.796
Γνωρίζει κάποιος συναγωνιστής σε μεταχειρισμενο εισαγωγής από Ολλανδία, αν υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο να έχει γυρισμένα χλμ? Ο έμπορος λέει ότι πλέον εκτελωνιζονται με τα κτεο εξωτερικού ολα τα εισαγωγής..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom