Παρεμφερής με το παράδειγμα του thread, αλλά και διδακτική για το που μπορεί να πάει η μαλακία ενός ανθρώπου (άντρα και γυναίκας μαζί) είναι η ιστορία ενός φίλου μου.
Για να είμαι πλήρης και δίκαιος στην περιγραφή μου, εκείνος έχει συμβεί να τα φορέσει επανειλημμένως στη δικιά του και μάλιστα τον έχει "πιάσει" κάνα-δύο φορές και τον έχει "σταυρώσει" κανονικά, αφού τον υπέβαλλε προηγουμένως σε όλα τις δοκιμασίες του Άννα και του Καϊάφα μαζί. Τώρα, θα σας πώ τι έχει συμβεί με 'κείνη σε διάφορες φάσεις.
Περιστατικό πρώτο. Ο φίλος μου βρίσκει στο συρτάρι της προφυλακτικά, ενώ μεταξύ τους,
δεν χρησιμοποιούσαν. Του λέει η δικιά του πώς ήταν ενθύμιο από τα χρόνια του πανεπιστήμιου της. Ο φίλος, έξυπνος γάρ, τσεκάρει την ημερομηνία λήξης. Ήταν πέντε χρόνια μετά. Τηλεφωνάει στην εταιρεία και ρωτάει πόσο χρόνο λήξης δίνουν ως κατασκευαστές και του απαντούν, πέντε χρόνια. Με απλά λόγια, τα προφυλακτικά ήταν φρεσκοκατασκευασμένα και δεν ήταν από την εποχή του ...πανεπιστημίου της φίλης του. Μετά, η εν λόγω, άλλαξε το σενάριο. Αχ, μωρέ, ναι, έχεις δίκιο, δεν είναι από το πανεπιστήμιο, αλλά ήταν διαφημιστικά από την εταιρεία, τα μοίραζαν κάτι κοπέλες, εκεί που έπινα τον καφέ μου με την κολλητή μου, υποστήριξε.
Περιστατικό δεύτερο. Ο φίλος συλλαμβάνει τη δικιά του ψευδόμενη πώς βγήκε με φίλη της για σινεμά. Και αυτό, γιατί η φίλη, γαμιότανε με το γκόμενό της. Το πιστοποίησε ο γκόμενος, ο οποίος, έφαγε στο κεφάλι παντόφλα από την φίλη για την ειλικρίνειά του.
Περιστατικό τρίτο. Η φίλη του φίλου, λαμβάνει "τρυφερότατο", πέραν του φιλικού sms από ...οικογενειακό φίλο.
Περιστατικό τέταρτο. Η φίλη του φίλου, βγαίνει με άλλη φίλη για να τα πούνε λίγο και το λίγο, σήμαινε δέκα το βράδυ με τρείς μετά τα μεσάνυχτα.
Περιστατικό πέμπτο. Η φίλη λαμβάνει sms με ένα συνθηματικό -όπως φαινόταν- σύμβολο από αριθμό τηλεφώνου πελάτισσας, η οποία πελάτισσα, όταν κάλεσε τον αριθμό ο φίλος, απάντησε με αντρική φωνή. Ψάχνοντας σε ποιον ανήκει ο αριθμός ο φίλος, ανακαλύπτει πώς η πελάτισσα ήταν ένας μπάρμπας προϊστάμενος της φίλης από το αμέσως προηγούμενο περιστατικό.
Περιστατικό έκτο. Οφίλος ανακαλύπτει στα αρχεία του κινητού της φίλης του, μία ψωλάρα ενός τύπου, τραβηγμένη σε ερασιτεχνική λήψη, να φαίνεται μάλιστα και ο αριθμός κινητού του. Ο δε ψωλαράς της υπόθεσης, δεν απαντούσε με τίποτα στις κλήσεις του φίλου, αν και καλούσε είτε με απόκρυψη, είτε με εμφανή τον αριθμό του. Η δικαιολογία, ήταν πώς θα το 'στειλε κατά τύχη κάνας ανώμαλο, ή πώς θα 'ρθε μέσω bluetooth ως εισερχόμενο αντικείμενο.
Γιατί σας έδωσα την υπόθεση του φίλου μονολεκτικά, ενώ την υπόθεση της φίλης του αναλυτικότερα. Όχι για να' ναι ετεροβαρής η περιγραφή. Αλλά για να καταλήξω ότι οποτεδήποτε έπιασε η μέν το δέ στα πράσα, εκείνος έκανε τουμπεκή ψιλοκομμένη βάζοντας τηνουρά στα σκέλια, ενώ, όποτε συνέβη το αντίθετο, εκείνη αρνιόταν πεισματικά τα πάντα και θα επέμενε σε αυτή την τακτική, ακόμη και αν την κρεμούσε κανείς ανάποδα. Η επωδός της δε, ήταν να περνά στην αντεπίθεση λέγοντας ποιος θα με εγκαλέσει μωρέ, εσύ, ο έτσι,ο αλλιώς, που μου 'χεις κάνει εκείνο και τ' άλλο, θα πείς για μένα, που 'μαι αφοσιωμένη, κερί αναμμένο κπ. κλπ.
Διδάγματα...
Ποτέ μην παραδεχτείτε ότι κερατώνετε τη δικιά σας. Ποτέ δε θα 'κανε εκείνη κάτι παρόμοιο στη θέση σας.
Μη νιώσετε φαντασιόπληκτος μπρος σε αδιάψευστα ευρήματα. Εκείνη λέει ψέμματα, δεν είστε εσείς τρελός.
Αν ψάξετε, θα βρείτε. Μην έχετε ενοχές. Θεωρείστε δεδομένο πώς εκείνες το κάνουν ούτως ή άλλως.
Και ένα φιλοσοφικό ερώτημα...
Αν φτάνει εκεί το πράγμα γιατί οι άνθρωποι δε χωρίζουν; Από αγάπη; Αρρώστια; Συνήθεια; Ανασφάλεια; Μαζοχισμό; Σαδισμό;
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.