Νέα

Παλιά τρέιλερ (ιδιοκατασκευες) και νέος νόμος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tkinaliss
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 12
  • Εμφανίσεις 970
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
41
Like
9.073
Πόντοι
10.413
Τι κάνουμε με τα παλιά Τρέιλερ / ιδιοκατασκευες?

Είχε ο μακαρίτης ο πατέρας 1 τρέιλερ μπαγκαζιέρα και 1 τρέιλερ για βάρκα.
Φαίνονται σε καλή κατάσταση και τα 2, αλλά έχω μπερδευτεί τι σκατά πρέπει να γίνει με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο για να κινούνται στους δρόμους.
Υπάρχουν παλιά χαρτιά/βεβαιώσεις του 2014 αλλά δεν ξέρω πως να ξεμπλέξω το κουβάρι (ο μακαρίτης αν και Αθηναίος είχε χαρτιά από Μηχανικούς σε Λάρισα & Τρίκαλα).
Για την μπαγκαζιέρα αναφέρεται αριθμός πλαισίου που μοιάζει με αριθμό κυκλοφορίας (γράμματα και νούμερα) για την λέμβο αναφέρεται ένας 4ψήφιος αριθμός.
Υποθέτω ότι όλο και κάποιο αλάνι από εδώ μέσα το έχει αντιμετωπίσει και μπορεί να πει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω. Δεν έχω καταλάβει εάν είναι κάτι μπορεί να βγάλει άκρη ένας ιδιώτης ή πρέπει να ανατεθεί σε κάποιο γραφείο που σου φτιάχνει την χαρτούρα (και με τι κόστος).
Thanks!

Geiler12

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
507
Πόντοι
301
Τύπε δώστα για παλιοσίδερα,τα μέταλλα έχουν φτάσει στα ύψη,θα κονωμίσεις....!!!

• Like
Αντιδράσεις: 968
OP
OP
tkinaliss

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
41
Like
9.073
Πόντοι
10.413
Το θέμα είναι να τα χρησιμοποιήσω γιατί στο κτήμα έχει μείνει και βάρκα και αποθήκη με πράγματα. Δηλαδή θα χρειαστεί είτε αυτά είτε κάποια καινούργια να τα έχω σε λειτουργία (αλλά δεν είμαστε τώρα για να αγοράζουμε νέα τρέιλερ με χιλιάρικα ευρώ).

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.738
Πόντοι
2.306
Xαλαρά φίλε, εγώ το σκάφος με ιδιοκατασκευή της κακιάς ώρας το πάω στην θάλασσα, ποιος είδε βάρκα στον χελμό στο μέτσοβο βαπόρι.......

Makis99

Σπουδαίος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2011
Κριτικές
14
Like
1.536
Πόντοι
2.285

Φαίνονται σε καλή κατάσταση και τα 2, αλλά έχω μπερδευτεί τι σκατά πρέπει να γίνει με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο για να κινούνται στους δρόμους.
Υπάρχουν παλιά χαρτιά/βεβαιώσεις του 2014 αλλά δεν ξέρω πως να ξεμπλέξω το κουβάρι (ο μακαρίτης αν και Αθηναίος είχε χαρτιά από Μηχανικούς σε Λάρισα & Τρίκαλα).
Για την μπαγκαζιέρα αναφέρεται αριθμός πλαισίου που μοιάζει με αριθμό κυκλοφορίας (γράμματα και νούμερα) για την λέμβο αναφέρεται ένας 4ψήφιος αριθμός.
Υποθέτω ότι όλο και κάποιο αλάνι από εδώ μέσα το έχει αντιμετωπίσει και μπορεί να πει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω. Δεν έχω καταλάβει εάν είναι κάτι μπορεί να βγάλει άκρη ένας ιδιώτης ή πρέπει να ανατεθεί σε κάποιο γραφείο που σου φτιάχνει την χαρτούρα (και με τι κόστος).
Thanks!

Παρε τηλ ένα διεκπαιρεωτη ,υπάρχουν αρκετοί, και θα σου λύσει τις απορίες. Αν έχεις χαρτιά και τα λοιπά δε θα έχεις πρόβλημα...

OP
OP
tkinaliss

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
41
Like
9.073
Πόντοι
10.413
Θανκς Μakis.
Μπορεί να το δοκιμάσω αν και δεν έχω "μπλέξει" ποτέ με Διεκπεραιωτες (δεν τους ξέρω καθόλου τους κυρίους!).

manossonam

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2011
Like
14
Πόντοι
0

Thanks!
Μάλλον έχεις βεβαιώσεις έλξης.

Εάν είναι θεωρημένες εκτός από τον ιδιώτη μηχανολόγο και από μηχανολογικό γραφείο οποιασδήποτε περιφέρειας θα κάνεις δουλεία.
Τα χαρτιά αυτά αξίζουν περισσότερο από τα ίδια τα τρέιλερ

Τα ψάχνουν πολλοί.

Τα οχήματα που τραβούσαν αυτά τα τρέιλερ υπάρχουν ?

pacwman

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Νοε 2005
Κριτικές
104
Like
573
Πόντοι
6.280
Θανκς Μakis.
Μπορεί να το δοκιμάσω αν και δεν έχω "μπλέξει" ποτέ με Διεκπεραιωτες (δεν τους ξέρω καθόλου τους κυρίους!).
Φιλε μου , ειδικα για το υπουργειο συγκοινωνιων (ισως την χειροτερη υπηρεσια του Ελληνικου δημοσιου) ξε-μπλεκεις με διεκπαιρεωτες πολυ γρηγοροτερα απ οτι μονος.
Στο link θα βρεις καποιες απαντησεις

OP
OP
tkinaliss

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
41
Like
9.073
Πόντοι
10.413
Παίδες έμαθα κάτι νέο και νομίζω ελπιδοφόρο για μερικούς:

- όντως με το νέο νομοθετικό πλαίσιο είναι μπλέξιμο να βγάλεις νόμιμα στον δρόμο τρέιλερ-ιδιοκατασκευή γιατί σου ζητάνε από την αρχή μέχρι και τιμολόγια υλικών (και διάφορα άλλα που δεν τα θυμάμαι)

- κάποιος όμως μου είπε ότι εάν το τρέιλερ (με τον συγκεκριμένο αριθμό πλαισίου) έχει επίσημη "έγκριση τύπου" καθώς και σημείωση (δηλ. άδεια) ρυμούλκησης από συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τότε απλά καθάρισα

Δεν τα έχω διασταυρώσει ακόμα με διεκπεραιωτή ή με το υπουργείο αλλά ο τύπος μου φάνηκε γνώστης και είπα να το μοιραστώ μαζί σας μήπως σωθεί και κάποιος άλλος εκτός από εμένα (εάν ισχύει βέβαια).

Πάντως εγώ βρήκα τέτοια χαρτιά και για τα 2 τρέιλερ με σφραγίδα από την Δ/νση Μεταφορών Αθηνών τα οποία αναφέρουν και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που το έχουμε ακόμα!

Ελπίζω να ισχύουν όλα αυτά και να καθαρίζει έτσι η φάση για όποιον τα έχει!

OP
OP
tkinaliss

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
41
Like
9.073
Πόντοι
10.413
Μάλλον έχεις βεβαιώσεις έλξης.

Εάν είναι θεωρημένες εκτός από τον ιδιώτη μηχανολόγο και από μηχανολογικό γραφείο οποιασδήποτε περιφέρειας θα κάνεις δουλεία.
Τα χαρτιά αυτά αξίζουν περισσότερο από τα ίδια τα τρέιλερ

Τα ψάχνουν πολλοί.

Τα οχήματα που τραβούσαν αυτά τα τρέιλερ υπάρχουν ?
Φίλε μου τώρα είδα τι έγραψες. Σε ευχαριστώ πολύ.
Τελικά καταλαβαίνω ότι τα χαρτιά αυτά είναι χρυσάφι όπως τα λες.
Και ναι, τα έχω.
Άρα απλά βγαίνω στον δρόμο ή πρέπει να πάω να τα ανανεώσω για κάποιον λόγο?

OP
OP
tkinaliss

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
41
Like
9.073
Πόντοι
10.413
Τελικό update :

σε επίσκεψη στο υπουργείο, ο υπάλληλος είπε ότι με το παλιό χαρτί "έγκριση τύπου & σημείωμα ρυμούλκησης" (το οποίο αναγράφει συγκεκριμένο αριθμό πλαισίου του τρειλερ που το ρυμουλκεί συγκεκριμένο αυτοκίνητο), μπορώ να το κυκλοφορώ νόμιμα.

Φινιτο νομίζω.

Y13

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Like
5.198
Πόντοι
1.056
Προς ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται
Για τη χορήγηση των αδειών κυκλοφορίας για την κατηγορία ρυμουλκούμενων ιδιωτικής χρήσης καταβάλλεται τέλος αδείας.
Σε ισχύ τέθηκε από τις 17 Φεβρουαρίου 2022, η νέα διαδικασία για την κυκλοφορία των ρυμουλκούμενων

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom