Νέα

οικολογικα πρασινα σπιτια στην ελλαδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Knight Rider
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 10
  • Εμφανίσεις 814
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Knight Rider

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Σε καποια εφημεριδα διαβασα για την δημιουργια ''πρασινης οικιας'' 4 πατωματων
εξ' ολοκληρου επικαλυμενης με ηλιακους συσσωρευτες συλλεκτες ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Και ειναι ανεξαρτητη απο την ΔΕΗ

Θα ηθελα να γινει μια συζητηση για το ποσο εφικτη ειναι μια τετοια κινηση
απο τους κατασκευαστες - εργολαβους εδω στην ελλαδα ?

Ωστε να απεξαρτητοποιηθουμε ολοι απο την ΔΕΗ και να εχουμε πρασινα σπιτια
καθως και ποσο ειναι εφικτο να γινει και σε παλαιες οικοδομες ?

Τι κοστος εχει ως προς την εγκατασταση αναλογικα με το τετραγωνικο μετρο κατασκευης ?

Γιατι φανταζομαι οτι θα μπαινει μεσα στην τιμη πωλησης του ακινητου
μιας και θα ειναι εννιαιο συστημα ενσωματωμενο στις νεες πολυκατοικιες που θα κτιζονται σε λιγα χρονια ευρεως πια με ενσωματωση και υλεκτρονικων συστηματων με κομπιουτερ.....

Με φωνητικες εντολες και αλλα τετοια μαγικα

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
ανεξάρτητη από την δεή; και το πάγιο για την ερτ και κάτι μαλακίες που πληρώνεις σε κάθε λογαριασμό όπως για τα τετραγωνικά του σπιτιού που θα τα πληρώνεις;

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
ανεξάρτητη από την δεή; και το πάγιο για την ερτ και κάτι μαλακίες που πληρώνεις σε κάθε λογαριασμό όπως για τα τετραγωνικά του σπιτιού που θα τα πληρώνεις;

Από όσο ξέρω δεν είναι ανεξάρτητο, απλώς αναπληρώνει το ρεύμα που θα έπαιρνε από τη ΔΕΗ.

πχ αν το καλοκαίρι η πολυκατοικία παράγει ρεύμα για να καλύπτει τις ανάγκες της δεν θα πληρώνει στη ΔΕΗ. Αν παράγει παραπάνω νομίζω θα το αγοράζει η ΔΕΗ ή κάπως έτσι, δηλαδή νομίζω έχει κέρδος. Τους μήνες που θα παράγει λιγότερο από όσο χρειάζεται θα παίρνει ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Δηλαδή δεν είναι εντελώς ανεξάρτητη από τη ΔΕΗ, απλώς τη χρησιμοποιεί για όταν έχει ανάγκη και για να έχει κέρδος.

Αν κάνω λάθος συγχωρέστε με, αλλά έχουν περάσει κάποια χρόνια από τότε που το συζήτησα αυτό με κάποιον που ήθελε να το κάνει στο σπίτι που έχτιζε...

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
το είδα στο 1ο ποστ το "ανεξάρτητη" και μου φάνηκε περίεργο.. πάντως δεν είναι και δύσκολο να σε τυλίξουν...

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Νομίζω δεν υπάρχει περιθώριο για τύλιγμα, αλλά όπως είπα έχει περάσει καιρός από τότε που το συζήτησα.

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16
Από όσο ξέρω δεν είναι ανεξάρτητο, απλώς αναπληρώνει το ρεύμα που θα έπαιρνε από τη ΔΕΗ.

πχ αν το καλοκαίρι η πολυκατοικία παράγει ρεύμα για να καλύπτει τις ανάγκες της δεν θα πληρώνει στη ΔΕΗ. Αν παράγει παραπάνω νομίζω θα το αγοράζει η ΔΕΗ ή κάπως έτσι, δηλαδή νομίζω έχει κέρδος. Τους μήνες που θα παράγει λιγότερο από όσο χρειάζεται θα παίρνει ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Δηλαδή δεν είναι εντελώς ανεξάρτητη από τη ΔΕΗ, απλώς τη χρησιμοποιεί για όταν έχει ανάγκη και για να έχει κέρδος.

Αν κάνω λάθος συγχωρέστε με, αλλά έχουν περάσει κάποια χρόνια από τότε που το συζήτησα αυτό με κάποιον που ήθελε να το κάνει στο σπίτι που έχτιζε...

Εισαι σωστη.

Το προβλημα με μια τετοια κινηση ειναι οτι γινεται η αποπληρωμη(εγκατασταση+συσσωρευτες) σε βαθος χρονου. Γι'αυτο και ειναι μια επιλογη που δεν εχει δει μελλον.
Επισης δεν δινουν κινητρα στο κοσμο να το δοκιμασει.

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
97
Like
11.711
Πόντοι
19.485
:offtopic: Avatar το φτιαξες?  :offtopic:

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16
το είδα στο 1ο ποστ το "ανεξάρτητη" και μου φάνηκε περίεργο.. πάντως δεν είναι και δύσκολο να σε τυλίξουν...

Ανεξαρτητος απο τη δεη γινεσαι οταν εχεις πλεονασμα ρευματος και το πουλας στη δεη.

Σε καμια αλλη περιπτωση.

Δεν ειμαι σιγουρος ομως αν συνεχιζεις να πληρωνεις το παγιο. Οποιος ξερει ας πει.

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Ανεξάρτητη κατοικία είναι μόνο μια σπηλιά και σε δικό σου χωράφι  :grin:
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, από κάπου θα βρουν να σου παίρνουν λεφτά.
Όσον αφορά την παραγωγή ρευματος και την πώληση του στη ΔΕΗ εδω θα βρείτε μερικά χρήσιμα στοιχεία.

Από εκει και πέρα, το κόστος είναι σχετικά ακριβό, και οι εγκαταστάσεις αυτές ενδείκνυνται για σημεία με μεγάλη ηλιοφάνεια και σίγουρα θα πρέπει να συνδυαστούν και με άλλα στοιχεία στην κατασκευή, προκειμένου να καταστούν αποδοτικές.

Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι η καθαρή ενέργεια (που σίγουρα προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πάμε), είναι το καινούργιο πεδίο σημαντικών κερδών για τις πολυεθνικές, που στηρίζονται στην εύλογη ανυσηχία όλων μας για τον πλανήτη.
Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκα μια σχετική έκθεση στο MEC.
Όποιος ήταν εκεί, πιστεύω να κατάλαβε πολλά.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366

Στον κρατικο νταβατζη .......

ΕΦΟΡΙΑ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom