Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 236K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

Dino Velvet

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2009
Like
0
Πόντοι
16
Το πρόβλημα είναι ότι ο στρατός στην Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη και άχρηστη δημόσια υπηρεσία και έπρεπε να έρθει η οικονομική κρίση για να αρχίσουμε να μιλάμε για άχρηστα στρατόπεδα, μεγάλους αριθμούς γαλονάδων που τα ξύνουν κλπ.
το οποιο γινετε γαργαρα και δεν ασχολειτε κανενας...χωρια οι μιζες και τα κονε και στην τελικη πως θα ζησει ο Στεργιου.....χαχαχαχαχαχαααα

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Πληρώνουμε ήδη φόρους, δεν χρειάζονται ειδικές εισφορές. Το πρόβλημα δεν είναι πως θα βάλεις καλύτερα το πιστόλι στον κρόταφο για να υποχρεώσεις κάποιον να κάνει κάτι με το ζόρι. Από την στιγμή που τηρούνται νόμοι ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας προσωπικών δεδομένων όποιος δεν θέλει να πάει φαντάρος δεν θα πάει ότι και να κάνουν.

Το πρόβλημα είναι ότι ο στρατός στην Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη και άχρηστη δημόσια υπηρεσία και έπρεπε να έρθει η οικονομική κρίση για να αρχίσουμε να μιλάμε για άχρηστα στρατόπεδα, μεγάλους αριθμούς γαλονάδων που τα ξύνουν κλπ.

ορίστε λοιπόν και ένα καλό που έκανε η κρίση.
μην ξεχνάς ότι στη γερμανία η θητεία τα τελευταία χρόνια είχε εξισωθεί με την κοινωνική εργασία.
αλλα τι να ξέρουν οι μαλάκες οι κουτόφραγκοι.....

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
φωνάζετε για τον στρατό και όταν θα έρθει η ώρα όλοι θα τρέξετε να αναγνωρίσετε τον χρόνο της στρατιωτικής θητείας για να πάρετε σύνταξη..

εγώ τον έχω ήδη αναγνωρίσει.. 24 μήνες και 7 μέρες... σύνολο 737 ημέρες εργασίας...
Ναι, αλλά ο χρονος αυτος ειναι θεμελιωτικος ή προσαυξητικος?

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Ετσι και εμενα μου δωσανε ενα κουβα ασβεστη και μια βουρτσα. Και μου λενε περνα τα δεντρα του στρατοπεδου για να ειναι ασβεστωμενα για το Πασχα.
Εγω βεβαια, ως γνησιος μπούλης, δεν ειχα ξαναπιασει ασβεστη στη ζωή μου. Περναω τον κορμο στη βαση του, αλλά βλεπω οτι ο ασβεστης παραμενει διαφανης (κανέις φυσικα δεν μου ειπε, οτι ο ασβεστης ασπριζει οταν στεγνωσει). Και δωστου να περναω εκατο χερια τον ασβεστη, προκειμενου να δω να γινεται ασπρο το δεντρο (σαν να ηταν δηλαδη μπογια). Μεχρι που νομιζω πρεπει να εκαψα μερικα.

ααααααααααααααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα
  χαχαχαχαχαχαχαχχα

ελιωωωωωωωωσσσσσσαααααααααααααααααααααα

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
Παντως φιλε, δεν ξερω εσυ σε ποιο σωμα υπηρετησες, αλλά εγω στον στρατο ξηρας ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ελεγα μεσα μου εκατο φορες την ιδια φραση΅"γιατι θεε μου τοσο χασομερι? γιατι τοση ενεργεια στο βροντο"? Δεν θα μπορουσε ολη αυτη η ενεργεια να κατευθυνθει καπου χρησιμα?
Και η αρρωστη νοοτροπια οτι ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ για να μην καθεσαι.
Να βαφεις, να μαζευεις γοπες, κατι τελος παντων.
Ετσι και εμενα μου δωσανε ενα κουβα ασβεστη και μια βουρτσα. Και μου λενε περνα τα δεντρα του στρατοπεδου για να ειναι ασβεστωμενα για το Πασχα.
Εγω βεβαια, ως γνησιος μπούλης, δεν ειχα ξαναπιασει ασβεστη στη ζωή μου. Περναω τον κορμο στη βαση του, αλλά βλεπω οτι ο ασβεστης παραμενει διαφανης (κανέις φυσικα δεν μου ειπε, οτι ο ασβεστης ασπριζει οταν στεγνωσει). Και δωστου να περναω εκατο χερια τον ασβεστη, προκειμενου να δω να γινεται ασπρο το δεντρο (σαν να ηταν δηλαδη μπογια). Μεχρι που νομιζω πρεπει να εκαψα μερικα.
Μετα μου δωσανε ενα κλαδευτηρι να κοψω θαμνους. Φυσικα δεν ηξερα. Και μου λενε, να γινουν ομοιομορφοι γιατι αυριο ερχεται ο στρατηγος. Το κλαδευτηρι δεν εκοβε καλα ομως, και οχι μονο ομοιομορφοι δεν γινανε οι θαμνοι, αλλά τους κατεστρεψα.
ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΟΜΩΣ. Η ημερα της θητειας αξιοποιηθηκε.
Και τελικα τι μενει?
Ως αναμνηση, μια τρυπα στο χρονο...
Στο μυαλο μου, απο το 1994 παω κατευθειαν στο 1996...

1. έπρεπε να ήταν οδοντόβουρτσα.
2. έπρεπε να ήταν νυχοκόπτης.
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
 ααααααααααααααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα
  χαχαχαχαχαχαχαχχα

ελιωωωωωωωωσσσσσσαααααααααααααααααααααα
Βρε αδελφε τι φταιω εγω...
Εγω μεχρι τοτε με τα βιβλια μου ασχολιομουν...
Με το ζορι να με κανουνε μπογιατζη και κηπουρο? Αφου δεν το ειχα...
Μια αλλη φορα θα σου πω τι εγινε στο στρατοπεδο, οταν πηγαν να με κανουν και...ηλεκτρολογο...

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
Εχεις θεμελιωσει ηδη 120 χρονια συνταξιμα ετσι τυπε?
οχι ρε εχω μικρη θητεια 5 μηνες συστηματικα περσι και 4-5 γαμησακια φετος.αργησα να ασχοληθω.ημουν της αντιληψης οτι το να πας με πουτανα ειναι καταντια.απλα δεν ειχα γνωρισει την ομορφια του.τι να κανεις καλιο αργα παρα ποτε

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
οχι ρε εχω μικρη θητεια 5 μηνες συστηματικα περσι και 4-5 γαμησακια φετος.αργησα να ασχοληθω.ημουν της αντιληψης οτι το να πας με πουτανα ειναι καταντια.απλα δεν ειχα γνωρισει την ομορφια του.τι να κανεις καλιο αργα παρα ποτε
late starter ε?
Δεν πειραζει, welcome to the club...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
late starter ε?
Δεν πειραζει, welcome to the club...
δεν το μετανιωνω.νομιζω οτι στην ηλικια που ειμαι(35)δεν ειναι σε φαση πια να κυνηγαω να ξενυχταω και γενικοτερα βαριεμαι ευκολα τις γκομενες.δε λεω οτι δεν κανω κεφι και να ριξω μια γκομενα στο κρεβατι αλλα εχω ηρεμησει πια δεν εχω και την ανεμελια.δουλειες προβληματα ακαλυπτες επιταγες φεσια ζημιες.αστα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
τι σημαινει αυτο?
Υπαρχει ενα ελαχιστο οριο ετων, τα οποια πρεπει να συμπληρωσεις για να θεμελιωσεις δικαιωμα συνταξης.
Π.χ. 25 χρονια.
Δεν υπολογιζονται ομως τα παντα στην 25ετια.
Ας πουμε νομιζω οτι τα χρονια του στρατου δεν υπολογιζονται στην 25ετια, και αν τα αναγνωρισεις απλως θα προσαυξησουν τα ηδη συμπληρωμενα 25, σε 26 ή 27, αναλογως ποση θητεια έκανες. Ωστε να παρεις αναλογικα μεγαλυτερη συνταξη.
Αυτη ειναι η διαφορα "θεμελιωσης" και "προσαυξησης".

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
τι σημαινει αυτο?

σύμφωνα με τον νέο νόμο τα όρια ηλικίας είναι είτε 60 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης είτε 65 έτη με 35 χρόνια ασφάλισης...

αν έχεις λοιπόν 35 έτη ασφάλισης και είσαι 60 ετών δεν βγαίνεις σε σύνταξη και πρέπει να περιμένεις τα 65 σου.. αν όμως εξαγοράσεις 5 χρόνια σπουδών/θητείας βγάινεις σε σύνταξη στα 60 με 40 χρόνια ασφάλισης..  ;)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
σύμφωνα με τον νέο νόμο τα όρια ηλικίας είναι είτε 60 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης είτε 65 έτη με 35 χρόνια ασφάλισης...

αν έχεις λοιπόν 35 έτη ασφάλισης και είσαι 60 ετών δεν βγαίνεις σε σύνταξη και πρέπει να περιμένεις τα 65 σου.. αν όμως εξαγοράσεις 5 χρόνια σπουδών/θητείας βγάινεις σε σύνταξη στα 60 με 40 χρόνια ασφάλισης..  ;)
Σωστα, αλλά νομιζω δεν ειναι ακριβως η απαντηση στην ερωτηση της.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom