Αν και διαβάζω αρκετό καιρό διάφορα θέματα του forum θα γράψω για πρώτη φορά εδώ μιας και πριν 2-3 μήνες απολύθηκα.Δυστυχώς αυτό που παρατηρώ(γενικά όχι μόνο εδώ) ότι οι περισσότερες απόψεις είναι ακραίες.Στη θητεία μου λόγω ειδηκότητας πέρασα απο 5 στρατόπεδα.Άλλα μαύρα άλλα κυριλέ και λόγω κατ'εξαίρεσης μετάθεσης στο 5μηνο σε ένα απο τα πιο βυσματικά στρατόπεδα.Πιστεύω ότι έχω λοιπον μια ολοκληρωμένη εικόνα.Εκπαίδευση σχεδόν ανύπαρκτη και full αγγαρείες και χαζές υπηρεσίες.Οι ίδιοι οι μονιμάδες που και καλά μας έκαναν εκπαίδευση μας έλεγαν ότι λόγω των ΕΠΟΠ με εμάς δεν πολύ-ασχολούνται και απλά υπάρχουμε για να κάνουμε τα σκοπέτα και τις καθαριότητες μέσα στο στρατόπεδο.Μάλιστα η ειδικότητα μου θεωρείται απο τις πλέον μάχιμες (εκτός ειδικών δυνάμεων).Σε περίπτωση πολέμου λοιπόν απο την στιγμή που ο στρατιώτης δεν έχει εκπαιδευτεί σωστά η ειδικότητα του πάει περίπατο.Το μόνο που μαθαίνεις είναι να λύνεις το όπλο.Τίποτα άλλο.Όλα αυτά που διαβάζω και ακούω απο πολλούς ότι ο στρατός είναι σχόλειο,για εμένα είναι αστεία.Επειδή εδώ και αρκετά χρόνια τον περισσότερο καιρό μένω μόνος μου,δεν περίμενα απο το στρατό να μου μάθει να σφουγαρίζω,να πλένω τα ρούχα μου κτλ.Ενός ανθρώπου που έχει μάθει να ζει μόνος του και έχει δουλέψει,ο στρατός με την συγκεκριμένη μορφή που έχει δεν του προσφέρει τίποτα αντιθέτως του βάζει φρένο σε πολλά πράγματα.Δεν είμαι αντίθετος με τον στρατό,αλλά με την σημερινή του μορφή είμαι 100%.Θα έγραφα παραπάνω πράγματα αλλά επειδή έχω γράψει αρκετά σταματάω εδώ.Αν γίνει σοβαρή συζήτηση και όχι το χάλι που διάβασα στις 2-3 τελευταίες σελίδες,ευχαρίστως να ξανα απαντήσω για να γράψω και τα υπόλοιπα που ήθελα