Νέα

Νεα Διόδια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 79
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΘΑ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ

Καταιγίδα... διοδίων από τον Αύγουστο

Διόδια με το... χιλιόμετρο στην Αθηνών-Λαμίας, που μάλλον θα ισχύσουν και στο υπόλοιπο βασικό οδικό δίκτυο της χώρας, με έμφαση στην Αττική.

Η φράση δεν αφορά μόνο τον τρόπο χρέωσης των οδηγών, αλλά την πυκνότητα των σταθμών πληρωμής που δείχνει ότι ώς το τέλος του χρόνου η κίνηση των οχημάτων στους βασικούς δρόμους του Λεκανοπεδίου θα χρεώνεται. Υπάρχουν μάλιστα σκέψεις στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ να θεσπιστούν διόδια και για τη λεωφόρο Κηφισού, σε συνδυασμό με τα σχεδιαζόμενα έργα αναβάθμισης του δρόμου με το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα.

Το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για τους δύο νέους σταθμούς που ετοιμάζονται στη Βαρυμπόπη και τον Αγιο Στέφανο οδήγησε στην αποκάλυψη ότι τελικά στο τμήμα Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια Φθιώτιδας, συνολικού μήκους 170 χλμ., θα πληρώνουμε διόδια σε 12 σημεία. Αυτό σημαίνει ότι θα αναλογεί ένας σταθμός σε λιγότερο από 20 χλμ.! Επτά από τους σταθμούς χωροθετούνται μέσα στα όρια του Νομού Αττικής, που σημαίνει ότι χιλιάδες οδηγοί -κάτοικοι, παραθεριστές και εργαζόμενοι- που κινούνται στη βορειοανατολική Αττική θα αναγκάζονται να βάζουν καθημερινά το χέρι στην τσέπη για να πάνε στο σπίτι τους ή στη δουλειά τους... Η πρώτη συγκέντρωση διαμαρυρίας οργανώνεται αύριο το απόγευμα στον Αγιο Στέφανο.

Από αυτούς τους 12 σταθμούς οι 10 θα είναι νέοι και προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία τον Αύγουστο και όχι το Πάσχα, όπως έγραψε χθες η «Ε». Η σχετική πρόβλεψη αναφέρεται σε ένα από τα προσαρτήματα της σύμβασης που έχει υπογράψει ο κ. Σουφλιάς με την ανάδοχο κοινοπραξία και δεν περιλαμβάνονται στα υλικά που είχαν υποβληθεί στα τέλη του 2007 στη Βουλή. Είναι πιθανόν οι δύο πρώτοι σταθμοί, στην Πύρνα και το Καλυφτάκι που βρίσκονται στον Δήμο Μεταμόρφωσης, να μη λειτουργήσουν τον Αύγουστο αλλά να καθυστερήσουν και να συνδυαστούν με τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται για τη λεωφόρο Κηφισού.

Η χρέωση, πιθανότατα από τον Αύγουστο, θα γίνεται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα διανύει ο κάθε οδηγός, σε συνδυασμό με σύστημα τηλε-διοδίων και αυτόματη χρέωση. Το αρχικό διόδιο θα υπολογίζεται σε 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο και θα προσαρμόζεται με βάση ένα μαθηματικό τύπο που προβλέπει η σύμβαση. Αυτό, όπως μας εξήγησαν αρμόδιοι της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το τμήμα Μεταμόρφωση-Σκάρφεια, σημαίνει ότι ένας οδηγός που έρχεται από τα νότια και εξέρχεται στον κόμβο της Βαρυμπόπης θα πληρώνει διόδια 0,40 ευρώ και στον Αγιο Στέφανο 0,60. Διαφορετική θα είναι η χρέωση για όσους έρχονται από την πλευρά της Λαμίας.

Μας είπαν επίσης ότι καταβάλλουν προσπάθεια να ολοκληρώσουν ώς το τέλος του χρόνου το νέο κομμάτι των 8 χλμ. στις επικίνδυνες στροφές στο ύψος της Υλίκης, κοντά στο 97ο χλμ. Προς το παρόν όμως το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ δεν έχει προχωρήσει στην απαλλοτρίωση των χώρων ώστε να ξεκινήσουν τα έργα. Η ίδια καθυστέρηση παρατηρείται σε μήκος περίπου 4 χλμ. που είναι απαραίτητα για την ανακατασκευή του τμήματος Ριτσώνα-Θήβα, συνολικού μήκους 14 χλμ., που επίσης σχεδιάζεται να παραδοθεί στο τέλος του χρόνου. Με βάση τη σύμβαση, οι δύο αυτές παρεμβάσεις πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε 34 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2010, αφού ο χρόνος άρχισε να μετρά από τις 19 Δεκεμβρίου 2007.

www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=3609220]http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=3609220[/url]

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Είμαστε πολύ πολύ πλούσιοι εχουμε πολλα λεφτααααααα

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16
Αφου δεν εβαλαν και διοδια στο ποσες φορες θα χεζουμε παλι καλα. :headbang:

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
τορα που τελιοσε το τριοδιο ξεκινα το διοδιο

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
να πανε να γαμηθουν οι παλιοκλεφτες :tickedoff: :tickedoff: :ak: :ak: :ak: :ak:

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
πολιτεια - κεφαλαρι μην βαλουν μονο για να κατεβαινω για το μεροκαματο μου στην καφετερια
το πρωινο μου καφεδακι

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
 Εγω παντως δεν πληρωνω,παιδια....
 Ειδικα με την μηχανη...
 Δουλευουν με ασαφη νομοθετικη ρυθμιση και μας εκμεταλλευονται
 Αυτην την τακτικη την αρχισα μολις διαβασα ενα αρθρο στο περιοδικο ΜΟΤΟ
 οπου ενας δικηγορος (μοτοσυκλετιστης φυσικα..) ειχε αναλαβει να
 ερευνησει για το περιοδικο το θεμα των διοδιων...

Αμα το βρω θα το σκαναρω και θα το ανεβασω να το διαβασετε,με ολη την
 νομολογια που αφορα στο θεμα καθως και τις λαμογιες που κανουν οι
 εισπρακτικες εταιριες(γιατι περι αυτου προκειτε..)

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
 Ειδικα με την μηχανη...

μορε θα πλιροσισ ιδικα για σε τριοδιο οχι διοδιο

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
 Ειδικα με την μηχανη...

εγω την εχω κανει και απο την αττικη οδο 5-6 φορες με το φορτηγακι κιολας.θελανε να πληρωσω 6 ευρω για 2-3 ποντους με το ζορι υπερβαση υψους και τους λεω δεν εχω λεφτα.μου λενε κανε στην ακρη να σου κοψουμε αδυναμια πληρωμης και μολις ανοιγουνε τη μπαρα καπνος ο σκρουντζ :grin: :grin: :grin:.δεν πανε στο διαολο ολοι οι νταβατζηδες.το vothro θελουν αυτοι να παει να αδειασει το σκατατζιδικο στα διοδια τους για να στρωσουν :2funny: :2funny:

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
εγω την εχω κανει και απο την αττικη οδο 5-6 φορες με το φορτηγακι κιολας.θελανε να πληρωσω 6 ευρω για 2-3 ποντους με το ζορι υπερβαση υψους και τους λεω δεν εχω λεφτα.μου λενε κανε στην ακρη να σου κοψουμε αδυναμια πληρωμης και μολις ανοιγουνε τη μπαρα καπνος ο σκρουντζ :grin: :grin: :grin:.δεν πανε στο διαολο ολοι οι νταβατζηδες.το vothro θελουν αυτοι να παει να αδειασει το σκατατζιδικο στα διοδια τους για να στρωσουν :2funny: :2funny:
μπα ενα Μ88 ιρακλισ θελουν

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
ΑΝ δεν κάνω λάθος η παρανομία των διοδίων αναφέρεται στην οδηγία 62/1999 του ευρωπαικού Κοινοβουλίου..(είναι μεγάλη για να την κάνω πόστ..)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
 Ειδικα με την μηχανη...

Χωρίς να κατέχω απόλυτα το θέμα, έχω την αμυδρά υποψία ότι σε κομμάτια της ΕΟ που εκμεταλλεύεται ιδιωτική εταιρεία, η μη πληρωμή διοδίων δεν έχει καμία συνέπεια για τον "παραβάτη"- η δε αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι εκτός από εξακρίβωση στοιχείων, αφού είναι αμιγώς ιδιωτική διαφορά, σαν να μην πληρώνεις το λογαριασμό της πιστωτικής σου...
Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα διόδια μπορεί βέβαια να κινηθεί δικαστικά εναντίον σου αλλά αν πάει σε ειρηνοδικείο αγωγή για ... € 2,5 θα γελάσουν και τα τσιμέντα του δικαστικού μεγάρου...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Χωρίς να κατέχω απόλυτα το θέμα, έχω την αμυδρά υποψία ότι σε κομμάτια της ΕΟ που εκμεταλλεύεται ιδιωτική εταιρεία, η μη πληρωμή διοδίων δεν έχει καμία συνέπεια για τον "παραβάτη"- η δε αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι εκτός από εξακρίβωση στοιχείων, αφού είναι αμιγώς ιδιωτική διαφορά, σαν να μην πληρώνεις το λογαριασμό της πιστωτικής σου...
Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα διόδια μπορεί βέβαια να κινηθεί δικαστικά εναντίον σου αλλά αν πάει σε ειρηνοδικείο αγωγή για ... € 2,5 θα γελάσουν και τα τσιμέντα του δικαστικού μεγάρου...

Καλά τα λές. Δεν έχει αρμοδιότητα η αστυνομία.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
ΑΝ δεν κάνω λάθος η παρανομία των διοδίων αναφέρεται στην οδηγία 62/1999 του ευρωπαικού Κοινοβουλίου..(είναι μεγάλη για να την κάνω πόστ..)

Κατ'αρχην το βρηκα το αρθρο και θα το σκαναρω να το διαβασετε και εσεις

Ερινα εισαι ολοσωστη κοπελλα μου...

Εν ταχει η ολη υποθεση εχει να κανει με την οδηγια της Ευρωπαικης Ενωσης 38/2006 (που την εχουμε αποδεχτει ως κρατος -μελος απο 10/7/2008)και λεει επιγραμματικα  :"..τα διοδια θα πρεπει να χρησιμοποιουνται αποκλειστικα ως μετρο ανακτησης του κοστους κατασκευης και οχι ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ."

Η οδηγια αυτη ερχεται σε συνεχεια της "διαβοητης" 62/1999 που αναφερεται σε οχηματα βαρεως τυπου,καθοριζει εκτος των αλλων και το τι σημαινει "αυτοκινητοδρομος" αλλα και καθιστη ΝΟΜΙΜΗ την επιβολη διοδιων ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

Η οδηγια 62/1999 ενσωματωθηκε στο ελληνικο Δικαιο το 2001 και αναφερει σαφως οτι δεν μπορουν να επιβαλλονται διοδια σε δρομους που δεν ειναι αυτοκινητοδρομοι ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ Ως ΤΕΤΟΙΟΙ...

Μισο να το σκαναρω ,να το ανεβασω να το παρετε...
  Εχει πολυ ενδιαφερον...

nokia

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2007
Like
3
Πόντοι
16

Απο την πλευρα σου εχεις δικιο..Θα γελανε και τα τσιμεντα..

Απο την αλλη, μπαινοντας στην θεση της ιδιωτικης εταιρειας, δεν θα σου επετρεπα την διελευση αν δεν πληρωσεις, λεγοντας σου να βαλεις το αυτοκινητο σου στην ακρη..

Εσυ απο την πλευρα σου, φυσικα και δεν θα το εβαζες, οποτε η Αστυνομια θα μπορουσε να προβει στα δεοντα για "παρακωλυση συγλοινωνιων" για το οποιο εχει αρμοδιοτητα..

Αυτα..

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
  Κατ'αρχην το βρηκα το αρθρο και θα το σκαναρω να το διαβασετε και εσεις

Ερινα εισαι ολοσωστη κοπελλα μου...

Εν ταχει η ολη υποθεση εχει να κανει με την οδηγια της Ευρωπαικης Ενωσης 38/2006 (που την εχουμε αποδεχτει ως κρατος -μελος απο 10/7/2008)και λεει επιγραμματικα  :"..τα διοδια θα πρεπει να χρησιμοποιουνται αποκλειστικα ως μετρο ανακτησης του κοστους κατασκευης και οχι ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ."

Η οδηγια αυτη ερχεται σε συνεχεια της "διαβοητης" 62/1999 που αναφερεται σε οχηματα βαρεως τυπου,καθοριζει εκτος των αλλων και το τι σημαινει "αυτοκινητοδρομος" αλλα και καθιστη ΝΟΜΙΜΗ την επιβολη διοδιων ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

Η οδηγια 62/1999 ενσωματωθηκε στο ελληνικο Δικαιο το 2001 και αναφερει σαφως οτι δεν μπορουν να επιβαλλονται διοδια σε δρομους που δεν ειναι αυτοκινητοδρομοι ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ Ως ΤΕΤΟΙΟΙ...

Μισο να το σκαναρω ,να το ανεβασω να το παρετε...
  Εχει πολυ ενδιαφερον...

όποιος θέλει την οδηγία ας μου πει να την στείλλω.

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
παιδια αδικα κοιτατε τι θα κανετε με νομους και μαλακιες
η λυση ειναι μια¨
πουλημα οτι εχετε και φευγαλα απο το ελλαδισταν
να ερχεστε εδω μονο διακοπες τον αυγουστο

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Απο την πλευρα σου εχεις δικιο..Θα γελανε και τα τσιμεντα..

Απο την αλλη, μπαινοντας στην θεση της ιδιωτικης εταιρειας, δεν θα σου επετρεπα την διελευση αν δεν πληρωσεις, λεγοντας σου να βαλεις το αυτοκινητο σου στην ακρη..

Εσυ απο την πλευρα σου, φυσικα και δεν θα το εβαζες, οποτε η Αστυνομια θα μπορουσε να προβει στα δεοντα για "παρακωλυση συγλοινωνιων" για το οποιο εχει αρμοδιοτητα..

Αυτα..

Λαθος Φιλε μου...
 Η εταιρεια δεν μπορει να σου απαγορευσει την διελευση σε κατι που δεν της ανηκει...
 Ουτε και να σε κρατησει μεχρι να ερθει η Τροχαια(αρθρο 6 του Συνταγματος-παρανομη κατακρατηση)

Τιποτα δεν μπορει να σου κανει...ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΜΕ

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
παιδια αδικα κοιτατε τι θα κανετε με νομους και μαλακιες
η λυση ειναι μια¨
πουλημα οτι εχετε και φευγαλα απο το ελλαδισταν
να ερχεστε εδω μονο διακοπες τον αυγουστο

φιλε να σου πω την αληθεια ετσι οπως ειναι τα πραγματα στο ελλαδισταν καλυτερα ουτε τον αυγουστο!

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom