Νέα

Μετατροπη βιντεο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Θελω να μετατρεψω καποια βιντεο (τα περισσοτερα σε mpg μορφη) που εχω για να πιανουν λιγοτερο χωρο. Το θεμα ειναι οτι δε θα θελα να επηρρεαστει η ποιοτητα τους παρα μονο ο ογκος τους. Σκεφτομαι για μετατροπη σε flv. Ειναι κατι τετοιο δυνατον? Εχετε κανα free προγραμματακι μετατροπης να προτεινετε?

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.620
Πόντοι
3.506
Θελω να μετατρεψω καποια βιντεο (τα περισσοτερα σε mpg μορφη) που εχω για να πιανουν λιγοτερο χωρο. Το θεμα ειναι οτι δε θα θελα να επηρρεαστει η ποιοτητα τους παρα μονο ο ογκος τους. Σκεφτομαι για μετατροπη σε flv. Ειναι κατι τετοιο δυνατον? Εχετε κανα free προγραμματακι μετατροπης να προτεινετε?

QUICKMEDIA CONVERTER (Πολυ καλο..! το βρισκεις free παντου, μετατρεπει και σε flv.) 

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
QUICKMEDIA CONVERTER (Πολυ καλο..! το βρισκεις free παντου, μετατρεπει και σε flv.) 

Ευχαριστω. Να σε ρωτησω, η ποιοτητα θα επηρρεαστει απο μετατροπη σε flv? Εχεις να προτεινεις καποιο αλλο καλυτερο format (ιδια ποιοτητα, μικροτερος ογκος) αντι του flv?

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ευχαριστω. Να σε ρωτησω, η ποιοτητα θα επηρρεαστει απο μετατροπη σε flv? Εχεις να προτεινεις καποιο αλλο καλυτερο format (ιδια ποιοτητα, μικροτερος ογκος) αντι του flv?

Πρεπει να ψαξεις να δεις τι συμπιεση κανει.
Απωλεστική ή μη απωλεστικη... δηλαδη τι αλγοριθμο χρησιμοποιει
για να κανει την συμπιεση!!! Βαλε το προγραμμα στο Wikipedia και
θα εχει μια τεκμηριωση για αυτο.

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.620
Πόντοι
3.506

Η ποιοτητα κατα κανονα δεν αλλαζει...Εκεινο που πρεπει να προσεξεις ειναι η αναλογια του φορματ, ωστε τα αντικειμενα να μην σου βγανουν πιο πλατια η πιο ψηλα!
Επισης διαφορα σχετικα σπανια φορματ (οπως το flv), δεν υποστηριζονται απο τους video players διαφορων συσκευων, με αποτελεσμα να μην μπορουν να παιξουν τα αντιστοιχα video.Ta πιο κοινα φορματ ειναι το avi, to mpeg και το wmv. Καλο θα ειναι να δουλευει κανεις  με αυτα και να αφησει τους πειραματισμους με αλλα, εαν δεν υπαρχει συγκεκριμενος λογος....Αλλωστε σημερα που τα Gbytes προσφερονται τζαμπα, ειναι ανωφελο και χασιμο χρονου να κανεις συνεχως μετατροπες, για να κερδισεις λιγα Mbytes απο συμπιεση...

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Τυποι μου εσεις καλα τα λετε, εγω ομως ειμαι λιγο ασχετος απο αυτα τα πραματα. Θα τα μετατρεψω μαλλον σε wmv οπως ειπε ο kronos. Μορτη απο οτι καταλαβα, το προγραμμα που προτεινε ο τυπος kronos σε αφηνει να επιλεψεις εσυ τα χαρακτηριστικα που θελεις στο βιντεο σου.

Ερωτηση: τι bitrate να βαλω? Ποιο ειναι το ελαχιστο δυνατο για να μην γαμηθει εντελως η ποιοτητα?

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Πρεπει να ψαξεις να δεις τι συμπιεση κανει.
Απωλεστική ή μη απωλεστικη... δηλαδη τι αλγοριθμο χρησιμοποιει
για να κανει την συμπιεση!!! Βαλε το προγραμμα στο Wikipedia και
θα εχει μια τεκμηριωση για αυτο.
pssss
πως φενεται ο ειδημων
εγω θα του εγραφα βαλε στο γοογλε και ψαξε αχαχαα

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
Χρησιομοποιησε αυτο! Super converter! εχει ενσωματωμενη μετατροπη με συμπιεση και μπορεις να κανεις δοκιμες μεχρι να βρεις την αναλογια ποιοτητας
συμπισης που σε ικανοποιει!
ΜΗΝ τα μετατρεψεις σε wmv εκτος αν ειναι εντελως απαραιτητο!(πχ μονο αυτο το format υποστηριζει ο player σου)
νομιζω καλυτερα avi η mp4!

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Ερωτηση: τι bitrate να βαλω? Ποιο ειναι το ελαχιστο δυνατο για να μην γαμηθει εντελως η ποιοτητα?

Αν δεν εχεις βρει ακρη ακομη δες και το www.mediafire.com/?qq4jgsmj2k22dh5]Any Video Converter 3.0.1 (portable)[/url].

Για μετατροπη απο mpeg/mpg προτεινομενο format ειναι το πιο κοινο (avi).

Για το bitrate τα avi παιζουν σχετικα καλα και με 1000 kbps αλλα θα σου προτεινα να σωσεις σε πανω απο 1300-1400 για να μην πιξελιαζει η εικονα στις γρηγορες σκηνες..

Video codec εγω βαζω xvid. Μπορεις να αφησεις το original η και το h263.

Ηχος sample rate 44.100, bitrate 128, mp3 ειναι μια χαρα νομιζω..

Αν η αρχικη ποιοτητα ειναι νορμαλ mpeg (720χ576, 7000-8000 kbps) θα σωσεις αρκετο χωρο.

Σε καθε περιτωση κανε τις δοκιμες σου σε διαφορα bitrate και θα τη βρεις την ακρη. (μολις καταληξεις στην ποιοτητα, εχεις δυνατοτητα να τα μετατρεψεις ολα μαζι η 5-5 πχ..)

Frame size μην αλλαξεις.. ασε το original. δες και στο screen.

EDIT: Αν ειναι σωσμενα σε NTSC κωδικοποιηση αλλαζεις το Framerate σε 29.976

Συνημμένα

• Clipboard02.png
    Clipboard02.png
    6 KB · Εμφανίσεις: 19

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom