Νέα

Μπλόκα αγροτών-τα μπλόκα των τεμπέληδων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα arcans76
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 982
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
σιγουρα δεν τα παιρνει τσαμπα..

πριν από έναν χρόνο είχα μια συζήτηση με έναν αγρότη από την Θήβα, που έρχεται και στην λαική της γειτονιάς μου (αρβανίτης αρβανίτης αλλ΄ακαλό τσίπουρο φτιάχνει).. ο τύπος έχει καμμιά 400ρια στρεματα, νοικιάζει και περίπου 300 και βάζει μπαμπάκια και μεταξύ των άλλων πατάτες, κρεμμύδια και καρπουζια.. στην λαική τον κόβω για ημερήσιο τζίρο μια 600αρα (από τον πάγκο πρωί-μεσημερι και τις τιμές που έχει)...χωρια τα άλλα.. και όλο γκρινιάζει για τους υπαλλήλους που κάθονται στα γραφεία και κονομάνε...

και του έκανα την εξής πρόταση... δώς μου τα χωράφια σου να σου δώσω τα πτυχία μου και την προυπηρεσία μου να έρθεις να δουλε΄ψεις εσ΄υ και γώ να πάω στα χωράφια... και η απάντηση ήταν "εεε όχι να σου δώσω και τα χωράφια.. να με πάρεις έτσι στην δουλειά"..

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Εγω σαν υπαλληλος δεν εχω εξοδα. Ομως ρωτα τους ελ. επαγγελματιες που παιρνουν δανεια με λιγοτερο ευνοικους ορους απο οτι οι αγροτες? Αυτοι δεν εχουν εξοδα? Δεν πληρωνουν φορο για την παροχη υπηρεσιων αμεσα, αλλα και στο τελος καθε χρονου για το εισοδημα τους συνολικα?
Μην συγκρινεις τον αγροτη με τον ιδιωτικο υπαλληλο. Να τον συγκρινεις με τους ελ. επαγγελματιες και τους επιχειρηματιες. Το κρατος επιδοτει τους τοκους σε ενα ποσοστο για τα αγροτικα δανεια. Δινει επιδοτησεις καθε χρονο. Ειστε ευνοημενοι σε σχεση με εναν ελ. επαγγελματικα. Αυτος το κλεινει το μαγαζι αν δεν παει καλα. Εσας σας τσονταρει το κρατος και η ΕΕ.

ρε εχει κουδουνισει αυτος, τι του λες τωρα. Ξερουν μονο να λενε γιατι δεν ερχεστε να γινετε αγροτες. Γιατι δε παει αυτος να γινει κομμωτρια αφου ειναι καλα? δε χρειαζονται και τα πολλα γραμματα

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
το δωρο της κομωτριας ειναι λεφτα που πρεπει να τα παρει; απο και ως που;;; για τον χαμηλομισθο ναι αλλα οι καλοπληρωμενοι γιατι να παιρνουν 14 μισθους;;

Σημασια εχει το συνολικο εισοδημα, οχι σε ποσες δοσεις θα το παρεις. Δηλαδη αν βγαζεις 10 χιλιαρικα το χρονο, και στα δινουν σε 50 δοσεις, αυτο σε κανει πλουσιο? Αν δεν το καταλαβαινεις αυτο καλα κρασια.
Δεν σε υποχρεωνει κανεις να πας να κουρευτεις τις μερες που πρεπει να πληρωσεις δωρο στην κομμωτρια. Πηγαινε πιο πριν ή πιο μετα. Προσωπικα εγω δεν πληρωνω δωρο καθως ο κομμωτης μου το εχει καταργησει εδω και χρονια.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
οι ταξιτζιδες οι κομωτριες ειναι ελευθεροι επαγγελματιες αλλα τους πληρωνουμε δωρο χριστουγεννα και πασχα....ολοι οι υπαλληλοι δουλευουν 12 μηνες αλλα παιρνουν 14 μισθους [στην βουλη 16]...κρατος δικαιου ρε ουστ απο 'δω που θελετε και να μιλησετε....

Μπορείς να μην χρησιμοποιείς ταξί ή να μην κουρευεσαι χριστούγεννα και πάσχα...
Και στην τελική αυτοί που κάνουν χρήση των υπηρεσιών τα πληρώνουν τα δώρα, όχι οι φορολογούμενοι αδιακρίτως...
Οι δε ελεύθεροι επαγγελματίες, κατά κανόνα ούτε δώρα χριστουγέννων λαμβάνουν, ούτε αποζημιώσεις αν καταστραφεί το προϊόν τους, ούτε επιδοτείται το προϊόν τους για να γίνει πιο "ανταγωνιστικό" ούτε και 14 μισθούς έχουν, ούτε κάθε τρεις και λίγο βγαίνει χαριστική ρύθμιση για τα χρέη τους...
Και φυσικά, οι μεν ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν το φόβο της πτώχευσης, οι δε ιδιωτικοί υπαλληλοι το φόβο της απόλυσης που κανένα δώρο χριστουγέννων ή πάσχα δεν αντιμετωπίζει.
Η εξήγηση βέβαια για αυτό είναι ότι ακριβώς επειδή δεν θα τους πληρώσει κανείς τη χασούρα και πρέπει να δουλεύουν σαν σκυλιά..Άσε που δεν έχουν και μεγάλα οχήματα να κλείνουν τους δρόμους.

Οι αγρότες έχουν καταντήσει Δ/Υ του αισχίστου είδους και ενίοτε παρασιτούν.

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
ρε εχει κουδουνισει αυτος, τι του λες τωρα. Ξερουν μονο να λενε γιατι δεν ερχεστε να γινετε αγροτες. Γιατι δε παει αυτος να γινει κομμωτρια αφου ειναι καλα? δε χρειαζονται και τα πολλα γραμματα

Η ακομα καλυτερα να γινει ναυτικος ή να δουλεψει σε ναυπηγειο. Ο καθενας πρεπει να πληρωνεται αναλογα με τα προσοντα του. Καποιος που εφαγε τα νιατα του στα θρανια πρεπει να πληρωθει.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
το οτι το κρατος σε χρηματοδοτει με χρηματα φορολογουμενων με σε νοιαζει εδω ε;; γιατι να πληρωνουν αλλοι για την συνταξη σου;;;
τι λες ρε καμμένε....

δουλεύω 18 χρόνια, νύχτες, σκ, εξαιρέσιμα διακοπές μόνο το χειμώνα λόγω δουλειάς έχω πλερώσει τη σύνταξή μου 10 φορές και μου λες πως μου την πλερώνουν αλλοι;
πόσο μαλάκας μπορείς να είσαι;
εισφορές δίνεις τα χρόνια που εργάζεσαι για να πλερώνεις μόνος σου τη σύνταξή σου.

Εν πάη περιτπώσει ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που θέλετε μονίμως άλλοι να δουλεύουν για σας και να πλερώνουν τις μαλακίες σας;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Εννοείς πως δεν έχουν βγει ποτέ χαριστικές ρυθμίσεις για χρέη προς ΙΚΑ, εφορία κλπ???

σε ποιόν μισθωτό ρε βλαμμένε έχουν γίνει χαριστικές ρυθμίσεις για το ΙΚΑ και την εφορία;
αφού κάθε μήνα τα τσιμπάνε;

πόσο μαλάκες είστε;

Επισκέπτης
εγώ νόμιζα ότι είσαι στείρος.
babki.jpg

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
σε ποιόν μισθωτό ρε βλαμμένε έχουν γίνει χαριστικές ρυθμίσεις για το ΙΚΑ και την εφορία;
αφού κάθε μήνα τα τσιμπάνε;

πόσο μαλάκες είστε;

Παπάρα,
είπε κανείς για μισθωτούς?
Για Ελ. Επαγγελματίες είπε ο στρ.... ότι δεν τους έχουν χαρίσει ποτέ τίποτα....

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Εννοείς πως δεν έχουν βγει ποτέ χαριστικές ρυθμίσεις για χρέη προς ΙΚΑ, εφορία κλπ???

Το μεγαλο ψαρι σπαει το διχτυ, το μικρο περναει απο μεσα, το μεσαιο μπλεκετε  στα διχτυα.
Επειδη το διχτυ δεν πιανει ολα τα ψαρια, θελετε και εσεις να γινετε λαμογια σας τους αλλους?
Επειδη γινεται της πουτανας απο τις κομπινες και τρωνε τα λεφτα των ασφαλισμενων θα κατηγορησεις τον ασφαλισμενο? Γιατι δεν κατηγορεις αυτους που ψηφιζεις και διαχειριζονται τα ταμεια? Εμενα παντως καθε μηνα μου τα παιρνει το ΙΚΑ.
Οι αγροτες θελουν καθε χρονο συμπληρωση εισοδηματος, καθε χρονο ζητανε κατι με τον εναν η τον αλλον τροπο.
Ποια αλλη κοινωνικη ομαδα το κανει αυτο?
Εγω προσωπικα δεν ζηλευω τους απατεωνες και τα λαμογια, και δεν μου εχει χαρισει κανενας ουτε μια δραχμη. Ουτε εχω παρει δραχμη σαν ανεργος απο το κρατος. Γιατι ημουν καλα και καλος στην δουλεια μου και παντα ειχα δουλεια.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
και εν πασει περιπτωσει ποσες ωρες καθημερινα νυχτα η μερα γραφει ενας αγροτης εργασια, σε σχεση με οποιονδήποτε αλλο επαγγελματια? Νυχτα ρε μαλακα, βραδυ, τοτε που εσυ ξυνεις ταρχιδια σου παπαρα aigea. Αντε γαμησου λοιπον, κατι μαλακες σα και σενα παιρνουν στο λαιμο τους και αξιους αγροτες που αν μη τι αλλο βγαζουν σκασμο εκει που ξερουν.

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Μετρηστε ποσες εργασιμες μερες εχει ο χρονος καθαρες χωρις αδειες κτλ. Νομιζει κανεις πως ενας αγροτης δουλευει περισσοτερες ωρες τον χρονο απο εναν μισθωτο? Που κανει ευκολα 50 ωρες την βδομαδα ή και παραπανω αν ειναι εμπορουπαλληλος? Μαλακιες θα λεμε τωρα? Ποσες ωρες την βδομαδα δουλευετε εσεις μεσο ορο ολον τον χρονο?

να διευκρινίζεις.
έτσι τα λες σωστά.

Στους μικρομεσαιους δεν χαριζουν τιποτα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
και εν πασει περιπτωσει ποσες ωρες καθημερινα νυχτα η μερα γραφει ενας αγροτης εργασια, σε σχεση με οποιονδήποτε αλλο επαγγελματια? Νυχτα ρε μαλακα, βραδυ, τοτε που εσυ ξυνεις ταρχιδια σου παπαρα aigea. Αντε γαμησου λοιπον, κατι μαλακες σα και σενα παιρνουν στο λαιμο τους και αξιους αγροτες που αν μη τι αλλο βγαζουν σκασμο εκει που ξερουν.

έτσι.
κάθε επάγγλεμα έχει τα ζόρια του.
έχω ακούσει ενα κάρο μαλάκες να μιλάνε για την εύκολη ζωή των υπολογιστών και του γραφείου.

έχεις κάτσει ρε μαλάκα ποτέ χωρίς καθαρό αέρα σε ένα μπουντρούμι για 24 ώρες όρθιος να διορθώσεις βλάβη.

έχεις κάτσει ποτέ 12 ώρες μπροστά σε μια οθόνη να δεις τη γλύκα;

όλα τα επαγγλέματα έχουν τα ζόρια τους.
όποιος εργάζετα, ζορίζεται.
όποιος ξύνει τ αρχίδια του μόνο γκρινιάζει και ζητάει λεφτά.

Επισκέπτης
έχεις κάτσει ρε μαλάκα ποτέ χωρίς καθαρό αέρα σε ένα μπουντρούμι για 24 ώρες όρθιος να διορθώσεις βλάβη.

έχεις κάτσει ποτέ 12 ώρες μπροστά σε μια οθόνη να δεις τη γλύκα;
ετσιιιιιιιιιιιιιιιιιι..
μολογα..
μεχρι πριν απο λιγο κοιταζες την θαλασσα..
τραβα στην υπογα μωρη σκλαβα..

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ετσιιιιιιιιιιιιιιιιιι..
μολογα..
μεχρι πριν απο λιγο κοιταζες την θαλασσα..
τραβα στην υπογα μωρη σκλαβα..

κάθεσαι για να πας μπροστά.
μετά απολαμβάνεις.....
εδώ τι ακριβώς συζητάμε;
ότι αγαθά κόποις κτώνται.
τα λαμόγια τα θέλουν όλα έτοιμα. χωρίς κόπο.
ε να πάνε να γαμηθούνε.

Υ.Γ
όποιος έχει μάθει να ζει στο Πέραμα δε φοβάται να ξαναγυρίσει.
άει γαμήσου τώρα.

Επισκέπτης
κάθεσαι για να πας μπροστά.
μετά απολαμβάνεις.....
εδώ τι ακριβώς συζητάμε;
ότι αγαθά κόποις κτώνται.
τα λαμόγια τα θέλουν όλα έτοιμα. χωρίς κόπο.
ε να πάνε να γαμηθούνε.

Υ.Γ
όποιος έχει μάθει να ζει στο Πέραμα δε φοβάται να ξαναγυρίσει.
άει γαμήσου τώρα.
τραβα φτιαξε την γραμμη γιατι οι φασιστες δεν εχουν καλο σημα..
Υ.Γ τα αγαθα ΚΛΟΠΟΙΣ κτωνται μαλακα..
με κοπο μονο ψιχουλα μπορει να αποκτησεις..

Συνημμένα

• 38.jpg
    38.jpg
    62,7 KB · Εμφανίσεις: 53

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom