Αναμένουμε, κύριε
Παρεμπιπτόντως ακούω τώρα το τελευταίο chillout, που αναρτήσατε ... Soothing!!!
Επανέρχομαι για να γράψω την προσωπική μου άποψη σχετικά με το ζήτημα της ψυχής!
Η ψυχή είναι άυλη, είναι ο αόρατος οδηγός που κατοικεί στο ανθρώπινο σώμα και αποχωρεί από αυτό κατά τον θάνατο μας, είναι η ενέργεια που δίνει ζωή στο ανθρώπινο σώμα! Εχει μελετηθεί υπό το πρίσμα κυρίως της θρησκείας αλλά και της επιστήμης, η δεύτερη απλώς απέδειξε την ύπαρξη της! Οι περισσότερες θρησκείες μιλούν για την σωτηρία της ψυχής, για το που θα πάει όταν πεθάνουμε, στον παράδεισο ή στην κόλαση...και προσπαθούν κατα την διάρκεια της ζωής των να πορεύονται ευπρεπώς ώστε ο επουράνιος πατέρας να τους
επιτρέψει να εισέλθουν στον παράδεισο, μήπως αυτη η αντίληψη είναι λανθασμένη? Προσωπικά πιστεύω πως ναι, αν δεχθούμε την ύπαρξη του Θεού και υπουράνιου πατέρα, πως είναι δυνατόν να δεχθούμε πως ένα Ον σαν κι αυτό γεμάτο αγάπη οτι θα έριχνε στο πυρ το εξώτερο τα ίδια τα παιδία του? Γιατί ουσιαστικά παιδιά του είμαστε! Εδώ εμείς οι άνθρωποι όταν κάνουμε παιδιά γινόμαστε θυσία για αυτά, τους δίνουμε τον ίδιο μας το εαυτό, πόσο ακόμα περισσότερο ένα πάνσοφο και γεμάτο αγάπη Ον όπως ο Θεός! Προσωπικά πιστεύω πως έαν υπάρχει πάράδεισος και κόλαση είναι εδώ στην γη και όταν αποδημήσω η ενέργεια αυτή που έχω μέσα μου θα επιστρέψει στην πηγή της, όπως άλλωστε και όλες οι μορφές ενέργειας που έχουν κάποια πηγή! Σαν παράδεισο και κόλαση αντιλαμβάνομαι τα λάθη ή σωστά που έχω πράξει εδώ, όχι σαν μορφή τιμωρίας αλλά ούτε και επιβράβευσης ! Βέβαια και προσπαθώ να μάθω μέσα από αυτά και κάθε ημέρα να γίνομαι καλύτερος! Αυτή η άποψη με οδήγησε στο συμπέρασμα οτι η ψυχή δεν είναι κάτι που πρέπει να σωθεί διότι δεν ήταν και ούτε θα είναι καταδικασμένη σε κάτι! Η ψυχή απλώς πρέπει να καλλιεργηθεί, να βελτιωθεί μέχρι να μπορέσει να αποτέλεσει παράδειγμα στη ζωή των άλλων, όπως ο Γκάντι για παραδειγμα, όπως ο Αινιστάι, όπως ο Τέσλα κλπ. Η άποψη μου είναι επηρεασμένη από την ανατολικη φιλοσοφία του Βουδισμου και την θεωρία του κάρμα που λέει πως ότι σπείρεις θα θερίσεις, βέβαια μια θεωρία είναι κι αυτή που δεν μπορεί να αποδειχθεί και μπορεί να είναι λανθασμένη, κάνεις μας όμως δεν γνωρίζει την πάσα αλήθεια άλλωστε..