Νέα

Μ. Ρεπούση: Μετα τα θρησκευτικά ζητά κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα violetta24
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 577
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

skieros

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Μαΐ 2011
Κριτικές
27
Like
1.467
Πόντοι
1.720
Υπαρχει κατι πιο πρακτικο και συμφερον απο την καταργηση της μητρικης μας γλωσσας.
Η καταργηση της ρεπουση και ολων των αλλων μαρξιστικων αποβρασματων

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Το ξερω οτι ειμαι ενοχλητικος. Οπως και οσοι σκεφτονται οπως εγω. Αλλά σας εχουμε νεα, δεν θα σας περασει να σβησετε ό,τι ελληνικο υπαρχει. Κλαψτε.

Τώρα που είστε στα πράγματα προτείνω να διπλασιάσετε τις ώρες διδασκαλίας στα αρχαία. Να γίνουμε περισσότερο Έλληνες!

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Υπαρχει κατι πιο πρακτικο και συμφερον απο την καταργηση της μητρικης μας γλωσσας.
εχεις να προτεινεις καποιο τροπο τυπε? :grin:

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Τώρα που είστε στα πράγματα προτείνω να διπλασιάσετε τις ώρες διδασκαλίας στα αρχαία. Να γίνουμε περισσότερο Έλληνες!
ξέρεις τι λένε για τον αράπη και το σαπούνι....
σύντομα και στις κάλπες....

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ρε αλεξ αληθεια τωρα για αυτα που ειπε η ρεπουση σε νοιαζει η μην χασετε ψηφους απο την χαχα;

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775

Συνημμένα

• depositphotos_3004170-The-vibrator.jpg
    depositphotos_3004170-The-vibrator.jpg
    69,7 KB · Εμφανίσεις: 38

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
αισθάνεσαι τύπε τον κλοιό να σφίγγει; εγώ τόοοσα χρόνια στα δημόσια σχολεία άντε να ήταν ένας το πολύ δύο εθνικιστές σε κάθε αίθουσα. όσο για αριστερούς τίγκα και μετά στην τριτοβάθμια δαπ φουλ. αλλάζουν οι καιροί...
μα και οι αριστεροι στην ημιμαθεια και τον ελληνοκεντρισμο ειναι χωμενοι.
γαματα στο ιδιοι οικοσυστημα.
Δεξιοι και αριστεροι πισω απο τον Μιλοσεβιτς καποια εποχη

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
μπράβο στη ρεπούση, ζμπρώχνει και άλλο κόσμο στην χ.α. :uglystupid:

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6
Πάντως το πρόγραμμα σπουδών σε όλες τις βαθμίδες σηκώνει πολύ εξορθολογισμό. Βλέπω άτομα που τελειώνουν το Λύκειο και δεν ξέρουν που πάνε και τι κάνουν.

Ο μαθητής τελειώνοντας την υποχρεωτική εκπαίδευση πρέπει:

1. να μιλάει και να γράφει σωστά Ελληνικά.

2. να γνωρίζει καλά κάποια βασικά μαθηματικά.

3. να ξέρει τι είναι, από που έρχεται, τι έγινε παλιότερα και ΓΙΑΤΙ έγινε.

4. να γνωρίζει αγγλικά κάποιου επιπέδου.

5. χρήση PC (εφαρμογές γραφείου, ασφαλή χρήση Ίντερνετ, και αναζήτηση πληροφορίας).

6. να έχει καλή φυσική κατάσταση.

και

7. να έχει φάει πολύωρο και σοβαρό επαγγελματικό προσανατολισμό.

Αυτοί θα πρέπει να είναι οι στόχοι του σχεδιασμού πιστεύω.

Βασικά καλά όλα αυτά που λές, μόνο που ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό. Πρέπει να ξέρει τι ρόλο βάράνε και γιατί φέρονται όπως φέρονται οι καθηγητές του, οι συμμαθητές του και πολλοί από αυτούς που θα συναντήσει στην υπόλοιπη ζωλη του (συνδέεται με το 3). Παραγωγικό πολίτη υποτίθεται ότι θέλεις, όχι ρομπότ.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Το συγκεκριμένο κάθαρμα φάνηκε τι ρόλο παίζει τότε που βγήκε επιδεικτικά εκτός αίθουσας ολομέλειας όταν τηρήθηκε 1 λεπτού σιγή εις μνήμη την γενοκτονίας των Ποντίων και μετά δικαιολογήθηκε ότι την έπιασε κατουρημα. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει, ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν έμεινε σιωπηλή και όρθια για 60 δευτερόλεπτα κι ας μην το πιστεύει. Κάθε φορά που το θυμάμαι μου ανεβαίνει η πίεση.

Τώρα θέλει να βγουν τα θρησκευτικά και τα αρχαία ελληνικά από τα σχολεία. Κατάργηση εθνικής μνήμης, αφελληνισμός κι αποχριστιανοποιηση. Έτσι θα καταφέρει να πλασάρει ευκολότερα τον πολυπολιτισμο της.
ΡΕ ΜΑΧΑΙΡΟΜΟΥΝΙΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΑΜΕΝΗ ΡΕ

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Διόλου κακή ιδέα. Αρκετά κυβερνησαν οι θολοκουλτουριαρικες λογικες.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
ρε αλεξ αληθεια τωρα για αυτα που ειπε η ρεπουση σε νοιαζει η μην χασετε ψηφους απο την χαχα;
Ακου Γιαννη, ειναι δεδομενο οτι σε καθε μαλακια που πετανε οι αριστεροι, ανεβαινει η Χρυση Αυγη. Αφού εχω αρχισει να πιστευω οτι το κανουν επιτηδες, για να ανεβαινει η ΧΑ και να εχουν κι αυτοι λογο υπαρξης.
Αλλά εν προκειμενω, οταν ακουω περι αχρηστίας των αρχαιων, μου γυρναει το ματι αναποδα.
Καποιοι αγωνιζονται για το δικαιωμα στην αμορφωσια και την απαιδευσιά. Ε δεν θα γινει, τελος.

OP
OP
violetta24

violetta24

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2012
Like
1
Πόντοι
16
"I would make them all learn English: and then 
I would let the clever ones learn Latin as an honor, 
and Greek as a treat." 
---Winston Churchill 

:)

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16
Τα αρχαία ελληνικα, η γλώσσα που έχει αποδειχτεί επιστημονικα ότι βοηθάει στην καλύτερη ανάπτυξη του γλωσσικού κέντρου του ανθρώπινου εγκεφάλου, η μοναδική γλώσσα που χαρακτηρίζεται από προηγμένους υπολογιστές ως "νοηματική" ενώ όλες οι άλλες είναι "σημειολογικες", η μητέρα των δυτικών γλωσσών που έχει προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες γλωσσικούς τύπους στις άλλες γλώσσες και έχει νοηματοδοτήσει όρους της φιλοσοφίας, της επιστήμης και της τεχνολογίας,

Αρχίσαμε και την ακροδεξιά μυθολογία; Για τον υπολογιστή όλα είναι μηδενικά και άσοι, δεν καταλαβαίνει καμία γλώσσα γιατί πολύ απλά οι γλώσσες είναι δημιουργήματα ανθρώπων για ανθρώπους.
Και τι θα πει "νοηματική" και "σημειολογική" γλώσσα; Μπορείς να το εξηγήσεις επακριβώς;
Είμαι κατά της κατάργησης των αρχαίων ελληνικών για λόγους ταυτότητας και εθνικής παράδοσης. Όπως θα 'θελα να διδάσκομαι ουαλικά αν είχα γεννηθεί στο Swansea ή κέλτικα αν ήμουν στο Δουβλίνο. Δεν υπάρχουν γλώσσες "ανώτερες" και "κατώτερες".

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66
Αρχίσαμε και την ακροδεξιά μυθολογία; Για τον υπολογιστή όλα είναι μηδενικά και άσοι, δεν καταλαβαίνει καμία γλώσσα γιατί πολύ απλά οι γλώσσες είναι δημιουργήματα ανθρώπων για ανθρώπους.
Και τι θα πει "νοηματική" και "σημειολογική" γλώσσα; Μπορείς να το εξηγήσεις επακριβώς;
Είμαι κατά της κατάργησης των αρχαίων ελληνικών για λόγους ταυτότητας και εθνικής παράδοσης. Όπως θα 'θελα να διδάσκομαι ουαλικά αν είχα γεννηθεί στο Swansea ή κέλτικα αν ήμουν στο Δουβλίνο. Δεν υπάρχουν γλώσσες "ανώτερες" και "κατώτερες".

Οτιδήποτε είναι ελληνικό είναι αυτόματα ανώτερο..... :P

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
και γιατί φαγώθηκε η κάθε καριόλα να την καταργήσει εφόσον είναι ασήμαντη ή απλή γλώσσα;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Λαθος. Υπαρχει η γλωσσα απο την οποια προηλθε το 30% των λεξεων των υπολοιπων, και οι υπολοιπες.
Αν θελεις να την χαρακτηρισεις ανωτερη ή οχι, ειναι υποκειμενικο.
"Ιδια" παντως εγω δεν θα την πω.
Σημειολογικη, σημαινει οτι καθε λεξη ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.
π.χ. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ειναι ο άνω θρώσκων, αυτος που κοιταει ψηλά στο θεο.
ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ειναι αυτη που δεν σημαινει τιποτα, απλως συμφωνουμε οτι αυτη την εννοια θα εχει.
ΜΑΝ. Αγγλικα ανθρωπος. Δεν σημαινει τιποτα.

Οσο κι αν σας ποναει, ετσι ειναι. Δεν καταλαβαινω γιατι σας ποναει ομως. Ξαναρωτω. Τούρκοι εισαστε? Πού κολλαει η ακροδεξια μυθολογια τωρα? Νομιζεις θα ψαρωσουμε απο την ετικετα? Δεν ειμαστε στο 1990.

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16
Είμαι κατά της κατάργησης των αρχαίων ελληνικών για λόγους ταυτότητας και εθνικής παράδοσης. Όπως θα 'θελα να διδάσκομαι ουαλικά αν είχα γεννηθεί στο Swansea ή κέλτικα αν ήμουν στο Δουβλίνο.

Η ταυτότητα και η παράδοση μας είναι τα Νέα Ελληνικά. Ευτυχώς οι μαθητές τα κουτσομαθαίνουν σε αντίθεση με τα αρχαία ελληνικά που δεν έμαθε ποτέ κανείς εκτός 3ης Δέσμης.

Επισκέπτης
´´Για άλλη μία φορά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κα Ρεπούση προκαλεί με τις απόψεις της, καθώς μετά τα θρησκευτικά και την κατάργησή τους από τα λύκεια που ζήτησε, τώρα ήρθε η σειρά των Αρχαίων Ελληνικών.

Η κα Ρεπούση ούτε λίγο ούτε πολύ μιλώντας στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το ενιαίο λύκειο ζήτησε να καταργηθεί η υποχρεωτική διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στην Γ Λυκείου και να είναι υποχρεωτική μόνο για όσους ακολουθήσουν κλασσικές σπουδές.

Μάλιστα, η κα Ρεπούση χαρακτήρισε τόσο τα αρχαία ελληνικά όσο και τα λατινικά νεκρές γλώσσες, ενώ δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να διδάσκονται τα αρχαία 11 ώρες από τις 34 στην Γ΄ Λυκείου.

Προχώρησε βέβαια και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως εάν θέλουν οι Έλληνες να τιμήσουν και να αναδείξουν τον πολιτισμό τους, να φροντίσουν τα μουσεία, την εκπαίδευση, την τέχνη και τις δημοκρατικές αξίες.

Αναφέρθηκε επίσης και στο μάθημα των θρησκευτικών λέγοντας πως δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι στην εκκλησία και το σχολείο πρέπει να είναι ουδετερόθρησκο, μιας και υπάρχουν κατηχητικά.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ο οποίος απάντησε με έντονο τρόπο πως τα αρχαία δεν είναι νεκρή γλώσσα, ενώ σημείωσε πως τα αρχαία είναι ο πλούτος της γλώσσας και αυτό είναι κάτι που συνεισφέρει.

Απαντώντας ο κ. Αρβανιτόπουλος στην κα Ρεπούση δήλωσε πως τα λατινικά πραγματικά είναι νεκρή γλώσσα, αλλά ξεκαθάρισε πως σε ότι αφορά στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών  10 ώρες διδάσκονται αρχαία ελληνικά μόνο στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών.´´

Συμφωνούσα για τα θρησκευτικά -ως ενα βαθμο- αλλα να Καταργηθούν τα Αρχαία και τα Λατινικά για παιδια που δεν τα επιλέγουν το βρίσκω μέγα λαθος. Η πρόταση ειναι επιεικώς απαράδεκτη κ η κυρία το χει κάψει το μυαλό της.

έχει απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λέει η Ρεπούση

Είναι αδιανότητο εν έτει 2013 να μην διδάσκονται τα παιδιά καθόλου Αστρονομία, αντικείμενο με το οποίο θα ασχολείται η μισή ανθρωπότητα σε 100 χρόνια και να διδάσκονται άπειρες ώρες Αρχαιοελληνικών

www.tovima.gr/society/article/?aid=526922]http://www.tovima.gr/society/article/?aid=526922[/url]

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Όταν μια γλώσσα έχει 6.000.000 λεκτικούς τύπους, μια άλλη 500.000 και μια τρίτη 10.000 προφανώς υπάρχουν γλώσσες πλουσιότερες και φτωχότερες. Όταν ο ένας ονομάζει τον εαυτό του άνθρωπο γιατί σε αντίθεση με τα ζώα "άνω θρώσκει" και ο άλλος τον ονομάζει μαν και ο τρίτος ουμ φουφου προφανώς υπάρχουν γλωσσες νοηματικες και σημειολογικες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom