Έλεος με τα παπαρο-επιχειρήματα του παπαρο-ερευνητάκου.
1. Όλα αυτά δεν απαντούν το ερώτημα μου: τι ακριβώς θα μπορούσε να ψάξει μία νεκροψία για τον κοροοϊό. Ποια είναι τα ιστολογικά ευρήματα;
2. Πως ξέρεις ότι συμβαίνει αυτό που λες; Δηλαδή ότι θάνατοι από άλλες αιτίες "χρεώνονται" στον κορωνοϊό; Ποιες αποδείξεις έχεις;
3. Όταν κάποιος κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο του κάνουν την διάγνωση για τον κορωνοϊό: τεστ, κλινική εικόνα, αιματολογικές εξετάσεις, αξονική θώρακος για τα χαρακτηριστικά υαλώδη ευρήματα. Από την στιγμή που το τεστ είναι θετικό θεωρούμε ότι νοσεί με Covid-19. Όλα τα άλλα ευρήματα καταγράφονται. Από εκεί και πέρα αν επέλθει θάνατος θεωρούμε ότι ο θάνατος οφείλεται στον Covid-19.
Δηλαδή τι σημαίνει ότι τσίμπησε ενδονοσοκομιακή λοίμωξη; Αν δεν είχε μπει στο νοσοκομείο θα μας είχε χαιρετήσει.
4. Προς τι η εμμονή με την αιτία θανάτου; Θάνατος σημαίνει ότι σταματάει να λειτουργεί η καρδιά ή ο εγκέφαλος. Σε τελική ανάλυση όλες οι αιτίες θανάτου θα έπρεπε να είναι είτε εγκεφαλικές είτε καρδιακές.
5. Το επιχείρημα με τον καρκινοπαθή που νοσεί με κορωνοϊό δεν στέκει. Διότι τελικά ποιος ξέρει αν θα ζούσε 1 μήνα ή 6 μήνες αν δεν μολύνονταν με τον κορωνοϊό.
6. Αυτή την στιγμή στην πραγματικότητα γίνεται στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο η αντίθετη ακριβώς συζήτηση. Δηλαδή ότι τα θύματα από τον Covid-19 είναι πολύ περισσότερα από τα νούμερα που βλέπουμε στις επίσημες στατιστικές.
Ιταλοί για συγκεκριμένε κωμοπόλεις υπολόγισαν τον μέσο αριθμό των θανάτων που δηλώθηκαν τον Μάρτιο τα τελευταία χρόνια και τον σύγκριναν με τον αριθμό των θανάτων φέτος και με τα επίσημα θύματα του κορωνοϊού.
Βρήκαν λοιπόν ότι ο φετινός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των 5 τελευταίων ετών + τον επίσημο αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό.
Επομένως φέτος έχουμε πολύ περισσότερους θανάτους που είναι "ορφανοί".
Θεωρούν λοιπόν ότι αυτό οφείλεται ότι άνθρωποι θετικοί στον κορωνοϊό που πεθαίνουν σπίτια τους ή σε γηροκομεία δεν καταγράφονται ποτέ ως θύματα του κορωνοϊού. Επίσης ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες, δηλαδή η αιτία θανάτου είναι ο κορωνοϊός και τον καταγράφουν σαν πνευμονία.
Οι Ιταλοί εκτιμούν ότι τα πραγματικά νούμερα είναι 4x.
Το ίδιο δε συμβαίνει και στην Γαλλία, στην Αγγλία, στην Ισπανία και στην Ελβετία.
https://[URL unfurl="true"]www.economist.com/sites/default/files/20200404_GDP101.jpg[/img[/URL]]
[/quote]
Κανένα από τα 1-5 δεν απαντάνε στον βασικό προβληματισμό μου, το σημείο που επικεντρώθηκα είναι : Στοιχειώδης λογική επεξεργασία επιβάλλει να δεχθεί κανείς ότι εκ των πραγμάτων η διαδικασία καταγραφής των θανάτων που προσμετράτε στον covid ΔΕΝ μπορεί παρά να είναι ανακριβείς σε μύριες περιπτώσεις - παραδειγματικά αυτές που ανέφερα - διογκώνοντας τεχνητά τα σχετικά στατιστικά θανάτων. Είναι η ίδια λογική επεξεργασία που επέβαλλε ευθύς εξαρχής, ενάντια στην ψευδοεπιστημονική παπαρολογία που πολλοί εδώ στηρίζατε, να αποδεχθεί κανείς ότι η χρήση μιας οποιασδήποτε τύπου μάσκας (ακόμα και ένα διπλωμένο πυκνο-υφασμένο μαντήλι αλλά ζορο) είναι προτιμότερη από καμία μάσκα για την επιβράδυνση μετάδοσης του ιού στην κοινότητα.
Το 6 είναι άξιο λόγου όμως διότι αποκαλύπτει το εξής : Η κατευθυνόμενη δημοσιογραφία φροντίζει να συσκοτίσει τις ψυχοσωματικές επιπτώσεις της καραντίνας και της εκστρατείας κατατρομοκράτησης του κόσμου εμμονικά αποσυνδέοντας τις από το φαινόμενο των "ορφανών" θανάτων. Οι λόγοι απλοί :
1. 'Αν μιλήσεις με εντατικολόγους ή γιατρούς που έρχονται σε επαφή με ασθενείς κοντά στην έξοδο από τα εγκόσμια θα σου πουν για την τεράστια επίπτωση του ψυχολογικού παράγοντα στο προσδόκιμο ζωής ευπαθών ανθρώπων. Με άλλα λόγια οι διαφορές που βλέπεις στα στοιχεία θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι προκλητοί από την εφαρμογή της καραντίνας και την ψυχοσωματική επιβάρυνση των ανθρώπων θάνατοι που προκαλούν δευτερογενή προβλήματα ΑΣΧΕΤΑ από τον κόβιτ καθαυτό.
2. Αυτή την στιγμή παντού όπου έχει σπαρεί ο πανικός του κόβιτ και έχουν τεθεί καραντίνες οι άνθρωποι απολαμβάνουν πλημμελείς υπηρεσίες υγείας για μη κοβιτ ζητήματα από τους ειδικούς ενώ παρακολουθούν και οι ίδιοι λιγότερο σχολαστικά την υγεία τους. Ποιός θα πάει για ένα ελαφρύ πόνο-κάψιμο στο στήθος σύμπτωμα εν εξελίξει εμφράγματος στο νοσοκομείο? Για μια ελαφριά ζαλάδα και ελαφριά διαταραχή όρασης - πρόδρομο σύμπτωμα εγκεφαλικού? Ποιός θα ασχοληθεί επιμελώς με την ρύθμιση του ζαχάρου και της υπέρτασης του (ασθένειες που αγχογόνες καταστάσεις έχουν τεράστια επίπτωση στους δείκτες τους). Ποιός γιατρός θα ασχοληθεί με ασθενή του με την ίδια προσοχή όπως παλιά όταν γνωρίζει ότι μπορεί να μολυνθεί από κόβιτ αν αυτός είναι αδιάγνωστο κρούσμα - Τσάτρα-πάτρα η εξέταση, άνοιγμα τα παράθυρα του εξεταστηρίου, και πάμε καλά ... ποιός θα κάνει εισαγωγή σε 80χρονο σε νοσοκομείο (για άσχετο με κοβιτ θέμα) αντί να προτιμήσει να τον στείλει οριακά έστω για οίκοι νοσηλεία είτε σταθμίζοντας ότι το κρεββάτι θα έπιανε περισσότερο τόπο για κοβιντ άρρωστο είτε για να τον προφυλάξει από μια ενδονοσοκομειακή κοβιντ λοίμωξη?
Με άλλα λόγια οι ορφανοί θανατοι που περιγράφεις μπορεί κάλλιστα να αποτυπώνουν την επίπτωση στους δείκτες προσδόκιμου ζωής της καραντίνας και της τρομολοαγνικής ιο-υστερίας ΚΑΘΑΥΤΩΝ.
Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ μπορεί άνετα να ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΘΑΥΤΟΙ.