Νέα

Μυτη - διαφραγμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Εχω ασχημη μυτη, αλλα, οσο περνουν τα χρονια δεν αναπνεω και καλα.
Πηγα σ' ενα γιατρο που μου 'πε πως εχω στραβο διαφραγμα.
Προσεχως, θα κανω κι αξονικη.

Αυτο που δεν εχω καταλαβει 100% ειναι:
Τι περιθωριο ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ παρεμβασης εχω, διχως σπασιμο του οστου?

Δεν απαιτω ριζικη πλαστικη, αλλα θα 'θελα μαζι με το ισιωμα του διαφραγματος (εσωτερικα), να ανασηκωθει λιγο και η καταληξη της μυτης.
Υποψιν, δεν το λεω μονο αισθητικα, αλλα ΚΑΙ λειτουργικα, καθως θεωρω πως θ' αναπνεω πολυ καλυτερα!

Οι διαφοροι πλαστικοι εχουν παρει σβαρνα τα καναλια και διαφημιζουν την πραματεια τους - ταυτιζοντας το διαφραγμα με πλαστικη.
Απ' την αλλη, ο γιατρος που επισκεφθηκα στο Metropolitan μου 'πε πως το διαφραγμα ειναι τελειως απλη υποθεση, χωρις μετεγχειρητικες δυσκολιες, αλλα και χωρις εξωτερικη αλλαγη. Ενω η πλαστικη σου γαμαει τη μανα στον πονο, και σε βγαζει off επι μερες.

Αν ξερετε και για κοστη, πειτε.

ANTONISBASILEIOU

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2015
Κριτικές
6
Like
20
Πόντοι
1
Για το διάφραγμα έχει δίκιο για τη πλαστική ρώτα για πλήρη ενημέρωση.

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.181
Πόντοι
506
Μπορείς να επιλεξεις να κανεςι το διάφραγμα με ή χωρις πλαστικη.Αν θελεις να αναπνέεις σωστα και δεν σε ενδιαφερει το εξωτερικο παοτέλεσμα τοτε δεν θα χρειαστεί να κάνεις και πλαστική.Αυτό εχω σκοπό νακάνω εγώ.Αν τώρα θέλεις να βελτιώσεις και την εικόνα σου τότε θα κανεις και πλαστικη.Ειναι καθαρα στο χέρι σου το τι θα κανεις.Δεν θα σου πει ο γιατρός αν κανεις πλαστικη ή όχι

KavlomenosPoutanos

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2014
Like
23
Πόντοι
1
ναι βαλε φωτο για να σου δώσουμε γνωμάτευση

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Το αν θα χρειαστεί να σπάσει η όχι το οστό του διαφράγματος δεν σχετίζεται με το αν θα κάνεις ρινοπλαστική η εγχείρηση διάνοιξης διαφράγματος.

Εξαρτάται απο το μέγεθος και τη μορφολογία της στένωσης του ρινικού σωλήνα που χρειάζεται διόρθωση.

Αν το πρόβλημα ( η στένωση ) είναι μικρό τότε η διάνοιξη γίνεται με ειδικό εργαλείο που ουσιαστικά τροχίζει σε συγκεκριμένα σημεία το οστό του διαφράγματος ώστε ο πόρος να διανοιχθεί εκεί που στενεύει.

Αν το πρόβλημα είναι μεγάλο τότε χρειάζεται το οστό να σπάσει ώστε να ισιώσει.

Επίσης παίζει ρόλο αν η στενωση είναι αμφίπλευρη ( και από τις δυο πλευρές της μύτης ) η όχι.

Τέλος σε πολλές περιπτώσεις η πλαστική χρειάζεται όχι για αισθητικούς λόγους αλλά για λειτουργικούς. Πχ. όταν τα ρουθουνια κλείνουν μηχανικά λόγω του μεγέθους του χονδρου γύρω τους ( και όχι λόγω του οστέινου διαφράγματος ).

Τόσο η πλαστική όσο και η επέμβαση διάνοιξης διαφράγματος γίνονται είτε με γενική αναισθησία είτε με μέθη.

Δεν καταλαβαίνεις τίποτα και δεν πονάς μετά. Περισσότερη ενόχληση θα έχεις απο το γεγονός ότι για 2-3 μέρες το πολύ θα κυκλοφορείς με γάζες στη μύτη και αναγκαστικά θα αναπνέεις απο το στόμα. Επίσης συνήθως οι γιατροί για μια εβδομάδα μετά σου συνιστούν να φοράς ένα μικρό γύψινο νάρθηκα για αποφυγή κτυπήματος στη μύτη, πράγμα λίγο σπαστικό.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, περίπου 1 εβδομάδα θα έχεις μελανιές γύρω απο τα μάτια και στη περιοχή των ιγμορίων.

Πόνο θα αισθανθείς μόνο όταν σου βγάζουν τις γάζες απο τη μύτη. Αλλά είναι στιγμιαίος.

Δεν είμαι γιατρός. Απλά το έχω κάνει.

Είναι πολύ σημαντικό να βρείς γιατρό που ειδικεύεται στο πρόβλημα που εσύ έχεις. Ψάξε το λίγο παραπάνω. Αξίζει να το κάνεις για λόγους υγείας περισσότερο παρά εμφάνισης.

Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα.

Nikk32

Νέο Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Φίλε μου είχα κάνει επέμβαση διαφράγματος πριν 7 χρονια στον Παυλιδερη (γκουγκλαρε τον),με μεγάλη επιτυχία. Κάνει και ρινοπλαστικη, εάν το επιθυμείς. Θεωρείται απο τους καλους. Δεν ειναι φτηνός. Πολλοί γνωστοί μου έχουν κάνει σε δημόσια νοσοκομεία με ένα κόστος 100,ευρώ - χρονια τώρα, η τιμή αφορά φακελάκι τοτε-. Επιβάλλεται η επέμβαση εάν δυσκολεύεσαι στην αναπνοή. Χειρουργείο μισή ώρα, νοσηλεία μια - δυο μέρες και πέντε μέρες αφιαλτης μετά με ταμπον στα ρουθούνια...Αλλα αξίζει η ταλαιπωρία. Σου λεεω τη δική μου εμπειρία, χρονια τωρα. Θα σε βοηθήσει πολυ το διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες.
Αυτα

oMeraklis

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2015
Κριτικές
2
Like
60
Πόντοι
1
Το αν θα χρειαστεί να σπάσει η όχι το οστό του διαφράγματος δεν σχετίζεται με το αν θα κάνεις ρινοπλαστική η εγχείρηση διάνοιξης διαφράγματος.

Εξαρτάται απο το μέγεθος και τη μορφολογία της στένωσης του ρινικού σωλήνα που χρειάζεται διόρθωση.

Αν το πρόβλημα ( η στένωση ) είναι μικρό τότε η διάνοιξη γίνεται με ειδικό εργαλείο που ουσιαστικά τροχίζει σε συγκεκριμένα σημεία το οστό του διαφράγματος ώστε ο πόρος να διανοιχθεί εκεί που στενεύει.

Αν το πρόβλημα είναι μεγάλο τότε χρειάζεται το οστό να σπάσει ώστε να ισιώσει.

Επίσης παίζει ρόλο αν η στενωση είναι αμφίπλευρη ( και από τις δυο πλευρές της μύτης ) η όχι.

Τέλος σε πολλές περιπτώσεις η πλαστική χρειάζεται όχι για αισθητικούς λόγους αλλά για λειτουργικούς. Πχ. όταν τα ρουθουνια κλείνουν μηχανικά λόγω του μεγέθους του χονδρου γύρω τους ( και όχι λόγω του οστέινου διαφράγματος ).

Τόσο η πλαστική όσο και η επέμβαση διάνοιξης διαφράγματος γίνονται είτε με γενική αναισθησία είτε με μέθη.

Δεν καταλαβαίνεις τίποτα και δεν πονάς μετά. Περισσότερη ενόχληση θα έχεις απο το γεγονός ότι για 2-3 μέρες το πολύ θα κυκλοφορείς με γάζες στη μύτη και αναγκαστικά θα αναπνέεις απο το στόμα. Επίσης συνήθως οι γιατροί για μια εβδομάδα μετά σου συνιστούν να φοράς ένα μικρό γύψινο νάρθηκα για αποφυγή κτυπήματος στη μύτη, πράγμα λίγο σπαστικό.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, περίπου 1 εβδομάδα θα έχεις μελανιές γύρω απο τα μάτια και στη περιοχή των ιγμορίων.

Πόνο θα αισθανθείς μόνο όταν σου βγάζουν τις γάζες απο τη μύτη. Αλλά είναι στιγμιαίος.

Δεν είμαι γιατρός. Απλά το έχω κάνει.

Είναι πολύ σημαντικό να βρείς γιατρό που ειδικεύεται στο πρόβλημα που εσύ έχεις. Ψάξε το λίγο παραπάνω. Αξίζει να το κάνεις για λόγους υγείας περισσότερο παρά εμφάνισης.

Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα.

Να το πω με απλά ελληνικά. Αν και δεν εισαι γιατρός μια χαρά τα πας με την ειδικευμένη ορολογία.  :)

Αν η μύτη είναι στρατιά δλδ στραβό διάφραγμα πάντα θα έχει Αυτή την κλήση ή θα τηνει προς τα εκεί. 
Αν η μύτη είναι γαμψή πρέπει να κανείς πλαστική έτσι ώστε να πάρει ο χειρουργός αν κομματάκι από τον χοντρό και να στηρίξει την άκρη της μύτης κάτι σαν κολώνα έτσι ώστε και να μένουν ανοιχτά τς ρουθούνια και να μην κάνει αυτή την καμπύλη. Όπως σοφά είπε κάποιος παραπάνω κάθε περίπτωση χρίζει άλλης αντιμετωπίσης.

Αν κάνω κάπου λάθος με διορθώνεται.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Απλα σκεφτομαι πως δεν θα 'μπαινα σε μπελαδες και (μεγαλα) εξοδα για κατι 100% εμφανισιακο.

Το 'χω συνδεσει στο μυαλο μου με γκομενες - οπου ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ την αναγκαιοτητα πλαστικης, οταν η μυτη ειναι χαλια ("ωραιο φυλο" κλπ κλπ)

Αν, ομως, μού προταθει για λογους λειτουργικους, ΣΑΦΩΣ και θα κανω το σπασιμο. Και, εννοειται, θα βελτιωσω και την εικονα.

ΥΓ - Ο ναρθηκας ειναι μονο για τη 2η περιπτωση,ετσι?

geo72

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2005
Like
4
Πόντοι
0

Δεν απαιτω ριζικη πλαστικη, αλλα θα 'θελα μαζι με το ισιωμα του διαφραγματος (εσωτερικα), να ανασηκωθει λιγο και η καταληξη της μυτης.
Υποψιν, δεν το λεω μονο αισθητικα, αλλα ΚΑΙ λειτουργικα, καθως θεωρω πως θ' αναπνεω πολυ καλυτερα!

Οι διαφοροι πλαστικοι εχουν παρει σβαρνα τα καναλια και διαφημιζουν την πραματεια τους - ταυτιζοντας το διαφραγμα με πλαστικη.
Απ' την αλλη, ο γιατρος που επισκεφθηκα στο Metropolitan μου 'πε πως το διαφραγμα ειναι τελειως απλη υποθεση, χωρις μετεγχειρητικες δυσκολιες, αλλα και χωρις εξωτερικη αλλαγη. Ενω η πλαστικη σου γαμαει τη μανα στον πονο, και σε βγαζει off επι μερες.

εκανα περυσι τετοιο καιρο διάφραγμα στο μετροπολιταν ειχα μεγαλο πρόβλημα ,,,μου αφαιρεσαν κοκκαλα ,,,σχετικα ανωδυνη σαν επεμβαση η αποθεραπεια ηταν πιο δυσκολη γιατι εβαζα κρεμα στη μυτη και εκανα πλυσεις με ορο για ένα μηνα περιπου.
το αποτέλεσμα όμως είναι εκπληκτικο ανασανα ξανα, βελτιωθηκαν οι αντοχες μου,ροχαλητο τελος καλυτερος υπνος
Σαν κοστος ιδιωτικα είναι ακριβα γυρω στις 4000 νομιζω αλλα αν εχεις ιδιωτικη ασφαλεια δε θα πληρωσεις τιποτα...(εξαρτάται και από το πρόγραμμα που εχεις)

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.196
Πόντοι
22.785

........

......... Φίλε μου ότι πιό καλό....... προσωπικη έμπειρία....

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΣ Κ. ΩΡΛ - Ωτορινολαρυγγολόγος - Αθήνα

Καρνεάδου 44-46, 106 76 Αθήνα Αττικής
2107241100...........

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom