Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

mpouxos

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2014
Κριτικές
169
Like
8.854
Πόντοι
10.326
Το έχουν παρακάνει τα ΜΜΕ.
15 ώρες τη μέρα μόνο για κορωνοιό λένε. Θα πέσει ο κοσμάκης με τα μούτρα στα αντικαταθλιπτικά στο τέλος.
Υπάρχουν και μεγαλύτερες ηλικίες που δεν ξέρουν από netflix και internet και έχουν χεστεί πάνω τους.
Η δε ενημέρωση είναι για γέλια. Ο κόσμος πειθαρχεί γενικά και οι κάφροι λένε ψέματα ότι έχουμε βγει όλοι στους δρόμους και κόβουμε βόλτες.
Στην πολυκατοικία που μένω έχω ένα γεροντι από κάτω...έρχεται η τρελοκορη του κ του λέει " μην τολμήσεις να βγεις εξω"! :S

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.232
Πόντοι
1.706
15 ώρες τη μέρα μόνο για κορωνοιό λένε. Θα πέσει ο κοσμάκης με τα μούτρα στα αντικαταθλιπτικά στο τέλος.
Υπάρχουν και μεγαλύτερες ηλικίες που δεν ξέρουν από netflix και internet και έχουν χεστεί πάνω τους.
Η δε ενημέρωση είναι για γέλια. Ο κόσμος πειθαρχεί γενικά και οι κάφροι λένε ψέματα ότι έχουμε βγει όλοι στους δρόμους και κόβουμε βόλτες.
Τύπε μη χαλάς το όνειρο του Αλεξ ότι ο κόσμος δεν πειθαρχεί στα μέτρα γιατί θα σε πει βαλτό και πολιτικά υποκινούμενο. :S

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
27
Like
12.497
Πόντοι
14.615
Τα φτηνά ΜΜΕ λειτουργούν πουλώντας φόβο, ατομισμό και προστασία.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.594
Πόντοι
4.765
92102278_2848529461880529_5398350445951320064_n.jpg
πασοκαρα και τρελαινομαι  :2funny: :rockon:

τυποι μην αγχωνεστε,ολες οι καραντινες καποια στιγμη πετυχαινουν
υπαρχει η ηλεκτρονικη της Ταϊβαν που κυνηγας κυριως τα κρουσματα και τον κυκλο τους,δεν τους κλεινεις ολους σε στυλ γιούργια και εχει απο 20/1 322 κρουσματα και 16 νεκρους,αυτη προσπαθει να μιμηθει η Κυπρος
υπαρχει και αυτη της Ιταλιας που δεν ειναι ηλεκτρονικη και τους  κλεινεις χυμα όλους και  σιγα σιγα  πετυχαινει και αυτη αφου τα εχουν τιναξει ολοι οι γεροι :grin: απο 25/1 105k κρουσματα 12k νεκροι και τη παραβιαζουν καθε μερα οι επιβεβαιωμενοι φορεις :grin:  αυτη ακολουθουμε εμεις :dancing:

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Και αυτό πως το εφαρμόζεις; Όποιος δεν φοράει μάσκα τον κλείνεις μέσα;

Ουσιαστικά ίδιο μοντέλο με την καραντίνα από άποψη προσωπικών ελευθεριών προτείνεις.

Αλλά, στην Κίνα, στη Νότια Κορέα, στην Ιαπωνία φορούσαν πάντα μάσκες. Αυτό δεν εμπόδισε τον ιό να διαδοθεί.

Αν στην Γουχάν δεν τους μάζευαν με την απόχη και αν δεν τους έχτιζαν μέσα νομίζεις ότι θα είχαν πετύχει τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού;

Δεν είναι η περίπτωση #2 αυτό που προτείνω είναι αυτό που έγινε εκεί και γράφω ότι θεωρώ ότι είναι ανεφάρμοστο εδώ.

Οι μάσκες επιβράδυναν την μετάδοση και επειδή υπήρχε και κουλτούρα χρήσης τους αλλά και τεράστιο απόθεμα και δυναμικό παραγωγής συνέβαλαν σημαντικά στον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης. Έτσι τουλάχιστον έχουν δηλώσει ον κάμερα οι αρμόδιοι - μελέτες δεν έχω ψάξει να βρώ, ότι είδα από υποτιτλισμένα φιλμάκια δηλώσεων ντόπιων αξιωματούχων.

Αυτο που προτείνω το έχω γράψει νωρίτερα :

"H σκέψη είναι: λήψη συνδυαστικών μέτρων με γνώμονα το ελάχιστο συνολικό κόστος για τον πληθυσμό μακροπρόθεσμα. ΟΧΙ αδιέξοδες και καταστροφικές γενικές απαγορεύσεις.

πχ Περιορίζεις περισσότερο τους ευπαθείς, λιγότερο τους υπολοίπους, εφαρμόζεις ευλαβικά κανόνες τήρησης υγιεινής και αποστάσεων, διαθέτεις εξοπλισμό προστασίας σε όσους μπορείς περισσότερους, προετοιμάζεις τρόπους αύξησης της δυναμικότητας των νοσοκομείων ΚΑΙ τρόπους αποσυμφόρησης τους αν απαιτηθεί - με θεσμικό πρωτόκολλο ευθανασίας και υποβοηθούμενης αυτοκτονίας των ασθενών με δυσμενή πρόγνωση κτλ"

Και όχι, ελεύθερη κίνηση με μάσκα δεν είναι ίδια με την έξοδο με εξοδόχαρτα και χωροφυλάκους ...

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.253
Πόντοι
506
Ναι, και μολις ξεσηκωθει ο κοσμος, αυτοματως και ο ιος θα καταπολεμηθει και οι τσεπες θα γεμισουν και τα σουπερ μαρκετ θα μοιραζουν αγαθα σε ολους
Όλα τα κράτη στην Ευρώπη πρέπει να αντιδράσουν αμέσως.

Πχ. μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 50% και διοχέτευση αυτών των χρημάτων στους αδύναμους/άτυχους και ελ. επαγγελματίες για το επόμενο 3μηνο.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146

Όπως και στην οικονομική κρίση έτσι και τώρα οι αυτιάδες και η παππαδάκηδες των ΜΜΕ θα είναι συνυπαίτιοι σε μεγάλο βαθμό για τον πολλαπλασιασμό του βάθους και της διάρκειας της καταστροφής.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.232
Πόντοι
1.706
ΚΟΥ-ΡΑ-ΣΑ-ΤΕ
Είμαστε σίγουροι ότι σοκαριστήκατε όσο σοκάρεστε καθημερινά για τους θανάτους χιλιάδες παιδιών παγκοσμίως.
oAdLSCs.jpg

HUEba2P.jpg

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Mάλιστα αυτό τουλάχιστον είναι απάντηση.

Πάμε λοιπόν - σταθεροποίηση της καμπύλης σημαίνει μη αύξηση ή μείωση καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Κατά δήλωση τσιόδρα υπάρχουν αυτή την στιγμή 1000δες μη καταγεγραμμένα κρούσματα που παράγουν τους δικούς τους κύκλους μετάδοσης.

ΣΥΝΕΠΩΣ

Ξεκίνησες μια καραντίνα με πολύ λιγότερους κύκλους μετάδοσης και τώρα έχεις πολλούς περισσότερους - απλά δηλαδή μετατόπισες την στιγμή κορύφωσης της καμπύλης κρουσμάτων χρονικά κατάτι στο μέλλον ΧΩΡΙΣ NA MΕΙΩΣΕΙΣ ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ...

Άρα δεν πέτυχες τίποτα ... αφού την στιγμή της άρσης της καραντίνας θα έχεις μια ιλιγγιώδη κορύφωση της καμπύλης κρουσμάτων εντός 2 εβδομάδων ...
Η καραντίνα έχει σκοπό να διακόψει αυτούς τους χιλιάδες μη καταγεγραμμένους κύκλους.
Και φαίνεται ότι μέχρι στιγμής το καταφέρνει αρκετά καλά. Η στιγμή κορύφωσης και το ύψος της καμπύλης θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Αλλά εννοείται ότι θέλεις να μετατοπίσεις τη στιγμή της κορύφωσης χρονικά για να αντέξει το σύστημα.  

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
Τύπε μη χαλάς το όνειρο του Αλεξ ότι ο κόσμος δεν πειθαρχεί στα μέτρα γιατί θα σε πει βαλτό και πολιτικά υποκινούμενο. :S
Δειξε μου πού ειπα εγω οτι ο κοσμος δεν πειθαρχει στα μετρα

Η συντριπτικη πλειοψηφια πειθαρχει, λιγοι κανουν τη ζημια

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.748
Πόντοι
2.606
Καλα μην εισαι τοσο σιγουρος αμα κατσει τρεις βδομαδες ο κοσμος ακομα μεσα και σκληρυνουν τα μετρα την τεταρτη βδομαδα θα υπαρξουν δυσαρεστες εξελιξεις!

Θα σκληρυνουν τα μετρα,  το 18:00 -εως 8:00 απαγορευση μονο στην παραλια θεσσαλονικης θα επεκταθει σε ολη την Ελλαδα, το 18:00 θα γινει 14:00 , μετα θα γινει γινει μονο μια ωρα ολη την ημερα και μονο μια φορα , μετα θα γινει μια φορα ανα 2 ημερες...... και συνεχεια για να το βουλωσεις θα ανεβαζουν τα νουμερα, 50 πεθαναν  :think: 150 θα λενε. 1500 κρουσματα :think: 5000 τι εγινε εδω φτιαχνουν ψευτικα βιντεακια να δωσουν ψευτικα νουμερα θα κωλωσουν. ποιος θα τους ξεσκεπασει  :think: τα λαμογια οι δημοσιογραφοι  :think:  αηδια  :vomit: :vomit: :vomit: :vomit: :vomit: :vomit: :vomit: :vomit: :vomit: :vomit:

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Αυτός και ο Χίος πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και θα πεθάνουμε όλοι από κορωνοϊό. Επίσης, το ίδιο πιστεύουν εκατοντάδες instagrammers, παρουσιαστές, τραγουδιστές, ηθοποιοί και άλλοι "ειδικοί". Με αυτούς ταυτίζεσαι, καλώς ή κακώς.

Και μιας και είσαι ενεργός τώρα, λύσε μου και την απορία για το πώς ακριβώς βοηθάει η σημερινή ανακοίνωση Χαρδαλιά για συγκεκριμένους δήμους με πρόβλημα ότι θα απαγορεύεται τελείως η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ εως τις 8 το επόμενο πρωί. Ότι ας πούμε εκείνες τις ώρες υπάρχει συνωστισμός; Ή ότι αν εγώ θέλω να κυκλοφορήσω δεν μπορώ να το κάνω τις νόμιμες ώρες; Το ίδιο ακριβώς με τα sms που δε συμβάλλουν σε τίποτα απολύτως αφού αν θέλω να κυκλοφορήσω απλά στέλνω ένα sms και το κάνω. Εντελώς ανουσία και άσκοπα μέτρα που αντί να τρομοκρατήσουν και να επιβληθούν όπως θέλουν, θα πετύχουν το ακριβώς αντίθετο δηλαδή ο κόσμος να στραφεί εναντίον τους.
Για να μην διασπείρεται ο ιός μέσω ξενοπηδήματος τύπε  :S

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
40.219
Πόντοι
19.795
Κούλογλου? Δεν τον πιστευω ακομη και αν γραψει οτι αυριο ειναι τεταρτη
Απλως ρωτησα, αν καποιος ξερει, αν αληθευει. Μη μου αρχιζεις τα κομματικα. Εχω αλλεργια, βγαζω κοροναιο. :grin:

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
32.779
Πόντοι
5.506

εδω ειναι το προβλημα αλεξ....
επειδη δεν μπορουν να επιβληθουν σε αυτους καθετα μετρα σε ολους...ετσι κυβερναω και εγω

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.232
Πόντοι
1.706

Μα αν είναι λίγοι όπως λες τότε δεν μπορεί να κάνουν ζημιά. Κάπου το έχασες. Πέσε για ύπνο ή τράβα καμια μαλακία να συνέλθεις.

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.547
Πόντοι
2.886
Γιατί η Σουηδία ακολουθεί διαφορετική μέθοδο;

Διότι τα μέτρα περιορισμού, με βάση το
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

τα ορίζει η υπηρεσία ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ της ΣΟΥΗΔΙΑΣ
που έχει ειδικούς επιδημιολόγους .
Η Σουηδία είχε παράδοση στον τομέα της Δημόσιας Υγείας

The Swedish constitution mandates that the relevant expert agency, the Public Health Agency, rather than politicians must initiate any actions to prevent the virus.

ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ έχει η Υπηρεσία Δημόσιας  Υγείας

ΟΧΙ  οι πολιτικοί !

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom