Νέα

Male Domination & BDSM: Η Ιστορία της Ο

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα male_tsouli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 0
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

male_tsouli

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Μηνύματα
731
Κριτικές
6
Like
26
Πόντοι
6
Πηγή :  Male Domination & BDSM:
/p/male-domination-bdsm.html

Male Domination & BDSM: Η Ιστορία της Ο  !
/2012/05/male-domination-bdsm.html




Η Ιστορία της Ο , είναι η διάσημη νουβέλα που δημοσιεύτηκε το 1955 στην Γαλλία απο τον Jean-Jacques Pauvert  . Η συγγραφέας του βιβλίου αυτού ήταν η Anne Desclos η οποία αποκάλυψε την ταυτότητά της ως συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου , μόλις λίγα χρόνια πριν τον θάνατό της μιας και το υπέγραψε εν έτει 1955 με  το ψευδώνυμο Pauline Réage , προφανώς για να προστατευτεί απο τον συντηριτισμό και πουριτανισμό της εποχής εκείνης .
Μέχρι και σήμερα πάντως υπάρχουν αρκετοί σκεπτικιστές που θεωρούν ότι το βιβλίο αυτό , παρόλο που υπογράφεται απο γυναίκα ( έστω και με ψεύτικο όνομα) ,μπορεί να μην απεικονίζει την αλήθεια μιας και το ύφος , οι φαντασιώσεις και οι σκέψεις , απηχούν περισσότερο σε αντρικό μυαλό .



Τι αφορούσε όμως αυτό το βιβλίο το οποίο ξεσήκωσε τόσες και τόσες αντιδράσεις απο λογοτεχνικούς κύκλους και φεμινιστικές οργανώσεις και πάνω απο όλα , πως είναοι δυνατόν ένα τέτοιο βιβλίο να γράφτηκε την δεκαετία του 50 , αντί για την σημερινή εποχή.
Η Ιστορία της Ο , είναι μια νουβέλα – ύμνος στην υποταγή της Γυναίκας στον Άντρα Αφέντη.



Περιγράφει την ιστορία μια γυναίκας που υπακούοντας τον εραστή της , δέχεται να έρθει σε έναν αριστοκρατικό πύργο – κατοικία όπου εκεί ξεκινάει η εκπαίδευσή της σαν σκλάβα για τις διεστραμμένες ορέξεις αντρών της οικονομικής και πολιτικής ελίτ .
Η Εκπαίδευσή της ξεκινά με εξευτελισμό , σωματική τιμωρία , μαστίγωμα ενώ πάντα η Ο είναι υποχρεωμένη να δέχεται παθητικά , με ευχαρίστηση και προθυμία πρωκτικό σέξ , κανονικό σέξ και φυσικά η ίδια να προσφέρει , πέραν των άλλων και στοματικό σέξ σε όλους τους Αφέντρες της .
Χαρακτηριστική εικόνα που προβάλλεται απο το βιβλίο , είναι η Ο , μια γυναίκα , υπάκουη και πειθήνια σκλάβα στον Αφέντη και τους φίλους του , έτοιμη να δεχτεί κάθε είδους μαρτύριο και εξευτελισμό και φυσικά χωρίς καμία εξουσία πάνω στο ίδιο της το κορμί το οποίο διατίθεται όπως επιθυμούν οι Αφέντες της . Την υποχρεώνουν να κυκλοφορεί ολόγυμνη με ένα κρίκο στο λαιμό , να κάθεται πάντα με τα πόδια ανοικτά και το στόμα μισάνοικτο , έτοιμη να δεχτεί πέη και να ικανοποιήσει χυδαίες ορμές ανα πάσα στιγμή .



Στο βιβλίο περιγράφεται η εκπαίδευσή της , η διάθεσή της σε άλλους Αφέντρες ενώ  η δράση κλιμακώνεται μέχρι και το σημείο να την διαθέσουν σε ένα αρχοντικό που κατοικείται απο γυναίκες όπου και η εκπαίδευσή της περνάει σε πιο ακραία επίπεδα καταλήγοντας ακόμα και να την «μαρκάρουν» με πυρακτωμένο σίδηρο με τα αρχικά του Αφέντη της και φυσικά ένα τρύπημα στην κλειτορίδα της με κρικάκι .
Υπενθυμίζω ότι όλες αυτές οι σκηνές ήρθαν στο προσκήνιο με το τολμηρό αυτό βιβλίο την δεκαετία του 50 και όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε σάλος .
Έγινε λογοκρισία στο αρχικό κείμενο , επανέκδοση με πιο ήπια γραφή , διαμαρτυρίες απο φεμινιστικές οργανώσεις στην Γαλλία που κατάληξαν σε δικαστήρια . Ο κόσμος αντέδρασε με πουριτανισμό αλλά απο την άλλη το βιβλίο πουλιόταν σε υπέρογκους αριθμούς , αποδεικνύοντας μια και καλή ότι οι πράξεις των ανθρώπων πάντα διαφοροποιούνται απο τα λόγια τους .



Η αρχή έγινε . Κάτι νέο γεννήθηκε και ο υπέροχος κόσμος του BDSM , είτε μιλάμε για Γυναικεία Κυριαρχια , είτε μιλάμε για Αντρική Κυριαρχία , ήλθε στο προσκήνιο και σίγουρα , οι σκοτεινοί πόθοι και φαντασιώσεις που κατοικούν μέσα στο μυαλό κάθε ανθρώπου βρήκαν ένα μέσο έκφρασης .
Φυσικά , όπως κάθε ριζοσπαστικό έργο , έτσι και η ιστορία της Ο , αποτελεί και πηγή έμπνευσης για άλλους καλλιτέχνες , σεναριογράφους , σκιτσογράφους κόμικ , συγγραφείς κλπ . Για παράδειγμα η Emmanouelle  Arsan παραδέχτηκε ότι το εν λόγω βιβλίο αποτέλεσε έμπνευση για το δικό της πετυχημένο ερωτικό βιβλίο με τίτλο «Εμμανουέλλα»
Αντίστοιχα , ακόμα και στην πορνό βιομηχανία , υπήρξαν πολλές σκηνοθετικές προσπάθειες που απεικόνισαν το συγκεκριμένο λογοτεχνικό έργο .
Η τελευταία προσπάθεια στο χώρο του διαδικτύου , είναι απο την εταιρία ΚΙΝΚ όπου έχει οργανώσει ένα ολόκληρο τμήμα του ιστοχώρου της , για τους οπαδούς του BDSM με την ονομασία Training Of O , όπου παρουσιάζεται σε χρονικό ορίζοντα 5 ημερών η εκπαίδευση μιας σκλάβας (πορνοστάρ)  με τις ίδιες μεθόδους του βιβλίου , φυσικά , πιο εμπλουτισμένες και διανθισμένες .
Προτείνω σε όλους τους λάτρεις της Αντρικής Κυριαρχίας να διαβάσουν το συγκεκριμένο βιβλίο .
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom