Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 236K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Καλύτερα νεκρός, αφού "πάρω μαζί μου" 10 από δαύτους,
παρά όπως ο ΛΟΥΚΑΣ ΝΟΤΑΡΑΣ το 1453 και οι γιοί του ...

Προτιμάτε την τύχη του Λουκά Νοταρά το 1453 ή του μικρού του ιού;;;;;;;;;;;;;
Πείτε κύριοι ...

Έλα, ελειπα κανα δίωρο. Είδα κάτι πόστ για το άτομό μου αλλά δεν θα ασχοληθώ πολύ γιατί σε βαριέμαι, βλάκα. Κλώνος δεν είμαι.
Ακόμη το url από τη wikipedia post-άρεις ρε; Σου είπα, δεν παίζει να διαβάσει κανείς τις πίπες που πήγες κι έγραψες. Δεν ενδιαφέρει κανέναν, πάρτο χαμπάρι.

Επισκέπτης
Δεν λένε όμως ότι πολλοί απο αυτούς δεν είχανε τελειώσει ούτε το δημοτικό και δουλειές βρίσκανε.Δεν λένε ότι πολλοί απο αυτούς  χώθηκαν στο δημόσιο και βολευτήκανε.Αλλά δυστυχώς ο ΄Ελληνας αυτός είναι.

Δεν λένε επίσης ότι πολλοί είχαν @@ βράχους
και μετά τα 2 χρόνια στρατό
έκαναν επιχειρήσεις , μαγαζιά, έχτισαν πολυκατοικίες ,
έδωσαν δουλειά σε κόσμο, έβγαλαν λεφτά με τη σέσουλα
και πλήρωσαν λεφτά με τη σέσουλα
για να τους χλευάζει ο λαπάς της μεθεπόμενης γενιάς,
που νοιώθει μάγκας επειδή έμαθε ms office και ms visual basic
και του φταίει η ελλάδα και ο στρατός
και την βρίζει .
Τελικά αυτοί καλύτερα να πηγαίνουν αγγλία
να γίνονται υπάλληλοι κινέζων.
καλό για την ελλάδα είναι.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Έλα, ελειπα κανα δίωρο. Είδα κάτι πόστ για το άτομό μου αλλά δεν θα ασχοληθώ πολύ γιατί σε βαριέμαι, βλάκα. Κλώνος δεν είμαι.
Ακόμη το url από τη wikipedia post-άρεις ρε; Σου είπα, δεν παίζει να διαβάσει κανείς τις πίπες που πήγες κι έγραψες. Δεν ενδιαφέρει κανέναν, πάρτο χαμπάρι.

γαμησετα , χαζος τελειως.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
παντως για μενα οποιος κατσει να δουλεψει ελλαδα

ενω γνωριζει πραγματα... θα κανει μεγαλη μαλακια

θα μπλεξει με ολους τους παλιοπουστηδες και θα χασει

φαια ουσια και χρονο... την κανεις για εξω και τα οικονομας.

Εδω παιζει μεγαλο κομπλεξ και αρκετη ζηλεια αμα σε δουν πως ξερεις

παει σε εφαγαν...

Και ζεις και σε μια αλλη χωρα οχι στο γυφταριο εδω  ;)

σε τοσες χωρες εχω παει αυτη τη γυφτια να ανοιγει ο χωριατης

το παραθυρο και να πεταει το μπουκαλακι και την βρωμια του στο δρομο μονο εδω την εχω δει.

mak22

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Δεν λένε επίσης ότι πολλοί είχαν @@ βράχους
και μετά τα 2 χρόνια στρατό
έκαναν επιχειρήσεις , μαγαζιά, έχτισαν πολυκατοικίες ,
έδωσαν δουλειά σε κόσμο, έβγαλαν λεφτά με τη σέσουλα
και πλήρωσαν λεφτά με τη σέσουλα
για να τους χλευάζει ο λαπάς της μεθεπόμενης γενιάς,
που νοιώθει μάγκας επειδή έμαθε ms office και ms visual basic
και του φταίει η ελλάδα και ο στρατός
και την βρίζει .
Τελικά αυτοί καλύτερα να πηγαίνουν αγγλία
να γίνονται υπάλληλοι κινέζων.
καλό για την ελλάδα είναι.

Καλά μάγκα μου χαλάρωσε.Ούτε λαπά αποκάλεσα κανένα ούτε τίποτα.Δεν ξέρω ποια είναι η ηλικία σου,αλλά χαλάρωσε.Έγραψα και πιο πάνω ότι δεν είμαι αντίθετος με το να εκπαιδευτεί ένας άντρας αλλά ο στρατός με την μορφή που έχει αυτή την στιγμη ούτε εκπαίδευση σου προσφέρει(δεν μιλάω για ειδικές δυνάμεις,δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις) αλλά αντίθετα σε πάει πίσω σε πολλά θέματα.Προφανώς δεν μίλησα για όλους που είναι μεγαλύτερης ηλικίας.Αλλά για κάποιους που το μόνο τους κατόρθωμα στη ζωή τους είναι ότι όταν ήταν φαντάροι και όταν παλιώσαν καψονάρανε τους ψαράδες και στην λένε επειδή αυτόι έκαναν παραπάνω στρατό απο εσένα,άρα δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι αντίθετος.Δεν λέω ότι η δικιά μου η γενιά είναι ή θα γίνει καλύτερη απο τις προηγούμενες.Αλλά αν ήταν όλοι με  @@ βράχους όπως λες,γιατί η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε;Γιατί συνεχίζουν να ψηφίζουν τους ίδιους και τους ίδιους απο την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα;Για την κατάντια της χώρας δεν φταίει ο λαπάς της μεθεπόμενης γενιάς αλλά αυτοί με τα @@ βράχους.

Ο λαπάς της νέας γενιάς μπορεί να πηγαίνει μόνο 9 μήνες φαντάρος αλλά για να κάνει επιχειρήσεις και να ανοίξει μαγαζιά και γενικότερα να μπει στην αγορά εργασίας πρέπει να του γίνει ο κώλος να απο το διάβασμα,να χαλάσει ένα σκασμό λεφτά σε φροντιστήρια να πάρει μεταπτυχιακά και δεν ξέρω τι άλλο και πάλι να μην βρίσκει δουλειά.Αντίθετα με ένα μεγάλο ποσοστό με @@ βράχους που με πολύ λιγότερη προσπάθεια μου βολεύτηκε στο δημόσιο.

Το έγραψα και πιο πάνω οι εποχές και οι ανάγκες αλλάζουν.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
τυπε μακ22 να σου πω την αληθεια εγω δεν ειμαι βλακας
σαν τον λακης33 να χλευαζω τις επιλογες των αλλων

νταξει αυτοι που μπηκανε δημοσιο ενω δεν ειχανε ιδεα
απο τιποτα , μαγκια τους. Καλα εκαναν ... και ευτυχως που μπηκαν
εκει μιας και δεν γουσταραν και δεν επαιρναν τα γραμματα

εκεινο που δεν μπορουν να καταλαβουν ορισμενοι ειναι οτι
δεν γινεται να πας μπροστα αν δεν αγαπησεις αυτο που κανεις
αυτο η το χεις η δεν το χεις... η το γουσταρεις η δεν το γουσταρεις
μπορει μεν να βγει και στην πορεια αλλα οι πιθανοτητες ελαχιστοποιουνται
οσο περναει ο καιρος...Τα πανεπιστημια δυστυχως εχουν γεμισει απο τεμπεληδες και ατομα που θελουν οπως οπως να παρουν ενα χαρτι μπας και βολευτουν μετα καπου , το διαβασμα για αυτους εινα αγγαρεια ενω κανονικα  το διαβασμα ειναι τεχνη .

ΕΙναι τεχνη , δημιουργια και απολαυση.
Ποιο διαβασμα ομως? Αυτο που κανεις...
με ανοικτο βιβλιο -οχι παπαγαλια- και
που χρησιμοποιεις σαν εργαλειο.... για να λυσεις
ενα προβλημα που σου παρουσιαζεται.. πχ στους υπολογιστες.
Η και αλλου... σε αλλες επιστημες.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Τώρα από όλο αυτό τί να καταλάβω πες μου του χαζού... :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Απλά όσο μπορείς... :helpplea: :helpplea: :helpplea:

Κρεμάλες γράφεις παραπάνω κ εκτελέσεις σε όσους υποστηρίζουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα(είναι 7εκ κάτι αυτοί που ψηφίζουν οι ''συνεργοί'' - 300 μέσα στην βουλή).

Το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι μισείς-σιχαίνεσαι την αριστερά κ κάθε υποστηρικτή της,τίποτε άλλο.
το μόνο που έχεις καταλάβει είναι ότι νομίζεις ότι έχεις καταλάβει ότι υποστηρίζεις το σωστό το δίκαιο και την δημοκρατία.
ωσάν γνήσιο πρόβατο με καθοδηγούμενη πολιτική βούληση από τον αρχηγό του κοπαδιού, είτε κάνεις αυτό που σου λέει το κώμα σου είτε κάνεις αυτό που λένε τα άλλα κώματα δεν σου καταργεί την ταμπέλα του αναλώσιμου προϊόντος που εκούσια κόλλησες πάνω σου.
ένα είναι σίγουρο, όλοι εσείς θα "καταναλωθείτε" πριν το πέρας της "ημερομηνίας λήξεως".

εάν λούλη μου σε σοκάρουν οι κρεμάλες και οι εκτελέσεις, να σκάψεις ένα λάκκο 3 μέτρα και να κρυφτείς εκεί μέχρι να γίνεις κοπριά, γιατί για τίποτε άλλο δεν αξίζετε.

Υ.Γ. μην πίνεις πολλούς καφέδες με τα συντρόφια γιατί στην δημοκρατία που έχουμε κυκλοφορούν "άποροι" που βγάζουν το ψωμί τους πουλώντας νεφρά, συκώτια και πνευμόνια, ποτέ δεν ξέρεις, εκτός από τις κοινωνικές παροχές που μοιράζεσαι με τόσους αλλοδαπούς, πότε θα μοιραστείς και την συκωταριά σου, οπότε κράτα την μακρυά από αλκαλοειδή και λοιπές χημικές ουσίες

mak22

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2010
Like
0
Πόντοι
0
τυπε μακ22 να σου πω την αληθεια εγω δεν ειμαι βλακας
σαν τον λακης33 να χλευαζω τις επιλογες των αλλων

νταξει αυτοι που μπηκανε δημοσιο ενω δεν ειχανε ιδεα
απο τιποτα , μαγκια τους. Καλα εκαναν ... και ευτυχως που μπηκαν
εκει μιας και δεν γουσταραν και δεν επαιρναν τα γραμματα

εκεινο που δεν μπορουν να καταλαβουν ορισμενοι ειναι οτι
δεν γινεται να πας μπροστα αν δεν αγαπησεις αυτο που κανεις
αυτο η το χεις η δεν το χεις... η το γουσταρεις η δεν το γουσταρεις
μπορει μεν να βγει και στην πορεια αλλα οι πιθανοτητες ελαχιστοποιουνται
οσο περναει ο καιρος... το διαβασμα ειναι τεχνη για μενα.

ΕΙναι τεχνη , δημιουργια και απολαυση.
Ποιο διαβασμα ομως? Αυτο που κανεις...
με ανοικτο βιβλιο -οχι παπαγαλια- και
που χρησιμοποιεις σαν εργαλειο.... για να λυσεις
ενα προβλημα που σου παρουσιαζεται.. πχ στους υπολογιστες.
Εγώ απλά ήθελα να πω ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα στον εργασιακό τομέα και οι 9 μήνες θητείας είναι πολλοί.Ειδικά όταν απο τους 9 μήνες θητείας ζήτημα τις 10-15 να εκπαιδευτείς στα όπλα,στην ειδικότητα σου κτλ.Απλά μου την έσπαγε όταν ήμουν φαντάρος και μιλούσα με διάφορους (μεγαλύτερης ηλικίας) και μου το έπαιζαν ιστορίες ότι αυτοί έκαναν παραπάνω μηνές και ότι δεν πρέπει να μιλάω.Εκεί είναι το λάθος για μένα.Όταν σπουδάζω,για να σπουδάσω δουλεύω και τρέχω όλη μέρα σαν μαλάκας και όταν τελειώνω το φανταριλίκι και δεν βρίσκω δουλειά,πρέπει να λέω και ευχαριστώ που έκανα μόνο 9 μήνες(και το ξαναγράφω για τον λακης33,9 μήνες και σχεδόν μηδενική εκπαίδευση)?Ο άνθρωπος που έβαλε βύσμα για να μπει στο δημόσιο ή αυτός που τελείωσε μόνο το δημοτικό και βρήκε μια δουλειά για την οποία εγώ την σημερινή εποχή πρέπει να βγάλω τουλάχιστον το λυκείο-πανεπιστήμιο κτλ. δεν έχει το δικαίωμα να με κατηγορεί σαν άνθρωπο επειδή αυτός έκανε 2-3 χρόνια στο στρατό ενώ εγώ 9 μήνες που και αυτούς τους θεωρώ πολλούς.Δεν μιλάω για τον lakis33 αλλά μιλάω για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων (40-50 και άνω) που θεωρούν τους νέους φλώρους που στη πρώτη δυσκολία (όπως π,χ ο στρατός που συζητάμε) γκρινιάζουν (γιατί πρέπει να τρώμε αμάσητο ότι μας πασάρουν οι προηγούμενες γενιές).Ενώ αυτοί που στο στρατό ήταν υπερκομάντα κατάφεραν τόσα πολλά που πλέον βλέπουμε τα αποτελέσματα.

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
Εεε γιάυτό όχι προδότης,φυγάς....με το πρώτο αεροπλάνο,καράβι,τραίνο δρόμο!!! :2funny: :2funny: :2funny:

Να παρακαλέσω να μην συγχέετε την Ελλάδα με το Ελληνικό κράτος, άλλο πράγμα είναι το έθνος και άλλο αυτό το μπουρδελοκράτος.
η πρόταση σου χρήσιμη θα ήταν αν σε περίπτωση σύρραξης δίνονταν το δικαίωμα στον πληθυσμό να αποφασίσει για το πως θα πορευτεί.
πιστεύεις πως "οι άλλοι" που αποφάσισαν να μείνουν, όχι για το κράτος που τους κλέβει, τους προσβάλλει, τους τιμωρεί, λοιδορεί και χλευάζει,τους εκμεταλλεύεται,  που αναδεικνύονται γι αυτούς μόνο ιστορίες παρακμής σαν να μην υπάρχουν άλλες, σαν μην υπάρχει χρήσιμος άνθρωπος ανάμεσα τους,  λες και δεν ανήκουν στο ποιοτικό επίπεδο της Ελληνικής κοινωνίας,αυτοί που αγαπάνε την Ελλάδα όχι γι αυτό που το κράτος τους δίνει αλλά για τη καψούρα τους για την Ελλάδα και μόνο  να μην έχουν σκεφτεί πως ποσοστό πληθυσμού έχει χεστεί πάνω του και προσπαθεί να την κάνει, με κάθε μέσο; έχει συμβεί σε κάθε σύρραξη που μετείχε η Ελλάδα, πρέπει να μην αναμεταδοθεί τη μυρωδιά κοπράνων και στον υπόλοιπο πληθυσμό. η λύση; καλώς ή κακώς, μία. η πράξη τους που ονομάζεται λιποταξία που σε πόλεμο μία ποινή επιφέρει. η ποινή χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν, θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον, δυστυχώς. έγινε στον Β΄Παγκόσμιο, αλλά δεν είναι δυνατόν να καταγραφεί στις μπροστινές, φωτεινές και ένδοξες σελίδες της ιστορίας οποιουδήποτε έθνους, γράφονται παραπίσω στις σελίδες ντροπής που σε κάθε έθνος υπάρχουν. συνήθως ανακοινώνεται η πράξη όπως για τους λοιπούς πεσόντες, η κοινωνία δεν μαθαίνει λεπτομέρειες για λόγους ηθικού και η οικογένεια για λόγους αχρείαστης ντροπής, γι αυτό δεν γίνεται ιδιαίτερα γνωστό τι ακριβώς συνέβη.
μην το πάρεις επί προσωπικού, δεν εννοώ τίποτα για σένα, αν κάπου σε πρόσβαλα συγνώμη, από κάπου ήθελα να "πιαστώ" για να γράψω ότι έγραψα και έτυχε να είσαι εσύ.

Taiwanos

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Οποιαδηποτε συγκριση μεταξυ θητειας στην Ελλαδα και θητεια στο Ισραηλ μονο γελια μπορει να προκαλεσει! Ο κληρωτος 20 κατι (κανονικα θα επρεπε να ειναι στα 18) χρονων που τον παιρνουν να κανει την θητεια του για να ειναι αποτελεσματικος σε αυτο που τον βαζουν να κανει θα πρεπει α. να αγαπαει την πατριδα του β. να εχει σωστη ηγεσια και η ηγεσια να αγαπαει την πατριδα γ. να εκπεδευεται συνεχεια δ. να αμοιβεται αξιοπρεπως για τον χρονο του (το τζαμπα πεθανε) ε. να τον περιμενει και κατι  αφου τελειωσει την θητεια του στ. να εχει μεινει και κατι να προστατεψει.

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
Εγώ μερικές ερωτήσεις θέλω να θέσω. Άντε να δεχτώ ότι κινδυνεύουμε από τους Τούρκους, Αλβανούς, βούλγαρους, το Άλιεν και τον κακό λύκο.

1. Πόσο μεγάλο στρατό πρέπει να έχουμε? Πόσα στρατόπεδα και που πρέπει να είναι τοποθετημένα? Και φυσικά οι απαντήσεις θα πρέπει να στηρίζονται σε σοβαρή έρευνα και επιχειρήματα.

2. Εδώ και χρόνια, και ειδικά τελευταία, γίνονται ατελείωτες αποκαλύψεις για το πόσα στρατόπεδα είναι άχρηστα, για μονάδες φαντάσματα, για στρατόπεδα που υπάρχουν μόνο για να δουλεύουν οι τοπικές επιχειρήσεις(σουβλακια, καθαριστήρια, κωλόμπαρα κλπ) και μην ξεχνάμε το πόσα φράγκα καβατζώνουνε οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί από αγορές όπλων. Είστε λοιπόν 100% σίγουροι ότι η υποχρεωτική θητεία υπάρχει για την άμυνα της χώρας? Μήπως το θέμα "Τουρκία" βολεύει ως δικαιολογία? Μηπώς οι κληρωτοί είναι άλλη μία ομάδα Ελλήνων που υπάρχει για να βολεύονται κάποιοι άλλοι?

3. Αφού έχουμε τόοοοοοοοοσο μεγάλη ανάγκη τον στρατό γιατί δεν πάνε και οι γυναίκες υποχρεωτικά? Όπως στο Ισραήλ...

4. Αφού έχουμε τόοοοοοοοοσο μεγάλη ανάγκη τον στρατό γιατί οι φαντάροι ξοδεύουν το 99% του χρόνου τους κάνοντας σκοπιές, αγγαρείες και παίζοντας το πουλί τους?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Καλά μάγκα μου χαλάρωσε.Ούτε λαπά αποκάλεσα κανένα ούτε τίποτα.Δεν ξέρω ποια είναι η ηλικία σου,αλλά χαλάρωσε.Έγραψα και πιο πάνω ότι δεν είμαι αντίθετος με το να εκπαιδευτεί ένας άντρας αλλά ο στρατός με την μορφή που έχει αυτή την στιγμη ούτε εκπαίδευση σου προσφέρει(δεν μιλάω για ειδικές δυνάμεις,δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις) αλλά αντίθετα σε πάει πίσω σε πολλά θέματα.Προφανώς δεν μίλησα για όλους που είναι μεγαλύτερης ηλικίας.Αλλά για κάποιους που το μόνο τους κατόρθωμα στη ζωή τους είναι ότι όταν ήταν φαντάροι και όταν παλιώσαν καψονάρανε τους ψαράδες και στην λένε επειδή αυτόι έκαναν παραπάνω στρατό απο εσένα,άρα δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι αντίθετος.Δεν λέω ότι η δικιά μου η γενιά είναι ή θα γίνει καλύτερη απο τις προηγούμενες.Αλλά αν ήταν όλοι με  @@ βράχους όπως λες,γιατί η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε;Γιατί συνεχίζουν να ψηφίζουν τους ίδιους και τους ίδιους απο την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα;Για την κατάντια της χώρας δεν φταίει ο λαπάς της μεθεπόμενης γενιάς αλλά αυτοί με τα @@ βράχους.

Ο λαπάς της νέας γενιάς μπορεί να πηγαίνει μόνο 9 μήνες φαντάρος αλλά για να κάνει επιχειρήσεις και να ανοίξει μαγαζιά και γενικότερα να μπει στην αγορά εργασίας πρέπει να του γίνει ο κώλος να απο το διάβασμα,να χαλάσει ένα σκασμό λεφτά σε φροντιστήρια να πάρει μεταπτυχιακά και δεν ξέρω τι άλλο και πάλι να μην βρίσκει δουλειά.Αντίθετα με ένα μεγάλο ποσοστό με @@ βράχους που με πολύ λιγότερη προσπάθεια μου βολεύτηκε στο δημόσιο.

Το έγραψα και πιο πάνω οι εποχές και οι ανάγκες αλλάζουν.

φίλε ο λαπάς είτε της νέας είτε της παλιάς γενιάς , όσα πτυχία και να πάρει , όσο σκασμό λεφτά και να ξοδεψει λαπάς θα μείνει...

mpaokara

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
1.000.000 χαραμοφάγια σε ΔΕΚΟ/ΔΗΜΟΣΙΟ τι τα έχουμε;;;;;;
Αυτά είναι για κλωτσές.
Στρατός και σώματα ασφαλείας χρειάζονται.
Παντού .
ΜΑζι σου οτι χρειαζονται ΑΛΛΑ ρε φιλε, αυτοι δεν ειναι στρατιωτικοι, ειναι δημοσιοι υπαλληλοι (με την χειροτερη εννοια του ορου). Καφες, λουφα, κομπλεξ οι μικροι, καφες, λουφα, "κρισεις" οι μεγαλοι. Το μαγκα στα φανταρακια οταν τους παιρνει, προσοχες στα βυσματακια;
4. Αφού έχουμε τόοοοοοοοοσο μεγάλη ανάγκη τον στρατό γιατί οι φαντάροι ξοδεύουν το 99% του χρόνου τους κάνοντας σκοπιές, αγγαρείες και παίζοντας το πουλί τους?
Γιατι ρε φιλε, εχουμε γεμισει βυσματα και αριστερους της φαπας απο φανταρους και τεμπεληδες απο μονιμαδες. Σκοπιες/αγγαρειες χρειαζονται, σε αυτο διαφωνεις; Οταν τωρα ο αλλος παιρνει τελ στο κεντρο για να μην του ξεστρωνουν το κρεβατι μπας και κανει φακελο/υποφακελο και ο καθε παπαρας ειναι περηφανος που αντι να παει να κανει στρατο εκανε "θητεια" στο σπιτακι του, παιζοντας βυσματομαχιες, τι περιμενεις; Εκπαιδευση;

Να βαλω και αλλο θεμα στη συζητηση. Ο ρολος της Ελλαδας στο ΝΑΤΟ μεχρι το 1991 σε παγκοσμια συμβατικη συρραξη ποιος ηταν;
Ηταν η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ να καλυπτει τον ανεφοδιασμο του 6ου Στολου και ολος ο αλλος ΕΣ σε δευτερο βιολι, απλα να κραταει μην παρουν οι κοκκινοι τα αεροδρομια. Οποτε μην απορειται που επαγγελματικα σωστοι ειναι στην ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και οχι στο στρατο ξηρας, τον οποιο εχουνε γραψει κανονικα. Με λιγα λογια, αεροπορια επιπεδου ΝΑΤΟ, οι υπολοιποι ερημη παρασταση. Αμα τα παραπανω σας φαινονται εντελως ακυρα, να δωσω και πηγες.

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
Εγώ μερικές ερωτήσεις θέλω να θέσω. Άντε να δεχτώ ότι κινδυνεύουμε από τους Τούρκους, Αλβανούς, βούλγαρους, το Άλιεν και τον κακό λύκο.

1. Πόσο μεγάλο στρατό πρέπει να έχουμε? Πόσα στρατόπεδα και που πρέπει να είναι τοποθετημένα? Και φυσικά οι απαντήσεις θα πρέπει να στηρίζονται σε σοβαρή έρευνα και επιχειρήματα.

2. Εδώ και χρόνια, και ειδικά τελευταία, γίνονται ατελείωτες αποκαλύψεις για το πόσα στρατόπεδα είναι άχρηστα, για μονάδες φαντάσματα, για στρατόπεδα που υπάρχουν μόνο για να δουλεύουν οι τοπικές επιχειρήσεις(σουβλακια, καθαριστήρια, κωλόμπαρα κλπ) και μην ξεχνάμε το πόσα φράγκα καβατζώνουνε οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί από αγορές όπλων. Είστε λοιπόν 100% σίγουροι ότι η υποχρεωτική θητεία υπάρχει για την άμυνα της χώρας? Μήπως το θέμα "Τουρκία" βολεύει ως δικαιολογία? Μηπώς οι κληρωτοί είναι άλλη μία ομάδα Ελλήνων που υπάρχει για να βολεύονται κάποιοι άλλοι?

3. Αφού έχουμε τόοοοοοοοοσο μεγάλη ανάγκη τον στρατό γιατί δεν πάνε και οι γυναίκες υποχρεωτικά? Όπως στο Ισραήλ...

πόσος στρατός χρειάζεται στην ειρήνη; ανάλογος με το πρόβλημα ασφάλειας που έχεις, ανάλογος με τον αντίπαλο. Ο οποίος όμως έχει διάταξη για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και όχι να είναι προϊόν εκμετάλλευσης των τοπικών κοινωνιών που αγαπάνε το στρατό όσο τους είναι χρήσιμος και όταν πάψει αυτό να συμβαίνει ζητούν να φύγει για να εκμεταλλευτούν το στρατόπεδο. Αν ρώταγες γιατί έχουμε στρατό στη Κοζάνη, Καστοριά, Γιάννενα δεν θα σου απαντούσα γιατί και εγώ αναζητώ την απάντηση, με επιχειρησιακά κριτήρια, όχι για τους πολιτικούς τοπικιστικούς λόγους που υφίστανται αποκλειστικά σήμερα. Πρέπει να έχει τόσα στρατόπεδα και μονάδες ώστε να είναι επανδρωμένες στον ελάχιστο βαθμό, γεγονός που δεν συμβαίνει σήμερα λόγω της γιγάντιας διασποράς των μονάδων. Το κέρδος ποιο αν επανδρωθούν σωστά θα είναι; οι στρατιώτες δεν λιώνουν στη σκοπιά, εκτελούν όσες πρέπει και υπάρχει πολύς χρόνος για εκπαίδευση - συντήρηση, που δεν συμβαίνει σήμερα, υπάρχει χρόνος διαθέσιμος για εργασίες που πρέπει να γίνονται, υπάρχει χρόνος για ξεκούραση. Άλλο κέρδος; τα μόνιμα στελέχη εκπαιδεύονται γιατί και αυτά με τη σειρά τους αποκτούν εμπειρία διοίκησης κλιμακίων με κανονική επάνδρωση (που δεν γίνεται σήμερα). Άλλη εμπειρία αποκτά ένας λοχαγός διοικώντας λόχο με 15 άτομα και άλλη με 60-70-80 άτομα. Την εμπειρία με τους 80 αν δεν την έχει λάβει στην ειρήνη, θα πρέπει να την αποκτήσει σε πόλεμο γρήγορα με ότι αυτό συνεπάγεται. Άλλη εμπειρία λαμβάνει ο διμοιρίτης αν διοικεί κλιμάκιο που θυμίζει διμοιρία και άλλη όταν διοικεί κάτι που χωράει σε ταξί.
Σε καμία περίπτωση, αν δεν ήμουν σαφής δεν υπονοώ κάτι για αύξηση θητείας, ο σημερινός χρόνος είναι αρκετός αρκεί να εκμεταλλευτεί σωστά.

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
Να βαλω και αλλο θεμα στη συζητηση. Ο ρολος της Ελλαδας στο ΝΑΤΟ μεχρι το 1991 σε παγκοσμια συμβατικη συρραξη ποιος ηταν;
Ηταν η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ να καλυπτει τον ανεφοδιασμο του 6ου Στολου και ολος ο αλλος ΕΣ σε δευτερο βιολι, απλα να κραταει μην παρουν οι κοκκινοι τα αεροδρομια. Οποτε μην απορειται που επαγγελματικα σωστοι ειναι στην ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και οχι στο στρατο ξηρας, τον οποιο εχουνε γραψει κανονικα. Με λιγα λογια, αεροπορια επιπεδου ΝΑΤΟ, οι υπολοιποι ερημη παρασταση. Αμα τα παραπανω σας φαινονται εντελως ακυρα, να δωσω και πηγες.

δεν θα έλεγα πως ισχύει. δεν μπορείς να το πεις ότι ήταν δεύτερος ο ρόλος του στρατού γιατί ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί ο τότε αντίπαλος στρατός στα Βαλκάνια, για το λόγο αυτό ο ΕΣ ενισχυόταν με συγκεκριμένους αμερικάνικους και αγγλικούς σχηματισμούς, άρα δεν αναθέτεις δεύτερο ρόλο σε κάποιον που θα τον ενισχύσεις  και με δικά σου στρατεύματα. Αν αποτύγχανε ο στρατός στη δική του αποστολή (η οποία ήταν αρκετά δυσκολότερη σε σχέση με τα άλλα όπλα λόγω των δυνατοτήτων των αντιπάλων και επίσης στα άλλα όπλα υπήρχε μια σχετική ισορροπία δυνάμεων) αυτόματα έπαυαν να υπάρχουν αεροδρόμια και λιμάνια και κινδύνευαν τα πετρέλαια της Αφρικής και Ασίας.
για τα παραπάνω έτυχε να ασχοληθώ τότες, επαγγελματικά και δεν νομίζω πως μπορώ να επεκταθώ πιο πολύ.
μη λησμονείς όμως ότι από το 1974 και μετά ο στρατός απέκτησε άλλη βασική και κύρια αποστολή, γι΄ αυτό προσανατόλισε τη διάταξη του από βόρεια προς ανατολικά και απέστειλε ικανές για άμυνα δυνάμεις στα νησιά.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Αν μπουν οι τούρκοι, δηλαδή πιστεύεις ότι θα τους περιμένουμε ξάπλα στον καναπέ,
με τα παιδιά αγκαλιά , βλέποντας τηλεόραση και πίνοντας ουίσκι;;;
Αν έμπαιναν τούρκοι, κατευθείαν φευγιό από αθήνα.
Πάμε χωριά.
Εκεί τις κυνηγετικές στολές παραλαγής όλοι,
έχω τακίμι πάνω από 20 άτομοι, όλοι με υπηρεσία σε ειδικές δυνάμεις, σκοπευτές κτλ.
Με τα κυνηγετικά θα πάμε πριν ζυγώσουν οι τούρκοι μέχρι την πλησιέστερη αποθήκη της ΜΑΥ.
Οπότε φέυγοντας από εκει , θα έχουμε πολύ παραπάνω από τα κυνηγετικά ....

κι ας έρθουν τα τουρκάκια ....

Ο Αρκάν πως ξεκίνησε νομίζεις;;;;
Και πόσα γιαχαμπίμπικα κωλαράκια γάμησε ...

ααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχα
εσύ ο τσολιάς και ο μπιν λάντεν.

mpaokara

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
δεν θα έλεγα πως ισχύει. δεν μπορείς να το πεις ότι ήταν δεύτερος ο ρόλος του στρατού γιατί ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί ο τότε αντίπαλος στρατός στα Βαλκάνια, για το λόγο αυτό ο ΕΣ ενισχυόταν με συγκεκριμένους αμερικάνικους και αγγλικούς σχηματισμούς, άρα δεν αναθέτεις δεύτερο ρόλο σε κάποιον που θα τον ενισχύσεις  και με δικά σου στρατεύματα. Αν αποτύγχανε ο στρατός στη δική του αποστολή (η οποία ήταν αρκετά δυσκολότερη σε σχέση με τα άλλα όπλα λόγω των δυνατοτήτων των αντιπάλων και επίσης στα άλλα όπλα υπήρχε μια σχετική ισορροπία δυνάμεων) αυτόματα έπαυαν να υπάρχουν αεροδρόμια και λιμάνια και κινδύνευαν τα πετρέλαια της Αφρικής και Ασίας.
για τα παραπάνω έτυχε να ασχοληθώ τότες, επαγγελματικά και δεν νομίζω πως μπορώ να επεκταθώ πιο πολύ.
μη λησμονείς όμως ότι από το 1974 και μετά ο στρατός απέκτησε άλλη βασική και κύρια αποστολή, γι΄ αυτό προσανατόλισε τη διάταξη του από βόρεια προς ανατολικά και απέστειλε ικανές για άμυνα δυνάμεις στα νησιά.

Δεν με επεισες, αν και οσα λες ειναι σωστα, ειναι καθαρα ποσοτικη η διαφορα. Τα γραφω λιγο περιληπτικα, θα επανελθω.

Υποστηριζεις οτι ο τοτε στρατος, θα λειτουργουσε αποτρεπτικα προς διεισδυση δυναμεων του Συμφωνου της Βαρσοβιας προς Ελλαδα, με αποτελεσμα να χαθουν αεροδρομια και λιμανια και να γινει τσιρκο τοσο το Αιγαιο, οσο και να χαθει μεγαλος μερος της επαφης Ιταλιας-Τουρκιας (με χαμενο το Ιονιο και την Αδριατικη να παιζεται). Αυτο μπορει να γινει με το στρατο ξηρας σε 2ο ρολο  κανονικα, αφου στοχος του δεν ειναι τοσο η διευσδιση σε εχθρικα εδαφη (πανδυσκολο) οσο το να κρατησει τα "συνορα". Η αεροπορια σε ενα τετοιο σεναριο (αν μπλεκοταν και η Ελλαδα, ορισμενα σεναρια της εποχης μιλανε οτι Ελλαδα-Τουρκια θα εμεναν αμετοχες, με αποτελεσμα ολο το παιχνιδι να παιχτει Κεντρικη Ευρωπη) εχει σαφως πιο αναβαθμισμενο ρολο (αφου ταυτοχρονα προστατευει το στολο ΚΑΙ βρισκεται σε θεση ικανη να πληξει το Πλοεστι, το οποιο αν και δεν ανηκει στα στρατηγικα αποθεματα, μειωνει το χρονο αναπληρωσης αποθεματων) απο οτι το στρατος ξηρας. Να μιλησω με ποδοσφαιρικους ορους, ο ΣΞ παιζει μπακ, η Αεροπορια ειναι κεντρο, προωθημενη μπροστα. Η ενισχυση μοναδων των ντοπιων φιλιων προς το ΝΑΤΟ δυναμεων με εξωτερικες δυναμεις ειναι παγια τακτικη του ΝΑΤΟ νομιζω (βλεπε π.χ. Δυτικη Γερμανια, η οποια αν και ειχε και γαμω τους αξιομαχους στρατους και βιομηχανια και τεχνογνωσια, παντα ειχε σημαντικες ξενες δυναμεις στο εδαφος της).

Για να κανω το ρεζουμε, μιλωντας καθαρα για τους επαγγελματιες και οχι για τον καθε κληρωτο που εκανε μια θητεια, η Αεροπορια ειναι σε σαφως ανωτερο απο τον ΣΞ κυριως και το Ναυτικο επισης, κατι το οποιο οφειλεται στην αυξημενη βαρυτητα που της εδινε το ΝΑΤΟ. Εξακολουθεις να διαφωνεις σε αυτο;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
παντως για μενα οποιος κατσει να δουλεψει ελλαδα

ενω γνωριζει πραγματα... θα κανει μεγαλη μαλακια

θα μπλεξει με ολους τους παλιοπουστηδες και θα χασει

φαια ουσια και χρονο... την κανεις για εξω και τα οικονομας.

Εδω παιζει μεγαλο κομπλεξ και αρκετη ζηλεια αμα σε δουν πως ξερεις

παει σε εφαγαν...

Και ζεις και σε μια αλλη χωρα οχι στο γυφταριο εδω  ;)

σε τοσες χωρες εχω παει αυτη τη γυφτια να ανοιγει ο χωριατης

το παραθυρο και να πεταει το μπουκαλακι και την βρωμια του στο δρομο μονο εδω την εχω δει.

και όξω να πας δεν ξεμπλέκεις με τα μουνόπανα....
ακόμα και οι κάτοικοι εξωτερικού αφού τους ζαλίζουν τα παπάρια απ τη στρατολογία οι χαραμοφάηδες, έρχονται να κάνουν θητεία για 45 μέρες να δείχνουν στη μαμά τη φωτό απο τοην ορκωμοσία, πληρώνουν κάνα 10χιλιαρο στην εφορία για τους χαραμοφάηδες και τους απογόνους τους που έχουν κατακλύσει την ελληνική κοινωνία.

στον απλό μαλάκα έλληνα λείπει η στοιχειώδης φαιά.
να καταλάβει ότι όταν σε μια κοινωνία εξαγοράζεται μια υποχρέωση αυτή η υποχρέωση έχει προ πολλού πάψει να έχει αξία.
νέτα απλά και σταράτα τι δε μπορεί να καταλάβει ο μέσος ηλίθιος;
ότι εφόσον υπάρχει νομοσχέδιο που θεωρεί 45 μέρες αυτό που χρειάζεται ένας πλήρως υγιής πολίτης 35 ετών για να πάρει τη ροζαλία, οι υπόλοιποι 7.5 μήνες των υπολοίπων είναι παντελώς άχρηστοι και εξυπηρετούν μόνο το πιο σάπιο σύστημα που υπάρχει στην ελλάδα. το ρουσφέτι των πολιτικών και τον εθισμό σε αυτή την εξάρτηση απο τα 18 σου χρόνια.....

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
και όξω να πας δεν ξεμπλέκεις με τα μουνόπανα....
ακόμα και οι κάτοικοι εξωτερικού αφού τους ζαλίζουν τα παπάρια απ τη στρατολογία οι χαραμοφάηδες, έρχονται να κάνουν θητεία για 45 μέρες να δείχνουν στη μαμά τη φωτό απο τοην ορκωμοσία, πληρώνουν κάνα 10χιλιαρο στην εφορία για τους χαραμοφάηδες και τους απογόνους τους που έχουν κατακλύσει την ελληνική κοινωνία.

στον απλό μαλάκα έλληνα λείπει η στοιχειώδης φαιά.
να καταλάβει ότι όταν σε μια κοινωνία εξαγοράζεται μια υποχρέωση αυτή η υποχρέωση έχει προ πολλού πάψει να έχει αξία.
νέτα απλά και σταράτα τι δε μπορεί να καταλάβει ο μέσος ηλίθιος;
ότι εφόσον υπάρχει νομοσχέδιο που θεωρεί 45 μέρες αυτό που χρειάζεται ένας πλήρως υγιής πολίτης 35 ετών για να πάρει τη ροζαλία, οι υπόλοιποι 7.5 μήνες των υπολοίπων είναι παντελώς άχρηστοι και εξυπηρετούν μόνο το πιο σάπιο σύστημα που υπάρχει στην ελλάδα. το ρουσφέτι των πολιτικών και τον εθισμό σε αυτή την εξάρτηση απο τα 18 σου χρόνια.....
Εχμ...δηλαδη εγω που εκανα 19 μηνες, δεν ωφελησα την πατριδα???????????
Γιατι με σοκαρεις?????????????

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Εχμ...δηλαδη εγω που εκανα 19 μηνες, δεν ωφελησα την πατριδα???????????
Γιατι με σοκαρεις?????????????
γιατί αυτή είναι η αλήθεια και το ξέρεις.
τον μόνο που ωφέλησες ήταν το μαλάκα που πήρε τον τίτλο του στρατηγού και τα επιδόματα που τον συνοδεύουν συν τον πουσταρά πολιτικό που ξεροστάλιαζε η μάνα σου και ο μπαμπάς σου στο τηλέφωνο να μη σε έχει στην παραμεθόριο στην τρίπολη και στην καλαμάτα αλλά στην παραμεθόριο του ναυσταύθμου.

δε νομίζω ότι υπάρχει ευρωπαίος που εάν γνώριζε την οργάνωση, τη δομή και τις συνήθειες της ελληνικής κοινωνίας, του κράτους και του στρατού δε θα σοκαριζόταν.
όχι με αυτά που τεκταίνονται.
αλλά με το μέσο μαλάκα έλληνα και την παιδεία του, που ωρύεται ότι είναι απόγονος του περικλή και στα ενδιάμεσα κάνει πίπες στον μειμαράκη ή τον βενιζέλο ή για μπει στο δημόσιο ή να κάνει θητεία δίπλα στο σπίτι του.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom