Νέα

Οταν ο άνθρωπος γίνεται Θεός...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα AssFiller
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Θα υπάρξει τίμημα για τις βάναυσες παρεμβάσεις στη φυσικη ισορροπία

• Ναι

Ψήφοι: 1 100,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν έχω άποψη

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Η σύγχρονη γενετική  προσπαθεί να δαμάσει τα υπεύθυνα για τη συμπεριφορά,την υγειά,τη αντίληψη και ευφυΐα γονίδια.. Μάλιστα πρόσφατα ο ο Αμερικανός γενετιστής Dean Hamer ανακάλυψε το γονίδιο το οποίο είναι υπεύθυνο για την www.innerspace.gr/perifilosofias/keimena/faith.shtml]πίστη[/url]...

Σε συνεργασία με την βιο-πληροφορική και τα "βιολογικά μικροτσίπ" σύντομα θα έχουμε τον βιονικό άνθρωπο.. ακούραστος και αγέραστος...θα έρθει λοιπόν η στιγμη που θα πρέπει να ορίσουμε ξανά την έννοια της ζωής και του θανάτου

Ενώ η βιομηχανία της γενετικής μηχανικής συνεχίζει να δημιουργεί εντελώς νέες μορφές ζωής, που δεν θα είχαν ποτέ αναπτυχθεί με φυσικό τρόπο...Μήπως η αλλαγή ενός στοιχείου του περιβάλλοντος μπορεί να πυροδοτήσει με το φαινόμενο του ντόμινο μια σειρά αλλαγών σε ολόκληρα οικοσυστήματα... :think:

Μέχρι εδώ καλά..

Ποιος θα έχει πρόσβαση στα νέα δεδομένα ?

Ποιος θα μπορέσει να προστατεύσει την ανθρωπότητα από τις υπερβολές και τις ανομολόγητες φιλοδοξίες;

Ποιος θα θέσει ένα όριο σε εκείνους που ονειρεύονται την «όγδοη ημέρα της Δημιουργίας» βάζοντας τους εαυτούς τους στη θέση του Παντοκράτορα;

www.istoselides.gr/istoselides/article.php?sid=2097]Γενετική μηχανική, το ανυπολόγιστο ρίσκο[/url]
Οταν ο άνθρωπος γίνεται Θεός...
www.ert.gr/nature/metallagmena/index.php]Μεταλλαγμένα[/url]

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86
Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα γινη η ιατρική του μέλλοντος μαζι με τη μικρομηχανικη, και  το μονο συνορο θα ειναι πλεον η φαντασια.

Ενα αλλο στοιχημα για τη συχρονη επιστημη ειναι να
ενσωματωσουν τα Bits στον ανθρωπινο οργανισμο, με οτι αυτο συνεπαγεται..

Brave New World..

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Δεν υπάρχει η έννοια της προστασίας της ανθρωπότητας. Αν ο άνθρωπος εξελιχθεί τόσο ώστε να αμφισβητεί το αρχικό μοντέλο κατασκευής του, αυτό θα αλλάξει σε κάτι άλλο. Δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα αν ο άνθρωπος προσπαθήσει να γίνει Θεός. Αυτό πιθανό θα αποδείξει πιο γρήγορα ότι δε χρειάζεται Θεός για να φτιαχτεί ένας άνθρωπος... ;)

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86
Εξαρτάται τι ορίζεις ως Θεο..

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Εξαρτάται τι ορίζεις ως Θεο..

Αυτό...

Κάποιος ρώτησε τον κ.Κόυνερ ,αν υπάρχει Θεός .
Ο κ.Κόυνερ του αποκρίθηκε: Σε συμβουλεύω να σκεφτείς αν η συμπεριφορά σου θα αλλάξει ανάλογα με την απάντηση που θα δώσεις στο ερώτημα.
Αν δε θ'αλλάξει τότε η ερώτηση είναι περιττή.
Αν θ'αλλάξει τότε μπορώ να σε βοηθήσω λέγοντας πως εσύ αποφάσισες κιόλας:χρειάζεσαι ένα Θεό.

Μπέρτολτ Μπρεχτ, Ιστορίες του κ. Κόυνερ

OP
OP
A

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Μεταλλαγμένα

Μεταλλαγμένα ή αλλιώς γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί είναι οι οργανισμοί εκείνοι οι οποίοι δημιουργήθηκαν τεχνητά με την αφαίρεση ή την προσθήκη γονιδίων που προέρχονται από οργανισμούς που μπορεί να ανήκουν ακόμα και σε εντελώς διαφορετικά είδη.

Οι επιστήμονες έχουν πλέον τη δυνατότητα να πάρουν γονίδια από ζώα και να τα μεταφέρουν σε φυτά  :headbang:, γονίδια από μικρόβια  :headbang:και να τα προσθέσουν στο καλαμπόκι  :headbang:, γονίδια από τον άνθρωπο και να τα προσθέσουν σε μικρόβια  :headbang:και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ο νέος οργανισμός που θα προέλθει μ΄αυτόν τον τρόπο είναι ένας τροποποιημένος οργανισμός, ο οποίος δεν θα προέκυπτε ποτέ από φυσικές διαδικασίες.

Τα περισσότερα αγαπημένα µας προϊόντα όπως σοκολάτες, μπισκότα, σάλτσες, κορν-φλέικς, τσιπς, έτοιµα γεύµατα, παιδικές τροφές, περιέχουν σόγια, καλαμπόκι ή παράγωγά τους (όπως λεκιθίνη, φυτικά έλαια, άµυλο, γλυκόζη κ.α.) που είναι πιθανό να είναι μεταλλαγμένα.

www.ert.gr/nature/metallagmena/index.php]Συνέχεια..[/url]

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86
Σωστή απάντηση.

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
...Και για να εξηγηθώ, μια που ο άνθρωπος είναι η σύνθεση των αντιφάσεών του. Όσο κι αν η ιδέα ενός κόσμου μου η κυριαρχία της λογικής θα απελευθέρωνε τον άνθρωπο από τις δεισιδαιμονίες του με εξιτάρει, είναι κάποιες φορές που νιώθω ότι πεθύμησα να ξαναδώ κάποιους δικούς μου ανθρώπους που έχουν ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι. Όσο κι αν αυτό θα χαλούσε την αντίληψή μου περί θρησκείας, ομολογώ ότι δε θα με πείραζε καθόλου... :)

Ξέφυγα από το θέμα - sorry - απλά μου βγήκε έτσι...

JOULIANI

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Κριτικές
7
Like
90
Πόντοι
16
Καπως ετσι γινονται πολυ σπουδαιες αναλαυψεις .
Διοτι το πνευμα μας πρεπει να το αφησουμε ελευθερο και οχι να το κλειδωνουμε .

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Δημιουργούνται ερωτήματα.

Ο σκοπός του ανθρώπου δεν είναι η ένωση με το θείο?

Ο ορισμός(άστοχη λέξη γιατί δεν ορίζεται ως ακατάληπτος από δυαδικές αντιλήψεις) του Θεού αφορά και μόνο τη δημιουργία ζωής? Δεν νομίζω. Αν ο άνθρωπος κοιτάει στα μάτια τον δημιουργό του(που σε αυτή τη φάση δεν γνωρίζουμε αν είναι αγαθός ή εμποτισμένος με μίσος), τότε γιατί δεν φτιάχνει έναν πλανήτη? Έστω ένα άστρο...

Είναι παρά φύσιν αυτή η διαδικασία γεννετικής? Αφού μέσω του ό,τι βρήκαμε στη φύση θα επιτευχθεί. Μήπως είμαστε το όργανο της φύσης για τη διαιώνιση των ειδών? Οπότε η διαδικασία να θεωρείται εντελώς φυσική.

Και εν τέλει, είναι ικανός ο άνθρωπος ως δημιούργημα ανώτερης δύναμης να εμφυσήσει ψυχή στο δικό του δημιούργημα? Και τί είναι ψυχή? Και αν όντως ο πρώτος βιονικός άνθρωπος είναι σαν και εμάς, τότε δεν καταρρέει το οικοδόμημα περί ψυχής, όλοι οι φιλόσοφοι, όλες οι θρησκείες, όλα καταρρέουν μπροστά στα μάτιά μας? Ή όχι? Ή μήπως τελικά είναι απόδειξη του ότι είμαστε δημιουργία κάποιου και άρα αποδεικνύεται ότι υπάρχει ο Δημιουργός?
Πεδίο δόξης λαμπρόν για τα λαμπρά μυαλά, αν έχουν απομείνει.

OP
OP
A

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Είναι παρά φύσιν αυτή η διαδικασία γεννετικής? Αφού μέσω του ό,τι βρήκαμε στη φύση θα επιτευχθεί. Μήπως είμαστε το όργανο της φύσης για τη διαιώνιση των ειδών? Οπότε η διαδικασία να θεωρείται εντελώς φυσική.
Αυτο ειναι το θεμα...η φύση δεν λειτουργεί..''φυσικά''...αλλα κάτω από την ανθρωπινή παρέμβαση...

αρα μια ερώτηση που προκύπτει είναι κατά ποσό η διαιώνιση των ειδών μέσω της παρεμβατικής στη φυσική ισορροπία επιστήμης της γενετικής  είναι τελικά αυτό που όλοι κατανοούμε ως φυσική διαδικασία..

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
...Και για να εξηγηθώ, μια που ο άνθρωπος είναι η σύνθεση των αντιφάσεών του. Όσο κι αν η ιδέα ενός κόσμου μου η κυριαρχία της λογικής θα απελευθέρωνε τον άνθρωπο από τις δεισιδαιμονίες του με εξιτάρει, είναι κάποιες φορές που νιώθω ότι πεθύμησα να ξαναδώ κάποιους δικούς μου ανθρώπους που έχουν ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι. Όσο κι αν αυτό θα χαλούσε την αντίληψή μου περί θρησκείας, ομολογώ ότι δε θα με πείραζε καθόλου... :)

Ξέφυγα από το θέμα - sorry - απλά μου βγήκε έτσι...
Το καλύτερο ποστ που έχω διαβάσει σε αυτό το σάιτ εβερ.
Να σαι καλά φίλε όπου κι αν είσαι....

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Αυτο ειναι το θεμα...η φύση δεν λειτουργεί..''φυσικά''...αλλα κάτω από την ανθρωπινή παρέμβαση...

αρα μια ερώτηση που προκύπτει είναι κατά ποσό η διαιώνιση των ειδών μέσω της παρεμβατικής στη φυσική ισορροπία επιστήμης της γενετικής  είναι τελικά αυτό που όλοι κατανοούμε ως φυσική διαδικασία..

Εδώ είναι η αντίφαση που θέλω να τονίσω(και βέβαια την έχουν τονίσει σπουδαιότερα μυαλά από μένα)

Και βέβαια δεν απαντήθηκε παρά μόνον θεωρητικά.

Αν χρησιμοποιούμε τη φύση(γιατί αυτό κάνουμε) τότε ίσως δεν αντιβαίνουμε τη φυσική επιλογή(και ποιά είναι η μη φυσική επιλογή και ποιος ορίζει το φυσικό και το α-φυσικό...)

Μία επιλογή ώστε να διαφύγει κάποιος από αυτόν το λαβύρινθο είναι η θεώρηση ότι είμαστε ξένοι προς τη φύση αυτή, ότι τη βρήκαμε ή ότι μας εδόθη και εφόσον δεν είμαστε μέρη του παρόντος οικοσυστήματος κάνουμε ό,τι κάνουμε χωρίς σεβασμό μιας και δεν υπάρχει δεσμός. Ναι, αλλά που υπάρχει ο δεσμός? Είμαστε από τα άστρα? Ε τότε πάλι είμαστε μέρος του σύμπαντος και άρα και αυτού του οικοσυστήματος...

Και κατά πόσον αντιβαίνει των θεϊκών εντολών ή της θεϊκής δημιουργίας αυτή η χειραγώγηση της παρούσας φύσης? Σάμπως, αν κάποιος τα έπλασε όλα αυτά, ο ίδιος δεν χειραγώγησε τα υλικά του σύμπαντος? What a predicument...

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86
Σωστή άποψή peloponisios, η "φύση" ερμηνεύεται ανάλογα με τη χρήση που κάνουμε κάθε φορά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom