Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Εχετε εσείς κανα συγγενή η γνωστο ακομα φιλος φιλου σας με κορονοιο? Εγω κορονοιο ακουω τοσο καιρό ξέρω 300 ατομα και κανενας δεν ειναι άρρωστος. Αν μπορει καποιος απο εσας να κανει ενα νεο θεμα στο μπου κομ με ψηφοφορία να δουμε τι γίνεται. Γιατι η βαλιτσα τραβηξε μακρια με αυτην την ιστορια
Μια γειτώνισσα

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
ρε παιδια ειναι κατι τυποι τους λες ναι συμφωνω με τα μετρα προφυλαξης, αλλα δεν ηρθε και το τελος του κοσμου,

και σου λενε ξανα και ξανα οτι εισαι εναντια στα μετρα, εναντια στα εμβολια, εισαι συνομωσιολογος, ασχετα πραγματα που δενιχσυριστηκες ποτέ.

για τρολαρισμα δεν το κανουν , απλα δεν ξερουν να διαβαζουν.

λες οτι η γριπη σκοτωσε περισοτερους απο τον κορονοιο ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ 500.000 ΝΕΚΡΟΥς ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ 50.000 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ.

και συμπεραινουν μονοι τους επειδη ετσι θελουν οτι θελεις να αρθουν τα μετρα και να κολλησει ο κοσμος, ενω εγω πχ εχω πει καμμια 10ρια φορες οτι θελω και αλλα μετρα για να γλυτωνουμε και απο την γριπη και απο τα αλλα μεταδοτικα νοσηματα καθε χειμωνα.

ελεος, διαβαστε τι γραφουμε, και μη λετε οτι γραφουμε αλλα.

Tυπε. Επειδη ειμαι στις καλες μου σημερα αντε να στο ξαναπω αλλη μια φορα. Σε απλα ελληνικα μπας και το καταλαβεις :
Τα μετρα για τον κορωνοιο δε παιρνονται αναλογα με το ποσοι πεθαναν η θα πεθανουν. Τα μετρα παιρνονται για να μην υπαρξει η αναγκη για απλη νοσηλεια η εντατικη για μεγαλο αριθμο ασθενων που χρηζουν νοσηλειας ταυτοχρονα. Επειδη με τον κορωνοιο με την υψηλη και ασυμπτωματικη μεταδοτικοτητα και την ελλειψη εμβολιο, ειναι κατι παρα πολυ πιθανο.
Ειναι ευκολα κατανοητο αυτο?  Σου ειναι καπου δυσκολο να καταλαβεις κατι σε αυτο?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Aπευθυνεσαι σε ποιους?
Στο συνολο των κυβερνησεων ολης της ανθρωποτητας?
στο συνολο ολων των καναλιων, που μας λενε οτι αυξηθηκε η εξοδος απο τα διοδια και οι υπευθυνοι των διοδιων λεγανε οτι εοιχαν μειωση 30% σε σχεση με την προηγουμενη βδομαδα.

παω να περπατησω στην παραλια και εμ γυρναει ΣΩΣΤΑ η αστνομια πισω, η παραλια αδεια, και στα καναλια παιζανε ψευτικες εικονες βδομαδες πριν.

ειναι ή δεν ειναι 1984 μεγαλος αδερφος, να σου δειχνουν εικονες οτι η παραλια εινα γεματη ενω ειναι αδεια????

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Γιατι δεν μπορειτε να καταλαβετε οτι το φαινομενο ειναι εν εξελιξει, και δεν μπορουμε ακομα να βγαλουμε συμπερασματα, ακομα και σε αριθμους;

Τώρα υπάρχουν δεδομένα και μπορούμε με αρκετή σιγουριά να βγάλουμε συμπεράσματα για το πόσο γρήγορα διαδίδεται ο ιός (δηλαδή πόσους μολύνει ένας θετικός) και για την θνητότητα (δηλαδή πόσα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πεθαίνουν).

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Aπευθυνεσαι σε ποιους?

Ναι ρε αλεξ σε αυτους απευθυνόμαστε ... εκτός και αν πιστεύεις ότι όλα ιστορικά είχαν και έχουν καλώς και ξαφνικά άπαντες αποφάσισαν να λειτουργήσουν για πρώτα φορά στην ανθρωπότητα ανιδιοτελώς ... αηδία έχει καταντησει πλέον η εθελοδουλία και η αφέλεια σας !!!

Έχετε γίνει τόσο κουραστικοί όσο και οι ψεκασμένοι του αντίπερα στρατοπέδου.

mmaanos

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Αυγ 2019
Like
6.449
Πόντοι
1.056
Τύπε έχω κουράσει με το να τα λέω. Ψάξε προηγούμενες σελίδες. Χοντρικά: ηλικιωμένοι και χρόνια νοσούντες σε καραντίνα, κλείσιμο χώρων μαζικής συγκέντρωσης (καφετέριες, γυμναστήρια, κλπ), και τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τους υπόλοιπους (αποφυγή συνωστισμών, συχνό πλύσιμο χεριών, κλπ)
Γιατί τυπε κανείς διάκριση στους ηλικιωμένους και στους χρόνια νοσούντες. Άνθρωποι δεν είναι και αυτοί; Δεν έχουν δικαίωμα να βγουν μια βόλτα, να πάρουν τον αέρα τους; Επίσης ελπίζω όταν βάλεις αυτούς καραντίνα, να βάλεις και τα παιδιά τους που μένουν στο ίδιο σπίτι. Πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες 30+ ζουν μαζί με τους γονείς τους 60+. Πρέπει να μπουν και αυτοί καραντίνα. Επίσης πολλά ελληνικά νοικοκυριά έχουν ανθρώπους παχύσαρκους (είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε παχυσαρκία), υπερτασικούς, με άσθμα, με καρδιακά προβλήματα. Πρέπει να μπουν όλοι αυτοί καραντίνα. Έτσι όπως τα λες και τα υπολογίζω πρέπει να μπει το 90% του πληθυσμού σε καραντίνα  :S

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.232
Πόντοι
1.706
Aπευθυνεσαι σε ποιους?
Αυτή η γελοιότητα με την εμετικά κατευθυνόμενη ειδησεογραφία/δημοσιογραφία ώστε να υποστηριχθούν καταλλήλως τα μέτρα, δε νομίζω ότι υπάρχει πουθενά.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
στο συνολο ολων των καναλιων, που μας λενε οτι αυξηθηκε η εξοδος απο τα διοδια και οι υπευθυνοι των διοδιων λεγανε οτι εοιχαν μειωση 30% σε σχεση με την προηγουμενη βδομαδα.

παω να περπατησω στην παραλια και εμ γυρναει ΣΩΣΤΑ η αστνομια πισω, η παραλια αδεια, και στα καναλια παιζανε ψευτικες εικονες βδομαδες πριν.

ειναι ή δεν ειναι 1984 μεγαλος αδερφος, να σου δειχνουν εικονες οτι η παραλια εινα γεματη ενω ειναι αδεια????
Μηπως και οι ουρές στις τραπεζες ηταν fake?

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
Τύπε έχω κουράσει με το να τα λέω. Ψάξε προηγούμενες σελίδες. Χοντρικά: ηλικιωμένοι και χρόνια νοσούντες σε καραντίνα, κλείσιμο χώρων μαζικής συγκέντρωσης (καφετέριες, γυμναστήρια, κλπ), και τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τους υπόλοιπους (αποφυγή συνωστισμών, συχνό πλύσιμο χεριών, κλπ)

Aυτο υπηρχε και πριν αλλα δεν τηρηθηκε. Και στην Ελλαδα και σε αλλες χωρες.
Αληθεια ειναι οτι μια δοση υπερβολης στην ολη επικοινωνια υπαρχει. Επισης αληθεια ειναι οτι οσο περναει ο χρονος, θα αρχισει να ζυγιζεται η οποια ωφελεια των αυστηρων και καθολικων περιοριστικων μετρων με τις αλλες παραπερα- σοβαρες-συνεπειες.
Σε κανεναν δεν αρεσουν τα μετρα. Ουτε σε μενα. Αν ηταν στο χερι μου να τα ληξω αυτη τη στιγμη θα το εκανα πολυ ευχαριστως.
 Ωστοσο πρεπει να γινει κατανοητο, οτι με τις δεδομενες συνθηκες και οπως παμε στα τυφλα, ειναι κατι που ισως ειναι απαραιτητο να γινει και οτι οσο πιο πολυ τηρηθουν, τοσο λιγοτερο θα κρατησουν.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Tυπε. Επειδη ειμαι στις καλες μου σημερα αντε να στο ξαναπω αλλη μια φορα. Σε απλα ελληνικα μπας και το καταλαβεις :
Τα μετρα για τον κορωνοιο δε παιρνονται αναλογα με το ποσοι πεθαναν η θα πεθανουν. Τα μετρα παιρνονται για να μην υπαρξει η αναγκη για απλη νοσηλεια η εντατικη για μεγαλο αριθμο ασθενων που χρηζουν νοσηλειας ταυτοχρονα. Επειδη με τον κορωνοιο με την υψηλη και ασυμπτωματικη μεταδοτικοτητα και την ελλειψη εμβολιο, ειναι κατι παρα πολυ πιθανο.
Ειναι ευκολα κατανοητο αυτο?  Σου ειναι καπου δυσκολο να καταλαβεις κατι σε αυτο?

Ποιο είναι το exit strategy της καραντίνας?

Ποια προϋπόθεση αν ικανοποιηθεί βγαίνει η χώρα από αυτή?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
εσενα ειναι δυσκολο να καταλαβεις οτι με την γριπουλα ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ,

επρεπε επειδη ειναι πολυ περισσοτεροι οι θανατοι να ειχαμε παρει μετρα να τους κανουμε λιγοτερους.

1 απαγορευση τελετων εντος των ναων

2 σχολεια καλοκαιρι αντι για χειμωνα

3 υποχρεωτικος εμβολιασμος των ανω των 60 ετων και των αρρωστων

αν κατσω θα σκεφτω και αλλα.

δηλαδη τι το ιδιαιτερο εχουν οι νεκροι του κορονοιου που ΣΩΣΤΑ προσπαθουμε να τους κρατησουμε χαμηλα, ενω για αλλα που επισης μπορουμε να παρουμε μετρα τους αφηνουμε να πεθαινουν σε μεγαλυτερους αριθμους επειδη το εχουμε συνηθισει???????

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
Αυτή η γελοιότητα με την εμετικά κατευθυνόμενη ειδησεογραφία/δημοσιογραφία ώστε να υποστηριχθούν καταλλήλως τα μέτρα, δε νομίζω ότι υπάρχει πουθενά.

Επρεπε τα καναλια να αντιταχθούν στα μετρα?
Τι ακριβως εννοεις?
Γιατι κυνηγας φαντασματα?
Ούτε ξερεις τι θελεις ή τι σου φταιει
Καταλαβαινω οτι βαθια μεσα σου θελεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι δεν τρεχει και τιποτα, αλλά μαντεψε, τρέχει. Και πολυ μαλιστα.
Και οσο περισσοτερο φοβηθεις/τρομοκρατηθεις/περιοριστεις/κλειστεις στο λαγουμι σου/το βουλωσεις/πειθαρχησεις τοσο το καλυτερο για σενα

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Ενα βήμα πριν την κοινωνική έκρηξη η Νότιος Ιταλία

Ένα βήμα πριν υπάρξει κοινωνική έκρηξη βρίσκεται η Ιταλία, όπου μαίνεται η υγειονομική κρίση, με τις χιλιάδες νεκρών από τον κορονοϊό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται στην νότια Ιταλία, όπου η καραντίνα έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα.

Δημοσιεύματα μας ενημερώνουν ότι έχουν σημειωθεί συγκρούσεις στο Παλέρμο  -τα τρία μεγαλύτερα σούπερ-μάρκετ της πόλης ήδη φρουρούνται από μεγάλη αστυνομική δύναμη- και στην Κατάνια μεταξύ αστυνομίας και ομάδων που είχαν εφορμήσει για να απαλλοτριώσουν τρόφιμα από πολυκαταστήματα.

Επίσης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica έχουν συσταθεί κλειστές ομάδες στο facebook που αριθμούν χιλιάδες μέλη, για να οργανώσουν εφόδους εναντίον των πολυκαταστημάτων και της αστυνομίας.

Πανικόβλητος ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, έχει ανακοινώσει ότι η κυβέρνησή του θα παρέχει οικονομικά βοηθήματα και κουπόνια για να προμηθεύονται τρόφιμα οι πιο αδύναμοι οικονομικά πολίτες.

32.jpg

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
Μήπως οι ουρές στις τράπεζες δημιουργήθηκαν λόγω της τρομοκρατίας με τον ιό και τα επερχόμενα οικονομικά μέτρα;
Μαλλον ζεις σε αλλη χωρα.
Οι ουρές καθε τελος του μηνος ειναι συνηθισμενο γεγονος στις τραπεζες
Απλως τωρα εγινε χειροτερο επειδη δεν μπορουν να μπουν ολοι μεσα

Παλι ανακαλυψες τους συνωμοτες που τρομοκρατησαν τους γερους επιτηδες για να ταλαιπωρηθουν στην ουρα

Εντελως φιλικα σου λεω, δούλεψε λιγο τον τροπο σκεψης σου, ειναι εντελως παιδικος

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
εσενα ειναι δυσκολο να καταλαβεις οτι με την γριπουλα ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ,

επρεπε επειδη ειναι πολυ περισσοτεροι οι θανατοι να ειχαμε παρει μετρα να τους κανουμε λιγοτερους.

1 απαγορευση τελετων εντος των ναων

2 σχολεια καλοκαιρι αντι για χειμωνα

3 υποχρεωτικος εμβολιασμος των ανω των 60 ετων και των αρρωστων

αν κατσω θα σκεφτω και αλλα.

δηλαδη τι το ιδιαιτερο εχουν οι νεκροι του κορονοιου που ΣΩΣΤΑ προσπαθουμε να τους κρατησουμε χαμηλα, ενω για αλλα που επισης μπορουμε να παρουμε μετρα τους αφηνουμε να πεθαινουν σε μεγαλυτερους αριθμους επειδη το εχουμε συνηθισει???????

Eπειδη ειμαι σιγουρος οτι τα ελληνικα μου ειναι αρκετα καλα, δε θα επιμεινω αλλο στο προηγουμενο που εγραψα.
Ξαναδιαβασε το γιατι η δε το διαβασες η δε το καταλαβες αν το διαβασες.
Να σου πω και κατι αλλο μπας και. Εαν υποθεσουμε οτι αυτη η αρρωστια ειχε σε ενα ετος πχ στην Ελλαδα 5000 νεκρους, και καμια παραπερα αλλη συνεπεια. Δε θα ειχε ασχοληθει κανεις ουτε που θα ξεραμε οτι υπαρχει εαν δεν τυχαινε καποιο κοντινο μας προσωπο η εμεις.
Για να στο πω ακομη πιο απλα. Οι νοσηλευομενοι ειναι που εχουν σημασια, οχι οι νεκροι.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
χαμηλο ιικο φορτιο+κλειστα συνορα + τεστ = χαλαρωση μετρων
Αυτο ακριβως

Και αν κοψουμε τις μαλακιες μπορει προς το τελος Μαιου να τα εχουμε καταφερει.

Οταν καποιοι αλλοι θα μετρανε ακομη εκατομβες νεκρων.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Μηπως και οι ουρές στις τραπεζες ηταν fake?
ουρες στις τραπεζες ειδα ηταν αληθινες.

αλλα η παραλια της θεσσαλονικης ηταν αδεια και εγω συγκεκριμενα οταν πηγα στην αρετσου να περπατησω με σταμτησε ελεγχος και μου ειπαν μονο κοντα στο σπιτι προβλεπεται περπατημα και πηγα στο δασος που ειναι κοντα στο σπιτι μου.

δηλαδη αν λενε 5 αληθειες και 4 ψεματα να μην τους κραζουμε γαι τα 4 ψεματα?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom