Χώρισα πριν 3 χρόνια και η (πρώην) γυναίκα μου ξαναπαντρεύτηκε πριν κάτι μήνες. Έχουμε 2 παιδάκια: Ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Τα παιδιά μου συμπαθούν πολύ τον νέο "μπαμπά". Ίσως και πιο πολύ από εμένα.
Ο συγκεκριμένος τύπος είναι πολύ μαλάκας: Golden boy, δουλεύει σε Εταιρία Συμβούλων και έχει μεγαλοπιαστεί. 33 χρονών αυτός και η γυναίκα μου 39 (εγώ 40). Θέλουν να κάνουν νέο παιδί και γρήγορα.
Θέλω να πάω να τον σπάσω στο ξύλο και έχω ένα ηθικό δίλημα:
[size=14pt]Να χρησιμοποιήσω κροσέ ή άπερκατ στις γροθιές;[/size]
Δέχομαι μόνο σοβαρές απαντήσεις.
Ένας πικραμένος.
Αγνοώ κάποιες παραμέτρους της ιστορίας, και θα ήταν μάλλον παρακινδυνευμένο να διατυπώσω μία ολοκληρωμένη άποψη. Πάντως, από τα ολίγα παραπάνω και από δύο ακόμη απαντήσεις του φίλου που άνοιξε το thread, νομίζω ότι μπορεί κάποιος να βγάλει κάποια μικρά συμπεράσματα και να πει μία γνώμη έστω. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
1)Τα παιδιά σου φίλε μου είναι παιδιά σου, και ό,τι και να γίνει αυτό δεν αλλάζει. Δεν ξέρω την ηλικία τους, υποθέτω ότι είναι μικρά ακόμη και επειδή ζουν μαζί με τη μητέρα τους και τον νέο της σύζυγο είναι φυσικό να του δείχνουν μία συμπάθεια, ιδιως εάν αυτός τους φέρεται καλά. Και εκτός του ότι είναι παιδιά σου, μην ξεχνάς επίσης ότι δεν είναι και δικά του παιδιά!!!Επομένως, όση συμπάθεια και να τους δείξει, όση ''αγάπη'' και εάν εισπράξουν από αυτόν, αφού δεν είναι παιδιά του, σε δεδομένη στιγμή και τα ίδια μεγαλώνοντας θα καταλάβουν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι αίμα τους μα ένας καλός φίλος στην καλύτερη περίπτωση, ένας συμπαθής απλά άνθρωπος που παντρεύτηκε τη μητέρα τους.Και η άποψή μου είναι ότι και ο ίδιος κάποια στιγμή τα παιδιά σου θα τα δει ως βάρος,κυρίως μεγαλώνοντας αυτά. Πάντως, ασχέτως των παραπάνω, εσύ θα πρέπει να φέρεσαι σαν σωστός πατέρας, και να μην περάσεις στα παιδιά το πνεύμα της σύγκρισης και του ανταγωνισμού ανάμεσα σε εσένα και εκείνον.
2)Ο τύπος που παντρεύτηκε την πρώην γυναίκα σου είναι κατά την ταπεινή μου άποψη επιεικώς νούμερο.Εάν είναι golden boy όπως λες, με προφανώς υψηλές αποδοχές και τα σχετικά που συνεπάγονται αυτόν τον χαρακτηρισμό, προφανώς θα είχε όποια ήθελε. Όταν έχοντας ευρύ πεδίο επιλογών κατέληξε να παντρευτεί τη γυναίκα σου, που και 6 χρόνια μεγαλύτερη είναι και 2 παιδιά έχει, και ''φορτώθηκε'' θέλοντας και μη τα παιδιά της, μάλλον βασανιζόταν από αγαμία ο τύπος και νόμιζε ότι βρήκε τον παράδεισό του με τη γυναίκα σου.Έχω γνωρίσει και εγώ παντρεμένες με παιδιά, και μεγαλύτερες 5 ή 6 χρόνια από εμένα, δεν χώρισα όμως καμία για να την παντρευτώ!!!! Πήδηξα, πέρασα καλά και έφυγα απολύτως διακριτικά. Συνεχίζοντας τη συγκεκριμένη σκέψη μου, πιστεύω ότι είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι η γυναίκα σου θα ξαναχωρίσει, και θα ξαναχωρίσει γιατί είναι μικρότερος ο άντρας της τώρα και κάποια στιγμή θα της την κάνει, και εάν της την κάνει θα είναι οριστικό. Γιατί τώρα νομίζει ότι βρήκε τον παράδεισο στη γυναίκα σου, όσο όμως αυτή μεγαλώνει και ''σπάει'', ο τύπος θα τρελαίνεται από τις μικρότερες που τον τριγυρίζουν.
3)Το να κάνουν παιδί, μάλλον υπέρ σου είναι και όχι κατά σου. Σκέψου το εξής:τώρα υπάρχουν 2 παιδιά στο σπίτι τους, που θα μπορούσε κάλλιστα ο τύπος να το παίξει πατέρας τους. Εάν υπάρξει και τρίτο παιδί, αυτό θα είναι δικό του, ενώ τα δικά σου όχι, και δεν αποκλείεται να αρχίσουν οι διακρίσεις εκεί μέσα υπέρ του παιδιού του, κάτι το οποίο θα κάνει τα παιδιά σου να τον αντιπαθήσουν σιγά σιγά. Οπότε, δεν πρέπει να στενοχωριέσαι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Τέλος, εάν αποκτήσει η γυναίκα σου τρίτο παιδί, από τον τωρινό άντρα της, για δεν με το δικηγόρο σου μήπως μπορείς να διεκδικήσεις καλύτερα την επιμέλεια των παιδιών σου, την οποία τα δικαστήρια σχεδόν αδιακρίτως δίνουν στη μητέρα.
4)Θα σου έλεγα ότι το να σπάσεις στο ξύλο τον τύπο δεν έχει κανένα όφελος για εσένα. Γράφεις ότι είσαι 40 ετών, δεν ξέρω πώς είσαι ως άνθρωπος και πόσο ''μετράς'' ως άντρας. Πλην όμως ξέρω πολλούς σαραντάρηδες που έχουν γκόμενες κάτι θεόμουνα δέκα και πλέον χρόνια μικρότερες από αυτούς. Εάν θες να του την μπεις του τύπου, κάνοντας ομοίως σπάσιμο και στη γυναίκα σου, είναι να βρεις μία καλή και μικρής ηλικίας γκόμενα. Και ο τύπος θα σπαστεί γιατί '' φορτώθηκε'' μία μεγαλύτερή του ενώ εσύ έχεις τη μικρή, και η γυναίκα σου θα σπαστεί γιατι βρήκες μία κατά πολύ νεότερή της.