Ούτε εγώ είμαι ειδικός - την λογική μας όλοι καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε και υποθέσεις κάνουμε.
Συμφωνώ κατά βάση μαζί σου στο εξής :
Μια γενική καραντίνα είναι αποτελεσματική σε δύο μόνον περιπτώσεις :
1. Είτε Εφαρμόζεται για χρονικό διάστημα μηνών ή ετών μέχρι να υπάρξει συλλογική ανοσία (έαν κατι τέτοιο όντως υπάρχει στον συγκεκριμένο ιό και εκείνος δεν μεταλλαχθεί ενδιαμέσως)
2. Είτε Εφαρμόζεται πλήρως με μέτρα ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ για διάστημα 3 περίπου εβδομάδων (με παράλληλες πρόνοιες πλήρους μεταφοράς και απομόνωσης των κρουσμάτων μακριά από του υγιείς ΜΟΛΙΣ αυτοί νοσήσουν - άρα με προϋπόθεση εκτέλεσης τεστ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ).
Η Ελλάδα δεν αντέχει να κάνει ΚΑΝΕΝΑ από τα δύο και για αυτό ακριβώς γράφω ότι ΔΕΝ υπάρχει exit strategy σε αυτήν την διαδικασία αλλά οι τύποι λειτουργούν αυτοσχεδιαστικά βλέποντας και κάνοντας ....
O βαθμος σταθεροποιησης προφανως και θα εξαρταται απο αλλες παραμετρους και συνθηκες, οι οποιες, μη κοροιδευομαστε στην πλειονοτητα τους στην Ελλαδα δε συντρεχουν.
Ειναι αφελες και μη ρεαλιστικο να αναμενεται κατι τετοιο με τις δοσμενες συνθηκες και δυνατοτητες της Ελλαδας, επιδοσεις Ταιβαν και Κορεας δηλαδη.
Ωστοσο αυτο ουτε σημαινει οτι θα "κορυφωθει ιλλιγιωδως" ξανα. Υπαρχει και το ενδιαμεσο.
Αυτο - κατα την ταπεινη μου γνωμη- ο μονος ρεαλιστικος παραγοντας που μπορει να το διαμορφωσει, ειναι ο βαθμος τηρησης των μετρων. Συν , το κατα δυναμην- ενισχυση του συστηματος υγειας. Οσο πιο πολυ γινουν αυτα, τοσο πιο κοντα ειναι η "εξοδος".
Αν τωρα δουμε οτι τραβαει και παραλληλα η οικονομια αγκομαχαει, ε εκει παμε αλλου.