Νέα

Μπλόκα αγροτών-τα μπλόκα των τεμπέληδων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα arcans76
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 982
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Εχεις δει χαρτι μισθοδοσιας ιδ. υπαλληλου? Εχεις ιδεα ποσα λεφτα δινει εργοδοτης και εργαζομενος καθε μηνα στον ΙΚΑ?Μισθο κανονικο δινει. Και θα συνεχισει για 35 χρονια. Δεν υπαρχει συγκριση. Οι εισφορες του ΟΓΑ ειναι αστεια ποσα.
αστεια ειναι και η συνταξη που παιρνουν...πληροφοριακα πληρωνουν  το 84%  απο την κατηγορια της συνταξης τους. ποσο ειπαμε οτι πληρωνεις στο ικα;;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Τι? Συνταξη χωρις εισφορες? Μα ειναι δυνατον? Εμεις τα γνωριζουμε αυτα, εσυ γιατι δεν μας τα λες απο μονος σου φιλε aigea?
δεν μπορεί τώρα...επιβλέπει από το παράθυρό του τον Αλβανό που μαζεύει τα πορτοκάλια του

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
αστεια ειναι και η συνταξη που παιρνουν...πληροφοριακα πληρωνουν  το 84%  απο την κατηγορια της συνταξης τους. ποσο ειπαμε οτι πληρωνεις στο ικα;;
κανένα πρόβλημα, να σας τον κόψουμε τον ΟΓΑ λοιπόν, αφού ούτε αυτό σας συμφέρει.
αυτό είναι το πρόβλημα που έχετε κλείσει τους δρομους;;;

γιατί εμείς ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί το κλείνετε.
Αν δεν βγαίνετε να φαληρίσετε. όπως κάθε ελεύθερος επαγγελματίας.

Αει κίχου

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16

Νομιζω αυτη τη στιγμη παιρνεις το 79 ή 80% του μισθου απο το ΙΚΑ. Και θα μιεωθει κι'αλλο. Σε καλυψα?

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
πάλι τα ίδια λές.. η σύνταξη του αγρότη δεν είναι 550 ευρώ.. είναι πολύ περισσότερο και εξαρτάται από

(α) την ασφαλιστική κλάση που επέλεξε να ασφαλιστεί
(β) τα χρόνια που πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές...

η αγροτική σύνταξη ΧΩΡΙΣ εισφορές είναι σήμερα 380 ευρώ.. αλλά οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πληρώσει ΤΙΠΟΤΕ για ασφαλιστική κάλυψη, οποτε είναι βοήθημα και όχι σύνταξη..

μην παραποιείτε τα πράγματα.. βέβαια υπάρχουν και αγρότες οι οποίοι αυτοί την στιγμή παρόλο που έχουν πληρώσει ΟΓΑ παίρνουν μικρή σύνταξη.. αυτό οφείλεται στο οτι ο νόμος περί ασφαλιστικής κάλυψης στον ΟΓΑ έγινε την δεκατεία του 1990 (1996-1997 αν θυμάμαι καλά) οπότε όσοι συνταξιοδοτήθηκαν με αυτό το καθεστώς είχαν πολύ λίγα χρόνια ασφλαιστικού βίου...
η κατωτατη με εισφορες ειναι 450, ποιος ειπε οτι δεν πληρωναν και πριν;; σε οτι συναλλαγες εκαναν πληρωναν για τον ογα, ΣΕ ΟΛΕΣ, αυτοι που δεν εχουν πληρωσει τιποτα δεν ειναι καν αγροτες και το κρατος τους εβαλε στον ογα στεροντας χρηματα απο αλλους..

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Νομιζω αυτη τη στιγμη παιρνεις το 79 ή 80% του μισθου απο το ΙΚΑ. Και θα μιεωθει κι'αλλο. Σε καλυψα?
σε ρωτησα σε τι ποσοστο της συνταξης που θα παρεις μετεχεις στην χρηματοδοτηση της τωρα...

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16

ναι βέβαια ... το 2007 (βαριέμαι να ψάξω για μεταγενέστερα) τα ασφάλιστρα ΟΓΑ της υψηλότερης ασφαλιστικής κλάσης ανήρχοντο στο τερατώδες ποσό των 1208,04 ετησίως...

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
σε ρωτησα σε τι ποσοστο της συνταξης που θα παρεις μετεχεις στην χρηματοδοτηση της τωρα...

Τι ακριβως ρωτας? Αφου ειπαμε πληρωνει και ο εργοδοτης και ο εργαζομενος. Δεν γνωριζω το ποσοστο. Γνωριζω μονο την αναλογια εισφορων εργαζομενου και εργοδοτη. Επισης να τονισω οτι επιδοματα+υπερωριες εχουν κρατησεις σχεδον 50%, λεφτα που δεν θα ξαναδω ποτε μου. Τα δικα σας εισοδηματα ή μερος τους δεν φορολογουνται τοσο πολυ σε καμια περιπτωση.

ναι βέβαια ... το 2007 (βαριέμαι να ψάξω για μεταγενέστερα) τα ασφάλιστρα ΟΓΑ της υψηλότερης ασφαλιστικής κλάσης ανήρχοντο στο τερατώδες ποσό των 1208,04 ετησίως...

Ρε παιδια εχεις κανει ευκαιρα τα χαρτια του να μας πει ποσα πληρωνει το χρονο στο ΙΚΑ?Χωρις τις εισφορες του εργοδοτη...
Παντως πληρωνουμε πολλαπλασια στο ΙΚΑ!

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
ψαξε και τι κρατησεις εχουν απο τις πωλησεις των προιοντων τους....

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Τι ακριβως ρωτας? Αφου ειπαμε πληρωνει και ο εργοδοτης και ο εργαζομενος. Δεν γνωριζω το ποσοστο. Γνωριζω μονο την αναλογια εισφορων εργαζομενου και εργοδοτη. Επισης να τονισω οτι επιδοματα+υπερωριες εχουν κρατησεις σχεδον 50%, λεφτα που δεν θα ξαναδω ποτε μου. Τα δικα σας εισοδηματα ή μερος τους δεν φορολογουνται τοσο πολυ σε καμια περιπτωση.

Ρε παιδια εχεις κανει ευκαιρα τα χαρτια του να μας πει ποσα πληρωνει το χρονο στο ΙΚΑ?Χωρις τις εισφορες του εργοδοτη...
πληρωνει ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΚΑ , το 1% του αεπ μεχρι το 2032......ποσα δινει το κρατος στον ογα;;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

ρε μαλάκα στο ξαναλέω.....
με ετήσιο μισθό ακαθάριστο 100 χιλιάρια πλέρωνα (εγώ όχι ο εργοδότης) 20 χιλιάρια ΙΚΑ περίπου το χρόνο.
ΕΣΥ όταν βγάζεις 100 χιλιάρια μεικτά ΠΟΣΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΕΡΩΝΕΙΣ;

Υ.Γ.
εγώ στο ΙΚΑ δεν πλέρωνα ΟΥΤΕ τη σύνταξή μου ούτε την περίθαλψη. Τις ατασθαλίες των λαμόγιων και τις συντάξεις από τα 50 πλέρωνα.
αει γαμήσου τώρα μιλάτε και για εισφορές.

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
ψαξε και τι κρατησεις εχουν απο τις πωλησεις των προιοντων τους....

Δηλαδη φορολογειστε πιο πολυ απο οσο η παροχη υπηρεσιων πχ? Επειδη ειμαι ιδ.υπαλληλος και ισως τα ποσοστα που ξερω να ειναι λαθος, μπορει να μας διαφωτισει καποιος αλλος?

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16

αμέσως... 8409,5 Ευρώ εγώ και 12970 ο εργοδότης μου...

nikolakis72

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
ερωτηση
ενας που καθε μηνα παιρνει καθαρα 800 ευρα , ποσο ειναι η το ικα του?αυτο που πληρωνει αυτος και η εισφορα του εργοδοτη του συνολο

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
αμέσως... 8409,5 Ευρώ εγώ και 12970 ο εργοδότης μου...

Εχω την εντυπωση πως αναλογικα για τις εισφορες τους, παιρνουν καλυτερες συνταξεις απο οτι εμεις στο ΙΚΑ.
20 χιλιαρικα το χρονο ο ενας, 1200 ευρω ο αλλος. Την διαφορα την βλεπεις?

ερωτηση
ενας που καθε μηνα παιρνει καθαρα 800 ευρα , ποσο ειναι η το ικα του?αυτο που πληρωνει αυτος και η εισφορα του εργοδοτη του συνολο

Δεν ειναι απλη η απαντηση. Εννοεις 800 βασικο καθαρα? Η με υπερωριες-επιδοματα οπου υπαρχουν? Γιατι πληρωνεις εισφορες στο ΙΚΑ και για αυτα!!! Ανεβαινει πολυ το ποσο καθε μηνα. Δεν εχω προχειρα τα χαρτια μου να σου δωσω λεπτομερειες.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
ερωτηση

δεν είναι εύκολο να το πείς αυτό.. .εξαρτάται από τα πόσα προστατευόμενα μέλη έχει και αν είναι ασφαλισμένος πρίν ή μετά το 1993 (γιατί στους αφαλισμένους πρίν το 1993 η κράτηση δεν γίνεται πάνω σε όλο τον μισθό αλλά υπα΄ρχει ένα ανώτατο όριο το οποίο σήμερα είναι 3600 ευρώ τον μήνα)...

πάντως για τα 800 καθαρά χωρίς προστατευόμενα μέλη υπολόγιζε κανένα 400ρι τον μήνα και οι δύο μαζί

nikolakis72

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
πάντως για τα 800 καθαρά χωρίς προστατευόμενα μέλη υπολόγιζε κανένα 400ρι τον μήνα και οι δύο μαζί
δηλαδη αμα παμε σε καποια ιδιωτικη και τους πουμε να μας κανουν ασφαλεια 14χ400=5600 πιστευω οτι θα μας κανουν και τσιμπουκια και θα εχουμε και ασφαλεια βαρβατη

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom