Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 236K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

Taiwanos

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Παντως φιλε, δεν ξερω εσυ σε ποιο σωμα υπηρετησες, αλλά εγω στον στρατο ξηρας ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ελεγα μεσα μου εκατο φορες την ιδια φραση΅"γιατι θεε μου τοσο χασομερι? γιατι τοση ενεργεια στο βροντο"? Δεν θα μπορουσε ολη αυτη η ενεργεια να κατευθυνθει καπου χρησιμα?
Και η αρρωστη νοοτροπια οτι ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ για να μην καθεσαι.
Να βαφεις, να μαζευεις γοπες, κατι τελος παντων.
Ετσι και εμενα μου δωσανε ενα κουβα ασβεστη και μια βουρτσα. Και μου λενε περνα τα δεντρα του στρατοπεδου για να ειναι ασβεστωμενα για το Πασχα.
Εγω βεβαια, ως γνησιος μπούλης, δεν ειχα ξαναπιασει ασβεστη στη ζωή μου. Περναω τον κορμο στη βαση του, αλλά βλεπω οτι ο ασβεστης παραμενει διαφανης (κανέις φυσικα δεν μου ειπε, οτι ο ασβεστης ασπριζει οταν στεγνωσει). Και δωστου να περναω εκατο χερια τον ασβεστη, προκειμενου να δω να γινεται ασπρο το δεντρο (σαν να ηταν δηλαδη μπογια). Μεχρι που νομιζω πρεπει να εκαψα μερικα.
Μετα μου δωσανε ενα κλαδευτηρι να κοψω θαμνους. Φυσικα δεν ηξερα. Και μου λενε, να γινουν ομοιομορφοι γιατι αυριο ερχεται ο στρατηγος. Το κλαδευτηρι δεν εκοβε καλα ομως, και οχι μονο ομοιομορφοι δεν γινανε οι θαμνοι, αλλά τους κατεστρεψα.
ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΟΜΩΣ. Η ημερα της θητειας αξιοποιηθηκε.
Και τελικα τι μενει?
Ως αναμνηση, μια τρυπα στο χρονο...
Στο μυαλο μου, απο το 1994 παω κατευθειαν στο 1996...

Πω πω τι μου θυμισες, περιμεναμε Ταξιαρχικη επιθεωρηση, και με βαλανε το σαββατοκυριακο να βαψω οτι κοκκινο υπηρχε, πυροσβεστικες φωλιες κτλ....ενας Ανθυπας μου δινει τηνμπογια και το νεφτι(???) για να την αραιωσω και φευγει! Οποτε κυριακη πρωι, πρωι τα παιρνω ολα με την σειρα, βεβαια ο Ανθυπας ξεχασε να μου πει ποσο νεφτι να βαλω για να την αραιωσω την μπογια και εγω εβαλα μαλλον πολυ και δεν επιασε καθολου η μπογια σαν νερο ετρεχε! Που να ξερω? δεν ειχα ξαναβαψει τιποτε μεχρι τοτε και δεν εχω ξαναβαψει εκτοτε! Ευτυχως την Δευτερα εφευγα με αδεια και οταν γυρισα τα βρηκα βαμμενα! Αλλο σκηνικο τρελο, μου λεει ο υποδιοικητης Παρασκευη απογευμα να κοψω (!!!!) ενα δεντρο που ηταν εξω απο το γραφειο του διοικητη! Ολες τις μαλακιες μου τις λεγανε Παρασκευη πριν φυγουνε για σαββατοκυριακο.....Το μοναδικο τσεκουρι που ειχαμε στην μοναδα, ηταν μεσα στην πυροσβεστικη φωλια, και η πυροσβεστικη φωλια ηταν κλειδωμενη και τα κλειδια εκτος μοναδας. Τελικα το κατεβασα το δεντρο με φτυαρι! Beyond the call of duty....

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Υπαρχει ενα ελαχιστο οριο ετων, τα οποια πρεπει να συμπληρωσεις για να θεμελιωσεις δικαιωμα συνταξης.
Π.χ. 25 χρονια.
Δεν υπολογιζονται ομως τα παντα στην 25ετια.
Ας πουμε νομιζω οτι τα χρονια του στρατου δεν υπολογιζονται στην 25ετια, και αν τα αναγνωρισεις απλως θα προσαυξησουν τα ηδη συμπληρωμενα 25, σε 26 ή 27, αναλογως ποση θητεια έκανες. Ωστε να παρεις αναλογικα μεγαλυτερη συνταξη.
Αυτη ειναι η διαφορα "θεμελιωσης" και "προσαυξησης".

σύμφωνα με τον νέο νόμο τα όρια ηλικίας είναι είτε 60 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης είτε 65 έτη με 35 χρόνια ασφάλισης...

αν έχεις λοιπόν 35 έτη ασφάλισης και είσαι 60 ετών δεν βγαίνεις σε σύνταξη και πρέπει να περιμένεις τα 65 σου.. αν όμως εξαγοράσεις 5 χρόνια σπουδών/θητείας βγάινεις σε σύνταξη στα 60 με 40 χρόνια ασφάλισης..  ;)

ok, got it. thanxx

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
scientific-oxford-honey-bee-honey-dripping-from-comb.jpg

Επισκέπτης
εμενα γιατι μου τα σβηνει αμα ποσταρω κατι ασχετο?εεεε? :tickedoff: :tickedoff:

dominatrix_domna

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
1
το δαχτυλακι σου να κουνησεις και ερχομαι να σε κλεψω.και ξερεις που θα σε φερω
βρε κοιτα να βρεις κανενα καλο κοριτσι και ασε τα κακα!!με αυτα δεν ακοιγεις σπιτι αλλα το κλεινεις!

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
βρε κοιτα να βρεις κανενα καλο κοριτσι και ασε τα κακα!!με αυτα δεν ακοιγεις σπιτι αλλα το κλεινεις!

εσυ ακομη δεν μου απαντησες για τις γουρουνες την ανασταση

μηπως εκανες καμια αναφορα στην αστυνομια?  :think: :think: :think:

γιατι σε εβλεπα πως σε ενδιεφερε πολυ το θεμα !

dominatrix_domna

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
1
εσυ ακομη δεν μου απαντησες για τις γουρουνες την ανασταση

μηπως εκανες καμια αναφορα στην αστυνομια?  :think: :think: :think:

γιατι σε εβλεπα πως σε ενδιεφερε πολυ το θεμα !
μου τα εχεις ε φυλλαγμενα !τι να κανω να σε χαλαρωσω μωρο μου?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom