βασικά αυτό που θέλω να δω είναι ένα πολιτικό με αρχίδια και όραμα.
ένα πολιτικό που θα κάνει το προφανές.
ποιό;
θα εκπαιδεύσει απο μικρό έναν πιτσιρίκο όχι να είναι πιόνι ρουφιάνος και λαμόγιο του συστήματος.
πώς;
είναι απλό.
όλοι γνωρίζουν (ακόμα και αυτοί που τρώνε με χρυσά κουτάλια απ το σύστημα των κληρωτών) ότι ο ΕΣ πλέον είναι επαγγελματικός και μόνο σοτυς μόνιμους θα στηριχθει σε ενδεχόμενο πολεμικό επεισόδιο.
αντί λοιπόν να τους κάνουν να νιώθουν άχρηστοι για 9 μήνες στη ζωή τους να κάνει μια πρόταση στον απλό πιτσιριά να αναλάβει τις ευθύνες του.
Κύριος αντί να χαραμοφαγιάζεις 9 μήνες βαρώντας σκοπέτα και καθαρίζοντας στην Καλαμάτα, εάν όντως έχεις δουλειά και δε θες να πας στρατό, κάνε τη βασική και μετά μπορείς να συνεχίσεις τη δουλειά σου προσφέροντας μέρος του μισθού σου για τα επόμενα 2 χρόνια (όσα είναι και ο πραγματικός χρόνος θητείας) υπέρ πατρίδος και ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη σημερινή δύσκολη οικονομικά περίοδο για το κράτος. Κάτι αντίτοιχο κάνουν οι κυπριοι με το φόρο στις καταθέσεις υπέρ εθνικής άμυνας.
εάν πάλι θες να πας φαντάρος θα παρακολουθήσεις αμισθι τη βασική εκπαιδευση, θα περάσεις απο εξετάσεις και ακήσεις και εάν κριθείς κατάλληλος μπορείς στο 6μηνο να ακολουθήσεις έμμισθη υπηρεσία στο ελληνικό στράτευμα για μίνιμουμ σύμβασης 2 χρόνων όσων περίπου χρειαζσαι για να αποφασίσεις εάν ο στρατός αποτελεί για σένα και την ιδιοσυγκρασία σου επαγγλματική επιλογή.
όσον αφορά τις γυναίκες, είμαι σίγουρος ότι εάν η στρατολογία επανδρωνόταν αμιγώς με θηλυκά ωε γραμματειακή υποστήριξη στις περισσότερες περιπτώσεις δε θα χρειαζόταν καν οι στρατολόγοι να αναζητούν στρατευσιμους μέσω αστυνομίας.
νυφοπάζαρο θα είχαμε κάθε εσσο.
αλλά πότε έγινε κάτι σωστό στην ελλάδα για να γίνει τώρα.
η οργάνωση του στρατού ενός κράτους αποτελεί απόλυτο κριτήριο της μόρφωσης, της εξυπνάδας και της νοοτροπίας της κοινωνίας του λαού.
Παντως φιλε, δεν ξερω εσυ σε ποιο σωμα υπηρετησες, αλλά εγω στον στρατο ξηρας ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ελεγα μεσα μου εκατο φορες την ιδια φραση΅"γιατι θεε μου τοσο χασομερι? γιατι τοση ενεργεια στο βροντο"? Δεν θα μπορουσε ολη αυτη η ενεργεια να κατευθυνθει καπου χρησιμα?
Και η αρρωστη νοοτροπια οτι ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ για να μην καθεσαι.
Να βαφεις, να μαζευεις γοπες, κατι τελος παντων.
Ετσι και εμενα μου δωσανε ενα κουβα ασβεστη και μια βουρτσα. Και μου λενε περνα τα δεντρα του στρατοπεδου για να ειναι ασβεστωμενα για το Πασχα.
Εγω βεβαια, ως γνησιος μπούλης, δεν ειχα ξαναπιασει ασβεστη στη ζωή μου. Περναω τον κορμο στη βαση του, αλλά βλεπω οτι ο ασβεστης παραμενει διαφανης (κανέις φυσικα δεν μου ειπε, οτι ο ασβεστης ασπριζει οταν στεγνωσει). Και δωστου να περναω εκατο χερια τον ασβεστη, προκειμενου να δω να γινεται ασπρο το δεντρο (σαν να ηταν δηλαδη μπογια). Μεχρι που νομιζω πρεπει να εκαψα μερικα.
Μετα μου δωσανε ενα κλαδευτηρι να κοψω θαμνους. Φυσικα δεν ηξερα. Και μου λενε, να γινουν ομοιομορφοι γιατι αυριο ερχεται ο στρατηγος. Το κλαδευτηρι δεν εκοβε καλα ομως, και οχι μονο ομοιομορφοι δεν γινανε οι θαμνοι, αλλά τους κατεστρεψα.
ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΟΜΩΣ. Η ημερα της θητειας αξιοποιηθηκε.
Και τελικα τι μενει?
Ως αναμνηση, μια τρυπα στο χρονο...
Στο μυαλο μου, απο το 1994 παω κατευθειαν στο 1996...