Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 236K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

adistaktos mermygas

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
1
:thumbsup:
γιατί αυτή είναι η αλήθεια και το ξέρεις.
τον μόνο που ωφέλησες ήταν το μαλάκα που πήρε τον τίτλο του στρατηγού και τα επιδόματα που τον συνοδεύουν συν τον πουσταρά πολιτικό που ξεροστάλιαζε η μάνα σου και ο μπαμπάς σου στο τηλέφωνο να μη σε έχει στην παραμεθόριο στην τρίπολη και στην καλαμάτα αλλά στην παραμεθόριο του ναυσταύθμου.

δε νομίζω ότι υπάρχει ευρωπαίος που εάν γνώριζε την οργάνωση, τη δομή και τις συνήθειες της ελληνικής κοινωνίας, του κράτους και του στρατού δε θα σοκαριζόταν.
όχι με αυτά που τεκταίνονται.
αλλά με το μέσο μαλάκα έλληνα και την παιδεία του, που ωρύεται ότι είναι απόγονος του περικλή και στα ενδιάμεσα κάνει πίπες στον μειμαράκη ή τον βενιζέλο ή για μπει στο δημόσιο ή να κάνει θητεία δίπλα στο σπίτι του.

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
να καταλάβει ότι όταν σε μια κοινωνία εξαγοράζεται μια υποχρέωση αυτή η υποχρέωση έχει προ πολλού πάψει να έχει αξία.
νέτα απλά και σταράτα τι δε μπορεί να καταλάβει ο μέσος ηλίθιος;
ότι εφόσον υπάρχει νομοσχέδιο που θεωρεί 45 μέρες αυτό που χρειάζεται ένας πλήρως υγιής πολίτης 35 ετών για να πάρει τη ροζαλία, οι υπόλοιποι 7.5 μήνες των υπολοίπων είναι παντελώς άχρηστοι και εξυπηρετούν μόνο το πιο σάπιο σύστημα που υπάρχει στην ελλάδα. το ρουσφέτι των πολιτικών και τον εθισμό σε αυτή την εξάρτηση απο τα 18 σου χρόνια.....

<3 <3

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
Persona, μηπως θα επρεπε να ανοιξει μια συζητηση για την στρατευση των γυναικων?
Θα ηθελα πολυ να δω τη Βελβυ με παραλλαγη.
Ααααααααααααααααααααχαχααχαχααχαχαχαχαχ

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Persona, μηπως θα επρεπε να ανοιξει μια συζητηση για την στρατευση των γυναικων?

με βλεπεις με κανονικα ρουχα, κ ειπες να με δεις κ με παραλλαγη ε?
φοραω παραλλαγη στο airsoft. αρκει.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
με βλεπεις με κανονικα ρουχα, κ ειπες να με δεις κ με παραλλαγη ε?
φοραω παραλλαγη στο airsoft. αρκει.
Βασικα, χωρίς ρούχα θελω να σε δω.
Αλλά ας μην το κανουμε θεμα.
Κανουμε και airsoft????
Πες μου κι άλλα....

Dino Velvet

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2009
Like
0
Πόντοι
16
σαφως και το περιβαλλον του στρατου ειναι το καταλληλο για εναν ''αντρα'' 100% ...

το ελληνικο κρατος δεν ρωταει...ρε μαλακα κοροιδο ναι εσυ που εκανες 18 μηνες...ποιος θα σου καλυψει τα εξοδα αν δεν εχει η οικογενεια σου?μα φυσικα το ελληνικο κρατος..
2780 δραχμες τον μηνα...χαχαχαχχαχααχαχαχαχαχαχαχχααχααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

μην λεμε τα ιδια...σε 45 μερες εχεις γινει κομαντο δεν χρειαζετε παραπανω μετα εισαι παραδουλευτρα και ααγκαριομαχος..

σκατα στον στρατο...

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
σαφως και το περιβαλλον του στρατου ειναι το καταλληλο για εναν ''αντρα'' 100% ...

το ελληνικο κρατος δεν ρωταει...ρε μαλακα κοροιδο ναι εσυ που εκανες 18 μηνες...ποιος θα σου καλυψει τα εξοδα αν δεν εχει η οικογενεια σου?μα φυσικα το ελληνικο κρατος..
2780 δραχμες τον μηνα...χαχαχαχχαχααχαχαχαχαχαχαχχααχααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

μην λεμε τα ιδια...σε 45 μερες εχεις γινει κομαντο δεν χρειαζετε παραπανω μετα εισαι παραδουλευτρα και ααγκαριομαχος..

σκατα στον στρατο...
Μια χαρα ησουνα...
Εγω επαιρνα 980 δραχμες το 1994-1996...
Πηγαινες με το εικοσαρικο ανα χειρας για να παρεις το χιλιαρικο...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866

βασικά αυτό που θέλω να δω είναι ένα πολιτικό με αρχίδια και όραμα.
ένα πολιτικό που θα κάνει το προφανές.
ποιό;
θα εκπαιδεύσει απο μικρό έναν πιτσιρίκο όχι να είναι πιόνι ρουφιάνος και λαμόγιο του συστήματος.
πώς;
είναι απλό.
όλοι γνωρίζουν (ακόμα και αυτοί που τρώνε με χρυσά κουτάλια απ το σύστημα των κληρωτών) ότι ο ΕΣ πλέον είναι επαγγελματικός και μόνο σοτυς μόνιμους θα στηριχθει σε ενδεχόμενο πολεμικό επεισόδιο.
αντί λοιπόν να τους κάνουν να νιώθουν άχρηστοι για 9 μήνες στη ζωή τους να κάνει μια πρόταση στον απλό πιτσιριά να αναλάβει τις ευθύνες του.

Κύριος αντί να χαραμοφαγιάζεις 9 μήνες βαρώντας σκοπέτα και καθαρίζοντας στην Καλαμάτα, εάν όντως έχεις δουλειά και δε θες να πας στρατό, κάνε τη βασική και μετά μπορείς να συνεχίσεις τη δουλειά σου προσφέροντας μέρος του μισθού σου για τα επόμενα 2 χρόνια (όσα είναι και ο πραγματικός χρόνος θητείας) υπέρ πατρίδος και ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη σημερινή δύσκολη οικονομικά περίοδο για το κράτος. Κάτι αντίτοιχο κάνουν οι κυπριοι με το φόρο στις καταθέσεις υπέρ εθνικής άμυνας.
εάν πάλι θες να πας φαντάρος θα παρακολουθήσεις αμισθι τη βασική εκπαιδευση, θα περάσεις απο εξετάσεις και ακήσεις και εάν κριθείς κατάλληλος μπορείς στο 6μηνο να ακολουθήσεις έμμισθη υπηρεσία στο ελληνικό στράτευμα για μίνιμουμ σύμβασης 2 χρόνων όσων περίπου χρειαζσαι για να αποφασίσεις εάν ο στρατός αποτελεί για σένα και την ιδιοσυγκρασία σου επαγγλματική επιλογή.
όσον αφορά τις γυναίκες, είμαι σίγουρος ότι εάν η στρατολογία επανδρωνόταν αμιγώς με θηλυκά ωε γραμματειακή υποστήριξη στις περισσότερες περιπτώσεις δε θα χρειαζόταν καν οι στρατολόγοι να αναζητούν στρατευσιμους μέσω αστυνομίας.
νυφοπάζαρο θα είχαμε κάθε εσσο.

αλλά πότε έγινε κάτι σωστό στην ελλάδα για να γίνει τώρα.
η οργάνωση του στρατού ενός κράτους αποτελεί απόλυτο κριτήριο της μόρφωσης, της εξυπνάδας και της νοοτροπίας της κοινωνίας του λαού.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
φωνάζετε για τον στρατό και όταν θα έρθει η ώρα όλοι θα τρέξετε να αναγνωρίσετε τον χρόνο της στρατιωτικής θητείας για να πάρετε σύνταξη..

εγώ τον έχω ήδη αναγνωρίσει.. 24 μήνες και 7 μέρες... σύνολο 737 ημέρες εργασίας...

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
φωνάζετε για τον στρατό και όταν θα έρθει η ώρα όλοι θα τρέξετε να αναγνωρίσετε τον χρόνο της στρατιωτικής θητείας για να πάρετε σύνταξη..

που ειναι το οξυμωρο σε αυτο?
λογικο το βρισκω να το κανει καποιος.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
που ειναι το οξυμωρο σε αυτο?
λογικο το βρισκω να το κανει καποιος.
τρεχάτε να προλάβετε.
το ΙΚΑ έχει βγάλει και προσφορά εξαγοράς ενσήμων για τα χρόνια του πανεπιστημίου.

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
ποιό;
θα εκπαιδεύσει απο μικρό έναν πιτσιρίκο όχι να είναι πιόνι ρουφιάνος και λαμόγιο του συστήματος.
πώς;
είναι απλό.
όλοι γνωρίζουν (ακόμα και αυτοί που τρώνε με χρυσά κουτάλια απ το σύστημα των κληρωτών) ότι ο ΕΣ πλέον είναι επαγγελματικός και μόνο σοτυς μόνιμους θα στηριχθει σε ενδεχόμενο πολεμικό επεισόδιο.
αντί λοιπόν να τους κάνουν να νιώθουν άχρηστοι για 9 μήνες στη ζωή τους να κάνει μια πρόταση στον απλό πιτσιριά να αναλάβει τις ευθύνες του.

Κύριος αντί να χαραμοφαγιάζεις 9 μήνες βαρώντας σκοπέτα και καθαρίζοντας στην Καλαμάτα, εάν όντως έχεις δουλειά και δε θες να πας στρατό, κάνε τη βασική και μετά μπορείς να συνεχίσεις τη δουλειά σου προσφέροντας μέρος του μισθού σου για τα επόμενα 2 χρόνια (όσα είναι και ο πραγματικός χρόνος θητείας) υπέρ πατρίδος και ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο. Κάτι αντίτοιχο κάνουν οι κυπριοι με το φόρο στις καταθέσεις υπέρ εθνικής άμυνας.
εάν πάλι θες να πας φαντάρος θα παρακολουθήσεις αμισθι τη βασική εκπαιδευση, θα περάσεις απο εξετάσεις και ακήσεις και εάν κριθείς ακατάλληλος μπορείς στο 6μηνο να ακολουθήσεις έμμισθη υπηρεσία στο ελληνικό στράτευμα για μίνιμουμ σύμβασης 2 χρόνων όσων περίπου χρειαζσαι για να αποφασίσεις εάν ο στρατός αποτελεί για σένα και την ιδιοσυγκρασία σου επαγγλματική επιλογή.
όσον αφορά τις γυναίκες, είμαι σίγουρος ότι εάν η στρατολογία επανδρωνόταν αμιγώς με θηλυκά ωε γραμματειακή υποστήριξη στις περισσότερες περιπτώσεις δε θα χρειαζόταν καν οι στρατολόγοι να αναζητούν στρατευσιμους μέσω αστυνομίας.

η οργάνωση του στρατού ενός κράτους αποτελεί απόλυτο κριτήριο της μόρφωσης, της εξυπνάδας και της νοοτροπίας της κοινωνίας του λαού.

Πληρώνουμε ήδη φόρους, δεν χρειάζονται ειδικές εισφορές. Το πρόβλημα δεν είναι πως θα βάλεις καλύτερα το πιστόλι στον κρόταφο για να υποχρεώσεις κάποιον να κάνει κάτι με το ζόρι. Από την στιγμή που τηρούνται νόμοι ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας προσωπικών δεδομένων όποιος δεν θέλει να πάει φαντάρος δεν θα πάει ότι και να κάνουν.

Το πρόβλημα είναι ότι ο στρατός στην Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη και άχρηστη δημόσια υπηρεσία και έπρεπε να έρθει η οικονομική κρίση για να αρχίσουμε να μιλάμε για άχρηστα στρατόπεδα, μεγάλους αριθμούς γαλονάδων που τα ξύνουν κλπ.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
ποιό;
πώς;
είναι απλό.

Κύριος αντί να χαραμοφαγιάζεις 9 μήνες βαρώντας σκοπέτα και καθαρίζοντας στην Καλαμάτα, εάν όντως έχεις δουλειά και δε θες να πας στρατό, κάνε τη βασική και μετά μπορείς να συνεχίσεις τη δουλειά σου προσφέροντας μέρος του μισθού σου για τα επόμενα 2 χρόνια (όσα είναι και ο πραγματικός χρόνος θητείας) υπέρ πατρίδος και ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη σημερινή δύσκολη οικονομικά περίοδο για το κράτος. Κάτι αντίτοιχο κάνουν οι κυπριοι με το φόρο στις καταθέσεις υπέρ εθνικής άμυνας.
εάν πάλι θες να πας φαντάρος θα παρακολουθήσεις αμισθι τη βασική εκπαιδευση, θα περάσεις απο εξετάσεις και ακήσεις και εάν κριθείς κατάλληλος μπορείς στο 6μηνο να ακολουθήσεις έμμισθη υπηρεσία στο ελληνικό στράτευμα για μίνιμουμ σύμβασης 2 χρόνων όσων περίπου χρειαζσαι για να αποφασίσεις εάν ο στρατός αποτελεί για σένα και την ιδιοσυγκρασία σου επαγγλματική επιλογή.

Παντως φιλε, δεν ξερω εσυ σε ποιο σωμα υπηρετησες, αλλά εγω στον στρατο ξηρας ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ελεγα μεσα μου εκατο φορες την ιδια φραση΅"γιατι θεε μου τοσο χασομερι? γιατι τοση ενεργεια στο βροντο"? Δεν θα μπορουσε ολη αυτη η ενεργεια να κατευθυνθει καπου χρησιμα?
Και η αρρωστη νοοτροπια οτι ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ για να μην καθεσαι.
Να βαφεις, να μαζευεις γοπες, κατι τελος παντων.
Ετσι και εμενα μου δωσανε ενα κουβα ασβεστη και μια βουρτσα. Και μου λενε περνα τα δεντρα του στρατοπεδου για να ειναι ασβεστωμενα για το Πασχα.
Εγω βεβαια, ως γνησιος μπούλης, δεν ειχα ξαναπιασει ασβεστη στη ζωή μου. Περναω τον κορμο στη βαση του, αλλά βλεπω οτι ο ασβεστης παραμενει διαφανης (κανέις φυσικα δεν μου ειπε, οτι ο ασβεστης ασπριζει οταν στεγνωσει). Και δωστου να περναω εκατο χερια τον ασβεστη, προκειμενου να δω να γινεται ασπρο το δεντρο (σαν να ηταν δηλαδη μπογια). Μεχρι που νομιζω πρεπει να εκαψα μερικα.
Μετα μου δωσανε ενα κλαδευτηρι να κοψω θαμνους. Φυσικα δεν ηξερα. Και μου λενε, να γινουν ομοιομορφοι γιατι αυριο ερχεται ο στρατηγος. Το κλαδευτηρι δεν εκοβε καλα ομως, και οχι μονο ομοιομορφοι δεν γινανε οι θαμνοι, αλλά τους κατεστρεψα.
ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΟΜΩΣ. Η ημερα της θητειας αξιοποιηθηκε.
Και τελικα τι μενει?
Ως αναμνηση, μια τρυπα στο χρονο...
Στο μυαλο μου, απο το 1994 παω κατευθειαν στο 1996...

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
Ναι και κάθετα. Η μόνη βασική αποστολή στρατού και αεροπορίας ήταν η διατήρηση του Ελληνικού εδάφους. Δεν κατάλαβα ακόμη πως κρίνεις την σπουδαιότητα των αντιτιθέμενων αποστολών. Από που και πως προκύπτει ότι άμυνα εδάφους και μάλιστα χωρίς βάθος είναι 2ου ρόλου; Πως προκύπτει ότι η "διευσδιση" ή ή προέλαση ή η επίθεση  είναι 1ου ρόλου; Η αεροπορία από που φαίνεται ότι δεν είχε σοβαρή εμπλοκή σε αυτό; Θα είχε και μάλιστα σοβαρότατη και πολύ κρισιμότερη από την προστασία του 6ου στόλου. Σε ολοκληρωτικό πόλεμο αν απωλέσεις τον ζωτικό σου χώρο του οποίου η κατοχή του είναι προϋπόθεση για την εκτέλεση της άλλης, για σένα βασικής, αποστολής πως αυτή θα την πετύχεις αφού θα έχεις χάσει τα αεροδρόμια ή στη καλύτερη περίπτωση αυτά θα ήταν μέσα στην εμβέλεια πυρός του εχθρού;
Για τα παραπάνω λόγω  της σχετικής ιδιότητας που ασκώ για πολλά χρόνια έχω ιδία άποψη που έχω διαβάσει με τα μάτια μου. Για να βοηθήσω, μελέτα που ήταν τότε τα πολεμικά αεροδρόμια, ήταν στον κορμό της χώρας για φανερούς λόγους. Αν κύρια αποστολή ήταν προστασία ναυτικού που θα δρούσε στην Αν. Μεσόγειο δεν θα έπρεπε να έχεις συγκεντρωμένη ανάλογη αεροπορική δύναμη στη Κρήτη και στα νησιά του ΝΑ Αιγαίου (υπήρχε 1 πτέρυγα μάχης). Αντί γι αυτό η κύρια δύναμη της Αεροπορίας βρισκόταν στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Επίσης θα μπορούσε να βοηθήσει αν ήταν ευρέως γνωστό για το που ήταν οι γραμμές άμυνας μας ( η 1η ήταν πάνω στα σύνορα μας)

Και σκέψου, όχι επαγγελματικά, ο Στρατός θα προσπαθούσε να αντισταθεί και να διατηρήσει Ελληνικό έδαφος από  έναν πολυπληθέστερο  και καλύτερα εξοπλισμένο στρατό και η Αεροπορία θα είχε σαν βασική αποστολή να σουλατσάρει στην Αν. Μεσόγειο όπου θα δρούσε ο 6ος στόλος (που στο χώρο δράσης του δεν αντιμετώπιζε ανυπέρβλητους για το μέγεθος του κινδύνους). Από όσο γνωρίζω, ουδείς ευσυνείδητος Έλληνας αεροπόρος θα μπορούσε να το δεχτεί αυτό και προφανώς δεν θα μπορούσε να πετύχει τέτοιο σχέδιο.

Συγνώμη αν έγινα κουραστικός και να μου επιτρέψεις να αποχωρήσω προσωρινά.

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
τρεχάτε να προλάβετε.
το ΙΚΑ έχει βγάλει και προσφορά εξαγοράς ενσήμων για τα χρόνια του πανεπιστημίου.
οταν θα βαλει και εξαγορα για καθε γαμησι που εχουμε κανει με πουτανες θα παω να τα εξαγορασω

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006

Stories

Νέο!