Νέα

Μοντελισμός.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα manasou
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

manasou

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2013
Like
7
Πόντοι
6
Γειά σας παιδιά τσέκαρα αλλά δεν βρήκα άλλο τέτοιο thread (θέμα) οπότε είπα να ξεκινήσω ένα εγώ αν υπάρχει ήδη ας συγχωνευθεί. Ο μοντελισμός λίγο πολύ είναι γνωστό χόμπυ είτε ο στατικός είτε όσον αφορά τα RC αυτοκίνητα, boats, αεροπλάνα.
Ασχολείστε και αν ναι με τι είδος μοντελισμού, εγώ προσωπικά είμαι αρκετά καβλωμένος όσον αφορά τον RC μοντελισμό με τα αυτοκίνητα νομίζω είναι πολύ δημιουργική ασχολία, παρότι έχω πετάξει ένα 3D ηλεκτρικό βέβαια αεροπλάνο αλλά με κερδίζουν τα αυτοκίνητα, εξαιτίας αυτής εδώ της "αγγαρείας" για άλλους: www.youtube.com/watch?v=yYSRtYdj6FQ]https://www.youtube.com/watch?v=yYSRtYdj6FQ[/url[/video]]  Θα μου πείτε αφού σ'αρέσει να το στήνεις γιατί δεν ασχολήσαι με στατικό, ναι μεν μ'αρέσει να το φτιάχνω αλλά θέλω να ξέρω ότι μπορώ και να το τρέξω. Τις τελευταίες μέρες έχω μπει στην διαδικασία να ψάχνω για βάσεις κ.τ.λ.

Ποιές είναι οι απόψεις σας και πόσο ασχολείστε με αυτό;

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
Εγω πεταω αεροπλανα απο το 1999.Εχω 7 αεροπλανα βενζινοκινητα(μεθανολη βεβαια)...Εχω και ενα ελικοπτερο και το πεταω αραια και που.
πιο μικρος εκανα και στατικο μοντελισμο αλα το αφησα το σπορ...
τωρα βεβαια το ξαναπιανω σιγα σιγα...αφορασα και καινουριο αερογραφο...
Εχω να πεταξω καιρο γιατι δουλεια και γκομενες και κραβ μαγκα που κανω δε μου αφηνουν πολυ χρονο και οτι χρονος μου μενει προτιμω να τον κοιμαμαι αλλα τωρα που καλοκαιριαζει θα ξαναπεταξω φουλ...
εχω και ενα αυτοκινητακι αλλα δε μου αρεσει...το πηρα ετσι για να χω να λεω οτι εχω...

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
εχω γραψει και σρθρο για τον μοντελισμο σε ενα ιντερνετικο περιοδικο καποια χρονια πριν...
ασχολουμουν παρα πολυ...

OP
OP
manasou

manasou

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2013
Like
7
Πόντοι
6
Εγω πεταω αεροπλανα απο το 1999.Εχω 7 αεροπλανα βενζινοκινητα(μεθανολη βεβαια)...Εχω και ενα ελικοπτερο και το πεταω αραια και που.
πιο μικρος εκανα και στατικο μοντελισμο αλα το αφησα το σπορ...
τωρα βεβαια το ξαναπιανω σιγα σιγα...αφορασα και καινουριο αερογραφο...
Εχω να πεταξω καιρο γιατι δουλεια και γκομενες και κραβ μαγκα που κανω δε μου αφηνουν πολυ χρονο και οτι χρονος μου μενει προτιμω να τον κοιμαμαι αλλα τωρα που καλοκαιριαζει θα ξαναπεταξω φουλ...
εχω και ενα αυτοκινητακι αλλα δε μου αρεσει...το πηρα ετσι για να χω να λεω οτι εχω...

Ο ξάδερφος μου που με βαλε στα κόλπα με τα αεροπλάνα ασχολείται πολύ στο Ηράκλειο έχουν την ΕΑΗΚ και έχουν φτιάξει ωραίο μοντελοδρόμιο και γενικά καλή φάση. Μ'αρέσουν και τα αεροπλάνα απλά όσον αφορά τα αυτοκινητάκια δεν είμαι και τόσο της οδήγησης τους όσο του να πάρω μια βάση άχρωμη κ.τ.λ και να του χώσω νέον να το βάψω κ.τ.λ αυτή η διαδικασία με φτιάχνει for a reason.

Τα ελικόπτερα ρε φίλε είναι επικίνδυνα έφερε ένας τυπάς ένα μεγάλο στην ΕΑΗΚ μια μέρα και φύγαν αρκετοί από φόβο και μόν ξέρω γω το συγκεκριμένο μια μαλακία να γινόταν να χανε τον έλεγχο δεν υπήρχε περίπτωση να το κρατήσουν τα προστατευτηκά δίχτυα που έχει εκεί απλά θα σκότωνε 3-4 άτομα. Άσε που και στην οδήγηση τους είναι λίγο "παράξενα".

kalitexnhs

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2012
Like
2
Πόντοι
0
ελικοπτερας μεχρι κοκαλο...
ολα ειναι επικινδυνα αν δεν τηρεις κανονες ασφαλειας.
εκτος αυτου το τκ/ελικοπτερο δεν εχει μονο ακροβατικη πτηση...
εχει και scale/ f3c /πορειες/αεροφωτογραφιση  κτλ.

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
Ο ξάδερφος μου που με βαλε στα κόλπα με τα αεροπλάνα ασχολείται πολύ στο Ηράκλειο έχουν την ΕΑΗΚ και έχουν φτιάξει ωραίο μοντελοδρόμιο και γενικά καλή φάση. Μ'αρέσουν και τα αεροπλάνα απλά όσον αφορά τα αυτοκινητάκια δεν είμαι και τόσο της οδήγησης τους όσο του να πάρω μια βάση άχρωμη κ.τ.λ και να του χώσω νέον να το βάψω κ.τ.λ αυτή η διαδικασία με φτιάχνει for a reason.

Τα ελικόπτερα ρε φίλε είναι επικίνδυνα έφερε ένας τυπάς ένα μεγάλο στην ΕΑΗΚ μια μέρα και φύγαν αρκετοί από φόβο και μόν ξέρω γω το συγκεκριμένο μια μαλακία να γινόταν να χανε τον έλεγχο δεν υπήρχε περίπτωση να το κρατήσουν τα προστατευτηκά δίχτυα που έχει εκεί απλά θα σκότωνε 3-4 άτομα. Άσε που και στην οδήγηση τους είναι λίγο "παράξενα".
Καθολου....οποιος φοβαται καλυτερα να μην παταει ποδι σε μοντελοδρομιο.
Εμενα αν με δεις πως πεταω ειναι λες και δεν υπαρχει αυριο...
ιδιως με ενα αεροπλανο που εχω.
εχω τον απολυτο ελεγχο αλλα ομως οταν πετα ειμαι μονο εκει,δεν θελω να μου μιλας,δε θελω να με ενοχλεις.
εκει ξεφευγω...
αμα το προσεχεις το αεροπλανο και τα ηλεκτρονικα σου δεν εχεις προβλημα...
τωρα,αμα κατσει στραβη,παντου μπορει να κατσει στο κατω κατω και στο δρομο που περπατας.
αλλωστε,σε ενα μπντελοδρομιο δεν πας σαν ζωο,πρεπει να ξερεις τι σου γινεται και τους πιθανους κινδυνους...
εχουμε φαει τα νιατα μας στα μοντελοδρομια και στα αεροδρομια...πεταγαμε οπου μπορουσαμε.Τι να μας πουνε ορισμενοι πουθεναδες που μπηκαν χθες στον χωρο και νομιζουν οτι τα ξερουν ολα...

OP
OP
manasou

manasou

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2013
Like
7
Πόντοι
6
Καθολου....οποιος φοβαται καλυτερα να μην παταει ποδι σε μοντελοδρομιο.
Εμενα αν με δεις πως πεταω ειναι λες και δεν υπαρχει αυριο...
ιδιως με ενα αεροπλανο που εχω.
εχω τον απολυτο ελεγχο αλλα ομως οταν πετα ειμαι μονο εκει,δεν θελω να μου μιλας,δε θελω να με ενοχλεις.
εκει ξεφευγω...
αμα το προσεχεις το αεροπλανο και τα ηλεκτρονικα σου δεν εχεις προβλημα...
τωρα,αμα κατσει στραβη,παντου μπορει να κατσει στο κατω κατω και στο δρομο που περπατας.
αλλωστε,σε ενα μπντελοδρομιο δεν πας σαν ζωο,πρεπει να ξερεις τι σου γινεται και τους πιθανους κινδυνους...
εχουμε φαει τα νιατα μας στα μοντελοδρομια και στα αεροδρομια...πεταγαμε οπου μπορουσαμε.Τι να μας πουνε ορισμενοι πουθεναδες που μπηκαν χθες στον χωρο και νομιζουν οτι τα ξερουν ολα...

Καλά ναι νταξ με αυτό συμφωνώ, απλά γενικά εκεί στην ΕΑΗΚ θα δείς πολύ παλιούς που ασχολούνται απόταν βγήκε το πρώτο calmato μέχρι και παιδιά που τώρα μαθαίνουν και όταν ο άλλος είναι καινούργιος ελικοπτεράς λεφτάς όμως οπότε έχει μεγάλο τ/κ ελικόπτερο το οποίο έχεις και μια υποψία ότι λίγο να το χάσει δεν θα το κάνει καλά ούτε θα προλάβει κάποιος να το επαναφέρει τότε έχεις ένα λόγο να φοβάσαι. Εγώ πετάω όταν πάω με την βοήθεια του ξαδέρφου μου που ασχολείται χρόνια, με τα ηλεκτρικά δεν έχω θέμα, έχει όμως ένα jupiter 50cc αν δεν κάνω λάθος το οποίο στην προσγείωση πάντα τα χαλάω, είναι και κατοπτέρηγο και με το που ακουμπήσει έχει ξαναφύγει πάνω, όσο καλά και να το φέρω, είμαι και πρωτάρης βέβαια οπότε δεν έχω την εμπειρία αλλά γενικά τα κατοπτέρηγα στην προσγείωση είναι λίγο γαμήσι.

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
οχι 50cc...0.50 κυβικες ιντσες...ετσι μετριουνται οι κινητηρες...
ειναι περιπου 9 κυβικα εκατοστα.
Το ειχα το jupiter.Καλο για ενα βημα μετα τον αρχαριο αλλα προβλημε μεγαλο με τα σκελη του...ανοιγαν σαν τα ποδια της πουτανας.

KOSTASF16

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Like
151
Πόντοι
66
Βαλτε κανα βιντεακι οσοι εχετε,
Παντως σχετικα με το στατικο ειναι τεχνη, παλια πηγαινα στις εκθεσεις στατικου στην καισαριανη και αξιζε τον κοπο, εργα τεχνης, οπως η ζωγραφικη η γλυπτικη κτλ.

Επισκέπτης
Έφτιαχνα συναρμολογούμενα στα πρώτα χρόνια του δημοτικού.
Δεν είχα προχωρήσει.

Θα ήθελα να ασχοληθώ τώρα.
Το βάψιμο με αερογράφους κτλ , τι λέει ;;
Μαθαίνεται ;;;

ή σπας @@ ;;;

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Δεν είχα προχωρήσει.

Μαθαίνεται ;;;

ή σπας @@ ;;;
Μετα από λίγα λεπτά ενασχόλης σε βλέπω να παίρνεις από μια καραμπινα σε κάθε χέρι και να τα λιανίζεις!  :2funny:

Επισκέπτης
Μετα από λίγα λεπτά ενασχόλης σε βλέπω να παίρνεις από μια καραμπινα σε κάθε χέρι και να τα λιανίζεις!  :2funny:

Γιατί βρε παπάρι ;;
Με έχεις για χοντράνθρωπο ;;;

Για την καραμπίνα, τι απαξίωση είναι αυτή ;;;;

Η "κυνηγετική σκοποβολή" είναι ευγενές άθλημα.
Έχεις δοκιμάσει να ρίξεις σε πιατάκι ;;
Μετά τα πρώτα 10 , εσύ μπορεί να αρχίσεις να χτυπάς κάτω το δίκανο (γεμάτο).

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Γιατί βρε παπάρι ;;
Με έχεις για χοντράνθρωπο ;;;

Για την καραμπίνα, τι απαξίωση είναι αυτή ;;;;

Η "κυνηγετική σκοποβολή" είναι ευγενές άθλημα.
Έχεις δοκιμάσει να ρίξεις σε πιατάκι ;;
Μετά τα πρώτα 10 , εσύ μπορεί να αρχίσεις να χτυπάς κάτω το δίκανο (γεμάτο).
Σε περεξήγησα, θα φτιάχνεις αεροπλανάκια και ελικοπτερα για να κάνεις σκοποβολή σε εναέριους κινούμενους στόχους!  :grin:

OP
OP
manasou

manasou

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2013
Like
7
Πόντοι
6
Δεν είχα προχωρήσει.

Μαθαίνεται ;;;

ή σπας @@ ;;;

Βασικά ναι έχει πολύ λεπτομέρεια και σου σπαν οι μπάλες και θέλει και αρκετά φράγκα όσον αφορά τα αυτοκινητάκια γιατί ας πούμε στα αεροπλάνα σαν αρχάριος πέρνεις ένα calmato ας πούμε και δίνεις 100-150 ευρώ ενώ στα αυτοκίνητα αν θες να πάρεις κάτι καλό πρέπει να δώσεις κάνα 200άρι ας πούμε τουλάχιστον έτσι τις έχω κόψει εγώ τις τιμές.

Πάντως αυτό που δείχνει το βίντεο εμένα με φτιάχνει, το να κάτσεις να το φτιάξεις μόνος σου δηλαδή το body του αυτοκινήτου.

OP
OP
manasou

manasou

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2013
Like
7
Πόντοι
6
οχι 50cc...0.50 κυβικες ιντσες...ετσι μετριουνται οι κινητηρες...
ειναι περιπου 9 κυβικα εκατοστα.
Το ειχα το jupiter.Καλο για ενα βημα μετα τον αρχαριο αλλα προβλημε μεγαλο με τα σκελη του...ανοιγαν σαν τα ποδια της πουτανας.

Α δεν το ξερα αυτό νόμιζα ήταν κυβικά. Ναι και ο ξάδερφός μου έχει θέματα λόγω τον σκελών του στην προσγείωση όντας χαμηλοπτέρυγο κάνουν ταλάντωση τα σκέλη στην άσφαλτο και πετάγεται πάνω σαν μπάλα του μπάσκετ. Έχει αρκετά αυτός απλά συνήθως το jupiter πετάει, γιατί δεν βολεύει να βάζει μέσα στο αυτοκίνητο 3 βαλίτσες και το άλλο που έχει είναι αρκετά μεγάλης κλίμακας οπότε δεν το πέρνει συχνά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom